سیاسی >>  سیاسی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱  ، 
کد خبر : ۳۶۶۳۹۱

طبل توخالی حمله اسرائیل؛ ضربه کوچک، صدای بلند

رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود تاکنون، همواره در تلاش بوده تا جایگاه خود را در منطقه و جهان تقویت کند. این رژیم در طی این مسیر، از شیوه‌های مختلفی از جمله جنگ‌افروزی، عملیات‌های نظامی محدود و بویژه استفاده از ابزارهای عملیات روانی بهره‌ برده است.

پس از عملیات موفق وعده صادق2 بار دیگر هیمنه پوشالی که رژیم صهیونیستی با استفاده از کشتار زنان و کودکان برای خود ساخته بود فروریخت.

اوج این مسئله را می‌توان از لرزش دستان نتانیاهو در یک سخنرانی در واکنش به هدف قرار گرفتن اهداف نظامی در عمق خاک سرزمین‌های اشغالی مشاهده کرد.

اثرات روانی که این اقدام اقتدار آفرین ایران بر جامعه ساکن سرزمین‌های اشغالی داشته و آنها را به ترس وا داشته این احتمال را بوجود آورده که رژیم صهیونیستی برای احیای هیمنه پوشالی خود دست به اقداماتی علیه ایران بزند و سپس با بزرگنمایی این اقدام برای خود دست آوردسازی کند.

در همین راستا روز گذشته نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت: «ما هدف بزرگ‌ترین حمله در تاریخ قرار گرفتیم و هیچ کشوری نمی‌تواند این را بپذیرد برای همین پاسخ خواهیم داد.»

با توجه به این اظهارات ممکن است اسرائیل بخواهد حملاتی محدود به ایران را دستور کار قرار داده و با مانور رسانه‌ای و کمک عواملش در داخل بخصوص در فضای مجازی آن را بزرگنمایی و در حد پاسخ به وعده صادق جا بزند.

رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود تاکنون، همواره در تلاش بوده تا جایگاه خود را در منطقه و جهان تقویت کند. این رژیم در طی این مسیر، از شیوه‌های مختلفی از جمله جنگ‌افروزی، عملیات‌های نظامی محدود و بویژه استفاده از ابزارهای عملیات روانی بهره‌برده است.

با توجه به افزایش قدرت نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر به‌ تدریج از توانایی درگیری نظامی گسترده با ایران ناتوان شده و به‌ناچار به بهره‌گیری از عملیات روانی و تهاجم‌های نقطه‌ای روی آورده است.

اقدامی که در چند سال گذشته تنها راه حفظ ظاهر برای ارتشی بوده که ناتوانی عملیاتی و اطلاعاتی‌اش در عملیات طوفان الاقصی رسوایی به بار آورده و اکنون با کمک‌های نظامی و اطلاعاتی آمریکا خود را سرپا نگه داشته است.

تهاجم نقطه‌ای: راهبرد عملیات روانی رژیم صهیونیستی

در مواجهه با چالش‌های جدی نظامی در برابر نیروهای مقاومت و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی به دلیل ضعف نظامی و ناکارآمدی در عملیات‌های گسترده، به استفاده از تهاجم‌های کوچک و نقطه‌ای روی آورده است. این نوع تهاجم‌های محدود، ممکن است شامل حمله به بخش‌هایی از مراکز صنعتی باشد.

نمونه این کنش را پیش از این شاهد بودیم که در نهایت نیز عایدی برای اسرائیل نداشت و دستمایه تمسخر او در فضای رسانه‌ای ایران را فراهم آورد. این تهاجم‌ها، به‌جای وارد آوردن ضربات جدی و استراتژیک، بیشتر به‌عنوان ابزاری برای عملیات روانی و تصویری از قدرت کاذب صهیونیستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا با بزرگ‌نمایی در رسانه‌ها، این تهاجم‌های کوچک را به‌عنوان دستاوردهای بزرگ نظامی نمایش دهد. اما واقعیت این است که دفاع نظامی رژیم صهیونیستی در برابر توان گسترده موشکی و پهپادی ایران به‌طور کامل ناکام بوده و این رژیم بارها ناتوانی خود را در مقابله با حملات موشکی مقاومت اسلامی نشان داده است.

 عملیات روانی به‌عنوان ابزار اصلی رژیم صهیونیستی  

نقطه اتکای اصلی رژیم صهیونیستی در این تهاجم‌ها، عملیات روانی است. با توجه به ناتوانی در اجرای تهاجم‌های گسترده و واقعی، مقامات صهیونیستی به جنگ روانی و تبلیغات رسانه‌ای روی آورده‌اند. شبکه‌های رسانه‌ای وابسته به رژیم صهیونیستی و پیاده‌نظام رسانه‌ای آن‌ها در داخل ایران نیز به‌شدت مشغول به کار هستند.

عوامل میدانی وابسته به رژیم صهیونیستی شبانه به درب برخی فروشگاه‌ها برچسب‌هایی با عنوان «کمبود اقلام و مواد غذایی تا اطلاع ثانوی» نصب کرده‌اند. این تاکتیک، بخشی از عملیات روانی گسترده برای ایجاد ناامنی روانی و ترس از آینده اقتصادی و معیشتی در بین مردم است. چنین اقداماتی با هدف تضعیف روحیه عمومی و تقویت شایعات در مورد بحران‌های احتمالی اقتصادی صورت می‌گیرد.

 مدل هیبریدی و تاکتیک‌های کنترل جمعیت  

رژیم صهیونیستی در این عملیات روانی و نظامی از مدل هیبریدی جنگ استفاده می‌کند که در آن تهاجم‌های کوچک و محدود نظامی با عملیات رسانه‌ای و روانی تلفیق شده‌اند. این نوع از جنگ که به آن «مدل هیبریدی» گفته می‌شود، با هدف کنترل جمعیت و تأثیرگذاری بر ذهن و افکار عمومی به‌کار گرفته می‌شود. در این مدل، رژیم تلاش می‌کند تا با ایجاد تصویری از توان نظامی خود، افکار عمومی را به‌سمت ایجاد حس ناامنی و وحشت سوق دهد.

رژیم صهیونیستی از طریق بزرگ‌نمایی رسانه‌ای و تصویرسازی دروغین سعی دارد که تهاجم‌های کوچک و احتمالی خود را به‌عنوان ضربات سنگین و تأثیرگذار به ایران نمایش دهد. اما واقعیت این است که این حملات، بیش از آنکه واقعی باشند، تنها جنبه تبلیغاتی و روانی دارند و هیچ تأثیر عملیاتی عمده‌ای بر توان دفاعی و زیرساخت‌های ایران ندارند.

ناکامی‌های نظامی رژیم صهیونیستی

ناکامی‌های نظامی رژیم صهیونیستی، در مواجهه با نیروهای مقاومت دلیل اصلی روی‌آوردن این رژیم به عملیات‌های روانی است. عملیات‌هایی همچون «وعده صادق» که توسط نیروهای مقاومت اسلامی انجام شده و به موفقیت بزرگی دست یافته‌اند، نمونه‌های بارزی از ضعف نظامی رژیم صهیونیستی در برابر نیروهای مقاومت هستند.

این عملیات‌ها به‌خوبی نشان داده‌اند که ارتش اسرائیل دیگر توان مقابله با نیروهای مقاومت را ندارد و به‌شدت تحت فشار قرار گرفته است. در عملیات «وعده صادق2» که به‌عنوان پاسخی به ترور اسماعیل هنیه، سیدحسن نصرالله و سردار نیلفروشان توسط رژیم صهیونیستی انجام شد، ایران به‌وضوح نشان داد که توانایی انجام عملیات‌های دقیق و هدفمند در برابر این رژیم را دارد. این عملیات نه‌تنها توانایی نظامی ایران را به نمایش گذاشت، بلکه به ترس و نگرانی بزرگی در بین ساکنان سرزمین‌های اشغالی منجر شد.

توانایی‌های دفاعی و حمله‌ای جمهوری اسلامی ایران

در مقابل تهاجمات روانی و تبلیغاتی رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران از توان بالای نظامی و امنیتی برخوردار است. نیروهای مسلح ایران، بارها اعلام کرده‌اند که آمادگی کامل برای مقابله با هرگونه حمله نظامی از سوی رژیم صهیونیستی را دارند. ایران نه‌تنها می‌تواند به حملات احتمالی صهیونیست‌ها پاسخ دهد، بلکه قادر است زیرساخت‌های حیاتی این رژیم را به‌طور کامل نابود کند.

توان موشکی و پهپادی ایران، به‌ویژه در سال‌های اخیر، به‌عنوان یکی از عوامل بازدارنده مهم در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی شناخته شده است. هرگونه اقدام نظامی گسترده از سوی اسرائیل، به واکنش سریع و قاطع ایران منجر خواهد شد که می‌تواند آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به رژیم صهیونیستی وارد کند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات