تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۸۷ - ۰۸:۱۸  ، 
کد خبر : ۴۱۳۶۷
سیدهادی خامنه‌ای:

در اسلا م خواص حق تحمیل رای خود را بر مردم ندارند


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خامنه ای گفت: انقلاب اسلامی برای شناساندن جهان بینی اسلام و نوع نگاه این دین به جامعه به وجود آمد.
دبیر کل مجمع نیروهای خط امام که شنبه شب در مراسم ایام فاطمیه در دارالزهرا سخن می گفت، هم چنین با انتقاد از صدا و سیما به خاطر نپرداختن به این مسائل گفت: صدا و سیما به جای این که به این بینش و نگاه اسلام به جامعه بپردازد به مسائل دیگری می پردازد که از اهمیت کمتری برخوردار است.
وی در ادامه با تاکید بر تغییرناپذیربودن ارزش های اسلام اظهار کرد: در اجتهاد پویای جواهری همه تغییرات لازم در احکام پیش بینی شده و نیازی به مباحثی مانند قبض و بسط تئوریک شریعت وجود ندارد. اسلام دارای ارزش های ذاتی است که تغییر نمی پذیرد. این ارزش ها در ذات جوامع انسانی وجود دارد و اگر می خواهیم این جوامع، انسانی بماند باید به آن ها پایبند باشیم. هم چنین وقتی می گوییم اخلاق اسلامی منظور ارزش هایی است که تغییرناپذیر هستند و نمی توان آنها را نسبی دانست.
دبیر کل مجمع نیروهای خط امام(ره) در بخش دیگری از سخنانش گفت: انقلاب اسلامی ایجاد شد تا بتواند بر اساس دیدگاهی که شهید مطهری از بینش اسلام داشت و آن را تبیین کرد یک نظام اسلامی تشکیل دهد و در آن ایدئولوژی اسلام را پیاده کند. این که یک سرزمین برای پیاده کردن ایدئولوژی اسلام وجود داشته باشد همواره آرزوی علما بوده است; به طوری که سید قطب در سخنان خود گفته بود آرزو دارد سرزمینی در اختیار او قرار داده شود تا بتواند اسلام را در آن پیاده کند.
سیدهادی خامنه ای همچنین گفت: برخی می گویند در اسلام چند رای و نظر وجود دارد که همه آن ها حقیقت اند، من البته این را قبول ندارم و معتقدم حقیقت یک امر بیشتر نیست. دستور واقعی و خواست خداوند یک چیز است، اما بشر برای رسیدن به آن تلاش می کند و ممکن است در تلاش هایش به نتایج دیگری برسد که از نظر خداوند همه این تلاش ها اجر دارند و آن کس که به حقیقت واقعی برسد، دو اجر می برد.
دبیر کل مجمع نیروهای خط امام (ره) در ادامه با اشاره به تکلیف گرایی در اسلام اظهار کرد: در بحث تکلیف گرایی این مساله مطرح می شود که آیا تکلیف با حق تناسب دارد و آیا کسی که به دنبال تکلیف است نباید نتیجه گرا باشد که من این را قبول ندارم. وقتی حضرت امام در سخنان خود می گوید ما مامور به انجام تکلیف هستیم نه حصول نتیجه، منظورش این نیست که به نتیجه توجه نکنید، برخی از این سخنان امام(ره)، بد برداشت کردند .
وی در ادامه سخنانش بر حرکت در چارچوب ضوابط اسلامی تاکید کرد و گفت: نمی توان به بهانه دفاع از اسلام قدمی فراتر از ضوابط برداشت; چرا که این روش پیامبران بوده است که هیچ گاه برای رسیدن به هدف خود خارج از ضوابط رفتار نکرده اند.
وی افزود: اما متاسفانه امروز در جامعه می بینیم برخی حاضر هستند رقبای خود را با استفاده از هر وسیله ای از میدان به در کنند; در حالی که کسی حق ندارد به بهانه دین ضوابط و قوانین را زیر پا بگذارد. اخیرا شنیده ام مسوولی در واکنش به گزارش تحقیق و تفحص مجلس گفته به آن چه وظایف شرعی خود می دانسته عمل کرده است. به نظر من این سخن درست نیست، چرا که او باید به قانون برآمده از اسلام عمل کند.
سید هادی خامنه ای در بخش دیگری از سخنانش بر اصالت رای مردم در اسلام تاکید کرد و گفت: اسلام برای رای مردم احترام خاصی قائل است، از دید اسلام یک اقلیت خاص و محدود حق ندارد رای خود را بر اکثریت مردم تحمیل کند، مدیریت در جامعه اسلامی با جنگ و مرافعه پیش نمی رود و باید رای مردم حاکم باشد .
وی در ادامه با انتقاد از برخی خرافه گرایی ها در جامعه گفت: عده ای در زمان ما ادعای شهود در بعضی امور دارند و می گویند برخی امور برای آنها مشهود است، در حالی که چنین ادعایی در اعتقادات ما جز از طرف معصوم قابل قبول نیست.
برخی ادعاهایی از این قبیل دارند و این که امام زمان را دستاویزی برای توجیه رفتارهای غلط مدیریتی خود می کنند، این نظر ها بسیار شبیه به اشاعره و بسیار خطرناک است، در حالی که شیعه از ابتدا تا کنون با این عقاید مبارزه کرده و خون های زیادی در این راه ریخته است.

برچسب ها: خواص
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات