
محراب ایرانى
تکرار جنایت تاسوکى و ایجاد حادثه آدمکشى و شرارت اشرار مسلح در جاده بم ـ کرمان از موضوعات مهمى است که مجددا در فصل آغازین سال جارى شاهد آن هستیم. این حادثه تروریستى از چند منظر قابل تحلیل و بررسى است.
1-مهم ترین هدف این حادثه، ایجاد ناامنى و رعب در کشور مى باشد. بروز و ظهور حادثه مزبور در نقاط مرکزى کشور و جسارت و گستاخى به مردم بى پناه حاکى از این است که بیگانگان توسط عوامل خود مى کوشند تا با «پراکندن بذر ناامنى» به صید مطلوب خود برسند. به دست آوردن تکنولوژى هاى پیشرفته و ارتقاى جایگاه ایران از موارد مهمى است که نباید در تحلیل خود از آن غافل شویم. مشغول کردن اذهان مردم و مسئولان و تهاجم سخت افزارى و نرم افزارى چند جانبه بیگانگان در این راستا ارزیابى مى گردد.
2-تست مردم و مسئولان و ارزیابى آستانه تحمل مردم ما نیز از موارد دیگرى است که در این بین مى کوشند تا صبر مردم را آزمایش کنند.
همواره مردم ما ازمسئولان خود انتظار دارند که بیش از گذشته به موضوع امنیت آنها پرداخته شود. امروزه امنیت شاخص ترین و محورى ترین پارامتر براى توسعه مى باشد. رشد اقتصادى، سیاسى و اجتماعى برپایه امنیت پایدار تحقق مى یابد. هرگونه سهل انگارى و مسامحه در این خصوص بر سایر بخش ها تاثیرات سوء مى گذارد.
مردم از مسئولان خود انتظار دارند ضمن برخورد شدید با عاملان این جنایت به طور صریح و بى پرده عوامل مقصر و احیاناً عوامل هر گونه قصور را معرفى نمایند.
3-وزارت امور خارجه باید به دولت هایى که این اشرار در پناه آنها تغذیه مى شوند تذکر جدى بدهد و به آنها تفهیم کند حسن همجوارى آن نیست که در پناه دولت برخى کشورهاى همسایه برخى از افراد خوار و زبون و عوامل دست چندم اجنبى به شرارت در کشور بپردازند.
این حق براى دستگاه هاى انتظامى و نظامى ما وجود دارد که بتوانند در مرزهاى کشورهاى ناتوان همسایه به سرکوب اشرار بپردازند.
بنابر این براى جلوگیرى از تکرار حادثه فوق علاوه براینکه وزارت کشور و دستگاه هاى امنیتى باید بیش از گذشته هوشیار باشند و هرگز مسامحه در این امر روا نمى باشد، وزارت امور خارجه نیز با دیپلماسى خود باید حرکات کشورهاى همسایه را که تروریست ها در آنجا رشد و نمو پیدا مى کنند در نظر داشته باشد