با تهاجم انگليس به جنوب ايران و بحراني شدن روابط، معاهده اي در شهر پاريس بين نماينده ايران و سفير انگليس امضا و مقرر شد: نيروهاي بريتانيا از بنادر و جزايرجنوب ايران خارج شوند و ايران نيزسپاهيان خود را از هرات (4ايالت فعلي) فراخواند و استقلال افغانستان
را به رسميت بشناسد پس از جنگ هرات قسمتهايي از شرق هريرود به بعد (شامل هرات) به افغانستان پيوست شد.
ایران از سال ۲۰۰۵ تاکنون به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور دارد، این بار با درخواست رسمی روسیه به عنوان عضو دائم پذیرفته خواهد شد. عضویت دائم ایران در این سازمان با توجه به همکاریهای گسترده اعضاء آن در حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی، بازرگانی، پولی-بانکی، انرژی و فرهنگی قطعا فضای مناسبتری را برای تعاملات بینالمللی کشورمان فراهم خواهد آورد.
سازمانهای منطقه ای برای برون رفت از مشکلات اقتصادی، امنیتی و ... مورد توجه کشـورهای مختلفی قـرار گرفته است بخصوص کشورهای در حال توسعه که با تشکیل اینگونه گروه بندی ها بتوانند بـه همگرایی منطقه ای مؤثر دست پیدا کنند یکی از این سازمانهای منطقه ای سازمان همکاری شانگهای میباشد.
انتخابات در نظام جمهوری اسلامی یکی از مؤلفههای اصلی مشارکت همگانی توأم با احساس مسئولیت مردم در اداره کشور خود است در اینفوگرافیک زیر با وقایع ۱۳ دوره انتخابات جمهوری اسلامی ایران آشنا میشوید.
عصر روز سه شنبه ۴ خردادماه، اسامی تایید صلاحیت شدههای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ به طور رسمی توسط وزارت کشور اعلام شد در این لیست نام ۷ نفر یعنی آقایان سعید جلیلی، سیدابراهیم رئیسی، محسن رضایی میرقائد، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی قرار دارد.
مقام معظم رهبری (مد ظله العالی): راه تحقق تحول، تشکیل یک دولت معتقد به تحول و عنصر تحول آفرین یعنی جوان مؤمن و انقلابی است.
در کلیات برنامه زمانبندی انتخابات ریاست جمهوری 1400 که توسط وزارت کشور اعلام شده است، نامنویسی داوطلبان از ۲۱ اردیبهشت ماه آغاز میشود و از زمان صدور دستور پنج روز مهلت جهت نامنویسی وجود دارد.
مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) : تقدیر خداوند این است که فلسطین آزاد خواهد شد...
رهبرمعظم انقلاب (مدظله العالی): علاج دردهای مزمن کشور در پرشور بودن انتخابات و حضور عمومی مردم و بعد، انتخاب اصلح، انتخاب شخصیت مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.
دکتر یدالله جوانی:
این سند راهبردی در سال 1391، در هیئت اندیشهورزی حوزه نمایندگی ولیفقیه در سپاه، براساس اسناد بالادستی تدوین و پس از تصویب نماینده محترم ولیفقیه، از سوی ایشان و فرمانده محترم کل سپاه، به عنوان اصول حاکم بر فعالیتهای سپاه در حوزه عمل سیاسی ابلاغ شد.