(روزنامه ابتكار – 1394/11/04 - شماره 3348 – صفحه 1)
گروه بازتاب: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید بسیاری از وزرا و افراد نزدیک به دولت محمود احمدینژاد جلساتی را برای تشکیل یک جریان سیاسی ترتیب دادند. بعد از جلسات پی در پی و با گذشت یک سال و نیم، این اشخاص در 25 خرداد 94 جبههای به نام جبهه یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی با نام اختصاری یکتا تشکیل دادند. در حالی که پیش از این بارها بر بدون مجوز بودن این جبهه و در نتیجه غیرقانونی بودن هرگونه فعالیت سیاسی و انتخاباتی آن از سوی وزارت کشور تاکید شده است، حال علیرغم ادعای پیشین اعضای یکتا که «فعالیت این جبهه انتخاباتی نخواهد بود»، خبرهایی به گوش میرسد که حکایت از قدم گذاشتن احمدینژادیهای سابق در راه انتخابات دارد.
بنا بر گزارشهای مختلف، افرادی از جمله حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت دهم، فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی دولت دهم، محمدمهدی زاهدی، وزیر علوم و تحقیقات دولت نهم، کامران دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات دولت دهم، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت دولت دهم، مسعود زریبافان، رئیس بنیاد شهد دولت دهم، محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان دولت دهم، مصطفی محمدنجار، وزیر دفاع دولت نهم و وزیر کشور دولت دهم، لطفالله فروزنده، معاون پارلمانی دولت دهم، علیرضا علیاحمدی، وزیر آموزش و پرورش دولت نهم، ابراهیم عزیزی، معاون توسعه و برنامهریزی دولت نهم و اسدالله عباسی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت دهم جزء اعضای جبهه یکتا هستند، اما برخی از افراد همچون؛ کامران باقری لنکرانی، سردار احمد وحیدی، سردار مصطفی محمدنجار، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، پرویز فتاح، حسین صفار هرندی حضور خود در جبهه یکتا را رد کردهاند.
به عقیده برخی از کارشناسان سیاسی مشی و شعار این جبهه اهداف و برنامههای احمدینژاد بدون انحراف است به این معنا که شعارهای سال 84 تا سال 88 وی را قبول دارند.اعضای این جبهه که همان وزرا و دولتمردان دولت های نهم و دهم را تشکیل میدهند ادعای مردمی بودن، اجرای آرمانهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب را دارند. از طرفی دیگر بسیاری از کارشناسان یکتا را نه جبهه میدانند و نه حزب؛ به دلیل اینکه این جریان هیچ مجوزی مبنی بر جبهه یا حزب نداشته و ندارد، در نتیجه این جبهه خودخوانده، صرفا جمعی از افرادی همفکر است که دور هم جمع شدهاند و هیچ رسمیتی ندارند.
کامران دانشجو: جبهه یکتا به انتخابات مجلس دهم ورود پیدا میکند
22 آبان ماه، کامران دانشجو، عضو هیات موسس جبهه یکتا با اشاره به آخرین فعالیتهای تشکل متبوعش به تسنیم گفته است، جبهه یکتا، جبهه کارآمدی و تحول ایران اسلامی است که از وزرای دولتهای نهم و دهم تشکیل شده و نمیتواند نسبت به وضعیت کشور بیتفاوت باشد. وی ادامه داد: جبهه یکتا در انتخابات مجلس در مسیر اصولگرایی و با گفتمان امام و انقلاب حتماً به همگرایی جریان اصولگرایی کمک میکند و نقش خود را در این انتخابات ایفا خواهد کرد. عضو هیات موسس جبهه یکتا در پاسخ به این پرسش که آیا جبهه یکتا وارد انتخابات میشود، گفت: جبهه یکتا حتماً نقش خود را در راستای همگرایی اصولگرایان با گفتمان کارآمدی و تحول و امام و انقلاب ایفا کرده و حتماً ورود پیدا خواهد کرد و به همگرایی در اصولگرایی کمک خواهند کرد.
دانشجو با بیان اینکه جبهه یکتا نقش خود را در هر مقطعی که احساس کند میخواهد به گفتمان امام و انقلاب صدمهای وارد شود، ایفا خواهد کرد، یادآور شد: انتخابات مجلس نیز یکی از همین موارد است. جبهه یکتا محال است نسبت به انتخابات مجلس بیتفاوت باشد. وی در پاسخ به این پرسش که جبهه یکتا برای ورود به انتخابات قرار است مجوز فعالیت بگیرد، گفت: ما یک جبهه گفتمانی هستیم و با همین جبهه گفتمانی کارآمدی و تحول و امام و انقلاب و خادم بیمنت بودن برای ملت و از جنس مردم بودن نقش خود را در همگرایی اصولگرایان و انتخابات مجلس بازی خواهیم کرد. عضو هیات موسس جبهه یکتا در پایان تاکید کرد: چگونگی ورود به بحث انتخابات را در آینده خواهید دید.
سیدمحمد حسینی: جبهه یکتا حزب رسمی سیاسی نیست
اما برخلاف تاکید مکرر مسئولان وزارت کشور مبنی بر غیرقانونی بودن تشکل سیاسی یکتا، احمدی نژادیها برای دور زدن قانون مسیری تازه ای پیدا کرده اند. سیدمحمد حسینی(وزیر سابق ارشاد) عضو هیات موسس جبهه یکتا ضمن تاکید بر اینکه جبهه «یکتا» بنا دارد در کل مسائل کشور تاثیرگذار باشد گفته است که جبهه «یکتا» حالت یک حزب و تشکل رسمی سیاسی را ندارد بلکه یک جبهه گفتمانی است. وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی دولت دهم در گفتوگو با فارس با بیان اینکه ما تاکید داریم تا گفتمان امام(ره) و رهبری را در کشور تبیین و تعریف کنیم و این مسئله یکی از محورهای اساسی ما است، تصریح کرد: این مجموعه به طور طبیعی میتواند در مقاطع حساسی نیز تاثیرگذار باشد. وی تاکید کرد: جبهه «یکتا» هم راستا با اهداف اصولگرایان حرکت خواهد کرد و با آنان هماهنگ خواهد بود.
فعالیتهای غیرقانونی
اول بهمن ماه امسال، جبهه یکتا نشستی مبنی بر نشست انتخاباتی با تشکلهای همسو با شورای ائتلاف اصولگرایان در مسجد امام صادق واقع در میدان فلسطین برگزار کرد. در حال حاضر حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت احمدینژاد دبیرکلی جبهه یکتا را بر عهده دارد. به گزارش ایسنا، در این نشست چهرههایی از جمله حجتالاسلام سیدرضا تقوی، قائم مقام جامعه روحانیت مبارز، کامران دانشجو وزیر علوم در دولت دهم، علی سعیدلو مشاور احمدینژاد، محمدعلی رامین مشاور مطبوعاتی احمدینژاد در دولت نهم و معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت دهم، علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی در دولت احمدینژاد، مسعود زریبافان، علیرضا زاکانی، لطفالله فروزنده، شهابالدین صدر، حسین طلا و حجتالاسلام حسین ابراهیمی حضور داشتند.
حسین کنعانی مقدم: جبهه یکتا مجوز ندارد
چندی پیش، حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز ایران درباره ادعا جبهه یکتا برای فعالیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی به «ابتکار» گفته بود از نظر قانونی هر حزبی که دارای مجوز باشد میتواند با دیگر احزاب و گروههای سیاسی رقابت یا ائتلاف داشته باشند، اما جبهه یکتا تاکنون مجوزی از کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور دریافت نکرده است. بنابراین این جبهه حق فعالیت سیاسی و انتخاباتی ندارد. او در ادامه افزود: جبهه یکتا باید از مراجع ذیصلاح مجوز دریافت کند تا بتواند برای انتخابات مجلس شورای اسلامی فعالیت سیاسی و انتخاباتی داشته باشد.
زارع زاده مهریزی: در جلسات جبهههای غیرقانونی شرکت نمیکنم
در این راستا این پرسش مطرح میشود که چرا وزارت کشور با جبهه فاقد مجوز یکتا برخورد نمیکند؟ چرا برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که باید قانونگرا باشند در جلسات و نشستهای غیرقانونی چنین جبهه ای شرکت میکنند؟ دخیل عباس زارع زاده مهریزی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی درباره جواز جبهه یکتا به «ابتکار» گفت: قانون احزاب در کمیسیون رایگیری و به مصوبه درآمد. به این معنا که جبهه، باید متشکل از چند حزب باشد و در این مصوبه نحوه فعالیتهای احزاب به طور دقیق و مشخص معلوم شده است. وی در ادامه بیان کرد: وزارت کشور ملزم شده تا قانون را به طور دقیق اجرا کند.
اگر جبههای در جایی خلاف قانون تشکیل شده باشد وزارت کشور باید با آن برخورد داشته و اجازه فعالیت به جبهههای فاقد مجوز را ندهد. زارع زاده مهریزی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت کشور با جبهه یکتا برخورد قانونی نمیکند، تاکید کرد: در بسیاری از نقاط کشور قانون رعایت نمیشود در حالیکه اگر افراد و احزاب به مر قانون عمل کنند، مشکلی پیش نمیآید. بنابراین مسئولان وزارت کشور در این مورد باید پاسخگو باشند به این دلیل که من نمیتوانم جوابگوی اقدامات غیرقانونی اشخاص یا احزاب باشم. این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که اگر اعضای جبهه یکتا از شما برای حضور در نشستها و جلسات این جبهه دعوت کنند آیا شرکت خواهید کرد یا خیر، افزود: اگر غیر قانونی باشد به هیچ عنوان در جلسات جبهه یکتا شرکت نمیکنم.
او در ادامه به حضور برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسات جبهه یکتا اشاره کرد و گفت: احتمالا این نمایندگان از غیرقانونی بودن چنین جبهه ای اطلاع ندارند و به همین دلیل در نشستهای این جبهه شرکت میکنند. سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی به مسئولان وزارت کشور توصیه کرد: به عقیده من، وزارت کشور باید احزاب، تشکلها و جبهههای غیرقانونی را لیست بندی و در انظار عمومی به نمایش بگذارند تا ملت، مسئولان و مدیران کشور متوجه شوند که کدام حزب فاقد مجوز بوده تا در جلسات و نشستهای آنها شرکت و حضوری نداشته باشند. بنابراین تا زمانی که در مورد تشکلها و جبهههای غیرقانونی اطلاع رسانی نشود دلیلی بر سرکشی نمایندگان و افراد در مورد احزاب فاقد مجوز وجود ندارد.
طریقت منفرد و عباسی دوانی: مصاحبه نمیکنیم
محمدحسن طریقت منفرد، وزیر بهداشت دولت دهم نیز درباره عضویت خود در جبهه یکتا و فعالیتهای این جبهه به «ابتکار» گفت: من مصاحبه تلفنی نمیکنم. فریدون عباسی دوانی، رئیس سازمان انرژی اتمی دولت دهم نیز درباره عضویت خود در جبهه یکتا به «ابتکار» گفت: خیر من عضو جبهه یکتا نیستم. وی در ادامه تاکید کرد: من در یک جلسه ای حضور دارم و نمیتوانم مصاحبه کنم. وی در پاسخ به این پرسش که شما فقط مصاحبه تلفنی نمیکنید، گفت: خیر کلا مصاحبه نمیکنم.
برخورد با قانونشکنان
با این حال تلاش خبرنگار سیاسی روزنامه «ابتکار» برای برقراری تماس با حمیدرضا حاجی بابایی دبیرکل جبهه یکتا و دیگر اعضای این جبهه بینتیجه و بسیاری از پرسشها بی پاسخ ماند، اما طبق قانون برای تشکیل جبهه ای همچون یکتا باید حداقل 5 حزب با نام مشخص به وزارت کشور درخواست ارائه دهند تا جبهه ای به وجود بیاید. از طرفی احزاب و جبهههای بدون مجوز در صورت فعالیت سیاسی کار غیرقانونی انجام دادهاند.
طبق گفتههای اعضای این جبهه، فلسفه و ماهیت جبهه یکتا گفتمانی است نه سیاسی در حالیکه این جبهه تا به امروز به اقدامات سیاسی پرداخته است. از همه مهمتر برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی و دیگر احزاب اصولگرا که باید قانونگرایی را مبنا و سرلوحه خودشان قرار دهند در جلسات و نشستهای این جبهه حضور داشته و دارند در حالیکه این جبهه برای فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی هیچ مجوزی از سوی دستگاههای ذی صلاح همچون وزارت کشور دریافت نکرده است. بنابراین کلیه اقدامات جبهه یکتا غیرقانونی به شمار میرود.
به هر ترتیب یاران قدیم محمود احمدینژاد که از وی و اقداماتش برائت جویی کرده بودند کما فیالسابق به وی وفادارند به دلیل اینکه مانند احمدینژاد به دور زدن قانون عادت کردهاند. به هر حال از مسئولان وزارت کشور انتظار میرود برخورد قانونی را نسبت به همه اجرا کنند و هر چه زودتر مانع از اقدامات این جبهه به ظاهر قانونی شوند.
http://ebtekarnews.com/?newsid=32796
ش.د9405343