سی و سومین دوره رقابتهای کشتی فرنگی و آزاد قهرمانی آسیا به میزبانی شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد و تیم ملی فرنگی با کسب ۴ مدال طلا، ۳ مدال نقره و ۲ مدال برنز و با کسب ۲۰۰ امتیاز به عنوان قهرمانی رسید. تیم ملی کشتی آزاد نیز با کسب ۵ مدال طلا و ۳ مدال برنز و با ۱۹۰ امتیاز به عنوان قهرمانی قاره کهن دست یافت.
به دنبال قهرمانی این دو تیم حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی از جوانان کشتیگیر قهرمان صمیمانه تشکر کردند. جامعه کشتی نیز ضمن قدردانی از پیام مقام معظم رهبری این حمایت را مایه دلگرمی دانستند و از ایشان قدردانی کردند.
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن ابراز خرسندی از پیامی که مقام معظم رهبری برای قهرمانی کشتی آزاد و فرنگی در آسیا صادر فرمودند، گفت: پیام حضرت آقا برای جامعه کشتی بسیار دلگرم کننده بود که به عنوان رئیس فدراسیون از طرف جامعه کشتی و ورزش از ایشان قدردانی میکنم و ممنون محبت شأن هستم.
وی ادامه داد: سال گذشته چهار تیم آزاد و فرنگی (دو تیم نوجوانان و دو تیم جوانان) ایران قهرمان جهان شدند که برای این قهرمانیها مقام معظم رهبری پیام صادر کردند که مایه مباهات جامعه کشتی است و ما قدردان محبتهای ایشان هستیم.
علیرضا دبیر ادامه داد: پیامهایی که حضرت آقا در مورد کشتی صادر میفرمایند نشان میدهد که ایشان «ریزبینانه» و «دقیق» اتفاقات کشتی را زیر نظر دارند و به این رشته عنایت ویژه دارند. با این دقت ایشان ما هم دلگرم میشویم که بیشتر از گذشته کار کنیم و افتخارات بیشتری را برای ایران عزیز به ارمغان بیاوریم.
رئیس فدراسیون کشتی در ارزیابی فنی خود از عملکرد تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات قهرمانی آسیا گفت: تیم کشتی آزاد با ترکیبی از تیم اصلی و تیمهای دوم و سوم به این مسابقات اعزام شد که سهم تیم اصلی ۵۰ درصد بود و سایرین هم از تیمهای دوم و سوم بودند.
دبیر در مورد تیم ملی کشتی فرنگی هم که قهرمان آسیا شد گفت: در این تیم ۶۰ درصد ملی پوشان اصلی بودند و ۴۰ درصد هم از تیمهای دوم و سوم به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شدند که خدا را شکر توانستند عنوان نخست را برای ایران به ارمغان بیاورند.
رئیس فدراسیون کشتی با تاکید بر این که دو تیم آزاد و فرنگی با صددرصد آمادگی به مسابقات قرقیزستان اعزام نشده بودند، خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته قرار نبود ملی پوشان با آمادگی کامل به این مسابقات بروند. فشار تمرینات هم در همین راستا تنظیم شده بود چرا که فشار اصلی در المپیک است که کشتی گیران کار بسیار سختی در پیش دارند.
علیرضا دبیر در ادامه تاکید کرد: همانطور که کشتی ما به دنبال گرفتن سهمیه حضور در المپیک بود، کشورهای دیگر هم با همین نیت به مسابقات قهرمانی آسیا آمدند و دنبال این بودند که سهمیههایشان را تکمیل کنند. با این شرایط دو تیم ملی آزاد و فرنگی نتایج مطلوبی گرفتند اما کار اصلی در المپیک است.
وی افزود: همه کسانی که به المپیک رفته اند یا کیفیت این بازیها را دنبال میکنند میدانند که نتیجه گرفتن در این رویداد بزرگ کار بسیار سختی است. اصل کار ما هم باید در المپیک باشد. برنامه ریزی ها هم در همین راستا است. البته که کسب سهمیه هم سخت است. همین که ایران و آمریکا به عنوان دو قدرت بزرگ دنیای کشتی هنوز نتوانسته اند همه سهمیهها را کسب کنند نشان میدهد که کار کشتی گیران چقدر سخت است.
علیرضا دبیر در پایان گفت: امیدوارم با حمایتهایی که از کشتی صورت میگیرد و برنامه ریزی هایی که ما انجام داده ایم کشتی ایران بتواند در بازیهای المپیک موفق باشد. هر چند که میدانیم کار بسیار سختی داریم و همه قدرتهای بزرگ دنیا حضور دارند اما تلاشمان را انجام خواهیم داد.