وقتی بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر شهادت «اسماعیل هنیه» رسانهای شد، برخی کارشناسان گفتند، این ترور به نفع رژیم صهیونیستی نخواهد بود؛ چون، اولاً هزینه سنگینی بر این رژیم در همه حوزهها تحمیل میکند، ثانیاً جبهه مقاومت، با انتخاب «یحیی سنوار» بعد از شهادت اسماعیل هنیه، به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس آن خلأ را که صهیونیستها با این ترور ایجاد کردهاند، پر خواهد کرد. سنوار برای صهیونیستها ترسناک است، به همین دلیل است که رئیس ستاد کل ارتش صهیونیستی گفته است مصمم هستند سنوار را پیدا و حذف کنند تا حماس مجبور شود فرد دیگری را جایگزین او کند.طبق گزارشهای رسمی، این رژیم میلیاردها دلار برای مقابله با حملات ایران و حزبالله هزینه کرده است. درباره پاسخ ایران و اتفاقاتی که پس از این عملیات رخ خواهد داد، باید منتظر پاسخ غیورمردانه جمهوری اسلامی ایران باشیم و پس از آن درباره آن صحبت کنیم، اما در زمینه چرایی انتخاب یحیی سنوار و ویژگیهای شخصیتی او باید به برخی نکات اشاره کرد.
کابوس صهیونیستها
اعلام خبر انتخاب یحیی سنوار کافی بود تا سیلی از تحلیلها و خبرها و گزارشهای قدیمی و جدید مرتبط با این فرمانده بزرگ مقاومت به راه بیفتد. همه این خبرها و تحلیلها و گزارشها، در یک چیزـ به شکل مستقیم یا غیرمستقیم ـ مشترک هستند: «یحیی سنوار کابوس بزرگ صهیونیستهاست.» وبگاه صهیونیستی «والا» پس از اعلام یحیی سنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس نوشت: «پس از اعلام خبر انتصاب یحییالسنوار، آژیرهای خطر در عسقلان و سدیروت بهصدا درآمد.» به احتمال زیاد، این جمله تعبیری است از وحشتی که با این انتخاب به جان صهیونیستها افتاده است. «نیویورک تایمز» نیز نوشت انتخاب یحیی سنوار به عنوان جانشین اسماعیل هنیه، اشاره به این دارد که رهبران حماس با گذشت 10 ماه از آغاز جنگ، همچنان حامی عملیات 7 اکتبر (طوفانالاقصی) هستند.
یا پیروز میشویم یا کربلایی دیگر رخ میدهد
برای مبارزه نیاز است که کربلا را خوانده باشیم؛ این راه کربلاست که میتواند جبهه حق و باطل را ترسیم کند. یحیی سنوار با اشاره به این موضوع در یکی از سخنرانیهای خود میگوید:« صلح و مذاکرهای در کار نیست. یا پیروز میشویم یا کربلایی دیگر رخ میدهد.» بر اساس این گزارش، سنوار در یکی از گفتوگوهای خود به یک روزنامهنگار ایتالیایی نیز میگوید: «زندان انسان را میسازد و وقت کافی برای تفکر درخصوص اعتقاداتش به او میدهد.» بخش دیگری از رسانهها زندگی او را مرور کرده و نوشتند: «سنوار در سال ۱۹۸۹(سال 1367) و هنگامی که تنها ۲۷ سال داشت، بازداشت شد. او بارها اقدام به فرار از زندانهای رژیم صهیونیستی کرده و بارها با رهبران حماس در خارج از زندان ارتباط گرفت و نحوه وارد کردن تلفن همراه به داخل زندان را بلد بود. او میدانست چگونه از وکلا و ملاقاتکنندگان برای انتقال پیامهای خود به بیرون از زندان استفاده کند. بسیاری از این پیامها درخصوص نحوه ربایش نظامیان صهیونیست برای مبادله آنها با زندانیان بود. او زبان عبری را بهخوبی بلد بود و از طریق آموزشهای اینترنتی تحصیلات خود را دنبال کرد. او همواره اخبار اسرائیل را دنبال میکرد تا به بهترین شکل از اوضاع داخلی سرزمینهای اشغالی مطلع شود.»
اسیر خواهید شد
یحییالسنوار وقتی در زندانهای رژیم صهیونیستی حضور داشت، به زندانبانهای صهیونیست گفت: «وقتی آزاد شدم یک روزی از شماها اسیر میگیرم تا همه اسرای فلسطینی را آزاد کنید!» خبرنگار صهیونیست که در محل حضور داشت به این حرف خندید، اما سالها بعد صهیونیستها دیدند که او هر چه گفت به آن عمل کرد. رئیس سابق زندانهای رژیم صهیونیستی نیز در گفتوگو با شبکه ۱۲ این رژیم از دوران اسارت یحیی سنوار در زندانهای رژیم صهیونیستی و ویژگیهای شخصیتی او اینطور گفت: «کاملاً روشن بود که او از نوع رهبران آرام و دارای سخنان تعیینکننده است... در یکی از عملیاتهای بازرسی نگهبان نیز این کتاب نزد سنوار پیدا شد. او دو کتاب از رئیس پیشین شاباک(سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی) ترجمه کرده بود. صفحات آن بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ صفحه بود و [سنوار] میخواست برای اسیران امنیتی آن را ترجمه کند... او راهبردهای فرماندهان شاباک را میخواند. یک کتاب از یعقوب پری با عنوان «کسی که برای کشتن تو میآید» و کتاب «شاباک میان چنددستگی» از «کرمی گیلون» را ترجمه کرده است.»
سنوار ما را خوب میشناسد
«میخا کوبی» افسر ارشد شاباک نیز اینطور «سنوار» را توصیف کرد: «سنوار، فردی زیرک است که هر کاری برای آسیبرساندن به اسرائیل انجام میدهد.» «ژنرال بیتیلاها» رئیس سابق اطلاعات زندانهای این رژیم نیز با این جمله سنوار را معرفی میکند: «سنوار ما را خوب میشناسد، نقاط ضعف ما را میشناسد و روانشناسی جامعه اسرائیل را مطالعه کرده است...»
شکارچی جاسوسها
یحییالسنوار ملقب به «ابوابراهیم» در اردوگاه خانیونس متولد شد و همانند دیگر کودکان فلسطینی کودکی سختی را پشتسر گذاشته بود. وی از زمان دانشجویی در دانشگاه علوم اسلامی غزه در رشته زبان عربی وارد تشکیلات اسلامگرایان شد و بعد از تأسیس حماس در 1987 به این جنبش سیاسی و عقیدتی پیوست. وی در عنفوان عضویت در حماس با راهنمایی شهید شیخ «احمد یاسین» و با همکاری همکلاسیهایش در دانشگاه گروهی با عنوان «مجد» را تشکیل داد که وظیفهاش مقابله با عناصر وابسته به رژیم بود. این گروه موفق شد تعدادی از جاسوسهای رژیم صهیونیستی را که در ترور چهرههای تأثیرگذار حماس نقش داشتند، شناسایی و آنها را حذف کند. همین اقدام باعث شد به السنوار لقب «صیاد الجواسیس» را بدهند. صهیونیستها در چارچوب اتخاذ سیاست مشت آهنین علیه اعضای حماس در سالهای ابتدایی شکلگیری این جنبش، السنوار را دستگیر و با حکم چهار بار حبس ابد وی را راهی زندان کردند؛ اما 23 سال بعد (در سال 2011) مجبور شدند او را آزاد کنند. میراث ماندگار و ابدی السنوار برای حماس سازمان مجد بود که وظیفهاش در ابتدا ضداطلاعاتی بود، ولی بهمرور کل بخش امنیت داخلی حماس در غزه به این مجموعه واگذار شد و اکنون نیز این مجموعه در حماس وجود دارد.
اهمیت این مجموعه به حدی است که هنوز هم این سازمان مانع طرحهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه برای مستقر کردن عناصر وابسته است و بسیاری از دشمنان حماس از ترس تشکیلات مجد، جرئت نزدیکی به آمریکا و رژیم را ندارند؛ چراکه مجدیها در امور اطلاعاتی و امنیتی با احدی از افراد خائن، مزدور و جاسوس در نوار غزه تعارف ندارند.
امانتدار جهاد و مبارزه در میدان نبرد
«اسامه حمدان» از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز تأکید میکند، انتخاب یحیی سنوار به عنوان رئیس جدید دفتر سیاسی این جنبش با اجماع آرا بیانکننده این است که حماس از ماهیت مرحله کنونی آگاه است. خبرگزاری «سما» فلسطین در این باره نوشت: «اسامه حمدان گفت که مذاکرات توسط رهبری حماس مدیریت میشود و السنوار همیشه در این مذاکرات حضور داشته و از مذاکرات دور نبوده است... فعلاً زود است در مورد اینکه مذاکرات به کجا خواهد کشید، صحبت کرد... پیام حماس این است که کسی را به عنوان رهبر انتخاب کرده که بیش از ۳۰۰ روز است امانتدار جهاد و مبارزه در میدان نبرد در غزه است... تیمی که مذاکرات را در حضور شهید هنیه پیگیری میکرد، اکنون در حضور السنوار آن را پیگیری میکند... پس از انتخاب السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی، برخی اقدامات و تدابیر صورت خواهد گرفت....»
گفتنی است، سنوار را بنیانگذار «مجد» (شبکه ضد جاسوسی حماس) میدانند. او در سال ۱۹۸۹ میلادی (۱۳۶۸ شمسی) از سوی دادگاهی در سرزمینهای اشغالی به چهار باره زندان ابد به علاوه ۲۵ سال زندان محکوم شد، اما در نهایت پس از ۲۲ سال زندان در سال ۲۰۱۱ در معامله و مبادله زندانیان با اسرائیل آزاد شد. قطعاً اگر صهیونیستها میدانستند سنوار همان کسی است که این رژیم را نابود خواهد کرد، هرگز او را آزاد نمیکردند!