ریاست طرف ایرانی در این مذاکرات را فرشاد مقیمی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برعهده داشت و از طرف روسی نیز مقامات شرکت خودروسازی آفتو واز در این نشست حضور داشتند.
در این نشست که روز سه شنبه با حضور جمعی از فعالان صنعت خودروسازی ایران حاضر در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو برگزار شد، طرفین درباره راهکارهای توسعه مبادلات از جمله نقشآفرینی قطعهسازان کشورمان در تأمین نیازهای بازار روسیه تبادل نظر کردند.
طرفین همچنین علاقهمندی خود را به بهرهگیری از ظرفیتهای یکدیگر برای صادرات خودروهای ایرانی و روسی به طرف مقابل اعلام کردند.
نمایشگاه بینالمللی اتومبیلیتی ۲۰۲۴ مسکو روز دوشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ در حالی گشایش یافت که نمایندگان صنعت خودروی جمهوری اسلامی ایران برای سومین سال پیاپی با برپایی پاویون اختصاصی به نمایش محصولات جدید خود پرداختهاند.
این نمایشگاه با سخنرانی جمعی از مقامات کشور روسیه و برخی کشورهای شرکتکننده از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران و حضور دو معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان در فضایی به وسعت ۶۰ هزار مترمربع در مرکز نمایشگاهی بینالمللی مسکو موسوم به اکسپوسنتر گشایش یافت.
افزون بر ۲۰ شرکت ایرانی در پاویون اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در فضایی به مساحت ۵۰۰ مترمربع حضور یافتهاند. همچنین بیش از ۵۰ نفر از صنعتگران و بازرگانان ایرانی در قالب هیأت تجاری و نمایشگاهی، به این نمایشگاه که به مدت چهار روز برپا است، اعزام شدهاند.
بنا بر آمار رسمی سازمان توسعه تجارت، صادرات قطعات خودرو تولیدی در صنایع داخلی به کشور روسیه از ۱۳ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ (نخستین سال حضور جمعی قطعهسازان ایرانی در نمایشگاه اتومبیلیتی) به بیش از ۶۶ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت که رشد قابل توجهی را نشان میدهد و این روند صعودی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ نیز ادامه داشته است.
به گفته ابراهیم دوستزاده عضو هیأت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور، در مکاتبات با طرف روسی، فهرستی شامل ۲۲۰ قلم کالای ضروری و مورد نیاز صنعت خودرو و قطعهسازی روسیه احصا شده است و هیأت ایرانی، جلسات رو در رو با شرکتهای روسی را در مدت زمان برگزاری نمایشگاه اتومبیلیتی و دو روز پس از آن خواهد داشت.
خبرگزاری اسپوتنیک پیشتر به نقل از ماکسیم سوکولوف رئیس شرکت " آفتو واز" گزارش داده بود که این شرکت ممکن است در سال ۲۰۲۴ عرضه خودروهای لادا را به ایران آغاز کند؛ محدوده مدل احتمالی خودروی صادراتی بر اساس نتایج مذاکرات تعیین خواهد شد.