یکی از خدمات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایام اربعین ارائه خدمات درمانی به زوار اباعبدالحسین (ع) بود؛ برای این منظور در آستانه اربعین حسینی، بیمارستان سیار ۱۲۸ تختخوابی حضرت فاطمه (س) کرمان، مجهزترین سامانه سیار غرب آسیا، وابسته به بهداری نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای خدمترسانی به زائران اربعین در مرز مهران استقرار پیدا کرد؛ برای آگاهی از خدمات این بیمارستان سیار با «دکتر روحالله سلیمانی» متخصص پاتولوژی و مسئول بیمارستان حضرت فاطمه (س) کرمان و مسئول بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) مستقر در مهران به گفتگو نشستیم که در ادامه مشروح آن آورده میشود.
«دکتر روحالله سلیمانی» با اشاره به اینکه بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) مجهزترین و بهروزترین بیمارستان سیار کشور است، اظهار داشت: «بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) که به مرز مهران اعزام کردیم، وابسته به بیمارستان کرمان است. این بیمارستان سیار هوشمند و فوق تخصصی ۱۲۸ تختخوابی دارای بخشهای بستری، اورژانس، ccu و lcu، ریکاوری اتاق عمل، رادیولوژی و آزمایشگاه است. این بیمارستان با هماهنگی که با دانشگاه علوم پزشکی کرمان و بسیج جامعه پزشکی انجام داده، پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران را به صورت داوطلب در این زمینه به کار گرفته است.»
وی درباره ویژگیهای خاص این بیمارستان سیار اذعان داشت: «از جمله ویژگی این بیمارستان این است که خود اتکاست و به زیر ساختهای شهری مانند گاز، برق، مخابرات و حتی سیستمهای گاز طبی نیاز ندارد و در بحث پخت غذا هم از آشپزخانه سیار بهره میبرد.»
مسئول بیمارستان حضرت فاطمه (س) کرمان درباره تعداد کانتینرهای این مجموعه گفت: «در مجموع بیست کانتینر در ساخت این سامانه درمانی استفاده شده است. این بیمارستان در بحث بحرانها و رزمایشها و در موارد مردمی و برنامههای عمومی، مانند اربعین میتواند در هر نقطهای از کشور برپا شود. جالب است که در این بیمارستان تمام رشتههای تخصصی و فوق تخصصی چه در مورد پزشکی چه در مورد پیراپزشکی و پرستاری امکاناتش فراهم شده است.»
دکتر سلیمانی درباره چرایی مستقر شدن بیمارستان سیار در مرز مهران اظهار داشت: «بنابر دستور و تدبیری که فرمانده نیروی زمینی سپاه و مجموعه بهداری نیروی زمینی سپاه ابلاغ کردند، بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) در یکی از پرترددترین نقاط مرزی کشور، یعنی مرز مهران مستقر شدند؛ دلیل اصلی حضور در این نقطه هم به سبب تردد بالا در این نقطه مرزی بود. ما از بیستودوم مرداد به مرز مهران عازم و در آنجا مستقر شدیم. شروع فعالیت و افتتاحییه ما در این بیمارستان در ۲۶ مرداد ماه با حضور حجتالاسلاموالمسلمین حاجیصادقی، نماینده ولی فقیه در سپاه انجام شد.»
وی درباره تعداد پذیرش روزانه بیمارستان گفت: «این سامانه سیار روزانه سه تا چهار هزار نفر را در هر ۲۴ ساعت پذیرش میکند و تمام خدمات هم به صورت رایگان تا چند روز پس از روز اربعین به زائرانی که از عراق میآمدند، وجود داشت.»
سلیمانی در پاسخ به این پرسش که خدمات بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) در نقاط دیگر کشور هم اجرا میشود، گفت: «به جهت اینکه بیمارستان سیار حضرت فاطمه (س) پشتیبان قرارگاه مدینه منوره در جنوب کرمان هست، خدمات درمانی استان هرمزگان و کرمان را شامل میشود. این سامانه علاوه بر خدمترسانی درمانی در رزمایشها، خدماتی را در قالب مردمیاری بر عهده دارد، به این صورت که هر نقطهای از کشور که با بحرانهایی مانند زلزله، سیل و ... روبهرو شود، این بیمارستان وظیفه خدمترسانی دارد. علاوه بر این موارد در مراسمها و برنامههایی عمومی که مردم حضور گسترده دارند نیز این بیمارستان مشغول به خدمترسانی است؛ برای نمونه، در ایام سالگرد رحلت امام خمینی (ره) این سامانه سیار در نزدیکی مرقد مطهر امام خمینی (ره) برای خدمترسانی درمانی به زائران حضور داشت.»