صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷  ، 
شناسه خبر : ۳۶۸۸۴۹
درباره بزرگ‌ترین کشتار آنلاین و دگرگونی‌های اجتماعی‌اش، بسیج، زنده و پایان ناپذیر، تکرار اتهامات واهی علیه ایران؛ یادداشت برخی از روزنامه‌های امروز می‌باشد.

درباره بزرگ‌ترین کشتار آنلاین و دگرگونی‌های اجتماعی‌اش 

جعفر بلوری
1- در جامعه‌شناسی دگرگونی، بسیاری از نظریه‌پردازان مهم‌ترین عامل دگرگونی‌های اجتماعی را «جنگ» عنوان می‌کنند. این جنگ‌ها بوده‌اند که باعث فروپاشی تمدن‌ها شده و پس از آن، موجبات زایش تمدن‌های عظیمی را فراهم آورده‌اند. جنگ در این حوزه، سر منشا «تحولات بزرگ» و «دگرگونی‌های عظیم» در همه حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، اعتقادی و... عنوان می‌شود. با جنگ‌های بزرگی مثل جنگ جهانی اول و دوم، چه نظم‌هایی که فرونپاشیدند و چه نظم‌های سیاسی و بین‌المللی جدیدی که متولد نشدند. چه قدرت‌هایی که فرونپاشیدند و چه ابرقدرت‌های نوظهوری که از ویرانه‌ها، سر برنیاوردند. جنگ، هم عامل مرگ‌و‌میر و نابودی است هم عامل زایش و دگرگونی است. 
2- بیش از 414 روز است که جنگی بزرگ، نابرابر، خانمان‌سوز و مرگبار و صد البته «دگرگون‌کننده» بین دو جبهه آغاز شده است و طی همین مدت، به تحولات و دگرگونی‌های عظیم معنایی و فکری در دو طرف منجر شده است. غرب در این 414 روز، به قول آن فیلسوف ایرانی، با حمایت تمام‌قد از جنایات عریان اسرائیل در غزه، تمام تاریخ خود را، تمام متافیزیک خود را تمام ارزش‌های خود را، تمام میراث فکری خود را خرج اسرائیل و دفاع از این رژیم کرد. آن هم جلوی دیدگان مردم سراسر جهان! غرب حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق کودکان، حق آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات، حق تحصیل، حق زندگی و...همه و همه را در این 414 روز جلوی دیدگان میلیاردها انسان و به صورت کاملا آنلاین و بر‌خط، صَرف دفاع از منفورترین رژیم حال حاضر جهان یعنی «اسرائیل» کرد. این دگرگونی‌های عظیم و دود شدن و هوا رفتن «تمام ارزش‌ها و آورده‌های غرب از دوران روشنگری به این سو»، حاصل همین جنگی است که می‌بینیم!
3- این جنگ نابرابر، دیر یا زود تمام خواهد شد. اما تبعات آن- سَوای از این که کدام جبهه پیروز خواهد بود- به این زودی‌ها دامن غرب و رژیم صهیونیستی را رها نخواهد کرد و تمام نخواهد شد. این بار نه ‌هالیوود، نه والت دیزنی، نه صنعت فرهنگ و رسانه، نخواهد توانست به این سادگی ورق را به نفع غرب برگردانند! یک طرف این جنگ، گروه‌های پراکنده و جنبش‌های مردمی قرار دارند با، حمایت‌های فقط و فقطِ جمهوری اسلامی ایران؛ و در طرف دیگر، اسرائیل قرار دارد که بدون اغراق، حمایت‌های همه‌جانبه اروپا، آمریکا، برخی کشورهای آسیایی و حتی کشورهای اسلامی را دارد. این طرف جنگ، موشک، پهپاد و افکار عمومی دنیا را دارد و آن طرف جنگ، حمایت‌های عجیب و غریب تسلیحاتی، مالی، اطلاعاتی، تکنولوژیکی و... مسائلی که به ذهن من و شما خطور هم نمی‌کند. با این همه و با وجود «نابرابر» بودن این جنگ، غزه و جنوب لبنان با همین امکانات و تنها حامی‌اش‌، 414 روز است که دوام آورده و ضربات تاریخی و بی‌سابقه‌ای به صهیونیست‌ها وارد کرده و این رژیم را دچار یک دگرگونی تاریخی و بی‌سابقه کرده است طوری که رسانه‌ها و بالاترین مقامات این رژیم از «فروپاشی اسرائیل» می‌گویند. کدام ضربه؟ کدام فروپاشی و کدام دگرگونی؟ بخوانید:
الف-یدیعوت آحارونوت: هزاران سرباز در نتیجه نبردهای غزه و لبنان به دنبال کمک روحی و روانی هستند و برخی از آنها با علائم استرس پس از سانحه تشخیص داده شده‌اند...بر اساس برخی شواهد، در هر واحد ارتش اسرائیل که در غزه یا لبنان می‌جنگیدند، تعدادی از جنگجویان به دلایل مشکلات روحی از خدمت خارج می‌شوند....بسیاری از سربازان می‌خواهند از جنگ خارج شوند اما به دلیل کمبود سرباز و تعداد بالای مجروحان با مشکلاتی رو‌به‌رو می‌شوند...در یک گردان پیاده‌نظام معمولی، سربازان و والدینشان در حال بررسی شکایت از فرماندهان به دلیل عدم توجه به بار روانی تحمیل شده بر سربازان هستند... 
حداقل 6 سربازی که برای مدت طولانی در غزه و لبنان جنگیده بودند در ماه‌های اخیر خودکشی کرده‌اند. سه نفر با گلوله خود را کشتند، یک نفر خود را از بالای برج پرتاب کرد و دو نفر دیگر خود را حلق آویز کردند...
 ب- اسحاق هرتزوک رئیس رژیم صهیونیستی همین دیروز: «تمایل دارم به برخی از رخدادهای کنونی که مرا بیشتر از حوادث دیگر نگران می‌کند، بپردازم...ما در میانه جنگ هستیم. ما بهائی با هزاران کشته و زخمی پرداخته‌ایم....چه چیزی در این زمان رخ می‌دهد؟ رفتار اهانت‌بار و شرم‌آوری با خانواده‌های اسیران انجام می‌شود و رئیس شاباک و رئیس ستاد ارتش به خیانت و تلاش برای کودتا متهم می‌شوند. مشاور حقوقی کابینه به دشمنی متهم می‌شود و صبح تا شب او را تهدید به برکناری می‌کنند. به خانه نخست‌وزیر منور پرتاب می‌شود و او به خیانت متهم می‌شود و... کسانی هستند که اسرائیل را ویران می‌کنند و من متعهد می‌شوم که با تمام قدرت با آنها مبارزه کنم. من به شما هشدار می‌دهم؛ شما در حال نابود کردن اسرائیل هستید و باید این دیوانگی همین الان پایان یابد.» این موارد که به گوشه‌ای از آنها اشاره شد، از سوی اداره سانسور رژیم صهیونیستی، اجازه انتشار یافته‌اند....!
4- کشتار گسترده زنان و کودکان، بر قدرتِ هیچ ابرقدرتی، نیفزوده است. این حجم از قساوت و خونریزی که با «شیک‌ترین»، «به‌روزترین» و مترقی‌ترین ادبیات‌های سیاسی، توجیه می‌شوند، دودمان رژیم صهیونیستی را بر باد خواهد داد چرا که نه تنها منطقه بلکه کل جهان را وارد مرحله‌ای جدید از تحولات و دگرگونی‌های اجتماعی، سیاسی و اخلاقی کرده است. این جنگ، بزرگ‌ترین کشتار آنلاین تاریخ است که در آن حقیقت بی‌پرده و در معرض دید همگان قرار گرفته است. فروپاشی نظامی‌، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی اسرائیل و حامیانش به وضوح آغاز شده است.

بسیج، زنده و پایان ناپذیر

مهدی سعیدی

ناامنی‌های ایجاد شده به دست دشمنان ملت ایران در ماه‌های اولیه شکل‌گیری انقلاب اسلامی موجب شد بسیج همگانی برای دفاع از انقلاب اسلامی به اولویت اول کشور در آن ایام بدل گردد. در این میان ماجرای تسخیر لانه جاسوسی به دست دانشجویان پیرو خط امام و آشکار شدن تبدیل این سفارتخانه به پایگاهی برای جاسوسی و توطئه‌افکنی علیه ملت ایران، انقلاب اسلامی را در شرایط ویژه «رویارویی مستقیم با امریکا» قرار داد. تهدید امریکایی‌ها برای حمله نظامی به ایران به قصد آزادی جاسوسان، دغدغه‌ای بود که ضرورت وجود نیروی منسجم، آموزش دیده، نظامی، انقلابی و مردمی برای دفاع همه‌جانبه از انقلاب اسلامی را بیش از گذشته فراهم آورد. در چنین شرایطی بسیج مستضعفین به فرمان حضرت امام خمینی (ره) در ۵ آذر ۱۳۵۸ تشکیل شد. حضرت امام در همان ایام در دیدار با جمعی از پاسداران درباره ضرورت دفاع از کشور فرمودند: «مملکت اسلامى باید همه‏اش نظامى باشد. تعلیمات نظامى داشته باشد... یک مملکت بعد از یک چند سالى بشود یک کشورى با ۲۰ میلیون جوان که دارد ۲۰ میلیون تفنگدار داشته باشد. ۲۰ میلیون ارتش داشته باشد؛ و این یک همچه مملکتى آسیب بردار نیست.» 
از آن روز تاکنون بسیج در عرصه‌های مختلفی حضور موفقیت آمیز داشته است که بی‌شک هیچ مجموعه دیگری نمی‌تواند جایگزین آن گردد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان گردان‌های عاشورای بسیج سراسر کشور این دوران باشکوه حضور بسیج در صحنه دفاع از انقلاب را چنین توصیف می‌کنند:
«این بسیج اگر نبود، این نیروی عظیم حزب الله اگر نبود، در مقابل دشمنان گوناگون هم در این چندسال شکست می‌خوردیم و آسیب‌پذیر بودیم. کارخانه ما را می‌خواستند به تعطیلی بکشانند؛ نیروی حزب‌اللهی از داخل کارخانه می‌زد به سینه‌شان. مزرعه ما را در اوایل انقلاب می‌خواستند آتش بزنند؛ نیروی حزب‌اللهی از همان وسط بیابان‌ها و روستا‌ها و مزارع، می‌زد توی دهانشان. خیابان‌ها را می‌خواستند به اغتشاش بکشند؛ نیروی حزب‌اللهی می‌آمد سینه سپر می‌کرد و در مقابلشان می‌ایستاد.»
پایان هشت سال دفاع مقدس، پایان کار بسیج نبود. بسیج آماده می‌شد خود را برای فصلی نو در مسیر تحقق تمدن بزرگ اسلامی مهیا سازد. در این میان برخی زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که با پایان یافتن شرایط جنگی کشور، و فرا رسیدن دوران صلح و آرامش، زمان آن فرا رسیده است که برخی نهاد‌های انقلابی از جمله مجموعه بسیج، پایان کار خود را اعلام نمایند. در این بین ایدئولوگ و مفسر بزرگ انقلاب اسلامی چنین ابراز می‌دارند که «من در جواب آن سؤال آغازین که جایگاه بسیج در کشور ما بعد از دوران جنگ کجاست؟ می‌گویم که بسیج باید با همان روحیه و شور و قدرت دوران جنگ باقی بماند و جوانان آموزش ببینند و سازماندهی شوند و آمادگی و حضور پیدا کنند.» اولین حضور بسیج پس از پایان دفاع می‌توان در عرصه سازندگی مشاهده کرد، آنجا که خرابی‌های تجاوز بیگانه باید مرتفع می‌شد و کشور در مسیر توسعه و آبادانی قرار می‌گرفت. 
فصل دیگر بسیج تلاش در عرصه جهاد علمی بود، بالاخص پس از آنکه حکیم انقلاب جوانان مؤمن انقلابی را دعوت به جهاد علمی و تلاش برای راه اندازی جنبش نرم افزاری را در صدر اولویت‌ها قرار داد. جوانان بسیجی حوزه و دانشگاه پیشگام شدند و در عرصه تولید علم بومی و استقلال علمی به دستاورد‌های ارزشمندی رسیدند که مؤسسه رویان و دستاورد‌های هسته‌ای تنها گوشه‌ای از این مجاهدت‌ها بود. عرصه فرهنگ، عرصه‌ای نبود که بشود بسیج را در آن میدان وارد نکرد. بالاخص آنگاه که تهاجم فرهنگی دشمن، سبک زندگی جامعه اسلامی را نشانه رفته بود و خالی گذاشتن این عرصه، خالی کردن مهم‌ترین سنگر هویتی انقلاب اسلامی بود. در این میدان نیز بسیار هنرمندان و صاحب نظران انقلابی که با فرهنگ بسیجی عجین شده بودند به میدان آمدند و قلم بر دست گرفتند و ابزار هنر، پیشه کردند تا شبیخون فرهنگی دشمن بی‌خاکریز نباشد!
فصل دیگری از کار بسیج را باید در تأمین سلامت جامعه جست‌وجو نمود. از اجرایی نمودن طرح واکسیناسیون عمومی گرفته تا ورود به جنگ تمام عیار با بیماری فراگیر کرونا که جان بسیجیان فراوانی را نیز گرفت و نام آنان را مزین به شهدای مدافع سلامت کرد. بسیج همواره در کنار مردم بوده و برای حدمت به آنان زیسته است، بالاخص آنگاه که نیاز بیشتری به حضور بسیج است. آنجا که کشور دچار بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله شده و خانه و زندگی مردم به ویرانی کشیده شده است. در این معرکه‌های سخت نیز اولین کس که به کمک مردم رسیده بسیج و بسیحیان بوده‌اند. 
فصل دیگری از حضور تفکر بسیجی را می‌توان در عرصه جهاد و مقاومت دید. آنجا که بسیجیان سیدعلی برای دفاع از حرم قدم به آن‌سوی مرز‌ها نهادند تا اجازه ندهند دست دشمنان این سرزمین حتی به مرز‌های ایران اسلامی برسد. آخرین میدان نبرد را می‌توان در عرصه جنگ شناختی و جهاد تبیین تعریف نمود، آنجا که دشمن به ابزار تحریف متمسک شده تا نسل جوان امروز را نسبت به ارزش‌های انقلاب اسلامی و دستاورد‌های جمهوری اسلامی بی‌اعتنا سازد. در این میدان که به طور خاص در بستر فضای مجازی دنبال می‌شود، باز هم این بسیج و بسیجیان هستند که میدان‌دار شده و قدم در مسیر تبیین و روشنگری نهاده‌اند تا اجازه ندهند قلب‌ها و عقل‌های نسل جوان به دست دشمن تسخیر شود. 
بسیجیان مردانی برای تمام فصول‌اند و پایان ناپذیر و تا بسیج زنده است، انقلاب اسلامی حیات خواهد داشت، به تعبیر حضرت روح الله مادامی که نوای دلنشین تفکر بسیجی در این سرزمین طنین انداز شود، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید والا هر لحظه باید منتظر حادثه ماند.

 

تکرار اتهامات واهی علیه ایران

دکتر احمد مومنی‌راد 

موضوع هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از یک موضوع فنی و حقوقی توسط قدرت‌های بزرگ به موضوعی سیاسی بدل شده است. اگر نگاه دقیقی به حقوق بین‌الملل هسته‌ای بیندازیم در اسناد مرتبط به همه کشور‌های عضو، اجازه دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز داده شده است.

درواقع اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و پروتکل الحاقی نیز بر این مسأله تاکید دارند. افزون بر این ان‌پی‌تی نیز به این موضوع اذعان دارد که همه کشور‌های عضو اساسنامه سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای حق برخورداری ازانرژی هسته‌ای را دارند. به این‌ترتیب، این حق متضمن این است که کشور‌ها می‌توانند در این حوزه بررسی، مطالعه و تحقیقات انجام دهند و برای دستیابی به این انرژی تلاش کنند وپس ازاین‌که به انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز دست پیدا کردند، از آن بهره ببرند، زیرا این انرژی کاربرد‌های بسیار مشخصی داردکه درجای خود قابل تبیین و تدوین است. البته نکته حقوقی دیگری نیز در این میان وجود دارد و آن این که براساس همه اسنادی که در جملات پیشین به آن اشاره شد، کشور‌های دارای انرژی هسته‌ای موظف هستند که این انرژی را در اختیار کشور‌های دیگر قراردهند. به عبارت دیگر، نه تنها ازمنظر اسناد بین‌المللی برای کشور‌ها ممنوعیتی برای دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای وجود ندارد بلکه کشور‌های دارای این انرژی باید با اهدافی مانند رفاه بشر و بهبود وضعیت انسان‌ها این انرژی را در اختیار کشور‌های دیگر نیز بگذارند. این درحالی است که متأسفانه ما شاهد هستیم که کشور‌های برخوردار از انرژی هسته‌ای، باشگاهی برای خود تشکیل داده‌اند و اجازه ورود دیگر کشور‌ها را به این باشگاه نمی‌دهند. علاوه بر این، آنها نه فقط به وظیفه خود برای قرار‌دادن انرژی در اختیار کشور‌های دیگر عمل نمی‌کنند، بلکه با طرح اتهامات واهی تلاش دارند تا کشور‌های دیگر از این مزیت برخوردار نشوند. ایران به‌عنوان عضو آژانس براساس مقررات، قوانین و موازین حقوق بین‌الملل عمل کرده و از ابتدای فعالیتش در این حوزه تاکنون به‌هیچ‌وجه از آنچه که در حقوق بین‌الملل هسته‌ای آمده تخطی نکرده است. این واقعیت فقط از سوی ما مطرح نمی‌شود، زیرا مسئولان سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای نیز بار‌ها و بار‌ها از طریق بازرسی‌های‌شان بر این مهم تاکید کرده‌اند. به عبارت دیگر، بازرسی و راستی‌آزمایی‌های انرژی هسته‌ای این مسأله را اثبات کرده است. اما متأسفانه کشور‌هایی در این آژانس از جمله آمریکا و کسانی که دنباله‌رو این کشور هستند، با طرح بهانه‌های واهی و اتهامات غیر حقوقی، غیر فنی و غیر کارشناسی می‌خواهند ایران را متهم کنند که درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است. این در‌حالی است که ما قبلا در نامه‌ای به آژانس اعلام کرده بودیم اگر آژانس بخواهد از مسیر حقوقی، فنی و کارشناسی خارج شود و سلطه سیاست را بر اقداماتش بپذیرد ما نیز از ان‌پی‌تی خارج خواهیم شد. به‌بیان دیگر، ایران به‌عنوان عضو سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای دارای حق دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است، این حق عام، ذاتی و قطعی است و هیچ قدرتی امکان این‌که آن را از ایران سلب کند، ندارد. سازمان بین‌المللی انرژی هسته‌ای بار‌ها و بار‌ها صلح‌آمیز‌بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مطابق سند عدم اشاعه دانسته و بر آن تاکید کرده است. حق غنی‌سازی و سایر فعالیت‌ها برای ایران محفوظ است؛ در صورتی که آژانس کماکان به فرآیند غیر‌حقوقی و سیاسی خود ادامه دهد، ممکن است که ایران در راهبرد هسته‌ای خود تغییر ایجاد کند.   در این بین نباید فراموش کرد که آقای گروسی در سفر اخیرش به کشورمان قول داده بود که کشور‌های عضو شورای حکام را متقاعد کند که از ارائه پیش‌نویس قطعنامه صرف‌نظر کنند، اما متأسفانه این قول عملی نشد و شورای حکام قطعنامه‌ای علیه ما صادر کرد. طبیعتا ما نیز همان‌طور که گفته شده بود، اقداماتی را در راستای مقابله با این قطعنامه انجام خواهیم داد. در‌واقع تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم بهره‌وری خود را از انرژی داشته باشیم و حقوق خود را استیفا کنیم. به این‌ترتیب، ما اجازه نخواهیم داد که حق برخورداری از انرژی هسته‌ای که در اسناد بین‌المللی به‌صورت شفاف و روشن اعلام شده از ما دریغ شود. جمهوری اسلامی ایران در این‌خصوص قاطع است و در نهایت این آژانس است که باید رویکرد خود را تغییر دهد و باطرح ابهامات غیر‌مشخص مانع ازبرخورداری ما ازاین حق مسلم نشود. البته ماچنین اجازه‌ای را به آنها نخواهیم داد، زیرا جمهوری اسلامی ایران به لحاظ قدرت دفاعی به یک بازدارندگی رسیده و اجازه نمی‌دهد هیچ کشور و نهادی مانع دستیابی ما به حقوق مسلم‌مان در عرصه دفاعی و برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای شود.  

رخنه پوتین در روح اوپنهایمر

امین جمشید زاده

اگر آن طور که سر آیزاک نیوتن روزگاری گفته بود که نبوغ به معنای صبر است. روزی در ژانویه که به طرز غیر منتظره‌ای باران شدیدی می‌بارید، کارگردان وعوامل تهیه کننده فیلم اوپنهایمر، تازه ترین کار کارگردان صاحب سبک و برجسته سینمای جهان- کریستوفر نولان- در سالن صداگذاری استودیوی برادران وارنر در برنبک کالیفرنیا، حجم عظیمی از نبوغ را به چشم خودشان دیدند. در آن جا ترکیب صدای اوپنهایمر، جدیدترین فیلم کریستوفر نولان در حال انجام بود؛ فیلمی که داستان نابغه‌ای رنج کشیده را روایت می‌کند که تاثیر دوران سازی بر تاریخ گذاشت. اوپنهایمر، داستان جی. رابرت اوپنهایمر، فیزیکدان آمریکایی را روایت می‌کند که او را -پدر بمب اتم- قلمداد می‌کنند و به قول کریستوفر نولان کارگردان برجسته و شهیر سینمای هالیوود« مهمترین انسانی است که تا به حال زیسته است.» دانشمندی نابغه که نظارت بر ساخت ویرانگرترین سلاح مرگبار جهان را بر عهده داشت ولی در ادامه سعی کرد علیه اشاعه سلاح هسته‌ای، لابی کند و طولی نکشید که مجبور شد در جلسه استماع حضور یابد و ارتباطات او با حزب کمونیست به شدت زیر ذره بین رفت. اوپنهایمر، داستان مردی را روایت می‌کند که روند تاریخ را تغییر داد، حتی اگر زندگی بر تجربه‌های او بیشتر در قالب سلاحی که باعث ساخت آن شد، به چشم بیاید تا جزئیاتی که در زندگی و دوران او وجود داشت. کریستوفر نولان گفته است« من همیشه به پروتاگونیست‌های جالب توجه، علاقه مند بودم، از میان تمامی شخصیت‌هایی که تا به حال به آنها پرداخته‌ام، اوپنهایمر، با فاصله؛ مبهم‌ترین و متناقض‌ترین است، با توجه به اینکه سه فیلم بتمن ساخته‌ام، این ادعای بزرگی است.» در واقع ماهیت داستان اوپنهایمر، که ریشه در زندگی واقعی دارد، به نولان اجازه داد تا دغدغه‌های ذهنی‌اش درباره این شخصیت را به سمت بی‌نهایت سوق بدهد.

کریستوفر نولان در ادامه می‌گوید « هیچ پاسخ ساده‌ای درباره هیچ یک از جنبه‌های داستان وجود ندارد؛ به نوعی او در نقطه نهایی آن نوع پروتاگونیستی قرار دارد و طی سال‌ها به آنها علاقه مند بوده‌ام.» اوپنهایمر، با وجود اینکه تناقض بی‌نهایتی در مرکز کار او قرار داشت، از نظر شخصیتی مردی چند لایه بود؛ نابغه ای دانشمند که توانایی او جهان را تغییر داد ولی در عین حال مردی اهل زیبایی شناسی و عاشق شعر بود. شاید از نظر اجتماعی گوشه‌گیر به حساب بیاید؛ اما در عین حال زنان را جذب خود می‌کرد. باهوش بود اما در انجام بعضی از کارها، تازه کار به نظر می‌رسید. با وجود اینکه استعدادهای علمی فراوانی داشت، عمیقاً به معنویات توجه نشان می‌داد، زبان سانسکریت تمرین می‌کرد و از کتاب مقدس هندوها،« بهگود گیتا» الهام می گرفت. وقتی که سلاح در طی آزمایش ترینیتی منفجر شد، می‌گویند او جمله‌ای از متن این کتاب را به زبان آورده است « اکنون من به خود مرگ بدل شده‌ام؛ به ویرانگر دنیاها.» برای نخستین بار از زمان آغاز جنگ فرسایشی اوکراین و روسیه؛ کاخ سفید به کی یف رسماً اجازه داد تا از سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا موسوم به -اتک امز-(ATACMS) برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند؛ این تصمیم بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا یک تغییر موازنه در جنگ فرسایشی روسیه و اوکراین به نظر کارشناسان و کنشگران سپهر سیاست دنیا قلمداد می‌شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که تنها دو ماه تا زمان پایان ریاست جمهوری بایدن باقی مانده است. به گفته مقام‌های آمریکایی، این تغییر پس از آن رخ داد که روسیه تصمیم گرفت از نیروهای نظامی کره شمالی در جنگ با اوکراین استفاده کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین مستقیماً صدور مجوز استفاده از موشک‌های آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه را تأیید نکرده،اما در اولین واکنش به انتشار گزارش‌های رسانه‌ای پیرامون این موضوع گفته است که به باور او تعداد موشک‌هایی که برای حمله به روسیه به کار گرفته می‌شوند از برداشته شدن محدودیت‌ها امنیت بیشتری دارند.« چنین چیزهایی به طور رسمی اعلام نمی‌شوند؛ رسانه‌های زیادی درباره این موضوع که ما اجازه انجام اقدامات لازم را پیدا کرده‌ایم صحبت می‌کنند، اما واقعیت این است که انفجارها به خودی خود یا با حرف اتفاق نمی‌افتند و این موشک‌ها هستند که در میدان جنگ سخن می‌گویند و واقعیت را تعیین می‌کنند.» کاهش محدودیت‌های اوکراین برای استفاده از تسلیحات آمریکایی در خاک روسیه از ماه مه سال جاری میلادی شروع شد. در آن زمان روسیه حمله بزرگی را برای تصرف شهر خارکیف آغاز کرد و در واکنش به این مسئله؛ بایدن به کی یف، اجازه داد تا از سامانه‌های توپخانه‌ای هیمارس (HlMARS) که از سال ۲۰۲۲ میلادی تحویل اوکراین شده، استفاده کند و برخی مواضع روس‌ها در داخل خاک روسیه و در نزدیکی مناطق مرزی را هدف قرار دهد.

پنجاه‌وچهارمین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری

جلوه‌ای از اقدام مدیران نهاد وکالت علیه استقلال نهاد وکالت

در پنجاه‌و‌چهارمین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) که ‌ دو روز گذشته در اراک برگزار شد، چند تصمیم اتخاذ شده است که واجد جنبه‌های مهم و تأثیرگذاری در نهاد دفاع و استقلال کانون‌های وکلای دادگستری هستند. در مهم‌ترین مصوبه این همایش درباره پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه اجرائی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری «اصل بررسی صلاحیت کاندیداهای هیئت‌رئیسه اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات مورد تصویب واقع شد» و «ارائه پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه اجرائی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری با لحاظ گزارش هیئت مذاکره‌کننده با قوه قضائیه به رئیس قوه قضائیه تصویب شد». برای آگاهی از اهمیت این مصوبه به تاریخچه تشکیل این نهاد اشاره‌ای گذرا می‌کنم. پس از تصویب ‌لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۳۱ در استان‌هایی که حداقل ۶۰ نفر وکیل دادگستری به حرفه وکالت اشتغال داشته‌اند، امکان تأسیس کانون وکلا مهیا شد. تاکنون ۲۹ کانون وکلا در سراسر کشور ایجاد شده است و تنها استان سیستان‌و‌بلوچستان است که کانون وکلای مستقل نداشته و همچنان زیرمجموعه کانون مرکز باقی مانده است. در ۸ آذر ماه ۱۳۸۲ اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) از طرف ۱۱ کانون استانی ازجمله کانون مرکز و با اهتمام وکلایی مانند مرحوم بهمن کشاورز تأسیس شد. اسکودا نهادی غیرانتفاعی، با شخصیت حقوقی مستقل است که برای مدت نامحدود تأسیس شده و در‌حال‌حاضر ۲۹ کانون وکلای دادگستری به نمایندگی از ۳۱ استان ایران در آن عضویت دارند. در ماده ۳ اساسنامه این نهاد اهداف، اختیارات و وظایف اسکودا تعیین شده است.

این اهداف عبارت‌اند از:

الف – تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت.

 

ب –ایجاد هماهنگی و رویه واحد در اجرای وظایف کانون‌های وکلای دادگستری.

پ- تدوین، تنقیح و پیشنهاد اصلاح و تغییر قوانین وکالت و دیگر قوانین با توجه به شرایط و مقتضیات زمان و ارائه آن به مراجع ذی‌صلاح.

ت – ایجاد هماهنگی بین کانون‌های عضو در ارتباط با قوای سه‌گانه.

ث – ارتقای سطح دانش حقوقی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت و کوشش در همگام‌ساختن جامعه وکالت با دستاوردهای علمی و حقوقی روز.

ج – کوشش در راستای ایجاد و بهبود ساختار اداری و اجرائی و آموزشی و مدیریتی یکسان در کانون‌ها با به‌کارگیری استانداردهای لازم.

چ – انتشار نشریه و ایجاد پایگاه اطلاع‌رسانی.

ح – حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت.

خ – برقراری ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی وکلا و کانون‌های وکلای دادگستری دیگر کشورها و مجامع حقوقی بین‌المللی.

د – کوشش برای تحقق و تأمین حقوق دفاعی شناخته‌شده اشخاص.

ذ – برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت با تفویض نمایندگی از سوی کانون‌ها.

اولین و مهم‌ترین هدف این نهاد «تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت» است. این امر با مصوبه اصلاح ماده ۱۵۸ آیین‌نامه در تضاد آشکار است. این در حالی است که برای تنظیم روابط بین کانون‌های وکلای دادگستری و حاکمیت، مقررات متعددی وضع شده است؛ قانون وکالت، قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و آیین‌نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری از این جمله‌ هستند. در هیچ‌یک از مقررات فوق از اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری نامی به میان نیامده است. تأیید صلاحیت اعضای هیئت‌مدیره کانون‌های وکلا در تبصره یک ماده ۴ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۳۷۶ پیش‌بینی شده است.

اما در ماده ۱۵۸ آیین‌نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ١۴٠٠، حکم جدیدی پیش‌بینی شده است؛ «در همه مواردی که مطابق قوانین یا مقررات این آیین‌نامه، برای تصدی هر‌یک از سمت‌های مربوط به ارکان کانون و نهادهای وابسته به آن یا سمت‌های مربوط به مجامع، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها و هیئت‌های مربوط یا وابسته به کانون، داشتن شرایط قانونی عضویت در هیئت‌مدیره کانون مقرر شده باشد، افرادی که به‌ موجب تصمیم دادگاه عالی برای عضویت در هیئت‌مدیره کانون رد صلاحیت شده باشند، تا پایان آن دوره از تصدی سمت‌های یادشده ممنوع هستند. تصدی هر‌یک از سمت‌های مذکور در این ماده توسط افراد رد صلاحیت شده بعد از دوره مزبور، منوط به تأیید صلاحیت آنان در دادگاه عالی است». در مصوبه مجمع عمومی با پذیرش اصل نظارت دادگاه عالی انتظامی قضات بر صلاحیت هیئت‌رئیسه اسکودا، بنا بر اصلاح این ماده و گنجاندن اعضای هیئت‌رئیسه اسکودا در سمت‌های موضوع ماده فوق است. این نظارت با توجه به موارد ذیل خلاف اصول و مبانی حقوق و نافی حق‌ دفاع است؛

۱- اسکودا نهادی خصوصی و غیر‌انتفاعی است: اسکودا مؤسسه‌ای است کاملا خصوصی و غیرانتفاعی، که نظارت استصوابی بر صلاحیت مدیران آن شبیه دخالت دولت در تعیین مدیران شرکت‌های خصوصی غیرضروری و بلکه مغایر با قانون است. قوه قضائیه نیز اسکودا را مؤسسه‌ای خصوصی می‌داند:

الف-معاونت قوه قضائیه در نامه‌ مورخه ۱۴۰۳/۵/۲۵ خطاب به سازمان سنجش اعلام کرد اسکودا مؤسسه‌ای است که با قرارداد خصوصی و مستقل بین کانون‌ها ایجاد شده و در قانون پیش‌بینی نشده است. ب- شعبه پنجم دادگاه عالی انتظامی قضات در رسیدگی به درخواست مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲ معاونت حقوقی قوه قضائیه با موضوع «احراز یا عدم احراز صلاحیت افراد داوطلبی که برای شرکت در یازدهمین انتخابات هیئت‌رئیسه و بازرسان اسکودا ثبت‌نام کردند، طی دادنامه شماره ۱۴۰۲۰۶۳۹۰۰۰۰۹۳۳۹۱۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۶ اعلام کرد اسکودا از‌جمله ارکان کانون وکلای دادگستری یا نهاد وابسته به آن به شمار نمی‌رود. مسئله صلاحیت در حقوق عمومی موکول به تصریح قانون‌گذار است و اساسنامه یک مؤسسه خصوصی نمی‌تواند برای دادگاه انتظامی قضات در جهت دخالت یا نظارت ایجاد صلاحیت یا تکلیف کند. به‌این‌ترتیب اصلاح ماده ۱۵۸ آیین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا درباره اسکودا ضرورتی نخواهد داشت. اتحادیه مولود تصمیم کانون‌های وکلا با هدف هماهنگی در امور داخلی از‌جمله برگزاری آزمون ورودی و اختبار به صورت هماهنگ و متحد است.

۲- شرایط اخذ پروانه وکالت همانند نمایندگی مجلس است: هر وکیل و همه مدیران نهاد وکالت باید دارای پروانه وکالت باشند. در ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت قید شده که متقاضی وکالت علاوه بر دار‌ابودن دانش‌نامه لیسانس یا بالاتر حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی‌ یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی باید شرایط زیر را داشته باشد:‌ الف - اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام. ب - اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه، قانون اساسی. ج - نداشتن پیشینه محکومیت مؤثر کیفری.‌ د - نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروه‌های الحادی و فرق ضاله و معاند با اسلام و گروه‌هایی که مرام‌نامه آنها مبتنی بر نفی ادیان الهی‌است. ه- وابستگی‌نداشتن به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه‌های رژیم طاغوت.‌ و - نداشتن عضویت و هواداری از گروهک‌های غیر‌قانونی و معاند با جمهوری اسلامی ایران.‌ ز - نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و استعمال مشروبات الکلی. برای احراز شرایط فوق از پزشکی قانونی، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، قوه قضائیه، گاهی حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و ارزشیابی قضات استعلام انجام می‌شود. با این اوصاف یک شخص برای اخذ پروانه وکالت باید شرایطی مثل یک نماینده مجلس را داشته باشد. پس به طریق اولی مدیریت بر یک نهاد غیرانتفاعی خصوصی مانع قانونی ندارد.

۳- سلب حقوق مدنی: یکی از حقوق مدنی پیش‌بینی‌شده در قوانین و معاهدات بین‌المللی حق آزادی انتخاب‌شدن است. در ماده ۲۵ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی ( International Covenant on Civil and Political Rights) چنین آمده است که همه انسان‌ها حق دارند در اداره امور جامعه بالمباشره یا به‌واسطه شرکت کنند و ازاین‌رو حق ایشان به‌عنوان انتخاب‌کننده و انتخاب‌شونده محفوظ و مؤکد شده است. این معاهده به تصویب مجلس ایران رسیده و به‌عنوان یک قانون لازم‌الاتباع است. همچنین مستنبط از اصل ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، انجمن‌های سیاسی و صنفی در فعالیت‌های خود مشروط بر رعایت منطوق این اصل آزاد هستند. پس حقوق‌دانان عضو مجمع عمومی اسکودا با وصف اطلاع از این قانون آن را نقض کرده‌اند.

۴- مصوبه‌ای علیه اسقلال نهاد وکالت: پرواضح است که مصوبه مجمع عمومی خلاف اصل استقلال نهاد وکالت و خارج از حدود صلاحیت مدیران کانون‌ها و هیئت عمومی اسکوداست. به موجب بند الف ماده ۳ اساسنامه اسکودا «اولین وظیفه اسکودا تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت است». تصمیمی که علیه استقلال کانون وکلا باشد، خلاف مقتضای ذات این وظیفه است که در اساسنامه اسکودا به آن تصریح شده است.

۵- رد استدلال موافقان مصوبه: موافقان اعمال نظر قوه قضائیه در احراز صلاحیت هیئت‌رئیسه اتحادیه با وجود علم بر موضع حقوقى فوق معتقدند اتحادیه از حد یک نهاد قراردادی که با هدف ایجاد هماهنگی در میان کانون‌ها تأسی شد، فراتر رفته و در مواردی جانشین کانون‌های وکلا شده است. اگرچه در سال‌های اخیر اسکودا در برخی موارد از رسالت اصلی خود فاصله گرفته و سعی کرده نقش یک نهاد 

فرا کانونی را ایفا کند اما این خروج موضوعی نمی‌تواند موجب تغییر ماهیت آن به‌عنوان یک نهاد قراردادی باشد.

کوتاه سخن آنکه مدیران نهاد وکالت از سوی مجمع عمومی یعنی همه وکلای دارای پروانه به نمایندگی آن هم برای مدت‌زمان مشخص و محدود انتخاب شده‌اند تا منافع این نهاد ملی دارای استقلال، آحاد وکلای مستقل و همچنین مردم این سرزمین را حفظ و به آیندگان بسپارند و چنانچه غبطه موکلان خود یعنی وکلای عضو مجمع عمومی را رعایت نکنند، تصمیمات ایشان مطابق با اصول کلی حاکم بر اقتضائات امر وکالت، قابل ابطال در محاکم عمومی دادگستری است. ‎

ایلان ماسک ما کجاست؟

سید عباسعلی وهاب زاده موسوی 

همزمان با پیروزی دولت جدید آمریکا خبر تشکیل وزارتخانه بهره‌وری در آمریکا توسط ایلان ماسک در جهان بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد، او حالا به عنوان عضوی افتخاری در دولت حضور پیدا می‌کند تا با شناخت ضعف‌های سازمان ها و فرایندها، بهره‌وری دولت را افزایش دهد. هرچند نمی‌دانیم او چگونه و چه خواهد کرد، اما آن چه تاکنون مشخص است این است که این کار توسط «نخبگان و عموم مردم» و «به صورت رایگان» انجام خواهد شد. این انتخاب، هوشمندی‌های ویژه‌ ذیل را داراست:۱-انتخاب ماسک و راماسوامی دیگر کارآفرین آمریکایی برای ریاست این وزارتخانه، پیامی شفاف برای وزارتخانه‌های آمریکا دارد که از این‌پس شاخص بهره‌وری شان، توسط خصوصی‌ها سنجیده خواهد شد که شوک بزرگی به بدنه فشل دولت خواهد بود؛ چرا که تاکنون ادارات با شاخص‌ داخلی سنجیده و مصداق بارز «خود گویی و خود خندی...» بوده‌اند و به صورت غیرواقعی، موفق قلمداد شده و جایزه دریافت‌کرده‌اند.۲- انتخاب دو فرد از بیرون دولت‌، سبب می‌شود تعلقات سازمانی‌شان، در تصمیم‌گیری‌ها دخالت نکرده و فارغ از مصلحت‌سنجی‌های اداری،  اقدامات تحولی‌ را پیشنهاد دهند.۳- برای امور این وزارتخانه قرار نیست دستمزدی پرداخت شود و نخبگان  به صورت رایگان در آن خدمت خواهند کرد؛ یعنی نه ساختار مضاعفی ایجاد می شود و نه هزینه مازاد.۴- ماسک ادعا کرده در راستای تحقق حکمرانی خوب تمامی اقدامات وزارتخانه خود را مستند و شفاف در اختیار عموم برای اظهار‌نظر قرار می‌دهد. مردم در چنین رویکردی، احساس خوبی داشته و مشارکت بیشتری در حکمرانی خواهند داشت. زوایای انتخاب ماسک و تأسیس وزارتخانه بهره‌وری در این چند خط نمی‌گنجد، اما آنچه نویسنده را واداشته این یادداشت را بنویسد، دیدن جای خالی این نهاد در نظام حکمرانی ایران به ویژه در سازمان های دولتی و شبه‌دولتی است. نگارنده  وجود شفافیت و بهره‌وری را مَأخوذ از آموزه‌های دینی دانسته و معتقد است وجود آن ها سبب افزایش بهره وری نظام اسلامی خواهد شد. امام علی(ع) به مالک اشتر می‌فرمایند: «اگر مردم گمان کردند که تو با اعمالت نسبت به آن‌ها ستمی داشته‌ای، عذر خود را برای آنان شفاف کن و  گمان‌های سوئی را که به تو پیدا کرده‌اند، برطرف کن.»این فراز هم به مسئله شفافیت اشاره دارد و هم کارکرد شفافیت را که افزایش سرمایه اجتماعی است، بیان می‌فرماید.در بیانات معصومین به فراوانی می‌بینیم که به مفاهیم شفافیت، بهره‌وری، نظارت و... امر فرمودند که در فرصتی دیگر بدان خواهیم پرداخت.اینک با گذشت چهل و اندی از انقلاب ضرورت دارد نهادی مشابه وزارتخانه ماسک در ایران  به صورت کلان و در دستگاه‌ها به صورت خاص ایجاد شود تا با بررسی ساختار‌ها و مأموریت‌ها، اولا امکان‌سنجی ادغام دستگاه‌ها درهم و حتی حذف آن ها را بررسی کند و ثانیا با بازبینی فرایندها، ارتقای بهره‌وری را تدارک ببیند. چه‌بسا دستگاه‌هایی که اکنون هزینه‌های جاری و حقوق‌شان چند‌برابر ارزش خدمتی است که ارائه می‌کنند یا فرایند‌هایی که سبب اطاله خدمت‌رسانی و بی‌اثرکردن و افزایش بهای آن می‌گردند. ایجاد چنین نهادی در ایران لوازمی به شرح ذیل دارد: ۱ _این نهاد باید حتما بیرون از ساختارهای موجود دولتی و به عنوان بازوی مشورتی دولت طراحی شود تا کارایی لازم را داشته باشد و با دسترسی و جرئت کافی، مداخله اصلاحی را انجام دهد. ۲_مدیران این نهاد باید از مدیران خبره و تحول‌خواهِ خصوصی انتخاب شوند،زیرا هزینه خطر در این اقدامات بالاست و باید خطر این اقدامات را با انتخاب افراد لایق کاهش داد.۳_برای تضمین همکاری و موفقیت این نهاد، باید بخشی از منافع مکتسبه را به کارکنان سازمان‌های هدف و نهاد نظارت اختصاص داد. ۴_اقدامات اصلاحی و نتایج آن ها باید مستمر و شفاف به اطلاع عموم مردم رسانده شود. باید بهره‌وری به عنوان یک مطالبه عمومی تلقی شود تا نهادهای عمومی خود را در برابر افکار عمومی پاسخگو بدانند. ۵_ضروری است در طراحی این نهاد مردم به عنوان مشارکت‌کننده مهم دانسته شوند و فرایندهای مشارکت دقیق تبیین شود. این امر سبب به کارگیری خرد جمعی و نظارت همگانی در و بر سازمان ها می شود. امیدواریم پیش از ازدست دادن فرصت‌ها و سرمایه‌های ملی، این نهاد شکل گرفته و اقدامات اصلاحی آن عملیاتی شود.
 

زورچین در جورچین قدرت!

محمدکاظم انبارلویی
۱- آن هنگام که امام خمینی (ره) در ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ با رفراندوم نودوهشت و دودهم درصدی پرچم جمهوری اسلامی را در سرزمین ایران اسلامی بالا برد دو قدرت مسلط جهان پیام به او دادند؛ دنیا تقسیم‌شده است.

شما دیر آمدید! این ما هستیم که تعیین می‌کنیم در «جورچین قدرت» در جهان هر کشور باید کجا باشد!
۲- امام (ره) با اعلام راهبرد نه غربی نه شرقی به آمریکا و شوروی پیام دادند؛ «زورچین» در «جورچین» قدرت جواب نمی‌دهد. این ملت ما و ملت‌های جهان هستند که تعیین می‌کنند «جورچین» قدرت بر مبنای یک قیام حسینی و مهدوی در تاریخ معاصر به کدامین سو برود و چگونه باشد!
۳- آمریکا و شوروی در سال‌های ۵۶ و ۵۷ با کشتار مردم در تظاهرات خیابان‌های شهرهای ایران با رژیم شاه همکاری کردند آن‌ها نمی‌خواستند جمهوری اسلامی شکل بگیرد. اما در بهمن ۵۷ که انقلاب به پیروزی رسید، شمشیرها را از رو بستند با جنگ داخلی، ترور رهبران ایران و کودتاها و جنگ تحمیلی و... می‌خواستند جلوی شکل‌گیری و تعمیق قدرت ملی در قیام موسایی امام را بگیرند که نشد.
۴- قیام امام (ره) علیه قدرت فرعونی حاکم بر جهان یک قیام موسایی بود هر قیام موسایی با سه پدیده زور یعنی فرعون زر یعنی قارون و تزویر یعنی سامری روبه‌روست. امام خمینی(ره) از این سه سد عبور کرد و نظامی که می‌گفت و دفاع از آن از اوجب واجبات است، تأسیس کرد.
۵- خداوند در ۳۴ سوره قرآن ۱۳۶ مرتبه نام حضرت موسی را آورده است و ۹۰۰ آیه قرآن مختص ماجرای قوم بنی‌اسرائیل است. پیام اصلی این آیات به مسلمانان این است که شما در جهاد اکبر گرفتار صهیونیسم هستید باید حق این نبرد را ادا کنید!
آمریکا و شوروی در تأسیس اسرائیل در «جورچین» قدرت در غرب آسیا به «زور» متوسل شدند. این «زور» زیر ضربات قدرتمند امامین انقلاب و نیروی مقاومت در منطقه سال‌به‌سال، ماه‌به‌ماه و اکنون روز به روز رو به استهلاک افتاده است.
صهیونیست‌ها از حالت تهاجمی سال‌های تأسیس بیرون آمدند و حالت دفاعی گرفتند.
«دیوار حائل» اولین نشانه‌های آن بود. پذیرش شکست در جنگ ۳۳ 
روزه دومین نشانه‌های عقب‌نشینی از تداوم اشغال بود، عملیات طوفان‌الاقصی نشان داد «دیوار حائل» جواب نمی‌دهد.
جنگ به داخل سرزمین‌های اشغالی از زمین و هوا و دریا کشیده شده است این رخدادها نشان می‌دهد زورچین قدرت‌ها در جورچین قدرت در غرب آسیا جواب نداده است. اولا یک ضلع قدرت یعنی شوروی از هم پاشید. امروز روسیه به‌عنوان ته‌مانده آن قدرت در کنار آمریکا نیست بلکه مقابل آن است. چین به‌عنوان یک قدرت نوظهور در «جورچین» آمریکایی‌ها عمل نمی‌کند. جامعه جهانی از همگرایی با غرب خودداری می‌کند و سهم خود را با «بریکس» و «پیمان شانگهای» می‌خواهد  از سفره قدرت و ثروت غرب جدا کند. این حوادث نشان می‌دهد این امامین انقلاب اسلامی هستند که طی نیم قرن گذشته تعیین می‌کنند در «جورچین» قدرت جهان «کی» باید «کجا» باشد.
۶- جامعه جهانی جنایات آمریکا و اسرائیل را در غزه و لبنان محکوم کرده است دادگاه لاهه به‌عنوان عالی‌ترین مرجع حقوقی در جامعه جهانی ، نتانیاهو و وزیر جنگ او را به جرم جنایات جنگی، نسل‌کشی و قتل‌عام کودکان و زنان محکوم کرده است، دادگاه به این حکم قناعت نکرده است اکنون دادستانی دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت و مجازات نتانیاهو و وزیر جنگ او را صادر کرده است!
این در حالی است که فریاد محکومیت آمریکا و اسرائیل از آسمان پنج قاره جهان شنیده می‌شود. غرب هم در جنگ سخت و هم در جنگ نرم در «جورچین» قدرت جهان شکست‌خورده است.
غرب در مقابله با اراده معطوف به قدرت امامین انقلاب اسلامی کم آورده است. مفاهیم تئوریک و ارزشی غرب که در چند کلمه دموکراسی، آزادی ، حقوق بشر، حقوق بین‌الملل و تعریف روابط بین‌الملل خلاصه می‌شد زیر بارش بمب‌های چند تنی سنگرشکن در غزه و لبنان در ذهن مردم جهان نابود شده است . معادلات قدرت در جهان در حال تغییر است.
۷- بازیگوشی سیاسی شورای حکام در صدور بیانیه خصم‌آلود علیه ملت ایران برای برپایی فتنه و فعال کردن مکانیسم ماشه یک بازی مسخره است. انگشت شلیک غرب علیه ملت ایران نیم قرن است روی ماشه است. آن‌ها ما را نباید از چیزی بترسانند که خود از آن  می‌ترسند. آن‌ها دارند به سمتی حرکت می‌کنند که از آن می‌ترسند. واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه مشترک قابل‌ستایش است. این‌یک «واکنش» نیست یک «کنش» است. قطعا این کنش عقب‌نشینی دشمن را در پی خواهد داشت.
ملت بزرگ ایران اسلامی در سمت درست تاریخ ایستاده است هیچ قدرتی نمی‌تواند این سمت‌گیری و جهت‌گیری را تغییر دهد.
 
کودک‌کشی در کرانه
مهدی بختیاری
در‌‌ حالی که این روزها همه چشم‌ها به سمت غزه و جنوب لبنان معطوف شده، اسرائیل در کرانه باختری نیز مشغول کشتار روزانه فلسطینیان است؛ کشتاری که زیر سایه اخبار جنایات سنگین صهیونیست‌ها در غزه و لبنان نادیده مانده است. 
بنا بر آمارهای رسمی و غیررسمی، از میان نزدیک به 50 هزار قربانی جنایات اسرائیل در نوار غزه از ابتدای توفان الاقصی یعنی 7 اکتبر 2023/۱۵ مهر ۱۴۰۲، بیش از 70 درصد قربانیان، زن و کودک هستند؛ آماری که حتی در تاریخ جنایت‌بار خود رژیم صهیونیستی هم بی‌سابقه است. 
تصاویر به شهادت رساندن کودکان فلسطینی در غزه، بسیاری از رسانه‌ها و صفحات فضای مجازی را پر کرده اما خبر زیادی از کرانه باختری و از سرنوشت کودکان در آن منطقه تحت اشغال اسرائیل شنیده نمی‌شود. 
بنا بر آمار اعلام شده توسط سازمان‌های بین‌المللی، تعداد کودکان کشته شده در کرانه باختری به رقم ۱۷۱ کودک رسیده است، یعنی به طور  میانگین نظامیان اسرائیل هر 2 روز، یک کودک را در کرانه  شهید کرده‌اند؛ کودکانی که عمدتاً هدف تیر مستقیم نظامیان صهیونیست قرار گرفتند (طبق آمار عمده این اصابت‌ها بر سر یا بالاتنه بوده یا توسط پهپادهای ارتش اسرائیل به شهادت رسیده‌اند).
یک نمونه، دخترکی ۴ ساله بود که چند ماه قبل وقتی در یک خودرو کنار مادرش قرار داشت، در یکی از مراکز ایست بازرسی نظامیان اسرائیلی هدف مستقیم تیر جنگی قرار گرفت و به شهادت رسید. 
باز هم اگر به آمار تعداد کودکان شهید فقط در کرانه باختری نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم این میزان جنایت علیه کودکان، حتی بیشتر از تمام موارد مشابه از زمان اشغال کرانه باختری در سال 1967 میلادی است. 
شاید نزدیک‌ترین میزان جنایت علیه کودکان در کرانه باختری، تا پیش از این مربوط به اوایل قرن 21 در جریان انتفاضه دوم رخ داد که در آن مقطع  85 کودک به دست نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیدند اما حالا در یک سال گذشته، این رقم به بیش از 2 برابر رسیده است. 
کرانه باختری بعد از غزه مهم‌ترین منطقه‌ای است که فلسطینیان تحت حاکمیت دولت فلسطینی در  آن زندگی می‌کنند. پیش از این در یادداشت‌های مختلف به بیان نحوه اسکان فلسطینیان در کرانه باختری و نسبت این مناطق با مناطق تحت سلطه رژیم صهیونیستی پرداخته بودیم. فلسطینیان در کرانه باختری وضعیتی اسفبار و بغرنج دارند و تمام مناطق محل سکونت آنها در محاصره کامل و شدید نظامیان اسرئیل قرار داشته و تردد در این مناطق مستلزم عبور از مراکز متعدد ایست بازرسی اسرائیلی است. 
در همین روزهای اخیر، نظامیان ارتش اسرائیل بارها به شهرهای فلسطینی نظیر جنین حمله کرده‌اند که بر اثر این حملات تعداد زیادی از مردم عادی از جمله کودکان به شهادت رسیده‌اند. 
اسرائیل به‌شدت از سمت کرانه باختری احساس خطر می‌کند و نگران این است که مبادا جنگ گسترده نظیر آنچه در غزه رخ می‌دهد، به کرانه باختری نیز سرایت کند. 
اسرائیلی‌ها سابقه دردناک ۲ انتفاضه فلسطینی را در کرانه باختری دارند و طی سال‌های اخیر نیز با سیاست مسلح کردن کرانه توسط گروه‌های مبارز فلسطینی بر این نگرانی افزوده شده است. 
با این تفاسیر، در حالی که شاهد جنگ گسترده (نظیر غزه) در کرانه باختری نیستیم ولی میزان خشونت‌ها و جنایات اسرائیل در این منطقه در قیاس با غزه، کم هم نیست. 
اسرائیل در طول تاریخ ننگین خود از سال 1948 و حتی سال‌های قبل از آن، کارنامه سیاهی در کودک‌کشی در میان فلسطینیان دارد. 
حمله به مرکز غیرنظامی از جمله مدارس و بیمارستان‌ها و خانه‌ها و حتی مراکز متعلق به سازمان‌های بین‌المللی به وفور در کارنامه جنایت‌بار اسرائیل دیده می‌شود که عمده قربانیان آنها را نیز همین کودکان تشکیل می‌دهند و به‌رغم همه این موارد، هیچ نهاد بین‌المللی به شکل بازدارنده اسرائیل را محکوم نکرده و مانع ادامه جنایات آن نشده است. 
همه اینها در حالی است که صهیونیست‌ها همیشه با فریب‌کاری، کشته شدن کودکان و غیرنظامیان را خط قرمز خود در انجام عملیات‌های نظامی معرفی می‌کنند اما حالا بویژه در یک سال اخیر، دنیا به روشنی به ذات بچه‌کش و جنایتکار این رژیم پی برده است.