▼ حرف روز
ملازمه «بسیج و ضرورت»
تأملی در چیستی، چرایی و چگونگی تکوین و تشکیل نهادها و تشکلهای انقلابی، از وجود واقعیتی مشترک در همه آنها حکایت دارد و آن، این است که هر گاه انقلاب و نظام اسلامی که در واقع امر ترجمان خواستههای مردم عزیز ایران هستند، به تحول یا اقدام انقلابی در مسئله یا زمینهای نیاز داشتهاند، نهادها و تشکلهای انقلابی برای حل و رفع آن مسائل راهاندازی شدهاند. البته این نهادها غالباً به دلیل موفقیت در عملکردها و اتخاذ رویکردهای مناسب و مقتضی انقلابی ادامه حیات داده و بار را از دوش انقلاب و نظام برداشتهاند.
در واقع، اگر از منظر وجود «ملازمه بین نهاد انقلابی و ضرورت روز»، به فلسفه شکلگیری بزرگترین و مهمترین نهادهای انقلابی، یعنی نهاد بسیج بنگریم، خواهیم دید که به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی و قطع دست استکبار جهانی و منافع آنها در ایران، توطئهها و فتنههای شیاطین غربی، عبری و برخی کشورهای عربی مرتجع با محوریت شیطان بزرگ(آمریکا) علیه انقلاب مردم ایران و نظام نوپای جمهوری اسلامی روز به روز گسترش یافت و به جایی رسید که امام راحل برای حل بحرانهای رو به تصاعد در چنین شرایطی فرمان تشکیل بسیج در پنجم آذر 1358را به مثابه ضرورتی بنیادین برای آن روز صادر کردند. بسیج مستضعفان تا یک دهه از تشکیلش در آن مقطع مخاطرهآمیز جنگ، خون و مقاومت چنان خوش درخشید که امام راحل به عنوان آفریننده و پدر بسیج در پیامی که 9سال بعد از تشکیل بسیج، به مناسبت و ضرورت شکلگیری «بسیج دانشجو و طلبه» به عزیزان بسیجیاش میدهد، بسیج را مدرسه عشق مینامد که اگر «نوای دلنشینش بر کشور طنینانداز شود، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید.» این کلمات شوقانگیز و سراسر امیدآفرین و اذعان به اینکه بزرگترین افتخارم این است که خود یک بسیجیام، نشان از رضایت امام جامعه از بسیج و عملکرد جهادی و انقلابی آن بود. آری، بسیج که خود بر اساس ضرورتی در ابتدای انقلاب خلق شد، حالا موفق شده بود در مسیر تداوم انقلاب و نظام اسلامی بارها ضرورتهای مردم و کشور را هم ادراک کرده و هم برای حل و سامان آنها اقدام کند؛ از ریشهکنی فلج اطفال در دهه هفتاد بگیرید تا سازندگی و محرومیتزدایی و همیاری مردم در سیل و زلزله تا امروز که مهمترین مرزبان و سنگرنشین جبهه «جهاد تبیین» در برابر «جنگ شناختی» دشمن غدار است. حقیقتاً، باید همانند امام(ره) و خلف صالحشان رهبر معظم انقلاب برکات پرزایش و دستاوردهای پایانناپذیر بسیج و فرهنگ بسیجی را دید و بسیج را نواخت و مانند آن بزرگواران آرزوی پیوستن به جرگه بسیجیان واقعی را در دل پروراند و در عمل محقق کرد.(فتحالله پریشان)
▼ گزارش روز
پیروزیهای حقوقی فلسطین
در بیانیه دستگیری «بنیامین نتانیاهو» آمده است: «حکم دستگیری نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از تاریخ دستکم ۸ اکتبر ۲۰۲۳ الی ۲۰ مه ۲۰۲۴، روزی که دادستان درخواستی را در این خصوص ارائه داد، صادر شده است.» صدور این حکم اولین حکم قضائی بینالمللی علیه رژیم صهیونیستی نبوده و از آغاز عملیات طوفانالاقصی شاهد نمونههای دیگری نیز بودهایم. بهمن۱۴۰۲ حکم دادگاه لاهه و دستور به رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از نسلکشی در غزه: دادگاه لاهه به رژیم صهیونیستی دستور داد برای جلوگیری از نسلکشی در غزه اقداماتی را به کار گیرد. این حکم دادگاه لاهه در واکنش به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی درباره جنگ در غزه صادر شد. دادگاه دادگستری بینالمللی عالیترین دادگاه سازمان ملل متحد دستور داد اسرائیل از هر اقدامی که در توافقنامه نسلکشی درج شده خودداری کند، عدم ارتکاب نیروهایش به هر فعالیت نسل کشی در غزه را تضمین کند و اقداماتی را برای بهبود وضعیت انسانی برای شهروندان غیرنظامی فلسطینی در منطقه غزه در پیش بگیرد. خرداد ۱۴۰۳ دیوان بینالمللی دادگستری در حکم مشورتی خود اعلام کرد، سیاستها و اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی به عنوان الحاق بخشهای بزرگی از سرزمینهای فلسطینی تلقی میشود. این حکم یکی از مهمترین تصمیمات دادگاهی بینالمللی از زمان آغاز اشغالگری اسرائیل در سال ۱۹۶۷ به شمار میرود.
این دادگاه اعلام کرد، قوانین و اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی نقض کنوانسیون منع تبعیض نژادی است. این نهاد جهانی تأکید کرد، سیاست شهرکسازی اسرائیل منجر به خشونت علیه مردم غیرنظامی فلسطین شده است. دادگاه گفت، اسرائیل باید به فلسطینیانی که از این سیاستها و اقدامات آسیب دیدهاند، غرامت پرداخت کند و همچنین از همه کشورها خواست تا حضور اسرائیل در کرانه باختری را به رسمیت نشناسند. تیر۱۴۰۳ حکم دیوان بینالمللی دادگستری درباره پرونده آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی: به گفته دادگاه، اسرائیل باید تهاجم خود به رفح را متوقف کند. دادگاه متقاعد نشده بود که اسرائیل اقدامات کافی برای محافظت از جان غیرنظامیان انجام داده است، لذا اسرائیل باید اقدامات مؤثری را انجام دهد، از جمله اینکه به هر کمیسیون تحقیق تحت حمایت سازمان ملل اجازه دهد تا وارد غزه شده و ادعاهای نسلکشی را بررسی کند. در طول ۱۴ ماه جنگ، مقاومت، صبر و ایمان رزمندگان و مردم غزه و لبنان زمینهساز موفقیتهای نظامی، سیاسی، رسانهای و حقوقی جبهه مقاومت شده است. صدور حکم دادگاه کیفری علیه قصابان جنایتکار آخرین نمونه از پیروزی حقوقی فلسطین مظلوم است؛ حکمی که مهر تأییدی بر مظلومیت و حقانیت مردم فلسطین و جنایتهای ضدبشری رژیم صهیونیستی است.(مصطفی علیجان زاده)
▼ خبر ویژه
مأموریت ویژه امارات برای داعش!
منابع دیپلماتیک از ابعاد روابط داعش با امارات و رژیم صهیونی پرده برداشته و فاش کردند، از سوی امارات و اسرائیل به سرکردگان «داعش» در نوار غزه دستور داده شده است تا با ایجاد هرجومرج سیستماتیک نظام مدنی و ساختار مدیریتی غزه را تضعیف کنند. این هدف قرار است از طریق غارت و چپاول محمولههای کمکهای بشردوستانه که وارد نوار میشود، انجام شود و اینگونه جلوه داده شود که این دستبردها از سوی فلسطینیها صورت میگیرد. این منابع با اشاره به اینکه مقامات اماراتی ماههاست تعدادی از عناصر بازمانده داعش را برای اجرای این طرح به خدمت گرفتهاند، خاطرنشان میکنند، «رهبری این گروه را فردی به نام «یاسر ابوشباب» در دست دارد و قرار است یکی از طرفهای مجری طرح اسرائیل برای روز بعد از جنگ در نوار غزه باشد.» به گفته این منابع، یاسر ابوشباب دو ماه قبل تماسهایی با افسران اماراتی و افسران سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) داشته و با آنها بر سر غارت و چپاول کاروانهای کمکهای بشردوستانه و حمایت مالی و نظامی از سوی ابوظبی به توافق رسیده است.
▼ اخبار
کاهش 90 درصدی درآمدها!
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی گزارش داد به دلیل حملات گسترده موشکی و پهپادی حزبالله شهرهای شمالی در ساحل دریای مدیترانه نیز دچار بحرانهای شدیدی از جمله کوچ اجباری، تعطیلی گسترده کسبوکارها و فلج شدن کامل فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی شدهاند. این شبکه به نقل از شهرکنشینان گزارش داد، یک سال پیش تصور نمیشد که شهرهای نهاریا و عکا در معرض حمله موشکی قرار گیرند، اما امروز به یک اتفاق روزمره و عادی تبدیل شده و ساکنان آنجا به دلیل شنیدن صدای مکرر آژیر در ترس و اضطراب دائمی به سر میبرند. این شبکه به نقل از «یوآو مینتس» یک شهرکنشین اهل نهاریا درباره پیامدهای اقتصادی جنگ بر این منطقه آورده است: «کسبوکار در نهاریا مرده است، شهر مانند یک شهر ارواح است و هیچکسی وجود ندارد که بیجهت در خیابانها پرسه بزنند.» «رونین مارلی» شهردار نهاریا وضعیت این شهر را بحرانی توصیف کرد و گفت: «تحمل زندگی در اینجا غیر ممکن شده است؛ چراکه مرتب صدای آژیرهای خطر شنیده میشود. درآمد رستورانها و کافیشاپها در این شهر تا ۹۰ درصد کاهش یافته و بسیاری از کسبوکارهای این شهر یا تعطیل کردهاند یا در آستانه تعطیلی هستند.»
مذاکرات ایران و اروپا بر سر چیست؟
سخنگوی وزارت امور خارجه از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی در تاریخ جمعه ٩ آذر خبر داد. «بقائی» با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول عزت، حکمت و مصلحت، گفتوگوهای آتی با سه کشور اروپایی را در ادامه گفتوگوهای انجام شده با آنها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک توصیف کرد و گفت: «در این دور از گفتگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.» همچنین منابع خبری مدعی شدند، «مجید تختروانچی» مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران، ریاست تیم ایرانی را بر عهده خواهد داشت. گفتنی است، آمریکا، روسیه و چین در این مذاکرات حضور نخواهند داشت.
پنهانکاری ضروری است
«علی لاریجانی» که به تازگی به عنوان فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب به منطقه سفر کرده بود، در پاسخ به این پرسش که «بحثی درباره موضوع متقابل ایران و اسرائیل مطرح میشود مبنی بر اینکه ما باید یک پاسخ جدی به اقدام رژیم صهیونیستی بدهیم. بعضیها هم اینطور مطرح میکنند که نه! از یک طرف هم این تحلیل وجود دارد که ما باید محاسبات اسرائیل را به حالتی برگردانیم که بازدارندگی کامل حفظ بشود. تحلیل شما از موضوع چیست؟» گفت: «البته این موضوع مهمی است، مسئولان مربوطه هم خیلی با دقت موضوع را دنبال میکنند که در واقع پاسخی که به اسرائیل میدهند همین ویژگیهایی را که شما میگویید داشته باشد. من فکر میکنم این مسئلهای است که باید اجازه بدهیم مسئولان مربوطه نظامی در این زمینه تصمیم درستی بگیرند. من هم میدانم که درباره راهکارهای مختلف آن فکر میکنند؛ اما این چیزی نیست که الان بشود در رسانهها خیلی به آن پرداخت؛ چون مسئلهای است که به امنیت ملی مربوط میشود و یک دقت نظرهایی میخواهد و رعایت یک مقدار پنهانکاری هم در آن ضروری است.»
همافزایی نظامی ایران و آذربایجان!
رزمایش مشترک نیروی ویژه نیروی زمینی سپاه و نیروی مخصوص ارتش جمهوری آذربایجان با عنوان «رزمایش مشترک ارس» در منطقه عمومی شهرستان مرزی اصلاندوز استان اردبیل به مدت چهار روز با حضور نیروهای ویژه دو کشور در ارتفاعات صعبالعبور مناطق مرزی شمال کشور آغاز شد. روابط عمومی نیروی زمینی سپاه، هدف از اجرای این رزمایش را تحکیم روابط دوجانبه، همکاری مشترک در مبارزه با گروههای سازمان یافته مسلح غیر قانونی، امنیت مرزهای مشترک، افزایش قابلیتهای نظامی و گسترش همکاریهای دفاعی در سطوح تاکتیکی و عملیاتی عنوان کرد. گفتنی است، هیئت عالیرتبه نظامی جمهوری آذربایجان با حضور در منطقه رزمایش آمادگی لازم را برای رزمایشهای مشترک در مقابل هرگونه تهدیدات مرزی اعلام کرد.
▼ اخبار کوتاه
◄ مرکز اطلاعرسانی جنگی حزبالله با انتشار عکسنوشتهای بر معادله «بیروت در برابر تلآویو» تأکید کرد. در این عکس نوشته همچنین به نقل از «روعی کایس» خبرنگار شبکه صهیونیستی «کان» آمده است، حزبالله به طرفداران خود نشان داد معادله نعیم قاسم همچنان پابرجاست: «هرگونه ضربه به قلب بیروت با حمله به قلب تلآویو پاسخ داده میشود.»
◄ «رون پروسور» سفیر رژیم صهیونیستی در آلمان از عدم احساس امنیت صهیونیتها در شهرهای آلمان خبر داد. وی که با نشریه «Die neue Zeitung» مصاحبه میکرد، گفت: «اسرائیلیها در آلمان از سفر تنهایی با قطارهای بینشهری و متروها یا صحبت به زبان عبری با تلفنهای همراهشان هراس دارند.» وی در ادامه گفت: «برخی از دانشجوهای اسرائیلی به من اطلاع دادهاند که حتی بدون همراهی یکی از دوستانشان نمیتوانند به سرویسهای بهداشتی بروند.»
◄ ۱۱ سازمان غیردولتی در فرانسه، با انتشار بیانیهای از دولت این کشور خواستند تا حکم بازداشت دیوان کیفری بینالمللی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را اجرا کند. این احکام به جرم ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح علیه مردم نوار غزه صادر شد. بر اساس این حکم، ۱۲۳ کشور عضو دیوان بینالمللی کیفری، وظیفه دارند این دو مقام صهیونیست را بازداشت کنند و برای محاکمه به دیوان تحویل دهند.
◄ «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به بیانیه ضد ایرانی آژانس گفت: «ما بلافاصله بعد از اعلام قطعنامه ابتدا به صورت تلفنی و بعد هم به صورت کتبی لیستی از اقداماتی را که باید انجام بدهیم، دادیم و اقدامات را شروع کردیم. این شامل افزایش ظرفیت غنیسازی به شکل قابل توجه است. ما صحبت از هزاران سانتریفیوژ میکنیم، نه صدها سانتریفیوژ. این ماشینها نصب شده و آماده بودند. اشاره هم شد که در حالت تعاملی اینها میتوانند بدون گاز بمانند، ولی اگر تقابلی باشد، شروع به کار کردن خواهند کرد.»
◄ «اسکات ریتر» افسر اطلاعاتی سابق یگان تفنگداران دریایی ارتش تروریستی ایالات متحده آمریکا که در گذشته به عنوان بازرس تسلیحاتی سازمان ملل نیز خدمت کرده است، تأکید میکند: «اگر کاملا هریس (معاون جو بایدن) ممکن بود ما را در عرض یک سال وارد جنگی هستهای با روسیه کند، ظاهراً جو بایدن (رئیسجمهور دموکرات آمریکا) میخواهد قبل از فرا رسیدن ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ ما را درگیر یک چنین جنگی کند.» این تحلیلگر مشهور آمریکایی معتقد است، آمریکاییها در واقع با رأی ندادن به کاملا هریس به عنوان نامزد دموکراتها در انتخابات نوامبر و برگزیدن ترامپ که چند بار برای پایان جنگ اوکراین وعده داده، این پیام را فرستادهاند که خواستار پایان یافتن جنگ در اوکراین هستند.