صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴  ، 
شناسه خبر : ۳۷۰۸۹۸
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : امروز به نظر من یکی از واجبات قطعی، حمایت از مظلومان غزّه و فلسطین است؛ این قطعاً یکی از واجباتی است که خدای متعال سؤال خواهد کرد از ما در قیامت، اگر چنانچه به این واجب عمل نکنیم. هر کس هر جور میتواند؛ یکی میتواند پول بدهد، یکی میتواند سلاح بدهد، یکی میتواند کمک سیاسی بکند، یکی میتواند تبلیغ کند، در منبر، در نماز جمعه مطلب را بیان کند؛ اگر چنانچه ما از این تکلیف سرپیچی کنیم، قطعاً مسئول خواهیم بود. امیدواریم ان‌شاءالله خدای متعال امّت اسلامی را سربلند کند. ۲۶/۶/۱۴۰۳
حرف روز  
    یک رزمایش و چند پیام

رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹، چند روزی است که آغاز شده و به دلیل گستردگی نیروهای شرکت‌کننده و تنوع تسلیحات به‌کار گرفته شده، یکی از بی‌سابقه‌ترین رزمایشهای نظامی ایران شناخته می‌شود. در عین حال، پیچیدگی تحولات رخ داده در طول یک سال اخیر در منطقه و همچنین وضعیت بسیار حساس و سرنوشتساز به وجود آمده موجب می‌شود که رزمایش پیامبر اعظم 19 بیش از یک رزمایش معمولی پیام‌ها و نکاتی داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود:

۱ـ نمایش توانمندی‌ها و بازدارندگی استراتژیک: این رزمایش با هدف نشان دادن توانایی‌ها و ابتکارات نیروهای مسلح ایران به دشمنان برگزار می‌شود. پیام روشن این رزمایش، این است که دشمن توان انجام هیچ اقدامی علیه منافع ملت ایران و سرزمین ما را ندارد. به بیان دیگر، در شرایطی که تنش‌ها در منطقه افزایش یافته، این نمایش قدرت نقش مهمی در ایجاد بازدارندگی و امنیت کشور ایفا می‌کند. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت خود را نشان می‌دهد که بدانیم در هفته‌های اخیر شاهد آن هستیم که در بستر جنگ ترکیبی و شناختی، رسانه‌های غربی با پشتیبانی 24 ساعته رسانه‌های ضد ایرانی فارسی زبان، در حال طرح ادعاهایی واهی درباره تصمیم احتمالی ترامپ علیه برنامه صلحآمیز هسته‌ای ایران هستند. آنها با این فضا سازی تلاش دارند فشار بر ایران را افزایش داده و مسیر تحمیل خواسته‌های خود بر ملت ایران را هموار کنند! در چنین شرایطی به تصویر کشیدن آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای مواجهه با هر گونه تهدید و در هر سطحی باطلالسحر این بازی پیچیده رسانه‌ای است.

۲ـ تمرین سناریوهای گوناگون نظامی: رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ شامل پدافند هوایی، عملیات‌های آفندی و پدافندی در زمین، شلیک موشک‌ها و پهپادهای گوناگون است. این اقدامات نه تنها نشاندهنده اقتدار نظامی ایران است، بلکه به نیروهای مسلح کشور فرصتی برای آزمایش و ارتقای آمادگی خود در مواجهه با تهدیدات واقعی و شناسایی نقاط ضعف و قوت می‌دهد.

3ـ لزوم تغییر دستگاه محاسباتی دشمنان: با توجه به سلسله اتفاقاتی که بعد از عملیات طوفانالاقصی در منطقه رخ داده است و ضربات پینگ پنگی که میان جبهه مقاومت و جبهه صهیونی رد و بدل شده است، به نظر می‌رسد دشمنان دچار یک خطای استراتژیک در فهم و درک نظام محاسباتی خویش شده‌اند. در چنین شرایطی برگزاری چنین رزمایش‌هایی می‌تواند به بازتعریف و واقعی شدن دستگاه محاسباتی دشمنان منجر شده و فهم درستی از میزان قدرت و اراده و عزم ایرانیان در پیگیری اهداف خود و مقابله با ماجراجوییها و اقدامات ظالمانه ایشان ارائه کند. (رامین نصیری)

 

گزارش روز   

    یک گزارش ساده!

«مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار در حلقه پدافند هوایی مرکز هسته‌ای نطنز، توسط نیروی هوافضای سپاه اجرا شد. این رزمایش در چارچوب رزمایش‌های اقتدار نیروهای مسلح در حال برگزاری است و موفق شدند پرنده‌ها و موشک‌های دشمن فرضی را نابود کنند. سامانه‌های پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش و تمرین دفاع نقطه‌ای و همهجانبه از مرکز هسته‌ای نطنز با 30 هدف نزدیک‌شونده درگیر شدند. در این مرحله سامانه‌های کوتاه‌برد درفول و تور M1 که قابلیت مقابله با اهداف در ارتفاع پست را دارند، برای انهدام پهپاد و موشک‌های کروز فعال شدند و با موفقیت اهداف متخاصم منهدم شدند. پس از شلیک و انجام عملیات، این سامانه‌ها محل خود را تغییر دادند تا محاسبات دشمن در این خصوص به هم بریزد. این مرحله از رزمایش به فرماندهی «سردار حاجی‌زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه انجام شد. همچنین سامانه پدافندی نهم دی که برای مقابله با موشک‌های کروز، پهپاد و بمب‌های سنگرشکن به کار می‌رود نیز شرکت داشت و مأموریت انهدام بمب سنگرشکن رها شده از جنگنده را بر عهده داشت.

این سامانه در این رزمایش در کمتر از 15 ثانیه بمب سنگرشکن رها شده از جنگنده را رهگیری و در فاصله 17 کیلومتری با موفقیت منهدم کرد.

مراحل دیگر این رزمایش در حال انجام است و دیگر سامانه‌های پدافند هوایی فرماندهی پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه در شرایط سخت جنگ الکترونیک در حال مأموریت هستند.»

این جملات، گزارش ساده یکی از خبرگزاری‌های کشور، تنها از  یک روز رزمایش نظامی پیامبر اعظم است که این روزها با حضور نیروهای مسلح کشور در حال برگزاری است! گزارشی ساده که هر خواننده‌ای شاید به سادگی و به سرعت از آن عبور کند! اما قبل از اینکه ادامه این عبارات را بخوانید، به عقب برگردید و دوباره این گزارش ساده را مرور کنید!

نام چند سامانه دفاعی تمام ایرانی را در متن بالا دیدید؟ چند فناوری و ویژگی بی‌نظیر را که شاید فقط داشتن یکی از آنها آرزوی همه کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای جهان است، در متن بالا توانستید بشمرید؟

این گزارش ساده که برای ما به یک متن گذرا تبدیل شده است و بارها از این دست مطالب خوانده‌ایم و آن را در دست اخبار تکراری جای میدهیم و سرسری از آن عبور میکنیم، دست یافتن به آن برای ملت‌های دیگر آرزویی دیرینه است!  حرکت در مسیر قله‌های دانش و دستیابی به آخرین فناوری‌های نظامی که نیازمند تسلط و بومی‌سازی پیچیده‌ترین دانش‌هاست، موضوعی است که اینجا، در ایران اسلامی برای ما به یک امر عادی بدل شده است؛ اما تردیدی وجود ندارد که همین گزارش ساده محاسبات دشمنان درباره ملت بزرگ ایران را برهم می‌زند. (احمد رجایی)

خبر ویژه  

   رژیم صهیونی دمشق را اشغال می‌کند!

رسانه ترکیه‌ای «ینی‌شفق» با اشاره به درگیری ترکیه با «حزب کارگران کردستان» (پ.‌ک‌.ک) و «یگان‌های مدافع خلق» (ی.‌پ.‌گ) گزارش داد: «اسرائیل ممکن است دمشق را اشغال کند تا با منحرف کردن توجه ترکیه از پ.‌ک.‌ک و ی.‌پ.‌گ، به آنها فضای فعالیت بدهد.» به ادعای رسانه ترکیه‌ای، «برخی کشورها» سعی دارند یک «دالان تروریسم» در مرزهای جنوبی ترکیه ایجاد کنند که یک پایگاه قدرت برای ایالات متحده و کشورهای اروپایی خواهد بود. ینی شفق همچنین گزارش داد، در صورت تشکیل یک دولت جامع در سوریه و حل بحران‌های این کشور، توجهات جهانی دوباره به درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینیان معطوف خواهد شد، پس صهیونیست‌ها تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا این امر محقق نشود. در عین حال، روزنامه «حریت» ترکیه با استناد به اظهارات منابع ناشناس مدعی شد، ایالات متحده سعی دارد حاکمان جدید سوریه را تحت کنترل خود قرار دهد. این روزنامه همچنین گزارش داد، یک درگیری گسترده بر سر نفت و کنترل بر سوریه در منطقه شکل گرفته است.

  اخبار

براندازی ممکن نیست، با ایران توافق کنید!

«ریچارد هاس» دیپلمات ارشد دولت جرج بوش با اعتراف به اینکه واشنگتن توان تغییر حکومت ایران را ندارد، به دولت ترامپ توصیه کرده است که باید با دیپلماسی به دنبال دستیابی به یک معامله بزرگ باشد که بر اساس آن ایران باید با محدودیت های دائمی و قابل راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای خود موافقت کرده، مقدار مواد غنی‌ شده و سطح غنی‎‌سازی را محدود و تضمین دهد که هر گونه فعالیت یا ظرفیت هستهای ممنوعه مدتها پیش از آنکه منجر به ساخت سلاح هستهای شود، کشف شود. این توافق همچنین حمایت نظامی ایران از بازیگران غیردولتی، مانند حزب الله، حماس و حوثیها را رد کرده و برنامه موشکی بالستیک ایران را محدود خواهد کرد. بر اساس چنین توافقی، ایران می‌تواند برنامه انرژی هسته‌ای خود را تحت محدودیت‌های شدید و نظارت‌های سرزده حفظ کرده و از بازیگران منطقه‌ای حمایت سیاسی و اقتصادی کند.

با آمریکا گفت‌وگویی نداریم!

«مجید تخت روانچی» معاون سیاسی وزارت خارجه در مصاحبه با مجله ایتالیایی «Affari Internazionali» با تأکید بر اینکه «ترامپ بین سال های 2016 و 2020 فکر میکرد از طریق سیاست فشار حداکثری میتواند ایران را از حقوق خود محروم کند و مدعی بود که از این طریق ایران را وادار خواهد کرد که به توافقی تن دهد که مورد نظر آمریکاست؛ اما این اتفاق نیفتاد و در دولت دوم ترامپ هم سیاست فشار حداکثری در صورت اعمال مجدد، دوباره شکست خواهد خورد.» گفت: «همواره موضع ما ثابت بوده و اعلام کردهایم که آماده گفتوگو در چارچوب برجام به منظور رفع تحریمها هستیم. در حال حاضر هم موضع ما همین است و اعلام کردهایم که در چارچوب برجام حاضر به گفتوگو هستیم؛ یعنی تعهدات برجامی در مقابل لغو تحریمها. ما با اعضای برجام که شامل سه کشور اروپایی و چین و روسیه است، در تماس هستیم. آمریکا به دلیل خروج از برجام طرف برجام محسوب نمیشود. بنابراین با آن گفتوگویی نداریم.»

 دولت با اینترنت طبقاتی مخالف است!

پس از آنکه خبری به نقل از وزیر علوم با این محتوا منتشر شد که «کاربری یوتیوب عمدتاً آموزشی است. ما یک گزارش مستدل و مفصلی را از سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه کرده‌ و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کرده‌ایم، خیلی امیدواریم با توجه به مذاکراتی که انجام داده‌ایم حداقل برای اساتید و دانشجویان آموزش عالی از یوتیوب رفع مسدودی شود. با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات صحبت کرده‌ایم و خوشبختانه استقبال شد که اینترنت تا حدی رایگان و با حجم خیلی بالا در اختیار دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گیرد»، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات گفت: احتمالاً منظور وزیر علوم از بردن نام وزارت ارتباطات، بحث رایگان کردن اینترنت در دانشگاه‌هاست. نظر وزارتخانه را پیشتر آقای هاشمی، وزیر ارتباطات بیان و تاکید کرده است که وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.»

 اتحادیه عرب همچنان می‌خواهد سکوت کند؟

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: «آنچه صفحه‌های رسمی صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی در روز گذشته از نقشه‌هایی از اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان به همراه عبارت‌هایی مبنی بر الحاق این اراضی منتشر کردند که همزمان با سخنان مقامات رژیم اشغالگر مبنی بر تصمیمشان برای کوچ اجباری مردم ما و الحاق اراضی عربی و فلسطینی بوده است، تأکیدی بر ماهیت این رژیم متجاوز و طمع‌های توسعهطلبانه آن و نیتش برای گسترش تجاوزات با هدف تسلیم کردن ملت‌های منطقه و سلب منابعشان است.» حماس تأکید کرد: «این سیاست‌های متجاوزانه و اظهارات علنی مکرر و همزمان با جنگ کشتار و پاکسازی نژادی وحشیانه در نوار غزه و کرانه باختری می‌طلبد که اتحادیه عرب و دولت‌های عربی و اسلامی مواضع و اقدامات شدیدی را برای مقابله با این طمع‌ها و توقف جنایت‌های صهیونیستی و ارائه کمک و پشتیبانی از مردم فلسطین در مقابله با طرح‌های فاشیستی اتخاذ کنند که تمام منطقه را هدف قرار داده است.»

 

اخبار کوتاه

  «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص پول‌های بلوکه شده ایران گفت: «اداره اقتصاد روابط خارجی کشور در شرایط تحریمی و فشار خارجی خودش یک فن ویژه‌ای است که ما در آن طی سال‌های گذشته استاد شدیم. یکی از مشکلات بحث پول‌های بلوکه شده است که به طور مستمر در دستورکار وزارت خارجه و دیگر نهادهای مربوطه بوده است. مقداری از آن در اثر تلاش‌ها آزاد شده و مقداری هنوز وجود دارد. این در دستورکار ماست و همیشه دنبال می‌کنیم.»

  در ادامه ناآرامیها و آشوب در سوریه، خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از منابع خود گزارش داد؛ سه نفر در جاده طرطوس-حمص کشته شده‌اند. این منابع می‌گویند، افراد ناشناس، به سمت این سه نفر تیراندازی کرده و آنان را کشته‌اند. یکی از افراد کشته شده، «جابر عیسی» رئیس کمیته محلی موسوم به «آشتی ملی» در سوریه است.

  «نیویورک‌تایمز» گزارش داد، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در ظاهر این‌طور نشان می‌دهد که از حضور «ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی و صاحب شرکت خودروسازی تسلا در چند قدمی خود رضایت دارد و حتی بسیار هیجان‌زده است؛ اما به نظر می‌رسد در محافل خصوصی، او از اینکه ماسک هر زمان که می‌خواهد در اطرافش است، خسته شده است.

  اندکی بعد از استعفای «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا، دونالد ترامپ بار دیگر درخواست خود برای پیوستن کانادا به ایالات متحده را تکرار کرد. او در «تروث‌سوشال» نوشت: »بسیاری در کانادا دوست دارند به پنجاه و یکمین [ایالت آمریکا] تبدیل شوند. ایالات متحده دیگر تاب ناترازی‌های تجاری و یارانه‌هایی را که کانادا برای رو پا ماندن به آنها نیاز دارد، ندارد.»

  «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت درباره FATF گفت: «با هماهنگی قوا و دستور مقام معظم رهبری FATF به مجمع تشخیص برگشته است و امیدواریم با درایتی که در مجمع است بتوانیم این موضوع را به نتیجه برسانیم. البته این موضوع بلافاصله بعد از تصویب تأثیر خودش را نخواهد گذاشت؛ ولی مسیر مبادلات را تسهیل خواهد کرد. به دنبال آن هستیم که بهترین مسیر را انتخاب کنیم.» گفتنی است در دولت اعتدال نیز با موافقت رهبری این مسیر طی شده بود، اما مجمع با پیوستن به FATF  موافقت نکرده بود.

«الیاس حضرتی» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: «در بحث ناترازی انرژی دو نکته اصلی وجود دارد که این هفته اگر در شورای سران تصویب شد، قطعاً با تمام رسانه‌ها صحبت می‌کنیم. موضوع گران کردن و گران‌سازی اصلاً در آن مطرح نیست، بلکه ساماندهی و عادلانه‌سازی حامل‌ها و ناترازی انرژی برای کل ملت است. هیچ حامل انرژی گران نمی‌شود؛ بلکه بر اساس یک الگوی مصرف و عادلانه‌سازی، مدیریت می‌شود.»