بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹  ، 
شناسه خبر : ۳۷۱۲۷۳
گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای که در فهرست تحریم جمهوری اسلامی ایران هم قرار دارد، با سابقه لابی‌گری علیه ملت ایران، اخیراً در توصیه‌هایی به دولت ترامپ راهکار نظامی را نیز پیشنهاد داده است.
اخیرا گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» UANI در گزارشی حدود ۱۰ صفحه تحت عنوان برنامه ۱۰۰ روزه دولت ترامپ درباره ایران به ادعای خود در راستای مهار نفوذ بی ثبات کننده ایران در منطقه غرب آسیا از دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور جدید آمریکا درخواست کرده که اقدامات تهاجمی اعم از دیپلماتیک، نظامی، اطلاعاتی و اقتصادی را علیه ایران در دستور کار قرار دهد.مارک والاس مدیر و بنیانگذار این گروه در این باره به فاکس نیوز گفت که مشاوران این گروه برنامه‌ای را به تیم انتقالی رئیس جمهور منتخب آمریکا ارائه کرده است.وی همچنین در گفت‌وگویی عنوان کرد که ترامپ این فرصت را دارد که «در لحظه‌ای که رژیم ایران به شدت ضعیف شده آن را به عقب رانده و با استفاده از ابزارهای دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی ضمن پاسخگویی ایران، ثبات خاورمیانه را ارتقا بخشد.»در این گزارش درباره برنامه هسته‌ای ایران هم به ترامپ پیشنهاد شده که به ایران هشدار دهد که آمریکا هیچ ترسی از استفاده از ابزار نظامی برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته‌ای ایران به سمت نظامی شدن ندارد.حملات هدفمند سایبری علیه ایران، متوقف کردن روند صادرات نفت ایران و ایراد اتهام به ایران به عنوان بزرگترین حامی دولتی تروریسم در دنیا و تامین مالی گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.

* کمپین فشار حداکثری

مارک والاس از نویسندگان این گزارش هم خواستار آغاز دوباره کمپین فشار حداکثری که در دولت قبلی ترامپ به راه افتاده بود، شده است. کمپینی که به اذعان خود مقام‌های آمریکایی به شکست انجامید. آنگونه که رابرت مالی نماینده پیشین آمریکا در امور ایران در جلسه استماع در سنای آمریکا گفت که سیاست فشار حداکثری ترامپ منجر به محدودیت‌های طولانی و قوی بر برنامه هسته‌ای ایران نشد. علاوه بر آن آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم اعلام کرد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است،چندی پیش نیز سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه با بیان اینکه نسخه اول سیاست «فشار حداکثری» لاجرم با «مقاومت حداکثری» مواجه شد و در نهایت به «شکست حداکثری» برای آمریکا انجامید، گفت: تلاش برای اعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد. ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید، این به نفع همه است.در طرح گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای همچنین آمده است: ایالات متحده برای پیش‌بردن این رویکرد باید از تجربه اسرائیل در حمله حماس درس بیاموزد تا چگونه بدون شروع جنگی گسترده، جمهوری اسلامی را از نظر نظامی هدف قرار دهد. این گروه به دولت ترامپ پیشنهاد کرده تا مانند اسرائیل با ایران برخورد کرده و ضمن پرهیز از وقوع جنگ گسترده در منطقه، به دارایی‌های مهم ایران ضربه بزند.در این گزارش آمده است که تاکنون آمریکا حملات تلافی‌جویانه در داخل ایران انجام نداده و متمرکز بر حملات علیه نیرو‌های نیابتی ایران بوده و از این پس باید این تمرکز به حملاتی هدفمند در داخل ایران تغییر یابد.
 

* مکانیسم ماشه فعال شود

فعال شدن مکانیسم ماشه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به بمب هسته‌ای از دیگر توصیه‌های این گروه به دولت جدید آمریکاست.نویسندگان این طرح بر توقف کامل فعالیت‌های غنی سازی اورانیوم ایران تأکید و خواستار تشکیل ائتلاف بین‌المللی با مشارکت آمریکا و متحدان برای تشدید فشارها علیه ایران شده‌اند و خواسته‌اند که در صورت آسیب رساندن به نیروهای آمریکایی توسط ایران حمله‌های نظامی هدفمند علیه اهداف و نهادهای سپاه و وزارت اطلاعات ایران صورت بگیرد.این گروه مهر ۱۴۰۲ و پس از عملیات طوفان الاقصی نیز با انتشار بیانیه‌ای، خواستار اقدام نظامی قاطع علیه اهداف سپاه در ایران و در تمامی کشورهای منطقه شد و اعلام کرد «وقت آن رسیده که جامعه جهانی جمهوری اسلامی را پاسخگو کند.»آنها همچنین خواستار تحریم ناوگان حمل کننده نفت ایران شده‌اند.
اتحاد علیه ایران هسته‌ای United Against Nuclear Iran (UANI)، یک سازمان تحت حمایت دو حزب اصلی آمریکا مستقر در نیویورک است. مارک والاس سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل در سال ۲۰۰۸ اقدام به تأسیس این سازمان کرد. دنیس راس و ریچارد هالبروک از از جمله مؤسسان این سازمان هستند.رئیس فعلی آن جب بوش فرماندار پیشین ایالت فلوریداست که در پی درگذشت جوزف لیبرمن عهده‌دار ریاست این لابی ضد ایرانی شد. این سازمان غیرحزبی و غیرانتفاعی است، اما نفوذ زیادی در عرصه سیاسی و اقتصادی ایالات ‌متحده دارد و با هدف جلوگیری از تبدیل ایران به قدرت منطقه‌ای با تسلیحات هسته‌ای ایجاد شده است.

* تحریم

لابی‌گری ضد ایرانی در کنگره آمریکا، برگزاری کارزارهای ضد ایرانی، تحریم و اعمال فشار بر شرکت‌ها و سازمان‌های در حال تعامل تجاری با ایران، تهیه پیش نویس قوانین ضد ایرانی برای تصویب در کنگره و تهیه و انتشار گزا‌رش‌هایی درباره موضوع هسته‌ای ایران از جمله فعالیت‌های این سازمان است.وزارت امور خارجه ایران نهم آبان ماه ۱۴۰۱ در راستای اجرای قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه مصوب ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ و با استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر و به دلایل ارتکاب فعالیت‌های ضد حقوق بشری، دخالت در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران، ترویج خشونت و اغتشاش در ایران، تحریک و تشویق اقدامات تروریستی، مقابله با تلاش‌ها و فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و در نهایت افزایش فشار بر ملت ایران که مصداق تروریسم اقتصادی است، اشخاص و نهادهایی را تحت تحریم قرار داد. مارک والاس» مدیر اجرایی پایگاه اتحاد علیه ایران هسته‌ای (یوآنی) و بنیاد اتحاد علیه ایران هسته‌ای ملقب به (یوآنی) هم در این فهرست قرار گرفتند.
حدود ۶ ماه بعد باز هم وزارت امور خارجه ايران در ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز در راستای اجرای قانون مذکور، تعدادی از اشخاص و نهادهای آمريكايی را به دليل حمایت و تامین مالی رژیم صهيونيستی در ارتكاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطين به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار داد که در این بین جیسون برادسکی مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی هم در این فهرست قرار گرفت.