روز جهانی قدس، به عنوان نماد مقاومت و همبستگی مسلمانان در برابر ظلم و ستم، نه تنها یک روز خاص در تقویم اسلامی، بلکه تجلی آرمانهای مشترک مسلمانان در سرتاسر جهان است. روز جهانی قدس، بهمثابه یک «ابژه سیاسی-اسلامی»، فراتر از یک مناسبت تقویمی، تجلی گفتمان مقاومت در برابر هژمونی مدرنیته غربی و پروژههای استعماری است. این روز به ابتکار امام خمینی (ره) در سال 1979 میلادی به عنوان آخرین جمعه ماه مبارک رمضان نامگذاری شد و از آن زمان به بعد، تبدیل به یک رویداد جهانی شده است که در آن مسلمانان و آزادیخواهان از نقاط مختلف جهان به حمایت از مردم فلسطین و علیه رژیم صهیونی تجمع میکنند. امام خمینی (ره) با تأکید بر این روز، «نقشه شناختی» جدیدی را در جغرافیای سیاسی جهان اسلام ترسیم کرد که در آن، قدس به «سوژه انقلابی» تبدیل شد. مقام معظم رهبری (حفظهالله) این مفهوم را با بیانی ژرف تقویت کردهاند: «قدس تنها یک قطعه زمین نیست، بلکه محور وحدت مسلمانان و پرچم مبارزه با استکبار است» (بیانات ۱۴۰۲/۱۰/۲۷).
حمایت جهانی توامان با مقاومت فلسطینی، پدیدآورنده حماسه و پایداری تاریخی بیش از نیم قرنی یک ملت استوار در باریکه غزه شده است. هفت اکتبر و طوفان الاقصی هم به سان بهترین و ماناترین سکانس این حماسه زیبا و فریادِ زنده بودن مکتب مقاومت در میان فلسطینیان قلمداد میشود.
و اینک علیرغم گذشت چهل و اندی سال از این فرمان تاریخی امام، شاهد تلألؤ این امید در سرتاسر گیتی هستیم؛ امید به بازستانی سرزمینهای اشغال شده، امید به آزاد سازی قدس شریف. در مقابل فلسطینیان نیز مقاومت و مبارزهای خیره کننده و اعجاب انگیز در طول هشتاد سال اشغالگری و جنایت کاری صهیونیستها از خود نشان دادهاند. حمایت جهانی توامان با مقاومت فلسطینی، پدیدآورنده حماسه و پایداری تاریخی بیش از نیم قرنی یک ملت استوار در باریکه غزه شده است. هفت اکتبر و طوفان الاقصی هم به سان بهترین و ماناترین سکانس این حماسه زیبا و فریادِ زنده بودن مکتب مقاومت در میان فلسطینیان قلمداد میشود.
عملیات «طوفان الاقصی» که مهرماه سال 1402 هجری شمسی (7 اکتبر 2023 میلادی) به وقوع پیوست، نه تنها به عنوان یک واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، بلکه به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ مبارزات فلسطینیان تلقی میشود. این عملیات، ریشه در تاریخ و فرهنگ مقاومت دارد و میتوان آن را ادامهای بر تلاشهای تاریخی ملت فلسطین در برابر ظلم و ستم دانست؛ تلاشی که باعث شد تا مجدداً فلسطین و ظلم تاریخی صهیونیستها بر مسلمانان مسئله اول دنیای اسلام گردد.
به راستی اگر قرار باشد که مسلمانی صدای فریاد و درد مسلمان دیگری را بشنود و وقعی ننهد، این چگونه مسلمانی خواهد بود؟ نبی مکرم اسلام فرمودهاند: «هرکس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمانان یاری میطلبد بشنود، اما به یـاری آن مظلـوم برنخیزد، مسلمان نیست.» و امروز مسئله درد فلسطین، رنج ملت مظلوم فلسطین و ستمگریها علیه فلسطینیان باعث شده است تا آزاد سازی قدس شریف، قبله اول مسلمانان دنیا و مقابله با ظلم و جور و ستم صهیونیستها، تبدیل به آرمان بدون مرز نه فقط مسلمانان بلکه تمامی آزادی خواهان سرتاسر عالم گردد.