علیرضا زاکانی شهردار تهران در مراسم گرامیداشت شهید رئیسی که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: شهید رئیسی، داشتههای خود را از مسیر توکل، توسل و خودسازی به دست آورد. وقتی کسی از مسیر خودسازی حرکت کند، تمام زندگیاش مملو از خیر و برکت خواهد شد.
وی ادامه داد: شهید رئیسی حافظ دین بود و آن را برتر از هر چیز دیگری میدانست و برای تحقق آن مجاهدت میکرد. بسیاری از افراد زمانی که در معرض بیگانگان قرار میگیرند، ممکن است بلغزند یا در بیان حرف حق دچار لکنت شوند، اما صراحت ایشان در دفاع از حق، حضور در سازمان ملل و در دست گرفتن قرآن در دورهای که فضای اهانت به قرآن وجود داشت، نمونهای روشن و شفاف از موضعگیری اوست.
وی افزود: پیشرفت کشور برای او اهمیت زیادی داشت و هر کجا لازم بود، برای دفاع از حقوق ملت بدون تعارف وارد عمل میشد. به عنوان مثال، در زمان «وعده صادق»، خیلیها دچار تردید بودند، اما شهید رئیسی از همان گام اول، ایستادگی خود را آغاز کرد. برایش مهم بود که چه اتفاقی در کشور میافتد.
شهردار تهران با بیان اینکه صیانت از جغرافیای کشور را امری مهم میدانست، گفت: شهید رئیسی تابع محض ولایت فقیه بود. در جلسات هیئت دولت، رسم بر این بود که هنگام ورود حدیثی قرائت میکرد. هر زمان که رهبری فرمایشی داشتند، ابتدا مسئولیتهای برآمده از آن را بیان میکرد و حتی اگر موضوع به دولت مربوط نمیشد، باز هم از آن برداشتهایی برای کمک به کشور داشت و مورد توجه قرار میداد.
زاکانی خاطرنشان کرد: شهید رئیسی دقت داشت و میگفت اگر زمانی در جلسهای حضور نداشته و رهبری سخنرانی کردهاند، حتماً در اولین فرصت آن را میشنود تا از فرمایشات ایشان آگاه شود. در این زمینه هیچگاه غفلت نداشت.
وی گفت: ما رئیسجمهوری داشتیم که خود را مطیع رهبری میدانست، اما برخی در عمل در برابر ایشان ایستادند که اکنون جای بحث آن نیست.
او افزود: رئیسی بسیار مردممدار بود و دلش برای مردم میتپید. بر ضعیفترین اقشار جامعه تمرکز داشت که یکی از آنها کودکان کار بودند. او اهل رسانه بود و نسبت به گزارشهای گرانی، تغییر قیمتها، بهداشت و درمان، مسکن و سایر مسائل حساسیت داشت. فردی بود که در سطح ملی تصمیم به ریسک میگرفت و هر آنچه برای آینده مردم و کشور اهمیت داشت را با کمترین هزینه ممکن اجرا میکرد.
وی گفت: او با مسئولان رفتار برادرانه و مشارکتجویانه داشت، گرچه برخی از آنها حق او را ادا نکردند و گاه خشمهای فروخوردهشان را نشان میدادند. اما رئیسی به این مسائل توجهی نداشت. آخرین چهارشنبهای که در دولت بود، تحت فشار شدیدی قرار گرفت؛ برخی وزرا از او میخواستند از رسانه برای فشار آوردن به قوهای دیگر استفاده کند، اما قبول نکرد و گفت: «امام از ما وحدت خواسته است.» بنابراین، حتی در مواجهه با کسانی در دیگر قوا، تلاش میکرد برادری و همکاری را حفظ کند.
وی با بیان اینکه شهید رئیسی در موضوعات مختلف بزرگواری میکرد و به دنبال سهمخواهی نبود، گفت: او نگاهی جامع داشت و با رقبا رفیق بود، نه دشمن. حتی در مناظرات که با او تندی میشد، در دلش نمیماند. در حالی که یکی از مسئولان، سالها بعد هنوز از جملهای که در مناظرهای به او گفته شده بود، ناراحت بود و در گفتگوهایمان به آن اشاره میکرد.