«آلستر کروک» دیپلمات پیشین انگلیسی و از اعضای سابق سرویس مخفی بریتانیا، در ارزیابی از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: «(رژیم) اسرائیل و بسیاری در آمریکا تبلیغ میکنند که آسمان ایران باز بود و اسرائیل توانست دفاع هوایی ایران را نابود کند که درست نیست. حتی یک ویدئو از هواپیمای اسرائیلی بر فراز تهران یا ایران وجود ندارد.»
وی افزود: «تنها مزیت اسرائیل این بود که پیش از این حمله، موساد و نیروهای ویژه اسرائیل سلاحهای ضدتانک را از منطقه کردستان عراق به داخل ایران منتقل کردند که حملاتی را در داخل ایران انجام داد. اما نیروهای ویژه اسرائیل از موشکهای بالستیک هدایتشده توسط نرمافزار آمریکایی سیستم BattleCAP برای هدفگیری استفاده کردند. هیچ هواپیمایی وارد حریم هوایی ایران نشد، بهجز چند فروند که از مرز شمالی ایران، یعنی منطقه کوهستانی و خالی از سکنه وارد حریم هوایی آذربایجان شدند. اسرائیل از آذربایجان پهپادهای تهاجمی پرتاب کرد که بهسمت تهران حرکت کردند.»
این دیپلمات پیشین بریتانیا با تأکید بر اینکه چنین عملیاتی دیگر قابل تکرار نیست، در ادامه تصریح کرد: «در روز اول، یک حمله سایبری گسترده دفاع هوایی ایران را مختل کرد، اما ایرانیان توانستند آن را ظرف ۸ ساعت بازیابی کنند. این عملیات قابل تکرار نیست، زیرا اسرائیل ماهها یا سالها برای آمادهسازی آن زمان صرف کرد و اکنون ایران دفاع هوایی خود را تقویت کرده است.»
وی با تأکید بر احتمال اندک آسیب دیدن تجهیزات فردو، اذعان داشت: «حدود پنج ورودی به فردو وجود دارد که دو ورودی قبل از حمله آمریکا با خاک مسدود شده بود. بیشتر ورودیها به پایگاه فردو دارای تجهیزات ضدانفجار هستند که مانع از انتقال موج انفجار به سالن سانتریفیوژها که در عمق ۸۰۰ متری زمین است، میشوند. همچنین نظر کارشناسان این است که ذخایر اورانیوم غنی شده پیش از حمله به تأسیساتی در اطراف قم منتقل شده که زیر کوه قرار دارد و کمتر اطلاعاتی از آن موجود است.»
بهگفته «کروک»، مایکل وولف که چهار کتاب درباره ترامپ نوشته است، میگوید: «درباره روز عملیات با اطرافیان ترامپ صحبت کرده است. وی افشا کرده که در آن روز، ترامپ کاملاً مضطرب بود و مدام از دیگران میپرسید: «آیا این برنامه جواب میدهد؟ آیا پیروز میشویم؟ من میخواهم تیتر این باشد: ما برنده شدیم.»» بهگفته وولف، چنین اظهاراتی نشاندهنده کمبود اعتمادبهنفس در کاخ سفید و اتاق عملیات است.
وی در ادامه به هوشمندی ایران اشاره کرده و افزود: «ایران هم هوشمندانه ادعای نابودی تمام تأسیسات هستهای را به چالش نمیکشد؛ چراکه در پاسخ به اصرار کشورهای اروپایی برای بازرسی میگویند که بهگفته خودتان تأسیسات هستهای ما نابود شده پس چیزی برای بازرسی وجود ندارد.»
مأمور سابق سرویس جاسوسی انگلیس حملات ایران به رژیم صهیونیستی را شوکه کننده خواند و تصریح کرد: «اسرائیلیها هرگز اینگونه مورد حمله قرار نگرفته بودند. در اسرائیل، کاملاً سانسور خبری در این زمینه وجود دارد، اما تصاویر ماهوارهای نشان داده حداقل پنج پایگاه نظامی نابود شده است؛ علاوه بر ساختمانی معادل پنتاگون، مقر موساد در هلیا نیز آسیب دیده است. دیگر خسارات مهم، اول، حمله به حیفا و نابودی پالایشگاه حیفاست که بهگفته اسرائیل حداقل برای یکماه قادر به فعالیت نیست. دوم، حمله به نیروگاه برق اشدود که منجر به قطعی برق حدود یکسوم اسرائیل شد. سوم، دو بندر مهم ایلات و اشدود که هر دو بهشدت مورد حمله قرار گرفتند و اقتصاد اسرائیل را متوقف کردند. به همین دلیل است که اسرائیل به عمانیها گفت که به آتشبس نیاز دارد.»
وی با تأکید بر اینکه چنین حملهای برای رژیم صهیونیستی قابل تکرار نیست، افزود: «دلیل دیگر این بود که موشکهای دفاعیشان رو به اتمام بود. در حال حاضر اسرائیل باید صبر کند تا دوباره تجهیزات دفاع هوایی خود را تأمین کند، تا بتواند به حمله فکر کند. البته آمریکا و اسرائیل باور دارند برنامه غنیسازی ایران را نمیتوان فقط با سیستمهای نظامی شکست داد. تنها راه نهایی برای شکست آن، تغییر رژیم و استقرار یک دولت دستنشانده به سبک غربی در تهران است، زیرا نمیتوانند دانش فنی یا اراده پیشرفت در غنیسازی را از بین ببرند.»
کروک همچنین به اتحاد و انسجام ملی ایرانیان پس از این حمله اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «در حال حاضر حس میهنپرستی بسیار قوی در ایران وجود دارد. بسیار جالب توجه است که جوانهایی که فکر نمیکردیم لزوماً حامی (نظام) باشند، حالا کاملاً از رهبر ایران حمایت میکنند. ایشان اکنون یک چهره مشهور و محبوب برای جوانها و همه هستند.»