صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۶  ، 
کد خبر : ۲۶۳۳۵۵

نشریه اخبار و تحلیل‌ها شماره3785 شنبه 30 آذر ماه 1392

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) هیئت‌ها نمی‌توانند سکولار باشند؛ هیئت امام حسینِ سکولار نداریم! هرکس علاقه‌‌مند به امام حسین(ع) است، یعنى علاقه‌‌مند به اسلام سیاسى است. (۱۳۹۲/۰۸/۲۰)

سرمقاله

حملاتی برای انتقام!

با نزدیک شدن به اربعین حسینی، موج حملات تروریستی تروریست‌های وهابی القاعده به زائران حسینی در عراق شدت یافته است و در یکی از خطرناک‌ترین آن‌ها، ترویست‌های القاعده سه فروند موشک «گراد» را به سوی کربلای معلی شلیک کردند و تاکنون نیز ده‌ها انفجار و عملیات‌ تروریستی علیه زائران حرم حسینی که پای پیاده به سوی کربلا رهسپار هستند، انجام شده که صدها شهید و مجروح به جای گذاشته است و در همین رابطه، فرماندهی عملیات ارتش عراق هم از کشف یک اردوگاه گروه‌های تروریستی در استان انبار عراق خبر داد که قرار بود عملیات‌هایی را علیه زائران، سازماندهی و اجرا کنند. اگر این حملات تروریستی را در کنار حملات تروریستی القاعده‌ در لبنان قرار دهیم، همه نشانه‌ها، از برنامه ساماندهی‌شده گروه تروریستی القاعده و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنان به‌ویژه رژیم مستبد آل‌سعود برای انتقام از جبهه مقاومت خبر می‌دهد؛ جبهه‌ای که با درایت و هوشمندی و اقتدار خود توانست تمام طرح‌های ضد مقاومت رژیم‌های مرتجع منطقه و دول غربی و صهیونیستی را در سوریه با ناکامی مواجه کند و این روزها تمام شواهد، از پیروزی قریب‌الوقوع جبهه مقاومت در سوریه خبر می‌دهد. پس طبیعی است که القاعده به دستور برخی دول مرتجع منطقه و غرب به‌ویژه عربستان سعودی، به‌دنبال انتقام‌گیری از این جبهه باشد. البته یکی از سیاست‌های بزرگ و خطرناک در پس این حملات تروریستی عراق و لبنان، ایجاد جنگ مذهبی و طایفه‌ای در این دو کشور است که این مسئله، نیازمند هوشیاری و آگاهی تمام علما و بزرگان و مردم مسلمان این منطقه است تا با هوشیاری خود، طرح‌های شوم این تروریست‌ها و حامیان مرتجع آنان را نقش بر آب کنند همان‌گونه که تاکنون نیز چنین کرده‌اند. البته آل‌سعود هم به‌موقع، چوب این اقدامات خصمانه خود علیه مقاومت را خواهد خورد!

ترجمه

ایران و آمریکا در تنگنای اعتماد و بی‌اعتمادی!

گروه ترجمه - پایگاه اینترنتی کریستین ساینس مانیتور 21 دسامبر 2013 (30 آذر) در مقاله‌ای به چشم‌انداز همگرایی و آشتی ایران و آمریکا پرداخت و نوشت: از نظر بسیاری، نزدیکی اخیر از جمله گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و آمریکا در ماه سپتامبر به معنای ذوب شدن یخ روابط این دو کشور است؛ اما پرسش اینجاست که نزدیکی و آشتی ایران و آمریکا تا چه میزان می‌تواند به پیش رود؟ با توجه به دشمنی متقابل و تلاش طولانی‌مدت ایران در تداوم آمریکاستیزی، چه آینده‌ای را می‌توان پیش‌‌بینی کرد؟ توافق موقت شش‌ماهه که ماه نوامبر در ژنو به امضا رسید، در ازای کاهش ملایم تحریم‌ها صورت گرفت و گام نخست به سوی توافق نهایی و فراگیر به شمار می‌رود. رسیدن به توافق نهایی، بی‌اعتمادی تاریخی را کاهش می‌دهد و می‌تواند به آشتی ایران و آمریکا در ابعادی تازه بینجامد که به معنایی، می‌تواند شبیه صلحی سرد باشد.

در ادامه مقاله آمده است: با وجود این، بسیاری از موانع از جمله قانون سنای آمریکا که روز پنج‌شنبه معرفی شد، همچنان باقی است. در واقع، این قانون، توافق‌نامه ژنو را با تحمیل تحریم‌های بیشتر بر ایران نقض خواهد کرد. برآورد جامعه اطلاعاتی آمریکا در 10 دسامبر این نتیجه‌گیری را ارائه داده که تحریم‌های بیشتر در حال حاضر می‌تواند چشم‌انداز توافقی نهایی را تضعیف کند و ایران نیز اعلام کرده هرگونه تحریم‌های تازه، به مرگ این توافق‌نامه خواهد انجامید. کاخ سفید می‌گوید این قانون را وتو خواهد کرد.

در پایان مقاله آمده است: آمادگی رهبر ایران برای حل‌وفصل مسئله، احتمالاً به این معنا نیست که روابط ایران به اتحادی ناگهانی و دوستی بینجامد؛ اما می‌تواند به سطحی قابل قبول و متقابل از مصالحه منتهی شود. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در نوشته‌های خود می‌گوید که روابط ایران و آمریکا مهم است، اما این روابط نمی‌تواند «هرگز دوستانه» باشد. یک مقام ارشد ایران که نخواست نامش فاش شود، می‌گوید: «برخی افراد تصور می‌کنند که ما باید در هنگام تعامل با غرب و به‌ویژه آمریکا بسیار محتاط باشیم... آن‌ها به روش برخورد آمریکا با موضوع در حال حاضر و آینده بسیار تردید دارند... اجرای بی‌ دردسر توافق ژنو که یک اگر بزرگ است... می‌تواند جو اعتمادی ایجاد کند که می‌توانید بر اساس آن به پیش روید.» یک روزنامه‌نگار ایرانی نیز که نخواست نامش فاش شود، ضمن تشریح سیاست‌های متناقض ایران در تداوم اتهام‌زنی به آمریکا و در عین حال، تلاش برای نزدیکی روابط، گفت: «اولویت شماره یک برای ایران، مهار تهدید آمریکا و تبدیل آن به تنشی کمتر و ایجاد بازدارندگی کافی برای جلوگیری از حمله آمریکاست.» به وجود چنین دیدگاه‌هایی در مخالفت با آمریکا که خط‌مشی رسمی کشور را منعکس می‌کنند و نیز تداوم شعار مرگ بر آمریکا که هر هفته در نماز جمعه سرداده می‌شود، ایرانی‌ها بیشترین گرایش را به طرفداری از آمریکا در خاورمیانه[غرب آسیا و شمال آفریقا] دارند. کیهان برزگر، مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی خاورمیانه در تهران، می‌گوید:‌ «هنگامی که کلاس‌های خود را با دو سال پیش مقایسه می‌کنم، می‌بینم که چقدر دانشجویان مشتاق گفت‌وگو با آمریکا هستند؛ ‌زیرا جامعه ایران مستقل‌تر و دارای اعتمادبه‌نفس بیشتر است و آن‌ها تصور می‌کنند که اکنون زمانی است که می‌توانند با آمریکا مطابق معیارهایی برابر گفت‌وگو کنند... جامعه ایران آماده پذیرش چنین توافقی است؛ اما البته این دیدگاه قدیمی در بی‌اعتمادی به آمریکا وجود دارد... بخش محافظه‌کار در نظام سیاسی ایران در مواجهه با آمریکا بسیار قدرتمند است.»

اخبار و تحلیل‌ها: اگرچه آمریکایی‌ها همواره سعی دارند که القا کنند آن‌ها نیز به ایران بی‌اعتماد هستند و این بی‌اعتمادی بین دو کشور، دو طرفه است؛ اما واقعیت این است که نگاهی به اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران به‌خوبی نشان می‌دهد که این آمریکا بوده که پس از پیروزی انقلاب، با ده‌ها اقدام ضدایرانی خود، از جمله حمله به طبس، حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، تحریم‌های ضدایرانی، حمایت از تروریست‌های منافق و... چهره‌ای کریه و زشت از خود در افکار عمومی مردم ایران گذاشته است. استناد این پایگاه خبری آمریکایی به اشتیاق دانشجویان ایرانی برای گفت‌وگو با آمریکا جدا از بحث صحت و سقم این خبر، در عین حال عجیب نیست و مقامات ارشد نظام بارها اعلام کرده‌اند که اگر گفت‌وگوها براساس احترام متقابل و صحیح باشد، حاضرند با آمریکا سر میز مذاکره بنشینند؛ اما واقعیت این است که آمریکایی‌ها بارها ثابت کرده‌اند که قابل‌اعتماد نیستند.

اخبار 

طرحی برای احیای خاتمی!

در جلسه هفته گذشته اصلاح‌طلبان، طرحی با نام «احیای محمد خاتمی» به تصویب رسیده است. در این جلسه مقرر شده مقدمات سفر وی به قم و دیدار با علما و مراجع فراهم شود. در این جلسه، پیشنهاد شده از برخی مراجع برای وی وقت ملاقات گرفته شود تا در روز 19 دی به قم سفر کند. یکی از حاضران در جلسه گفت: «با توجه به‌مواضع مراجع در قبال فتنه 88، بنده معتقدم در صورتی که شورای تأمین قم موافقت کند، وی تنها می‌تواند با صانعی و بیات دیدار کند و به تهران برگردد.» این در حالی است که برخی کارشناسان با اشاره به دیدار محمد خاتمی با نسرین ستوده و سپس جلسه هیئت حقوق‌بشری مجلس اروپا با ستوده در سفارت یونان و اعطای جایزه پنجاه هزار یورویی ساخاروف به وی، معتقدند محمد خاتمی در دور جدید فشار غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، نقش وکیل‌مدافع پرونده‌های حقوق بشری را دنبال خواهد کرد. قرار بود رونمایی رسانه‌ای و بین‌المللی از خاتمی در مراسم تدفین ماندلا انجام شود که این طرح با هوشیاری دستگاه قضایی با شکست مواجه شد.

بی‌اخلاقی در یک جشنواره سینمایی!

 هفتمین دوره‌ جشنواره سینماحقیقت بعد از یک هفته نمایش مستندهای داخلی و خارجی در تهران، در حالی به کار خود پایان داد که قاب‌های مثبت و منفی زیادی از این رویداد مهم حوزه‌ مستند، در ذهن مخاطبان متنوع آن از هر قشر و سلیقه‌ای به جا مانده است. به طوری که در این جشنواره، تمسخر دور از اخلاق دولت قبلی با پخش مستند آرشیوی و ضعیف «الفبای سیاست» و اکران تعداد زیادی مستند حاوی متلک‌های سیاسی و مروج ناامیدی در دولت تدبیر و امید دیده می‌شود. اما مسئله مورد توجه، پرده‌دری‌ها و زیرپا گذاشتن حریم‌های اخلاقی در بخش چشمگیری از مستندهای این جشنواره است. چنانکه اگر جشنواره‌ سینما حقیقت مخاطبانش را در سال‌های گذشته به نمایش عکس‌های بی‌حجاب زنان در مستندهای شبه‌روشنفکری عادت داده بود، در جشنواره‌ امسال علاوه بر وفاداری به رسم ناپسند پیشین، نمایش خرید لباس زیر زنانه با وضوح بالا، زنان بدون حجاب در حال گفت‌وگو، تصاویر عروس درازکش با لباس دکولته و نیم‌تنه‌ عریان، نقاشی‌های نیمه‌عریان زنان، کودکان لخت مادرزاد، زنان با دامن‌های کوتاه و عریان از زانو به پایین و رقصیدن زنان و... به لطف اعتدال حاکم بر وزارت ارشاد آقای جنتی و مدیران سینمایی‌اش امکان‌پذیر شد که نیازمند توجه مسئولان و نهادهای نظارتی است.

     اخبار کوتاه

* مفتی سلفی اردنی، فتوا داده که دختران سوری می‌توانند به‌عنوان کنیز و برده به عقد مردانی که خواهان این امر هستند، درآیند. این شیخ سلفی فتوای خود را این‌گونه توجیه می‌کند که دختران سوری کسی را ندارند که مخارجشان را تأمین و از آن‌ها حمایت کند؛ بنابراین می‌توانند به‌عنوان کنیز به عقد مردان درآیند!

* «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، در نشستی مطبوعاتی در مسکو با توجه به اسناد فاش شده «اسنودن» گفته است. به اوباما حسودی‌اش‌ می‌شود؛ چرا که او توانسته از همه جاسوسی کند و هیچ کس هم با او کاری ندارد!

* بر اساس اخبار به دست آمده، نیروهای ارتش عراق یک پایگاه متعلق به تروریست‌ها موسوم به دولت اسلامی عراق و شام را کشف کردند. در این پایگاه تروریست‌ها صدوبیست موشک گراد بود که آن‌ها قصد داشتند با این موشک‌ها شهر کربلا و مناطق اطراف را هدف قرار دهند.

* پس از اعتراضات به آقای یوسف صانعی که هفته گذشته در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز از امکان‌پذیر بودن کنار آمدن ایران و رژیم صهیونیستی سخن گفته بود و خواستار بخشش ایران و آمریکا از تقصیرات هم(!) شده بود، در فاصله کمتر از یک هفته، وی مواضع متفاوتی اتخاذ کرده و گفت: موافقت دولت ایران با قدرت‌های جهانی را نباید به منزله فراموش کردن جنایات دولت‌های آمریکا در حق ملت ایران در کودتای ۲۸ مرداد، حمایت از رژیم سرکوبگر شاه، حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی از رژیم دیکتاتور صدام در جنگ هشت‌ساله و... بدانند.

* به‌دنبال دعوت وزارت کشور از چهل‌وهشت حزب سیاسی برای حضور در کنگره هم‌اندیشی احزاب، اعضای مجمع روحانیون در صدد برآمده‌اند به این بهانه، خود را در معرض رسانه‌ها قرار دهند. قرار است محمد خاتمی به‌عنوان رئیس شورای مرکزی مجمع و موسوی خوئینی‌ها به‌عنوان دبیرکل مجمع، در این نشست شرکت کنند! این در حالی است که مجمع روحانیون با بیانیه‌های ساختارشکنانه خود پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 نقش مؤثری در فتنه ایفا کرد و هنوز دستگاه قضایی به اتهامات آنان رسیدگی نکرده است.

 

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات