صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۲  ، 
کد خبر : ۲۸۳۵۴۱

اخبار ویژه روزنامه‌ها 16 آبان

روزنامه کیهان **

تله‌گذاری فتنه‌گران برای وزیر اطلاعات!

حامیان فتنه به بهانه مجلس روضه در خانه قدرت‌ا... علیخانی، وزیر اطلاعات را کنار یکی از سران فتنه نشاندند.

غلامحسین کرباسچی در اقدامی که طراحی شدن ماجرا را ثابت می‌کند تصویری را از مراسم روضه خانه قدرت علیخانی (نماینده سابق مجلس و مشاور هاشمی) و نشستن علوی وزیر اطلاعات در کنار خاتمی منتشر کرد. در این تصویر علوی و خاتمی به یکدیگر لبخند می‌زنند. کرباسچی، موسوی بجنوردی و مجید انصاری نیز در تصویر دیده می‌شوند. خاتمی و برخی از سران مجمع روحانیون نقش اصلی را در راه‌اندازی آشوب خیابانی تحت پوشش دروغ تقلب داشتند و این در حالی است که خاتمی در محافل خصوصی اذعان کرده که تقلب در انتخابات سال 88 را باور ندارد اما به اعتبار همراهی با خط خیانت و نفوذ خارجی، نه تنها حاضر نشده دروغ بودن ادعای تقلب را اعلان کند بلکه به همکاری با فتنه‌گران ادامه داده است.

اصرار بر علنی کردن دیدار علوی با خاتمی از سوی فتنه‌گرانی نظیر کرباسچی در امتداد سیاست آلوده‌سازی مسئولان و قبح‌زدایی از خیانت بی‌سابقه فتنه‌گران انجام می‌شود. علوی دی ماه 92 خبر دیدار با خاتمی را تکذیب کرده بود.

گفتنی است پس از برخی تلاشها برای عادی‌سازی حضور خاتمی در مجامع مختلف و جداسازی او از فتنه بدون عذرخواهی از اقدامات سال 88، رهبر معظم انقلاب فرمودند: «در انتخابات سال 88، آن کسانی که فکر می‌کردند در انتخابات تقلب شده، چرا برای مواجهه با تقلب، اردوکشی خیابانی کردند؟ چرا این را جواب نمی‌دهند؟ صد بار ما سوال کردیم، نه در مجامع عمومی، نخیر، به شکلی که قابل جواب دادن بوده؛ اما جواب ندارند. خب چرا عذرخواهی نمی‌کنند؟ در جلسات خصوصی می‌گویند ما اعتراف می‌کنیم که تقلب اتفاق نیفتاده بود.»

رهبر انقلاب همچنین بارها تصریح کرده‌اند «رای مردم حق‌الناس است» و «فتنه خط قرمز نظام است.»

با عنایت به اینکه وزارت اطلاعات یکی از مراکز اصلی مقابله با خط نفوذ و فتنه‌گری است و جریان فتنه رسما از سوی آمریکا و اسرائيل و انگلیس مورد حمایت همه جانبه قرار گرفته، انفعال در برابر خط نفوذ و بدتر از آن آلوده شدن به محافل فتنه‌گران، موجب اعتراض نیروهای مومن و حزب‌اللهی نسبت به این عملکرد شده است. به عبارت دیگر انتظار قانونی و انقلابی این است که وزیر اطلاعات و دستگاه‌ ذی‌ربط در خط مقدم مقابله با نقش آفرینان در پروژه‌های جبهه استکبار باشند نه اینکه در تله جریان‌های آلوده پای بگذارند.

تسهیلات خرید خودرو به جای چاره‌اندیشی برای مسکن مردم

روزنامه شهروند در گزارشی نوشت دولت برنامه‌ای برای رکود بازار مسکن و تأمین نیاز مردم به مسکن ندارد چرا که اولویت خود را حمایت از خودروسازی قرار داده است.

روزنامه دولتی شهروند خاطرنشان کرد: رکود بازار مسکن به اوج رسیده و این درحالی است که مسئولان از اهتمام دولت برای ایجاد رونق اقتصادی و تحریک تقاضا از طریق اجرای بسته خروج از رکود اقتصادی سخن می‌گویند. آن‌طور که دولت وعده کرده از نیمه آبان پرداخت تسهیلات خرید لوازم خانگی و خودرو آغاز می‌شود تا معلوم شود اولویت بازارها از منظر دولت، کدام حوزه است.

شهروند افزود: در شرایطی که رونق بازار مسکن می‌تواند صدها صنعت را به تحرک وادار کند، بازار مسکن امید زودهنگامی به بهبود ندارد و به گواه دولتمردان، هنوز هم برنامه جامعی برایش وجود ندارد. ریشه تأخیر دولت در ارایه راهکارها برای تحریک تقاضا در بخش مسکن هم به گواه کارشناسان، در دو عامل اصلی است. نخست این که اولویت دولت در شرایط فعلی حمایت از صنعت خودرو و خودروسازان است و دیگر این که برنامه جامعی برای بهبود ندارد اهمیت این موضوع را آن‌جا می‌توان دریافت که با واقعیت‌‌های اعلامی در خبر‌های رسمی مسئولان این حوزه روبه‌رو شویم، زیرا رکود بازار مسکن، محدود به کلانشهر‌های کشور نیست و شهر‌های کوچک و مسکن‌‌های ارزان قیمت را هم دربر گرفته است. از یک سو مسکن‌‌های آماده و ساخته شده، متقاضی ندارد و از سوی دیگر ترفند‌های تسهیلات‌دهی به متقاضیان خرید مسکن مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، تا دریابیم که اوضاع حوزه مسکن وخیم است و نیازمند درمانی است عاجل.

این گزارش خاطرنشان می‌کند: دولت درحالی چندی پیش افزایش تسهیلات مسکن به 80 میلیون تومان را در دستور کار خود قرار داد که آمارها از نبود استقبال از این تسهیلات و بروز یک واقعیت تلخ در اقتصاد حکایت می‌کند واقعیتی از جنس کاهش قدرت نقدینگی مردم که حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی نیز بدان صحه گذاشت. او درباره استقبال مسکن اولی‌ها از وام 80 میلیون تومانی خرید خانه می‌گوید آمار بانک مسکن خوب اما از سقف انتظاری وزارت راه بسیار پایین‌تر است.

خط و نشان افراطیون برای وزرای منتقد در کابینه

یک روزنامه اجاره‌ای نوشت. برخی دولتمردان دولت روحانی را دولت مستعجلی می‌دانند که قرار نیست تکرار شود.

این تحلیل روزنامه بهار وابسته به افراطیون مدعی اصلاحات در حالی است که همین طیف افراطی (پیش از این از دولت یازدهم به عنوان «رحم اجاره‌ای اصلاح‌طلبان» و از روحانی به عنوان «کاتالیزور» خود نام برده‌اند. بهار در تحلیلی با عنوان «یک ظریف کافی نیست» از تنهایی عجیب روحانی در دولت خبر داده و نوشته است: حتی رئیس دولت اصلاحات که در دوره‌اش هر 9 روز یک بحران ایجاد می‌شد هم، به تنهایی روحانی نیست؛ زیرا بدنه دولتش و استانداران و فرمانداران و بخشداران هم با سیاست‌های کلی دولت همراه بودند و معمولا مواضع رادیکال را ایشان می‌گرفتند و رئیس‌جمهور در پی تعدیل آن برمی‌آمد. حال آنکه از اولین روزهای روی کار آمدن دولت یازدهم، این روحانی است که مواضع جدی در مقابل مخالفان دولت می‌گیرد و بدنه دولت این همراهی و همسویی را ندارد. به نظر می رسد بعضی از دولتیان به آینده امیدی ندارند و ریاست روحانی را دولت مستعجلی می‌دانند که قرار نیست دوباره تکرار شود. اگر بخواهیم این امر را با دولت ائتلالی و واژه اعتدال توجیه کنیم هم به بیراهه رفته‌ایم؛ زیرا با نظام حزبی نیم‌بند ما و احزاب موسمی نمی‌توان از دولت ائتلافی صحبت کرد. چندی پیش چهار وزیر کابینه نامه‌ای به رئیس‌جمهوری نوشتند و بعد جناب ترکان حرفهایی را زد و واکنش‌هایی را برانگیخت که واقعا جای سئوال داشت. نفس این حرکت که باید در راستای تقویت سیاست‌های دولت بود، به ضد خود بدل شد و به قول مولانا «از قضا سرکنگبین صفرا فزود».

نویسنده با اشاره به رانت‌خوار و مفت‌خور معرفی شدن وزیر از سوی ترکان مشاور ارشد روحانی می‌افزاید: بدیهی است وقتی حرفی رسانه‌ای می‌شود، چه تکذیب شود و چه تایید، تاثیرش را می‌گذارد. آیا واقعا هماهنگ کردن هیئت دولت این قدر دشوار است که در شرایط پسابرجام و قرمزی کماکان بورس، باید حرف‌های چهار وزیر مهم کابینه با نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و وضعیت سهامدارانشان، تاخت زده شده، گره کور دیگری به گره‌های اقتصادی جامعه افزوده شود؟

روزنامه اجاره‌ای افراطیون در ادامه با تهدید وزرا نوشت: اگر واقعا وزرا و مشاورانی هستند که در ادامه راه، نفس بریده‌اند، باید از کابینه حذف شوند. وقتی در خبرها می‌خوانیم نیروهای احمدی‌نژاد در روابط عمومی‌های دولت جا خوش کرده‌اند، باید به فکر چاره‌ای اساسی بود. جناب صادق، مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهوری، انسان بسیار شریفی است؛ اما آیا در این برهه حساس توانسته است در مقابل هجمه‌های مطبوعاتی شب و روز گروه پایداری حرکتی انجام دهد؟ نباید با ناهماهنگی‌ها و شلختگی‌های خود اعضای کابینه و تصمیم‌گیری‌های گاه متناقض، خواب آشفته پایداری‌ها را برای رسیدن به قدرت، تعبیر کند. با یک دکتر ظریف نمی‌شود همه کاستی‌های کابینه را جبران کرد.

وزیر صنعت چرا به پتروشیمی عنایت خاصی دارد؟!

«نعمت‌زاده در 2 سال اخیر حواشی زیادی ایجاد کرده اما آنچه که بیش از همه درباره کهنسال‌ترین عضو دولت مورد ابهام و انتقاد بوده، سکوت درباره ثروت میلیاردی خود و اقدامات، تصمیم‌گیری‌ها و رابطه‌اش با شرکت‌های خصوصی در حوزه صنعت پتروشیمی است.»

به گزارش مشرق وزیر صنعت جزو آن دسته از مدیرانی است که طی 3 دهه اخیر به جز 4 سال دولت دهم تقریبا در همه دولت‌ها جزو مدیران ارشد وزارتخانه‌های اقتصادی بوده است. اخباری که درباره ثروت هزار میلیارد تومانی وی منتشر شده این سؤال را در افکار عمومی ایجاد کرده که وی این ثروت را از کجا آورده است؟

اگر نعمت‌زاده طی 3 دهه اخیر در بخش خصوصی فعال بود، اشکالی به انباشت چنین ثروتی وارد نبود، اما او که در این مدت همواره یک مدیر دولتی بوده، باید به این ابهام پاسخ دهد که این ثروت را چطور به دست آورده است؟

مورد دیگری که عملکرد نعمت‌زاده در 2 سال اخیر را مورد ابهام قرار داده، مداخله وی در صنعت پتروشیمی است. اوایل دولت رسانه‌ها فاش ساختند که نعمت‌زاده عضو هیئت مدیره تعداد زیادی از شرکت‌های پتروشیمی است. نعمت‌زاده هم در پاسخ اعلام کرد که پس از معرفی برای تصدی وزارت صنعت، از هیئت مدیره این شرکت‌ها استعفا داده است. با این حال، پیگیری‌های برخی نمایندگان مجلس نشان داد که او از تمامی این شرکت‌ها استعفا نداده است.

اما وقتی سابقه حضور نعمت‌زاده در صنعت پتروشیمی و حضور کنونی خانواده‌اش در این صنعت را در کنار پیگیری‌های مستمر وی برای اتخاذ تصمیماتی در سطح کلان دولت که به سود پتروشیمی‌ها است،‌ می‌گذاریم نمی‌توان به راحتی از این ماجرا عبور کرد و به ساده‌انگاری ماجرا پرداخت.

نعمت‌زاده در 2 سال اخیر در جریان 2 تصمیم حیاتی که مستقیما به سود شرکت‌های پتروشیمی مربوط است، تلاش‌های فراوانی به خرج داده است. یکی تعیین قیمت خوراک گاز پتروشیمی است که نعمت‌زاده خواستار پایین ماندن نرخ آن است و دیگری الزام عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا است که نعمت‌زاده به دنبال لغو این الزام است.

در سال 1390 پس از اعتراضات زیاد به رانت ویژه‌ای که تولیدکنندگان پتروشیمی از آن برخوردار بودند، سرانجام در 28/12/1390 ستاد هدفمندی یارانه‌ها عرضه محصولات پتروشیمی در بورس را اجباری کرد. طبیعی بود این تصمیم به مذاق شرکت‌های پتروشیمی که تا آن زمان محصولات خود را به قیمت‌های گزاف و دلخواه می‌فروختند و سودهای کلان به جیب می‌زدند، خوش نیامد.

با تغییر دولت و روی کار آمدن نعمت‌زاده، وزارت صنعت به شدت پیگیر لغو مصوبه مذکور شد و بازگشت به روال رانت‌گونه سابق را دنبال کرد که به گفته دکتر احمد توکلی نماینده مجلس به تدریج طی یک سال اخیر این هدف محقق شد.

به گفته دکتر توکلی، در شش ماهه اول 1394 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با حمایت‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت و خودداری سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از ایفای وظیفه قانونی خویش در خصوص ثبات عرضه در بورس، میزان عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا کاهش داشته است. براساس محاسبات صورت گرفته شرکت‌های پتروشیمی حداقل معادل 1400 میلیارد تومان محصول را خارج از بورس فروخته‌اند.

کاهش عرضه محصولات در بورس پس از دستور غیرقانونی قائم‌مقام وزیر مسلما رانت زیادی را خلق کرده است. مقدار آن چقدر برآورد می‌شود و به جیب چه کسانی سرازیر شده است؟

در هر دو مورد مذکور (قیمت خوراک پتروشیمی و فروش محصولات در بورس کالا)، اهداف مدنظر نعمت‌زاده مستقیما به سودهای بادآورده شرکت‌های پتروشیمی می‌انجامد.

همچنین این سؤال پیش می‌آید که چطور نعمت‌زاده در 2 سال اخیر همان‌قدر که نگران کاهش سود پتروشیمی‌ها است، نسبت به سایر صنایع کشور که اوضاع به شدت بحرانی دارند چنین دلسوزی‌ای نداشته و ندارد؟ چطور نعمت‌زاده نسبت به کاهش شدید تولید و سودآوری صنایع فولادسازی و سیمان و پوشاک و... همان قدر نگرانی ندارد و پیگیری نمی‌کند؟ در حالی که در بخش فولاد و سیمان و... شاهد زیان‌دهی شرکت‌ها و بحران بی‌سابقه هستیم.

آمریکا: بعد از توافق با ایران 44 نام را در فهرست تحریم‌ها گذاشتیم

اظهارات معاون وزیر خارجه آمریکا، تردیدها درباره لغو تحریم‌ها را بیشتر کرد.

آنه پیترسون در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با اعلام بازگشت‌پذیر بودن تحریم‌های ایران گفت آمریکا می‌تواند روند برداشته شدن تحریم‌های ایران را هر زمان که لازم باشد متوقف کند.

وی گفت: «منطقه خاورمیانه دچار مشکلات و چالشهای بسیار عمیق و جدی است. عناصری مثبت در سیاستهای ما وجود دارد. اما در مجموع باید بگویم که بحرانهای کنونی در منطقه، دولت کنونی آمریکا را کاملاً درگیر خودش کرده است.»

وی در پاسخ به سؤالی درباره ایران در دوره پسا-برجام گفت: «مسئله هسته‌ای فقط یکی از نگرانی‌های جدی ما درباره اقدامات ایران است. فعالیتهای منطقه‌ای ایران نیز برای ما نگران کننده است. یکی از کارهایی که انجام داده‌ایم این بوده است که با اسرائیل و شرکایمان در جمع کشورهای حوزه خلیج (فارس) همکاری کنیم تا با خطر ایران مقابله کنند. ما درباره اقدامات ایران در منطقه دچار هیچگونه توهمی نیستیم. در واقع، برخی از اقدامات ایران در منطقه در ماههای اخیر شدت پیدا کرده است. ما با همکاران خودمان در جمع کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) در حوزه‌هایی از قبیل محافظت در مقابل حملات سایبری همکاری می‌کنیم. ما با آنها درباره سامانه دفاع ضد موشک‌های بالستیک نیز همکاری داریم. ما با آنها در حوزه‌هایی از قبیل آموزش دادن به نیروهای ویژه نیز همکاری می‌کنیم. ما برنامه‌های قوی و جدی برای تبادل اطلاعات نیز با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) داریم. در عین حال، ما به آنها برای مقابله با برخی از اقدامات تروریستی و افراطی ایران در منطقه کمک می‌کنیم. بنابراین، می‌بینیم که تلاشهای بسیاری در این زمینه در جریان است. ما تبادل اطلاعات در این زمینه داریم. ما حضور نظامی گسترده‌ای در منطقه خلیج فارس و خلیج عدن داریم. بنابراین، می‌بینید که ما ماجراجویی‌های ایران را در این منطقه کاملاً تحت نظر داریم. در بعد مالی کنترل ایران نیز باید توجه داشت که ما از زمان اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، 44 نام دیگر (را در فهرست تحریم‌های ایران) مشخص کرده‌ایم.»

وی تأکید کرد: ما می‌توانیم روند برداشته شدن تحریم‌ها را هر زمان که لازم باشد، متوقف کنیم.

*********************************

روزنامه قدس **

اسامی‌ را فاش کنید

خبرآنلاین: مسعود پزشکیان، نماینده مجلس در واکنش به این ادعا که نظام آمریکا در برخی نهادها نفوذ کرده و آدم دارد، گفت: افرادی که چنین ادعایی دارند که در نهادهای نظام شامل دولت و مجلس، جاسوس وجود دارد، اگر چنین کسانی را می شناسند و نگویند و اسامی آن ها را اعلام نکنند، گناه می کنند.

پیشنهاد مجلسی به علی دایی

الف: علی دایی، سرمربی تیم فوتبال صبای قم در زمان حضورش در بوشهر با پیشنهاد عجیب یکی از نامزدهای مجلس در این شهر روبه رو شد. در این سفر یکی از افرادی که گفته می‌شود قصد دارد در انتخابات آینده مجلس در حوزه بوشهر - گناوه و دیلم نامزد شود طی درخواستی عجیب از علی دایی تقاضا کرد تا وی در مصاحبه هایش از او به نیکی یاد کند!

بیانیه ضد ایرانی «الازهر»

فرارو: شیوخ «الازهر» مصربا انتشار بیانیه‌ای مدعی شدند که تهران قصد دارد جوانان مصر را به پیروی تشیع درآورد و در این راه نیز هزینه بسیاری صرف کرده است. شیوخ الازهر مصر ادعا کرده‌اند که این اقدامات ایران به فتنه‌افروزی و خونریزی در «کشورهای اهل سنت» منجر ‌خواهد شد.

بازداشت عوامل ناامنی در شوش

تابناک: مصطفی نظری، دادستان عمومی و انقلاب شوش با بیان اینکه تمام عوامل سه حادثه اخیر ناامنی و تیراندازی در سطح این شهرستان شناسایی شده اند، گفت: شماری از این افراد دستگیر شده‌اند و چند نفر دیگر نیز تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

آزادی 4 ماهیگیر ایرانی درسومالی

باشگاه خبرنگاران: مقام‌های امنیتی سومالی اعلام کردند که نیروهای امنیتی این کشور چهار ماهیگیر ایرانی را که دزدان دریایی آن‌ها را ربوده بودند، نجات دادند.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* افراط بعضی مداحان خودسر، درحال کشانده شدن به بدعت‌گذاری در اذان و سایر احکام دینی است. اخیراً یکی از اطرافیان شاخص‌ترین مداح سیاسی تلاش کرد در اذان تغییراتی ایجاد کند از جمله آنکه بعد از اشهدان علیاً ولی الله، اشهدان فاطمه صدیقه الکبری و بعد از آن اشهدان ان الحسین ثارالله را زیاد کند. به گزارش انتخاب، اخیراً یکی از این افراد در بیت یکی از مقامات عالی‌رتبه، شهادتینی درخصوص حضرت فاطمه زهرا(س) در اذان خود به کاربرد که با واکنش صریح، سریع و شدید نزدیکان این مقام عالی رتبه که در هنگام اذان گفتن این فرد به خاطر تجدید وضو حضور نداشت،‌ مواجه شد. آنها تاکید کردند که این کار یک بدعت است و نباید صورت گیرد و این فرد مجبور به عذرخواهی شد.

* اخیراً ویدئوی کوتاهی در سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که عده‌ای را درحال هلهله کردن و سوت زدن نشان می‌دهد که به سمت آرامگاه کوروش می‌دوند و به محض نزدیک شدن به آرامگاه، بر خاک افتاده و به سمت آرامگاه سجده می‌کنند! گویا این ماجرا در روز 7 آبان سال جاری صورت گرفته و عده‌ای مدعی هستند این روز، روز ورود کوروش به بابل و صدور منشور کوروش است، اما کاملاً روشن است که این صحنه سازی دارای هدف سیاسی است و اغراض خاصی را دنبال می‌کند.

* خطیب جمعه اصفهان با اشاره به سفر وزیر خارجه سابق انگلیس به اصفهان و اعتراض برخی از مردم نسبت به این سفر گفت: سفر یک نفر به کشور نشانه نفوذ بیگانگان در کشور نیست، چون نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور نظارت کامل دارند و مراقب هستند و نباید از این نظر نگران باشیم. وی ادامه داد: دشمن در داخل جاسوس دارد و بعضاً دستگیر می‌شوند و برخی هم توسط مردم شناسایی می‌شوند. وی افزود: همانطور که خارجی‌ها به ایران می‌آیند فرزندان ما هم به آنجا می‌روند پس آنها هم جاسوس هستند. خیر، می‌روند درس می‌خوانند و دوباره بر می‌گردند این نگرانی ندارد. امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: نفوذی که رهبر معظم انقلاب همگان را به مراقبت از آن فرا خواندند، نفوذ فکری و فرهنگی دشمن است و همه باید مراقب این مسائل باشیم، نه سفر افراد به ایران.

* وزارت کشور بحرین ادعا کرد 27 نفر از اعضای یک «گروه مرتبط با ایران» را دستگیر کرده و مانع اقدام این گروه که «قصد انجام حملاتی در روزهای آینده داشتند» شده است. وزارت کشور بحرین در گزارش خود مدعی شد «برخی اعضای این گروه در جمهوری اسلامی ایران طرز کار با اسلحه و مواد منفجره را آموخته‌اند.» در این گزارش، هیچ سندی برای اثبات صحت این ادعا ارائه نشده است. از طرف دیگر، دادگاه منامه روز پنجشنبه ادعا کرده شیعه بحرینی به جرم انتقال اطلاعات به ایران، محکوم به زندان شده‌اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این دادگاه اعلام کرده سه نفر فرار کرده‌اند و دو نفر دیگر این اتهام را تکذیب کرده‌اند ولی هر 5 نفر به زندان و سلب تابعیت محکوم شده‌اند.

*********************************

روزنامه ایران**

تحرکات ضدایرانی مقامات بحرین

دادگاه منامه با ادعای «انتقال اطلاعات به ایران»، پنج شیعه بحرینی را به حبس ابد و خلع تابعیت محکوم کرد. به گزارش «باشگاه خبرنگاران» به نقل از خبرگزاری فرانسه،‌ یک منبع قضایی در «منامه» مدعی شد این پنج نفر- که سه نفر از آنها به ایران فرار کرده‌اند- به جرم برقراری ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به منظور ارتکاب حملات در بحرین تحت پیگرد قرار گرفتند. این منبع افزود: «دو متهم دیگر که در دادگاه حاضر شدند این اتهامات را تکذیب کردند». مقامات بحرین همچنین روز چهارشنبه مدعی شدند یک «سازمان تروریستی» وابسته به ایران را منهدم و 47 نفر را دستگیر و حملات قریب الوقوع علیه این کشور را خنثی کرده‌اند. این ادعاها در فضای پرتنش مناسبات بحرین و ایران اعلام شده است.«منامه» سفیر خود در تهران را فراخواند و ماه گذشته کاردار ایران در بحرین را «عنصر نامطلوب» خواند. ایران نیز کاردار بحرین را از خاک کشورمان اخراج کرد.

تکذیب ارسال سلاح به یمن

یک «منبع آگاه» در نیروی دریایی سپاه گفت: توقیف کشتی حامل سلاح ایرانی صحت ندارد. یک «منبع آگاه» در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با «باشگاه خبرنگاران جوان» درباره ادعای روزنامه «الوطن» مبنی بر توقیف کشتی ایراتی حامل سلاح برای یمن اظهار داشت: «این ادعا در گذشته هم مطرح شده و صحت ندارد. ما برای این موضوع (ارسال سلاح به یمن ) برنامه‌ای نداریم.»

روایت توکلی از سخنان ظریف در مجلس

نماینده تهران در مجلس ضمن انتشار نامه‌ای تحت عنوان «گزارش به مردم در مورد برجام»، فرآیند بررسی برجام در قوه مقننه و اقدامات خود را به عنوان یک نماینده در این زمینه تشریح کرد. به گزارش «ایلنا»، احمد توکلی در بخشی از نامه خود آورده است:« یکشنبه ۱۶ فروردین ۹۴ دکتر ظریف برای ارائه گزارش از مذاکرات« لوزان» به کمیسیون سیاست خارجی آمده بود. آقای کریمی قدوسی نخستین نماینده‌ای بود که در اعتراض به مذاکرات در نوبت خود به آقای ظریف معترض شد و خطاب به وی چیزهایی را از حضرت آقا نقل کرد که دکتر ظریف دو بار گفت دروغ است و بار سوم از جایش برخاست و در حالی که می‌گفت در جلسه‌ای که به آقا دروغ می‌بندند، نمی‌نشینم، قصد خروج کرد که با اصرار همکاران دوباره نشست. آقای کریمی هم با خواهش من و آقای نبویان ادامه نداد. افراد مختلف سخن گفتند.»

روایت ندیمی از بررسی صلاحیت نامزدها

عضو شورای مرکزی فراکسیون «رهروان ولایت» درباره روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی گفت: «عمده اعتراض‌هایی که در ادوار گذشته نیز مطرح شد، مربوط به ۶ فقیه و ۶ حقوقدان شورای نگهبان نیست و ساحت نظارت مرکزی به گونه‌ای نیست که ما آنها را متهم کنیم، بلکه مربوط به نظارت شهرستانی و تحقیقات محلی است. به‌ تعبیر دیگر در شهرستان‌ها چون فرد مطرح است، گاهی اوقات تأیید صلاحیت‌ها با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود.» ایرج ندیمی در گفت‌وگو با «ایلنا» افزود:« در دوره پیش، گزارشی علیه‌بنده مرجوع شده‌ بود که ادعا می‌کرد من قاچاقچی هستم. در واقع یکی از مسئولان وقت در فرمانداری از تشابه اسمی بنده با یک قاچاقچی سوءاستفاده کرده‌ بود و با وجود آنکه می‌دانست سال ۷۹ نماینده مجلس بودم، پرونده فرد دیگری را به حساب من گذاشته بودند و مدعی شدند که به اتهام قاچاق زندانی هم شده‌ام که البته در ‌‌نهایت آقای اژه‌ای و سراج اعلام کردند، این‌گونه نبوده‌است. در موردی دیگر مطرح شده‌بود، پرونده‌ای در دادگاه رشت به جرم فراری دادن متهم دارم، حال آنکه من هیج پرونده‌ای در هیچ‌کدام از دادگاه‌های کشور ندارم که بعد استعلام شد و آقای حشمتی که در آن زمان رئیس‌ کل دادگستری بود، اعلام کرد چنین چیزی صحت ندارد».

*********************************

روزنامه خراسان **

رجا نیوز خبرداد :

روزنامه آلمانی دی ولت نوشت: دولت آمریکا تصمیم گرفت مقادیری از ذخایر راهبردی طلای سیاه آمریکا را بفروشد، این تصمیم به ظاهر بنا بر ضرورت تثبیت بودجه گرفته شد اما هدف از آن به راه انداختن جنگی در بازار مواد اولیه علیه ایران و روسیه است. تصمیم آمریکا به فروش ذخایر راهبردی نفت خام خود قاطعیت آمریکا را برای پایین نگه داشتن قیمت نفت به منظور تضعیف رقبای اصلی خود از جمله روسیه ، عربستان سعودی و ایران می رساند.

تابناک نوشت :

صفارهرندی با انتقاد از اقداماتی که در زمینه فرشته نشان دادن شیطان بزرگ و بزک کردن استکبار صورت می‌گیرد، با اشاره به نظرسنجی که در ارتباط با نظر مردم نسبت به آمریکا صورت پذیرفته است، خاطرنشان کرد: براساس نظرسنجی صورت گرفته بیش از 70 درصد تنفر خود را از دولت آمریکا و سیاست‌های این کشور اعلام داشتند.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از افرادی که می‌خواهند یوم‌ا... 13 آبان روز ملی استکبارستیزی را به روز مهرورزی نسبت به آمریکا مبدل کنند، گفت: امروز دشمنان با نسبت دادن برخی اتهامات دروغین به شخصیت‌ها و مسئولان به‌دنبال تفرقه‌افکنی بین نیروهای انقلاب هستند.

عصر ایران خبرداد :

هفته‌نامه آمریکایی «تایم» در اتفاقی ‌بی‌سابقه، عکسی از یک عکاس ایرانی را بر روی جلد برد و تصویر یک دختر ایرانی را به عنوان نمایی از ایران در سال 2025 به مخاطب عرضه کرد. کنار این عکس این تیتر به چشم می خورد: «چگونه دهه آینده ایران، جهان را تغییر خواهد داد.»

سایت حج خبرداد :

آیت ا... سید محمدتقی مدرسی از مراجع کربلا به دعوت خود از پاپ برای شرکت در موسم اربعین اشاره کرد و اظهار داشت:‌ در سفری که به واتیکان داشتم، از پاپ دعوت کردم تا بیاید از نزدیک این مراسم بزرگ را مشاهده کند زیرا دیدن با آنچه از اخبار می شنوند فرق می کند تا ببینند ما چه داریم. آنچه که ببینند با آنکه در اخبار بشنوند فرق دارد. ما اصرار نداریم که پیروان سایر ادیان و مذاهب، با حضور در مراسم اربعین، لزوما شیعه شوند اما حداقل هیبت و هویت شیعه را درک می کنند و فضای تعامل بیشتری رخ خواهد داد.

تابناک مدعی شد:

فیاض زاهد از فعالان اصلاح طلب‏، با اشاره به حمله برخی افراد در سخنرانی‌اش در روز ۱۳ آبان گفت: مراسم از سوی فرمانداری لاهیجان مجوز لازم را داشت و روز چهارشنبه پس از آغاز مراسم و قرائت قرآن و پخش سرود ملی ایران‏، هنگامی که پشت تریبون رفتم فضا متشنج شد و حمله و شعار گروهی از نیروهای خودسر موجب برهم خوردن مراسم شد که به همین خاطر سالن را ترک کردم. پس از خروج از سالن‏، این افراد به او حمله کردند، حتی آسانسور توسط این افراد از کار افتاده بود و بعد از خروج از سالن مراسم، این افراد با ماشین، مرا تعقیب می‌کردند که این مسئله باعث شد یکی از ماشین‌های همراه بنده با دو ماشین دیگر تصادف کند.این افراد مسیر اصلی لاهیجان به رشت را بسته‌ بودند و می‌خواستند مانع خروج من از لاهیجان شوند که از طریق راه‌های فرعی توانستیم به رشت برسیم.

*********************************


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات