(روزنامه شرق – 1394/09/10 – شماره 2462 – صفحه 7)
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری هم حملات اخیر به سخنرانیهای اصلاح طلبان را محکوم کرد. حمله به موسویلاری در قرچک ورامین و چاقوکشی در دانشگاه یاسوج که منجر به جلوگیری از سخنرانی آذر منصوری شد، تنها در عرض ١٠ روز، حاکی از این است که جریانهای خودسر در آستانه انتخابات دوباره فعال شدهاند.
خودسرها درحالی جریان اصلاحطلب را هدف گرفتهاند که اصولگرایان كمتر واکنش خاصی در برابر آنها از خود نشان میدهند. این درحالی است که دامنه این حملات چندی است به جریان اصولگرا هم کشیده شده است؛ حمله به ناطقنوری در سه سال پیش و حمله به علي لاریجانی در سخنرانی ٢٢ بهمن از این جمله است. به همین دلیل نشست خبری دیروز محمدرضا باهنر، نائب رئیس مجلس به محملی برای پرسش درباره خودسرها از او بدل شد. اما باهنر در مقام دفاع از عملکرد خود و یارانش برآمد. او با اشاره به اینکه ما حرکتهای خودسرانه را محکوم کردهایم و معتقدیم برخوردهای غیرقانونی از هر طرف محکوم است، گفت: «دستگاههای امنیتی باید با این قبیل حرکتها برخورد و مراقبت کنند».
او در پاسخ به این سؤال که در گفتمان جناح راست ما عقبه ادبیاتی قویای از این محکومیتها یا اعلام برائتها شاهد نیستیم و حتی گاه دیده میشود جریان خودسر با بخشی از تندروهاي اصولگرا مرتبط است، گفت: «برخی اقدامات خودسرانه نیز از سوی افرادی که ادعای اصولگرایی داشتند، نمود داشته است، از برخوردهای غیرقانونی و خودسرانه هیچ کس نباید دفاع کند و حتما باید برخورد شود». او افزود: «خیلی نمیخواهم این مسئله را نبش قبر کرده و به گذشته برگردم. اگر بخواهیم فرایند بحث برخورد با نیروهای خودسر را مرور کنیم، مشاهده خواهیم کرد که تندروهای دو جناح اقداماتی را انجام دادهاند. به طور مثال تحکیم وحدت در مجلس سوم اجازه نداد آقای ناطق نوری در مسجد دانشگاه تهران صحبت کند و در مسجد را بستند.
یا حتی در زمان تبلیغات مجلس سوم که قصد سخنرانی داشتم برخی از دانشجویان اصلاحطلب آمده و گفتند شما بازداشت هستید و دستگیرم کردند و اجازه ندادند. البته حد آنها پایینتر بود که بخواهند با ما این کار را کنند و ما به خوبی جواب آنها را دادیم. در زمان مجلس دوم نیز من سخنرانی کردم که پس از آن عدهای خودسر در تهران به صورت زنان بدحجاب اسید ریختند. وزیر کشور وقت که آقای ناطق بود، خواستار برخورد با این افراد شدند؛ اما دادستان کل که آقای موسویخوئینیها بود، میگفت آزادی است و باید این افراد آزاد شود».
باهنر همچنین با اشاره به اینکه مجوزهایی که صادر میشود هم باید دقیق و حسابشده باشد؛ گفت: «اینکه مجوز را بگیرند و بعد سیاستهای کلی نظام و ارزشهای انقلابی و فرهنگی را زیر سؤال ببرند، درست نیست. صادرکنندگان مجوز، باید از درخواستکنندگان تعهد بگیرند و اگر طبق آن برخورد نشد، جلوی فعالیت آنها را بگیرند. مسئله باید دوطرفه باشد». او در پاسخ به این سؤال «شرق» مبنی بر اینکه اغلب حملهها به تجمعات و سخنرانیها پیش از آغاز برنامه و سخنرانی فرد بوده است، گفت: «بله حمله به ما هم در آن زمان پیش از آغاز برنامه بود».
اين موضعگيري باهنر در حالی مطرح شده که در ١٠ روز گذشته دو نشست اصلاحطلبانه با حمله گروههای فشار مواجه شده و حمله دوم به مراتب شدیدتر از حمله اول بود. بیستوهشتم آبانماه بود که اصلاحطلبان ورامین از حجتالاسلام موسویلاری، وزير كشور دولت اصلاحات دعوت کرده بودند تا در نشست آنها سخنرانی کند. گروههای تندرو و نزدیک به جریان پایداری به هدايت نماینده ورامین، یعنی نقویحسینی از چند روز قبل در فضای مجازی تهدید به برهمزدن و تجمع در مقابل این نشست کرده بودند. همین اتفاق هم افتاد. گروه معترضان به همراه نقویحسینی در روز برگزاری نشست، مقابل تالاری که قرار بود اصلاحطلبان همایش برگزار کنند، اقدام به برگزاری تجمع غیرقانونی کردند و هنگامی که موسویلاری وارد شد، به سمت او حملهور شدند که در نتیجه آن عمامه او از سرش افتاد. به فاصله ١٠روز از آن ماجرا که البته وزیر کشور و معاون سیاسی او قول پیگیری موضوع از طریق دستگاه قضائی را دادهاند، روز يكشنبه به نشست دانشجویی در یاسوج هم حمله شد. در این نشست که قرار بود آذر منصوری در دانشگاه یاسوج سخنرانی کند، گروههای تندرو از قبل فضای دانشگاه را پر کردند و به محض ورود منصوری قصد داشتند به او حمله کنند. دانشجویان حلقه محافظتی تشکیل دادند که در اثر حمله گروههای تندرو، دو نفرشان مضروب شده و یک نفر هم در اثر شکستگی دنده در بیمارستان بستری شد. فرماندار یاسوج هم وعده پیگیری این اتفاق را داده است.
یارگیری خوب است
دیروز باهنر همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر دبیرکل حزب کارگزاران و بحث یارگیری اصلاحطلبان از میان اصولگرایان گفت: «عموما فعالیت سیاسی یعنی همین. من این را قبول دارم، اتفاقا. «اصولگرایان تند» میگویند نرمها را اخراج کنید! اما این غلط است. طبیعی است اصلاحطلبان به بخشی از نیروهای ما طمع کنند تا آنها را جذب کنند. ما هم باید این کار را بکنیم». او درباره لايحه شفافسازی منابع مالی نامزدها هم گفت: «دو فوریت اين لايحه به این دلیل رأی نیاورد که متن لایحه دقیق نبود و دولت شتابزده آن را تهیه کرده بود.
مجلس احساس کرد این موضوع خطیر است و باید یک دور به کمیسیون برود و در آنجا بررسی دقیقتر شود. به همین دلیل به دوفوریت رأی نداد. اگر کمیسیون سریع به اين لايحه رسیدگی کند، راههایی داریم که خارج از نوبت ميتوان آن را به صحن علني برگرداند، مشروط بر اینکه کمیسیون بتواند به جمعبندی برسد». باهنر همچنين درباره بازگشت ناطقنوري به عرصه سياسي گفت: بارها از او خواستهايم در اين عرصه فعال شود. اما برخي تصور ميکنند اگر او فعال شود، اصلاحطلب ميشود! ولي من مطمئنم اگر او به عرصه انتخابات و فعاليتهاي سياسي وارد شود، جريان اصولگرايي را جمعوجور ميکند، اما آقای ناطق نوري براي ورود به عرصه سياسي، احساس تکليف نميکند.
هیچ کدام از جلسات وحدت محوری نیست
وی درباره داستان وحدتگرايي در جریان اصواگرا هم گفت: وحدتبخشي و تلاش براي وحدت، در تمامي جريانات سياسي مطرح است. اين خسارتي است که براي نداشتن چند حزب سياسي قوي، به ما وارد ميشود. او افزود: در تمامي جلسات براي وحدت تلاش ميشود، اما هيچيک از آنها جلسات محوري نيستند. جلسات آن سه حزب، اصلا درباره ائتلاف آنها نبود بلکه بحث همدلي و همگرايي آنها بود. درباره آن جلسه چهارجانبه هم يک نشست موردي بوده و قرار نبوده تبديل به يک حزب و جريان شود.
جلسات ما با آقاي حداد هم همينطور بوده و هنوز عنوان شوراي هماهنگي ندارد. آقاي حداد از من دعوت کردند و من گفتم براي مشورتکردن آمدهام و هنوز آن را جلسه پايدار و شناسنامهدار نميدانيم. او با بیان اینکه تشکيل شوراي هماهنگي و اسامي افراد مطرح شده هم صحت کامل ندارد، گفت اجازه بدهيد من خبري در اين باره ندهم، اما احتمالا اول هفته بعد و روز شنبه دعوت عمومي ميشود و تجمعي از سوي اصولگرايان برگزار خواهد شد.
http://www.sharghdaily.ir/News/80025
ش.د9404699