تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹  ، 
کد خبر : ۲۹۰۷۴۱

حجت‌الاسلام منتجب‌نیا: رقابت اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان به معنای دشمنی نیست

(روزنامه ابتكار - 1394/09/16 - شماره 3310 - صفحه 10)

گروه بازتاب: قائم مقام حزب اعتماد ملی با ذکر تعاریفی از وفاق ملی و وجوهات اشتراک و تمایز میان گروه‌ها، گفت: وفاق ملی به این معناست که تمام افراد جامعه وجه اشتراک خود را پیدا کنند.

حجت الاسلام رسول منتجب‌نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی در نشستی دانشجویی با موضوع وفاق ملی که توسط مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان برگزار شد، با بیان اینکه قطعا ما وجه اشتراکاتی داریم که از وجه تمایزات ما بیشتر است افزود: باید حول محور اشتراکات خود با هم وفاق داشته باشیم؛ چرا که لازمه وفاق این است که هر فردی گنجایش و ظرفیت لازم را داشته باشد زیرا انسان و جامعه‌ای می‌تواند مسیر رسیدن به وفاق را بپیماید که تمامی مردم و مسئولان و فعالان سیاسی ظرفیت بالایی را داشته باشند یعنی خودشان را برای پذیرش مخالفان و منتقدان آماده کنند و هیچکس خود را در جامعه، حق مجسم و فراتر از انتقاد و اعتراض نداند.

وی گفت: آنچه که موجب شکست وفاق می‌شود خود بزرگ بینی و نقد ناپذیری است، وقتی که سخنان و دیدگاه‌های مختلف در جامعه عرضه شود این آیه تبلور می‌یابد « فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ اَحْسَنَهُ » (پس بشارت ده به آن بندگان من که به سخن گوش فرا می‌دهند و بهترین آن را پیروی می‌کنند). اما اگر خودمان را محور قرار بدهیم و بگوییم هر کسی با من بود متحد و طرفدار وحدت است و هر کسی نسبت به من انتقاد داشت او اختلاف انگیز، تفرقه انگیز، فتنه گر و نفوذی است، پس چنین جامعه‌ای روی وحدت را نخواهد دید. بنابراین ما زمانی به سمت وحدت گام خواهیم برداشت که در جامعه به طور همزمان آزادی بیان و آزادی پس از بیان وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: اشکال کار اینجاست که ما دائما دم از وحدت می‌زنیم، اما وحدت و وفاق با بخشنامه و سرنیزه امکان پذیر نیست، مردم باید به مسئولان اعتماد کنند و بدانند نظر آن‌ها حاکم است نه نظر حاکمان بر آن‌ها. اینکه در انتخابات افراد را با برچسب‌ها و خط و نشان‌های مختلف فتنه گر، نفوذی و اصلاح‌طلب از صحنه حذف کنیم ضربه‌ای بزرگ براعتماد مردم خواهد زد و اگر اینگونه شد نباید انتظار داشته باشیم که پای صندوق بیایند و رای بدهند، اینکه بخواهیم افرادی که در حرکت قطار انقلاب نقش داشته‌اند را به مرور با تهمت‌های ناروا از صحنه حذف کنیم در آخر قطار خالی از سرنشین می‌شود.

وی یادآورشد: در تلاش برای رسیدن به وحدت و وفاق نباید سقف حداکثری اشتراکات را در نظر بگیریم، بلکه باید از حداقل‌ها نهایت استفاده را کنیم تا جامعه پویایی داشته باشیم. قائم مقام حزب اعتماد ملی تاکید کرد: کسانی که در حال اختلاف انگیزی و تشنج آفرینی هستند سودشان در همین اختلاف افکنی‌هاست، این عده قصد دارند دولت را ناکام و نظام را ناموفق نشان دهند، این اقلیت محدود نمی‌توانند خنده را روی لب‌های مردم ببینند، این‌ها نمی‌توانند شاهد این باشند که کسی در جهت پیشرفت کشور و جامعه کاری انجام دهد.

منتجب‌نیا حسن روحانی را فردی وارسته، صاحب اندیشه و دلسوز جامعه خواند و ادامه داد: من معتقدم با اطلاعاتی که داشتم و دارم اگر روحانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب نمی‌شد اکنون کشور در شعله‌های آتش جنگ قرار داشت، روحانی بهترین و کارشناس‌ترین فرد وزارت خارجه را مسئول برجام کرده است. وی در ادامه با اشاره به اینکه وفاق ملی در صورتی رخ می‌دهد که همه بتوانند در کنار هم قرار بگیرند، گفت: هیچکس نباید خود را حق مسلم بداند و همه باید ظرفیت خود را بالاتر ببرند. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌توانند رقابت کنند، اما این رقابت به معنای دشمنی نیست؛ این دو می‌توانند با هم و در کنار هم در راه کامیابی کشور قدم بردارند.

وی همچنین در خصوص برنامه‌های انتخاباتی حزب اعتماد ملی گفت: در رابطه با انتخابات، ما به دو شکل پیگیریم، اول آنکه درون حزبی کارها را پیگیری کنیم و دیگری درون اصلاحاتی. ما تلاش کردیم جبهه اصلاح‌طلبان را به وحدت برسانیم. به توفیق الهی و با تلاشی که انجام شد اصلاح‌طلبان زیر یک سقف جمع هستند و شورای‌عالی سیاست‌گذاری کل اصلاح‌طلب‌ها هر یکشنبه، به ریاست محمدرضا عارف برگزار می‌شود و حزب اعتماد ملی پرچم دار این موضوع است و تلاش ما این است با لیست و فهرست واحد کاندیداهای اصلح را به مردم معرفی کنیم.

منتجب‌نیا در پاسخ به سوالی پیرامون واژه نفوذ و مواضع خودشان، تصریح کرد: نفوذ به معنای این است که یک حرکت بیگانه از ملت ایران، وارد شده است که خطر ایجاد می‌کند. در میان نیروهای انقلابی چه اصولگرا و چه اصلاح‌طلب ما نفوذی مشاهده نمی‌کنیم، ما نباید یکدیگر را به نفوذی بودن متهم کنیم، اگر بنا بشود ما بخواهیم نفوذی‌ها را پیدا کنیم، کسانی خطرناک هستند که نه در انقلاب فعالیت داشتند و نه در دفاع مقدس و نه تئوری‌های سالم داشتند و امروز در جاهای مختلف کشور وارد شده‌اند درحالی‌که حتی امام تا آخرین لحظات عمر با آن‌ها مخالف بودند و آنان را خطرناک می‌دانست ، هم چون انجمن حجتیه‌ای‌ها.

قائم مقام حزب اعتماد ملی در ادامه بیان کرد: وجه مشترک اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نفی افراطی‌گری است، یکی از کسانی که در مواقع حساس و خطرناک می‌تواند پا در میانی کند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هستند و خیلی‌ها باید در مکتب ایشان و افرادی همچون ایشان درس بیاموزند. امروز برخی از جوانان، جنگ را در کاغذ و از برخی فرماندهان شنیده‌اند و چنان دم از جنگ و شهدا و... می‌زنند که انگار آقای هاشمی بویی از جنگ نبرده است، اتفاقا این افراد باید بروند نزد هاشمی ببینند جنگ چیست. آقای هاشمی رفسنجانی از ابتدای انقلاب همراه امام بودند و باید قدردان زحمات ایشان باشیم، باید در مکتب این افراد که برای انقلاب استخوان خرد کرده‌اند درس بیاموزند. منتجب‌نیا تاکید کرد: البته بنده به هیچ یک از این عزیزان مطلق نگاه نمی‌کنم و ممکن است به آن‌ها انتقادی وارد باشد اما نباید به راحتی به سرمایه‌های انقلاب چوب حراج زد.

http://ebtekarnews.com/?newsid=28253

ش.د9404585

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات