عضو حزب منحله اعتماد ملی با تقسیم هیئت رئیسه میان اصلاحطلبان مدعی شد عارف پیش از این ایثار کرده و حالا باید لاریجانی ایثار کند و ریاست را به عارف بسپارد. مطابق این خیالپروری رسول منتجبنیا عارف، الیاس حضرتی و علی مطهری باید رئیس و نایبان رئیس مجلس شوند و علی لاریجانی تبدیل به یک نماینده از 290 نماینده مجلس شود.
در اقدامی که میتوان نام نان به هم قرض دادن روی آن گذاشت، الیاس حضرتی تریبون روزنامه اعتماد را به منتجبنیا سپرد تا منتجبنیا نیز حضرتی را به عنوان نامزد نایب رئیسی مجلس سر زبانها بسپارد. حضرتی از اعضای فراکسیون افراطیون در مجلس ششم بود که با بذل و بخششهای ویژه شهرام جزایری مفسد اقتصادی بزرگ دوره اصلاحات نامش سر زبانها افتاد.
منتجبنیا در مصاحبه با اعتماد با ادعای اینکه لاریجانی به خاطر حمایت اصلاحطلبان رای آورد میگوید: ایثار آقای عارف در انتخابات سال 92 موجب شد روحانی رای بیاورد... مردم انتظار دارند رئیس مجلس که تابلوی مجلس است از اصلاحطلبان باشد و حالا نوبت لاریجانی است که ایثار کند. قرار نیست همه ایثارها را یک نفر (عارف) انجام بدهد. ما باید پاسخ ایثار ایشان را امسال بدهیم و لاریجانی باید به نفع عارف کنار برود و کاندیدا نشود تا عارف رئیس مجلس شود.
منتجبنیا همچنین گفته که حضرتی و مطهری بهترین گزینهها برای نایب رئیسی مجلس هستند.
یادآور میشود اولا افراطیون به تصریح خود عارف در سال 92 از وی به عنوان نفوذی مراکز امنیتی و اصلاحطلب بدلی یاد میکردند. ثانیا فشار بر عارف برای انصراف وقتی صورت گرفت که 3 روز مانده بر اساس نظرسنجی اصلاحطلبان معلوم شد وی بیش از 8 درصد رای را ندارد. بنابراین در حقیقت اصلاحطلبان بدهکار روحانی هستند و فاکتور کردن انصراف اجباری عارف- در حالی که وی حاضر نشد از روحانی اعلام حمایت کند و با نارضایتی کنار رفت- حکایت نذر کردن روغن ریخته برای امامزاده است. سوم اینکه اگر فرض بگیریم روحانی برای ایثار کذایی بدهکار اصلاحطلبان است- که نیست- چرا لاریجانی باید این بدهی را جبران کند حال آن که بر سر هدایت مجلس به سمت رای دادن به برجام، با وجود مخالفت اکثریت مجلس، طبیعتا باید از روحانی و مدعیان اصلاحطلبی طلبکار باشد و نه بدهکار!
یادآور میشود اختلاف میان فراکسیون رهروان و لاریجانی با اصلاحطلبان جدی است به نحوی که محمدرضا تابش در مصاحبه با شرق گفت: امضای میثاقنامه از سوی نامزدهای مورد حمایت اصلاحطلبان در فهرست امید اجباری برای افراد به وجود نمیآورد.
خبرنگار میپرسد یعنی میتوانیم از کسانی که در فهرست امید بودهاند این انتظار را داشته باشیم که لااقل در مجلس دهم فراکسیونی موازی با فراکسیون امید تاسیس نکنند؟ که تابش پاسخ میدهد نه اینطور نیست؛ چون برخیها در فهرست امید قرار گرفته بودند، اما میثاقنامه را امضا نکردهاند.
وی در پاسخ این سوال که آیا اعضای فراکسیون رهروان در این تقسیمبندی جزو اعتدالیهای فراکسیون امید محسوب میشوند یا جزو اصولگرایان؟ میگوید: رهروان که در فراکسیون امید تعریف نشده است. من عرض کردم ما بنا بر همان استراتژیای که داشتیم چند نفر از اعضای رهروان را در فهرست امید قرار دادیم. ولی آنها مختار هستند که برای خودشان فراکسیون داشته باشند، به ویژه آنها که میثاقنامه را امضا نکردهاند.
وی ادامه میدهد: قرار بر این بود که دو فراکسیون جدا، یکی به نام اصولگرایان و یکی به نام رهروان داشته باشند. اما آن طور که من خبر دارم الان به این نتیجه رسیدهاند که یک فراکسیون واحد با نام فراکسیون انقلاب ایجاد کنند و همه در یک فراکسیون متشکل شوند و دوقطبی ایجاد کنند.