تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲  ، 
کد خبر : ۲۹۰۷۴۸

مقابله استکبار با الگوپذیری از انقلاب اسلامی ایران (بخش دوم)

(روزنامه كيهان ـ 1394/10/06 ـ شماره 21240 ـ صفحه 5)

هراس حامیان تکفیر از گسترش تفکر اسلام ناب

شیعیان مظلوم نیجریه به بهانه طرح آمریکایی مبارزه با تروریسم در نیجریه که برای مبارزه با تروریست‌های بوکوحرام به اجرا درآمده است به طور مداوم مورد حمله نیروهای ارتش این کشور قرار می‌گیرند. در حالی که شیعیان نیجریه تاکنون کوچکترین سابقه خشونت در این کشور را ندارند.

روند گرایش به تشیع در این کشور آفریقایی در سال‌های اخیر رشد چشمگیری پیدا کرده و همین مسئله موجب ترس و وحشت تکفیری‌ها، صهیونیست‌ها و کشورهای غربی شده است به نحوی که با انواع دسیسه‌ها و توطئه‌ها سعی در سرکوب شیعیان و مقابله با روند رو به رشد تمایلات مذهبی آنها دارند.به ویژه آنکه مسلمانان این کشور با پیروی از رهبر خود شیخ ابراهیم زکزاکی ارادت خاصی به انقلاب اسلامی ایران دارند.

به همین دلیل توطئه‌گران به تکاپو افتاده و تلاش دارند با ایجاد تفرقه میان ملل اسلامی و ایجاد جنگ داخلی در میان مذاهب اسلامی به خیال خود مانع از گسترش اسلام شوند در حالی که این روند بی‌وقفه در حال گسترش است.

اختلاف انداختن میان شیعه و سنی

یکی از عوامل اصلی کشتار شیعیان مظلوم نیجریه گسترش موج اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی در کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.

پس از وقوع بیداری اسلامی در کشورهای این منطقه و خیزش‌های گسترده مردمی، موج اسلام‌خواهی گسترش یافت و رواج مذهب تشیع در مردم منطقه موجب ترس و نگرانی کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی از این مسئله شد.

عربستان سعودی با حمایت تروریست‌های تکفیری در سوریه، یمن، نیجریه و دیگر کشورهای منطقه و از سوی دیگر با دخالت مستقیم نظامی در سوریه و یمن می‌خواهد به شیعیان این پیام را دهد که با رواج تشیع در منطقه مخالف است و آن را برای منافع خود خطرناک می‌داند.

اختلاف‌افکنی بین مذاهب اسلامی و از سوی دیگر سرکوب جریان مقاومت و گروه‌های انقلابی به نفع استکبار و صهیونیسم از اهداف جریان‌های وهابی عربستان است.

برخی از کارشناسان منطقه یورش اخیر ارتش نیجریه به شیعیان این کشور را با شکست‌های سیاسی مستمر عربستان در منطقه به ویژه در سوریه، یمن و لبنان مرتبط می‌دانند و تاکید می‌کنند که ریاض در پی ایجاد شکاف در صفوف مسلمانان آفریقاست تا بازی درگیری‌های طایفه‌اش را به این قاره انتقال دهد.

به گفته این کارشناسان هدف بحران‌ها و حوادثی که در دنیا اتفاق می‌افتد ضربه زدن به دین اسلام و ایجاد اختلاف بین اهل تشیع و تسنن است و انجام این اقدام جنایتکارانه با محوریت عربستان، رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت گرفته است.

آنان همچنین معتقدند که دشمنان جهان اسلام برای رسیدن به اهداف شوم خود ناجوانمردانه‌ترین راه یعنی ترور و قتل عام زنان، مردان و کودکان مظلوم و بی‌دفاع را انتخاب کرده‌اند.

الگوپذیری از انقلاب اسلامی

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا در سال‌های اخیر تهاجم وحشیانه‌ای علیه شیعیان منطقه صورت گرفته و هجمه‌ای که باید علیه تروریست‌های تکفیری در کشورهای مسلمان صورت گیرد بالعکس علیه مسلمانان و به ویژه شیعیان صورت می‌گیرد.

«معصومه طاهریانپور» کارشناس مسائل اجتماعی در این‌باره می‌گوید: فراگیر شدن تشیع در بین مسلمانان قاره آفریقا و ترس و وحشت غربی‌ها از گسترش اسلام از مهمترین عوامل هجمه‌های پی در پی علیه مسلمانان در قاره آسیا و آفریقا است.

به گفته وی مردم آفریقا که سال‌ها تحت استعمار کشورهای غربی بوده‌اند و هویت، فرهنگ و ارزش‌های آنان توسط غربی‌ها لگدمال شده بود اکنون نجات و رهایی خود را مقابله با فرهنگ غرب و متقابلا پذیرش ارزش‌های رهایی‌بخش و ضد نژادپرستی اسلام می‌بینند و به همین دلیل گرایش به دین اسلام و مذهب شیعه در این کشورها رواج زیادی پیدا کرده است.طاهریانپور تاکید می‌کند: گسترش خیره‌کننده تشیع در نیجریه که آمار آن تا 10 میلیون نفر هم تخمین زده شده زنگ‌های خطر را برای تکفیری‌ها و غربی‌ها به صدا درآورده و تلاش می‌کنند با انواع حربه‌ها و توطئه‌ها از گسترش اسلام در این قاره جلوگیری کنند.

این کارشناس علوم اجتماعی الگوپذیری شیعیان نیجریه از انقلاب اسلامی به ویژه اندیشه‌های متعالی امام خمینی(ره) را از جمله علل حضور بیشتر شیعیان و نقش‌آفرینی آنان در صحنه‌های سیاسی عنوان می‌کند و می‌گوید: همین عامل موجب وحشت دشمنان اسلام شده و از آن روزی می‌ترسند که شیعیان نه تنها در قاره آفریقا بلکه در مناطق دیگر جهان گسترش فزاینده‌ای داشته باشند.

وی همچنین یادآوری می‌کند که تحولات منطقه در چند سال اخیر و پیروزی‌هایی که مسلمانان در مقابله با تکفیری‌ها در کشورهایی چون سوریه، عراق، یمن، لبنان و... داشته‌اند حامیان تروریست‌ها را به وحشت انداخته و موجب شده که دست به قتل‌عام و نسل‌کشی شیعیان بزنند.

آری شیخ زکزاکی از متاثرین انقلاب اسلامی است که دوران طلبگی‌اش با دوران پیروزی انقلاب همزمان شد و دنبال کردن روند این پیروزی به رهبری امام خمینی(ره) وی را شیفته شخصیت امام و انقلاب کرد.

وی در اولین سالگرد پیروزی انقلاب به ایران سفر کرد و از حرکت ملی ایران برای استقلال و داشتن کشوری اسلامی الهام گرفت.بسیاری از تحلیلگران منطقه شخصیت او را مشابه سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان ارزیابی می‌کنند به همین دلیل به او لقب نصرالله داده‌اند.بسیاری از شیعیان نیجریه به واسطه شخصیت کاریزماتیک این عالم شیعه به این مذهب گرویده‌اند. در اکثر اجتماعات شیعیان این کشور تصاویر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب همواره به چشم می‌خورد و به صورت‌های مختلف علاقه و ارادت خود را به انقلاب اسلامی ایران عنوان می‌کنند.

واکنش مسلمانان

علی‌اصغر رستم‌خانی کارشناس مسائل سیاسی به گزارشگر روزنامه کیهان می‌گوید: در روزهای اخیر مسلمانان سراسر جهان به حادثه تروریستی کشتار شیعیان در نیجریه واکنش‌های قاطعانه‌ای نشان داده و تاکید کرده‌اند که هوشیارانه از یکدیگر حمایت کرده و اجازه نخواهند داد که بین مسلمانان اختلاف و تفرقه بیفتد.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح می‌کند: مسلمانان با برگزاری تظاهرات، راهپیمایی و تجمعات اعتراض‌آمیز ضمن محکومیت این اقدام جنایتکارانه به جهانیان اعلام کردند که در مقابل این جنایت بزرگ سکوت نخواهند کرد و با هرگونه طرح و توطئه استکباری، صهیونیستی مقابله خواهند کرد. اقدام برخی از کشورها همچون هند و اعلام چندین روز به عنوان «عزای عمومی» نیز قابل تحسین و قدردانی است.

این کشورها با محکوم کردن چنین اقدامات غیرانسانی، بی‌حرمتی به کرامت انسانی و هتک حرمت به مقدسات شیعیان در کشورهای اسلامی را سرزنش کردند.

اما دکتر علیرضا گراوندی دیگر تحلیل‌گر سیاسی به گزارشگر کیهان می‌گوید: برگزاری تظاهرات در کشورهای مختلف جهان اعم از لبنان، پاکستان،‌ افغانستان، بحرین، اردن، ایران، عراق و... نشان می‌دهد که شیعیان در منطقه و جهان از چه پایگاهی برخوردارند.

وی ادامه داد: واکنش قاطع جهان اسلام در برابر این فاجعه غیرانسانی در شرایطی بود که اکثر رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی که همسو و همراه با اهداف استکباری، صهیونیستی قلم می‌زنند به سادگی از آن عبور کردند و اخبار این حادثه را پوشش ندادند. در حالی که همین رسانه‌ها وقایع تروریستی در فرانسه، بلژیک یا کشورهای غربی را بزرگنمایی کرده و به خوبی پوشش می‌دهند.

گراوندی می‌گوید: در این مقطع حساس تاریخی که جهان اسلام با چالش‌های مختلفی رو‌به‌رو است و از سوی تکفیری‌ها، صهیونیست‌ها و کشورهای غربی مورد هجمه وسیعی قرار گرفته است مسلمانان باید وحدت و هوشیاری خود را حفظ کرده و در برابر توطئه‌های تفرقه‌افکنانه از خود واکنش مناسبی نشان دهند. هرگونه غفلت و سستی از سوی مسلمانان می‌تواند پیامدهای خطرناکی داشته باشد و دشمنان اسلام را به اهداف خود نزدیک‌تر سازد.

دفاع از مظلومان

نظر یک استاد دانشگاه را در این باره جویا شدیم وی معتقد است، دفاع از مظلوم وظیفه هر مسلمانی است و سکوت در برابر ظالم پذیرفتنی نیست به همین دلیل در مقابل چنین حوادثی نباید دست روی دست گذاشت و عکس‌العملی نشان نداد.

وی اضافه می‌کند، مطابق آیه قرآن که می‌فرماید «به ریسمان خداوند چنگ بزنید و متفرق نشوید»، همه مسلمانان باید با وحدت و همگرایی خود پوزه دشمنان اسلام را به خاک بمالند چرا که آنها از همین اتحاد و همدلی مسلمانان می‌ترسند.

به گفته این استاد دانشگاه ترس از نفوذ و گسترش اسلام و تشیع در نیجریه عامل قتل‌عام شیعیان این کشور بوده است و مسلمانان می‌توانند با هوشیاری و درایت خود تمام نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب کنند.

وی سرچشمه همه فتنه‌ها، توطئه‌ها و قتل‌عام علیه مسلمانان در دنیا را آمریکا و رژیم صهیونیستی عنوان می‌کند.

نیروی مقتدر اسلامی

درباره حادثه تلخ و دردآور کشتار شیعیان در نیجریه نظر یکی از شهروندان را جویا می‌شویم.

وی که خود را «حمید هوشمند» معرفی می‌کند می‌گوید: این فاجعه غیرانسانی بار دیگر قدرت عظیم مسلمانان را ثابت کرد و نشان داد که از نظر دشمنان اسلام، هیچ نیرویی قدرتمندتر از اسلام نیست.

به گفته وی حمله به حسینیه شیعیان در نیجریه و به شهادت رساندن صدها مسلمان شیعه این واقعیت را نشان می‌د‌هد که جنبش اسلامی در نیجریه قدرت گرفته است و دشمنان در پی فرصت هستند تا این جنبش را از میان بردارند.هوشمند یادآوری می‌‌کند، همیشه در اخبار می‌شنیدیم که تروریست‌های تکفیری بوکوحرام به مسلمانان و شیعیان حمله و صدها نفر را به شهادت رسانده یا مجروح کرده‌اند اما این بار که اطلاع پیدا کردیم حمله به شیعیان این بار توسط ارتش این کشور صورت گرفته است، بسیار تعجب کردیم...!

سکوت مجامع بین‌المللی و حقوق بشری

سازمان ملل متحد و دیگر مجامع بین‌المللی و حقوق بشری وظیفه تامین صلح و امنیت بین‌المللی و حفاظت از جان انسان‌ها را برعهده دارند اما در مقابل این همه جنایاتی که در اقصی نقاط جهان علیه مسلمانان اتفاق می‌افتد و به خاک و خون افتادن شیعیان توسط تروریست‌های تکفیری چه اقدام موثری انجام داده‌اند؟!

حادثه تروریستی پاریس که باعث کشته شدن شهروندان بی‌گناه شد اقدامی جنایتکارانه و غیرانسانی بود که در ماهیت عاملان آن و دست‌های پشت پرده این جنایت ابهامات زیادی وجود دارد اما سبب شد که مدعیان حقوق بشر به تکاپو بیفتند و به بهانه مقابله با تروریست جنگنده‌ها و تسلیحات بیشتری به سوریه اعزام کنند در حالی که بر کسی پوشیده نیست کشورهای غربی حامیان اصلی تروریست‌ها هستند اما چرا در قبال کشتار شیعیان در « نار‌داران» آذربایجان، نیجریه و پاکستان سکوت کرده‌اند و به تلاطم نیفتاده‌اند؟!

سازمان ملل در مورد جنایات و نسل‌کشی‌های مسلمانان در یمن، نیجریه، پاکستان و... سکوت ذلت‌باری را اتخاذ کرده‌ و از اعلام محکومیت و بیانیه هم خودداری کرده است.

در واقع مدعیان حقوق بشر، کشتار شیعیان را نمی‌بینند و عاملان این‌گونه جنایت‌ها در سایه سکوت و بی‌تفاوتی مجامع بین‌المللی جسارت پیدا کرده و به قتل‌عام‌های دسته جمعی دست می‌زنند.

«سجاد قهرمانی» کارشناس ارشد علوم سیاسی درباره اقدام جنایتکارانه ارتش نیجریه در به شهادت رساندن و مجروح کردن جمع زیادی از شیعیان این کشور می‌گوید: این حادثه هولناک و غیرانسانی، مظلومیت شیعیان نیجریه را نشان می‌دهد، شیعیانی که بی‌دلیل و بی‌گناه به شهادت رسیدند بدون اینکه صدای اعتراضی از سوی جهانیان شنیده شود.

وی اضافه می‌کند: مجامع بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری در قبال این جنایت وحشیانه نباید سکوت کنند و باید عاملان آن را محاکمه و رسوا سازند.

به گفته این کارشناس، باید برای محکومیت و توقف چنین جنایتی اقدام فوری شود تا دیگر شاهد تکرار آن در کشورهای دیگر نباشیم.

قهرمانی تاکید می‌‌کند: سازمان ملل باید هر چه سریع‌تر کمیته حقیقت‌یاب برای پیگیری جنایات علیه شیعیان نیجریه تشکیل دهد و نمایندگانی به این کشور اعزام کند تا عاملان این جنایت دستگیر و محاکمه شوند.

این کارشناس علوم سیاسی درباره پیامدهای این جنایت می‌گوید: دشمنان اسلام تصور می‌کنند با کشتار مسلمانان و به خاک و خون کشیدن آنان می‌توانند با اسلام و مسلمین مقابله کنند در حالی که تجربه تاریخی ثابت کرده که مسلمانان در هنگام مواجهه با خطر و دشمنان مشترک صفوف خود را متمرکز کرده و وابستگی آنها به یکدیگر بیشتر می‌شود.

http://kayhan.ir/fa/news/64050

ش.د9404982

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات