تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳  ، 
کد خبر : ۲۹۱۵۲۶
صلاحيت آيت‌الله هاشمي تاييد شد؛ عرق شرم منتقدان در آمد

ناکامی کلاغان تخریب!

پایگاه بصیرت / ياسمين طالقاني

(روزنامه آرمان – 1394/11/07 – شماره 2961 – صفحه 3)

صلاحيت آيت‌ا... هاشمي براي حضور در انتخابات مجلس خبرگان تاييد شد. ديروز كه اسامي تاييد‌شدگان حضور در انتخابات مجلس خبرگان اعلام شد، طبق پيش‌بيني‌ها نام آيت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني در آن ليست وجود داشت و او در اين عرصه به رقابت با ۳۵ كانديداي ديگر خواهند پرداخت. بي‌ترديد هاشمي سنگين‌ترين وزنه مجلس خبرگان درطي دوران تشكيل و فعاليت آن بوده است و پس از مرحوم مشكيني در سال۸۶ بر كرسي رياست اين مجلس نشست تا اينكه در اسفند۸۹ به خاطر حاكم شدن آرامش بر فضاي كشور اين كرسي را به مرحوم مهدوي‌كني تفویض کرد. بسياري از صاحب‌نظران بر اين باورند كه آیت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني يكي از ماهر‌ترين شطرنج‌بازان عرصه سياست ايران است.

در اين زمينه برخي او را سواي سوابق انقلابي و شخصيت روحاني‌اش با سياستمداراني چون محمد علي فروغي يا احمد قوام مقايسه مي‌كنند. چرا كه سال‌ها هدايت جريان‌هاي سياسي در كشور را به عهده داشتند و در تصميمات كلان ايران تاثيرگذار بودند. طي سال‌هاي گذشته همه بر اين باور بودند كه نظر هاشمي در مجلس خبرگان با توجه به سابقه‌اي كه در كشورداري دارد مورد تاييد خبرگان رهبري است و اكثريت اعضاي اين مجلس هاشمي را يك مجتهد سياسي مي‌دانند. سخنان چند سال پيش آیت‌ا... حائري‌شيرازي در يك برنامه تلويزيوني درباره جايگاه هاشمي در مجلس خبرگان تاييد اين معناست. او درباره رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: «هر كسي با آقاي هاشمي رقابت كرد، شكست خورد؛ آقاي جنتي آمد نشد ديگران آمدند نشد. آقاي مهدوي نيز به دليل اينكه آقاي هاشمي به احترام آمدن ايشان كانديدا نشد، برگزيده شد. آقاي مهدوي در نطق افتتاحيه خود گفت آقاي هاشمي اين منصب را به من تفويض كردند.»

اعتراف به قدرت سازماندهي اعتداليون

بسياري از رسانه‌هاي طيف تندرو زماني كه متوجه تصميم هاشمي براي شركت در انتخابات مجلس خبرگان شدند و پس از آن مشاهده كردند آيت‌ا... سيدحسن خميني هم وارد عرصه شده است هراس را در عمق وجودشان احساس كردند بنابراين به بازي نخ‌نما شده تخريب روي آوردند و در همان ابتدا از ليست كذبي خبر دادند كه از سوي هاشمي تنظيم شده است. آنها در سايت‌هايشان نوشتند: «هاشمي‌رفسنجاني جزو نخستين افرادي است كه برنامه خود را براي حضور در انتخابات آينده مجلس خبرگان آغاز كرده و در همين خصوص شنيده‌ها حاكي از برنامه‌ريزي گسترده آيت‌ا... براي ورود به عرصه انتخابات مجلس خبرگان است.

بر همين اساس طيف هاشمي در تهران ليست انتخاباتي مجلس خبرگان با نام مجتهدان مصلح و معتدل را تهيه كرده و در حال تكميل آن در شهرستان‌ها نيز هستند. در همين خصوص گفته مي‌شود احتمالا از حسن روحاني، هاشمي‌رفسنجاني، محقق داماد، سيد حسن خميني و مجيد انصاري براي تكميل اين ليست استفاده شود.» آنچه نوشتند اگر چه كذب بود اما نشان داد به خوبي به قدرت هاشمي در سازماندهي نيروهاي معتدل و ميانه رو آگاه هستند و بيم آنها از همين نكته است.

شكست در تشخيص سليقه سياسي هاشمي

اين تندروها به تجربه و سوابق هاشمي هم اذعان داشتند و مي‌دانستند قدرت تعامل آیت‌ا...هاشمي با طيف‌های سياسي كشور قابل چشم پوشي نيست، بنابراين واهمه از قدرت اصلاح‌طلبان را در كنار ترس از سازماندهي هاشمي در كنار هم قرار دادند و نوشتند: «هاشمي‌رفسنجاني در ادوار مختلف بعد از انقلاب در انتخابات بسياري شركت كرد و در برخي از آنها پيروز و در برخي ديگر با شكست روبرو شد. بعد از حضور در مجلس شوراي اسلامي در دوران جنگ و جلوس بر جايگاه رياست‌جمهوري به مدت ۸سال در دوران بعد از جنگ، هاشمي‌رفسنجاني در دوران اصلاحات اندكي از سياست فاصله گرفت.

اما سال ۸۴ وي بار ديگر قصد بازگشت به انتخابات را كرد و در اين راه نيز اصلاح‌طلبان پشيمان از حمله سال‌هاي گذشته خود به هاشمي و از دست دادن فرصت او، به نحوي پراكنده وغيرمنسجم به حمايت از وي روي آوردند و سرانجام عرصه به فردي واگذار شد كه روزگاري سمت استانداري اردبيل در دولت سازندگي را يدك مي‌كشيد.» در اين مسير تندروها بار ديگر بازنده بودند چرا كه هاشمي با رفتار و گفتار خود نشان داد كه شخصيتي فراجناحي است و نمي‌توان او با به يك جناح سنجاق كرد.

ناكامي كلاغان تخریب هاشمي

آذرماه بود كه هجمه‌هايي از سوي تندروها به مجلس خبرگان صورت گرفت اما هاشمي با تدبير هميشگي خود لازم دانست تا توضيحاتي درباره وظيفه اين مجلس بيان كند. او گفت: «اصل كار خبرگان تعيين رهبري است كه انجام دادند. نظارت بر رهبري است كه اين كارِ كميسيون تحقيق است كه آنها هم نظارتشان را مي‌كنند و نهادهاي زيرنظر رهبري را بررسي مي‌كنند و به رهبري گزارش مي‌دهند. اگر هم لازم باشد كه لازم هم است، در هر دوره‌اي كميسيون‌ها گزارششان را به جلسه خبرگان مي‌دهند، كار‌هايشان همين است. البته از نظر من نبايد اينگونه باشد و در خبرگان هم گفتم كه اگر بخواهيم وظيفه خود را به‌خوبي انجام بدهيم، همه كارهاي كشور زيرنظر رهبري است و ما نبايد از آنها غافل باشيم.

رهبري قدرت مطلق كشور هستند، لذا ما بايد لااقل نهادهايي را كه زيرنظر رهبري هستند، و هر عيبي دارند، با رهبري مطرح و پيگيري كنيم كه آن عيب برطرف شود و اگر حُسني هم دارند، آن حُسن را بزرگ و تشويق كنيم. اين كار تا به حال مي‌شد، اما قوانيني را كه خودمان گذرانديم، محدود است. در آينده خبرگان ديگري مي‌آيد كه بايد ببينيم چه‌كار مي‌كند. آیت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني به منتقدانش اشاره و تاكيد مي‌كند: «شار اينها روي من هيچ تاثير ندارد و مثل كلاغ‌هايي هستند كه از روي درخت‌ها مي‌پرند، براي من اينگونه است و كاري با آنها ندارم. ما هميشه فشار داشتم.

وقتي كه انقلاب پيروز شد، منافقين سخت‌ترين دشمن بودند، چون پيش از پيروزي انقلاب كه مرتد شدند، ما با آنها مخالفت كرديم و همينطور ادامه داشت.» اين تندروها واژه كلاغ را به نوعي آغاز فعاليت انتخاباتي هاشمي دانستند كه البته ميانه راه تخريب هاشمي از سوي خودشان بود كه ديروز با اعلام تاييد هاشمي تيرشان بار دیگر سنگ خورد و تبديل به كلاغان ناكام شدند.

http://www.armandaily.ir/fa/Main/Detail/141876

ش.د9405365

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات