صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۷  ، 
کد خبر : ۲۹۱۶۵۰

اخبار ویژه روزنامه‌های 11 خرداد ماه

روزنامه کیهان **

حباب ترکید /وزن واقعی اصلاح‌طلبان معلوم شد

سرانجام پس از ماه‌ها فضاسازی رسانه‌ای جریان اصلاحات درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس دهم شورای اسلامی، نتیجه به دست آمده درباره ترکیب هیئت رئیسه این دو نهاد، عیار اصلاح‌طلبی را روشن ساخت و حباب کاذب ایجاد شده خیلی زودتر از پیش‌بینی‌ها ترکید.

روزنامه جوان با انتشار این تحلیل نوشت: چند روز پس از آنکه اعضای مجلس خبرگان رهبری در تصمیمی انقلابی به ریاست آیت‌الله جنتی رأی دادند و توهم اصلاح‌طلبان را برای این نهاد غیر حزبی و غیرجناحی باطل کردند، نمایندگان مجلس دهم نیز گام دوم را محکم‌تر برداشتند و با انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس نشان دادند بین واقعیت و آرزو فاصله بسیار است.

محمدرضا عارف که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 به رغم میل باطنی و تحت فشار پدر خوانده‌های اصلاحات مجبور به کناره‌گیری از رقابت‌ها شد، خرداد امسال با اندیشه ریاست مجلس دهم نامزد انتخابات مجلس شد. به صورت طبیعی شاید او این انتظار را در خود تقویت کرده بود که با حمایت اصلاح‌طلبان و طیف نزدیک به دولت راه همواری برای رئیس شدن دارد، اما اتفاقات روز یکشنبه دو واقعیت را برای دکتر عارف آشکارتر ساخت؛ اول اینکه برخلاف القائات رسانه‌ای، اعتدال و اصلاحات قرابت چندانی با هم ندارند و هر کدام از آنها راه خود را می‌پیمایند، ولو اینکه در مواردی اشتراک منافع آنها را به هم نزدیک کند. چه آنکه اگر غیر از این بود اکثریت ادعایی اصلاحات و اعتدال می‌بایست عارف را بر کرسی ریاست می‌نشاند. بنابراین برخلاف توجیهات پس از شکست اصلاح‌طلبان که از خلوص و انسجام 103 نفره آنها می‌گوید، فراکسیون ادعایی آنها بسیار شکننده و تابع حوادث است (به این ادعای خنده‌دار اضافه کنید که گاهی تعداد نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس را تا 145 نفر هم افزایش دادند!) چنانکه مصطفی کواکبیان در اظهارنظری طعنه‌آمیز به اعضای لیست ادعایی امید، پس از اشاره به این نکته که 50 نفر از اعضای این لیست به لاریجانی رأی دادند، گفت: «آنها گرچه میثاق نامه امیدرا امضا کرده بودند و عکس یادگاری با ما گرفتند اما زنبیل را جای دیگری بردند!»

واقعیت دیگری که می‌توان اشاره کرد، نوع نگاه پدر خوانده‌های اصلاحات به عارف است. همان‌ها که او را «اصلاح‌طلب بدلی» می‌خوانند و از تکرار آن هم ابایی ندارند. این جماعت همواره کسانی را اصلاح‌طلب واقعی می‌دانند که سابقه عبور از ساختارهای رسمی نظام داشته باشند. اینان خود را نه «در نظام» که «برنظام» تعریف کرده‌اند. بنابراین هرچه ساختارشکن‌تر، اصلاح‌طلب‌تر! بنابراین عارفی که همواره خود را درون نظام تعریف کرده و می‌کند، نمی‌تواند مطلوب این جریان باشد.

در کنار اینها اگر دکتر عارف در سال 92 با «کناره‌گیری» از رقابت‌های انتخاباتی توانست اصلاح‌طلبان را شریک پیروز معرفی کند، «حضور» او در انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم برای مشخص کردن وزن جریان اصلاح‌طلب تا اندازه‌ای توانست توهم پیروی اصلاح‌طلبان را از بین ببرد و القای پیروزی دروغین را برطرف کرد که آن ادعاها طبل توخالی بیش نبوده است.

انتخابات هیئت رئیسه مجلس دهم این واقعیت را عیان کرد که چگالی وزن اصلاح‌طلبان بسیار پایین‌تر از آنی است که تبلیغ و بزرگنمایی رسانه‌ای می‌شود. تصمیم نمایندگان خانه ملت بار دیگر توهم «این همانی» نزد مدعیان اصلاحات را فروپاشید و ثابت کرد ایران، تهران نیست. ضمن اینکه تصمیمات خانه ملت در بهارستان گرفته می‌شود نه در کف خیابان و صفحات روزنامه‌ها.

مخالفت کرباسچی با نام فراکسیون ناکام امید

دبیر کل کارگزاران در واکنش به ناکامی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست مجلس گفت کار اصلاح‌طلبان برای وزن‌کشی در مجلس اشتباه بود.

کرباسچی در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: در اردوگاه اصلاحات دوستان ما با وزن‌کشی اشتباه بزرگی را رقم زدند. باید در این میان کسی به عنوان کاندیدای ریاست مطرح می‌شد که یا با شخصیت کاریزماتیک خود بتواند نیروهای مختلف را به دور خود جمع کند یا از عوامل و عناوین کم‌هزینه‌تری برای رأی‌آوری استفاده می‌کرد.

وی با دعوت به وکیل‌الدوله شدن فراکسیون امید می‌گوید: ای کاش فراکسیون امید با نام فراکسیون حامیان دولت شکل می‌گرفت. تصمیمی که یقیناً معادلات دیگری را برای مجلس رقم می‌زد.

کرباسچی گفت: توجه کنیم که همه افراد لیست امید که مورد حمایت چهره‌های مطرح اصلاح‌طلبان هستند در فراکسیون امید حضور ندارند. در فهرست امید تعداد زیادی نیروهای معتدل اصولگرا جای گرفته بودند که از جمله خود آقای لاریجانی بود. نباید به اشتباه پس از پیروزی، همه را به عنوان اعضای فراکسیون امید تصور کرد. اگر اسم این فراکسیون به عنوان حامیان دولت مطرح می‌شد و به طور معقول و منطقی بر سر ریاست مذاکره صورت می‌گرفت، هر چند باز هم احتمال ریاست علی لاریجانی بیشتر بود اما در نایب رئیسی و انتخاب اعضای هیئت رئیسه می‌توانستیم امتیازهای بیشتری به دست آوریم.

کرباسچی پیش از این انتخابات در مصاحبه با روزنامه شرق که تحت عنوان «یارگیری از رقیب» منتشر شد، از لاریجانی نام برده و خواستار «سربازگیری»(!) از اصولگرایان شده بود.

در همین حال روزنامه قانون نوشت: انتخاب لاریجانی نشان داد اصلاح‌طلبان نباید هدف‌گذاری را فراموش کنند و با پیروزی‌های به دست آمده «سطح توقعات» را بالا ببرند. این درست است که باید در سیاست به بدنه اجتماعی توجه لازم را داشت اما این هم درست نیست که برای به دست آوردن دل بدنه اجتماعی هر حرکتی (ولو اینکه می‌دانیم نتیجه‌بخش نیست) انجام داد.

متأسفانه آقای عارف یک تصمیم شخصی مهم گرفت و البته برخی بزرگان نیز از آن حمایت کردند. آقای عارف تمایل نداشت به عنوان «نامزد انصراف» شناخته شود. طرف مقابل هم که از این تصمیم شخصی ایشان آگاهی داشت.

حالا که گفته‌ایم فتح الفتوح پس باید پایش بایستیم!

هاشمی می‌گوید مذاکرات هسته‌ای برخلاف دولت قبل به نتیجه رسید چون روحانی مناسب عمل کرد.

قریب پنج ماه پس از اجرای برجام و در حالی که حتی برخی مقامات دولتی به عهدشکنی برجام اعتراض دارند و از دستاورد تقریبا هیچ آن سخن می‌گویند، هاشمی‌رفسنجانی در مصاحبه با سایت آفتاب گفته است: آقای روحانی این دفعه در مذاکرات با سیاست مناسب‌تری عمل کرد. به نظرم اگر آمریکایی‌ها عقل به خرج بدهند و درست عمل کنند، می‌توانند به جای خوبی برسند. آنها در داخل خودشان مشکلات زیادی دارند و بیشتر از ما مشکل دارند و ما هم در اینجا مخالف و موافق، تندرو و معتدل، داریم. در آمریکا که جمهوری‌خواهان کنگره را دارند، عملا مخالف این کار بودند. اسرائیلی‌ها که خیلی در آنجا طرفدار و نفوذ دارند، مخالف هستند. کشورهای منطقه که نفتی هستند و آمریکایی‌ها در منطقه با آنها کار دارند، مخالف هستند. اوباما تحت فشار همه اینها جریان را هدایت کرد و به اینجا رساند، ولی آن مشکلات داخلی باقی است. البته ما انتظار داشتیم که بعد از برجام درست عمل کنند تا مشکلی ایجاد نشود، ولی کارهای نادرستی انجام دادند که خراب می‌کند، یکی همین مسئله مصادره کردن دو میلیارد اخیر بود.

وی می‌افزاید: بی‌اعتمادی‌های این سال‌های طولانی، احتیاج دارد که اینها ]آمریکایی‌ها[ چند سالی نرمش به خرج بدهند و امتیاز بدهند تا مسئولان ایران اعتماد کنند. اما آمریکایی‌ها تا الان این کار را نکردند. البته در مذاکرات هسته‌ای خوب بود و نسبتا قوی عمل کردند و به نفع ما هم عمل می‌کردند.

وی درباره عمل دولت به وعده‌های اقتصادی هم گفت: فکر می‌کنم همین امسال می‌تواند کارهای بزرگی بکند و وضع را در کشور عادی کند. می‌توانیم در کشور اشتغال ایجاد کنیم. اولین اقدامی که دولت هم دستور داده ولی در استان‌ها آنچنان فعال نیستند، این است که برنامه‌ریزی کنیم تا تمام کارخانه‌هایی که تعطیل شده‌اند و خیلی زیاد است، کارشان را از نو شروع کنند. سرمایه‌گذاری شده و نیرو دارند، ولی فعلا نقدینگی ندارند. می‌توان از طریق تسهیلات بانکی به آنها نقدینگی داد که کارشان را شروع کنند. طرح‌های نیمه‌تمام داریم که در سیاست‌های کلی نظام آمده اینها را به مردم واگذار کنند. صدها طرح بزرگ نیمه تمام داریم.

هاشمی در عین حال با انتقاد از دولت قبل گفت: یک عده‌ای فریب ظاهر‌کاری‌ها مثل مسکن مهر و یارانه‌ها و امثال آنها را می‌خورند. اینها کارهای روبنایی است. البته سیاست کشور این نیست که دولت این‌گونه کارها را بکند. بخش خصوصی باید انجام بدهد و دولت به آنها میدان، زمین و تسهیلات بدهد تا آنها مسئله مسکن را حل کنند.

هاشمی این را هم گفته که بحران بیکاری و گرانی نگران‌کننده است.

ادبیات هاشمی در رفع مسئولیت از دولت آمریکا و انداختن مشکلات به گردن اسرائیل و جمهوری‌خواهان در حالی است که دولت آمریکا - از جمله وزارت خزانه‌داری - رسما علیه اجرای برجام کارشکنی می‌کند و مشغول ارعاب بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی برای عدم همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک با ایران است. با این وصف، ادعای اینکه دولت در مذاکرات خوب عمل کرد، بلاوجه به نظر می‌رسد. به این معنا که در ازای امتیازات هنگفت، اتفاق اقتصادی در خودی رخ داده است.

از سوی دیگر عجیب است که آقای هاشمی عنوان معتدل را به دولت بدعهد و متعدی آمریکا می‌دهد در حالی که بر سخت‌گیری‌ها و عداوت‌هایش در پسابرجام افزوده است. هاشمی قبلا با ذوق‌زدگی نفس مذاکره با آمریکا را تابوشکنی بزرگ خوانده و سپس برجام را بزرگ‌تر از فتح خرمشهر دانسته بود.

از سوی دیگر آقای هاشمی مشکل کشور را نقدینگی توصیف می‌کند حال آن که نقدینگی در 3 ساله دولت یازدهم حدودا 3 برابر شده و از 430 هزار میلیارد به 1100 هزار میلیارد تومان رسیده است. هاشمی از کمک طرح‌های نیمه‌تمام به اقتصاد می‌گوید اما به مسکن مهر که می‌رسد چون به دولت قبل و هر چیز منسوب به دولت سابق آلرژی دارد آن را روبنایی و مخالف سیاست نظام معرفی می‌کند، حال آن که این پروژه هم 2/3 میلیون خانواده را صاحب خانه کرد و هم به اعتبار صدها شغل و صنعت وابسته، اسباب گردش چرخ اقتصاد بود و هم اینکه نیز بنابر اذعان برخی حامیان دولت (نظیر احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات) می‌تواند اقتصاد را از رکود خارج کند و به رونق برساند؛ اما چه می‌توان کرد که هرچه نسبت به دولت بدعهد آمریکا خوش‌بینی وجود دارد، به همان نسبت با نقاط قوت دولت قبل (با وجود همه نقطه ضعف‌هایی که می‌‌توان برای آن دولت شمرد) لجبازی و کینه‌توزی می‌شود!

اسرائیل: نقشه خاورمیانه و مرزهای کشورهای منطقه باید تغییر کند

وزیرجنگ مستعفی رژیم اشغالگرقدس گفت مرزهای بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه باید تغییر کند.

به گزارش نشریه «اسرائیل فلش» موشه‌یعلون گفت: نقشه آینده خاورمیانه با نقشه فعلی آن بسیار تفاوت خواهد داشت. مرزهای بسیاری از کشورهای عربی یک قرن قبل ترسیم شده‌اند اما جنگ‌های سالهای اخیر نشان می‌دهد که شماری از این مرزها محکوم به از بین رفتن هستند.

وی می‌افزاید البته باید بین وضع کشورهایی از قبیل مصر با توجه به تاریخ آن و وضع کشورهای دیگر تمایز قایل شد. مصر همچنان مصر باقی خواهد ماند، چرا که کشوری تاریخی و تغییرناپذیر است. اما قضیه در مورد لیبی تفاوت دارد. لیبی نتیجه جنگ جهانی اول است.

یعلون گفت: عراق و سوریه نیز وضعی مشابه لیبی دارند. این کشورها، ملت-دولتهای ساختگی هستند و اکنون ایده‌های غربی در این کشورها محکوم به فرو ریختن هستند. شک نکنید که تغییر نقشه خاورمیانه رخ خواهد داد و در واقع مرزهای خاورمیانه از همین حالا تغییر کرده‌اند. بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه فقط 25 درصد از خاک سوریه را در کنترل خود دارد.

تغییر نقشه خاورمیانه و ایجاد خاورمیانه‌ جدید، از اهداف شروع جنگ‌های آمریکایی صهیونیستی از سال 2001 (حمله به افغانستان و عراق و لبنان و غزه و سوریه و...) بوده است. جعل رژیم صهیونیستی در منطقه مقدمه تحرکات انگلیسی و سپس آمریکایی برای بلعیدن منطقه اسلامی غرب آسیا می‌باشد و به خاطر همین منطق تجاوزطلبی است که در همین 15 ساله قرن جدید میلادی 16-17 جنگ به منطقه تحمیل شده است.

براساس نقشه منتشره درباره آرزوهای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها، کشورهای اسلامی از افغانستان و پاکستان تا ایران و ترکیه و عراق و سوریه و عربستان باید به چند کشور تجزیه شوند. با این حال چند جنگ راه‌اندازی شده از سوی صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله و مقاومت اسلامی فلسطین که با هزیمت صهیونیست‌ها همراه شد، ضربه ویرانگری به ادعاهای این رژیم بود.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* حسین فریدون، برادر و دستیار ارشد رئیس‌جمهور با حضور در دیدار نخبگان آذربایجان غربی با رئیس‌جمهور که دیروز صورت گرفت به شایعاتی که توسط مخالفان دولت دامن زده می‌شد پایان داد. مخالفان شایع کرده بودند که فریدون بازداشت شده ولی دادستان کل کشور این خبر را تکذیب کرد.

* اردوغان هم با تنظیم خانواده مخالفت کرد. رجب طیب اردوغان از خانواده‌های مسلمان خواست فرزندان بیشتری داشته باشند و تاکید کرد که این خانواده‌ها نباید در برنامه‌های مربوط به کنترل جمعیت و تنظیم خانواده مشارکت کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس‌جمهور ترکیه گفت: ما باید اولاد و تبار خود را چند برابر کنیم. برخی درباره برنامه‌ریزی جمعیت و کنترل آن صحبت می‌کنند. هیچ خانواده مسلمانی نمی‌تواند چنین رویکردی داشته باشد. اردوغان در این سخنرانی که در یک بنیاد آموزشی در شهر اسلامبول انجام و به طور زنده از تلویزیون پخش شد گفت: هیچ کس نمی‌تواند در کار خداوند مداخله کند. در این جا اولین وظیفه بر دوش مادران است. وی افزود: «کنترل موالید و تنظیم خانواده برخلاف سنت‌های مسلمانان است و ما باید هر آنچه که خدایمان گفته، هر آنچه که پیامبر عزیزمان گفته از آن پیروی کنیم.»

* شورای روابط بین‌الملل کشورهای خلیج فارس، ایران را برای سیاسی‌کردن حج و اقدامات قومی و فرقه‌ای متهم کرد. به گزارش پایگاه خبری سعودی، این شورا جمهوری اسلامی ایران را با همین اتهام و تلاش برای اقدامات قومی و فرقه‌ای محکوم کرد. این شورا تاکید کرد که حق عربستان برای مقابله با هرگونه سیاسی کردن حج سالانه و برهم زدن تامین امنیت حجاج محفوظ است. طارق بن خلیفه آل شامری رئیس شورای روابط بین الملل خلیج فارس و رئیس بخش رسانه انجمن عرب در ادعایی گزاف ایران را به انجام اقدامات تروریستی در خلال مراسم حج سالهای گذشته متهم کرد. وی مدعی شد: «ایران در خلال حج سالهای گذشته چندین بار امنیت زائران را با اقدامات تروریستی نشانه رفته است.» این سخنان، نوعی سرپوش گذاشتن بر بی‌کفایتی آل سعود در اداره صحیح امور حج و تامین امنیت زائران خانه خداست.

* دادگاه تجدیدنظر بحرین با حکم حبس ابد پنج شهروند شعیه این کشور متهم به جاسوسی برای ایران موافقت کرد. به نوشته وبگاه خبری «میدل ایست آنلاین» دادستانی بحرین در بیانیه خود تاکید کرد که دادگاه تقاضای تجدیدنظر این 5 متهم را رد نموده و حق شهروندی آنان را لغو کرده است. براساس این گزارش مقامات بحرینی مدعی شده‌اند این افراد به جرم همکاری با سپاه پاسداران ایران و حمله به تاسیسات و بانک‌های این کشور مجرم شناخته شدند. دستگاه قضایی بحرین مدعی شده است دو نفر از محکومان این پرونده نحوه بکارگیری مواد منفجره و سلاح گرم را در ایران دوره دیده بودند.

*********************************

روزنامه خراسان**

جام جم آنلاین نوشت :

سکینه الماسی منتخب مردم "دیر، کنگان، جم و عسلویه" در واکنش به حواشی شعرش در جلسه مجلس گفت: شعری که دیروز خواندم مانند تمام شعرهایی بود که با نام خدا آغاز می‌شود و علت واکنش آقای لاریجانی و دیگران نسبت به این موضوع را نمی‌دانم. معلوم نیست که واکنش ایشان و دیگران به چه چیزی بوده است.

عصرایران نوشت :

امروز برخلاف سه مجلس تماما اصول‌گرای هفتم، هشتم و نهم، در این مجلس نمایندگانی از جریان اصلاحات هم حضور دارند و این نشان می‌دهد که مجلس دهم، پارلمانی است که دو دیدگاه در آن حضور دارند و می‌توان امید داشت قوانین به تصویب نمایندگان برسد که حاصل تضارب آرا است. این تضارب آرا به ویژه در قوانین فرهنگی و اجتماعی قابل مشاهده خواهد بود.

نامه نیوز نوشت :

دری نجف آبادی عضو مجلس خبرگان درباره حوادث اخیر حمله به حوزه علمیه خرم‌آباد گفت: موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که از زمان احمدی‌نژاد همه چیز به هم ریخت. وزیر اطلاعات رئیس دولت اصلاحات با بیان این که این آشوب‌گران همان هایی هستند که 8 سال روی کار بودند، خاطرنشان کرد: متاسفانه ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد اشتباه بود و باعث بروز این اتفاق‌ها شد.وی با اشاره به این که آنان حرف رهبری را زیر پا گذاشتند، گفت: هرچه مقام معظم رهبری بگوید درست است. کشور را که نمی‌توان با این گونه آشوب‌ها و جنگ اداره کرد. باید تعامل داشته باشیم.

انتخاب خبرداد :

بلومبرگ نوشت: به گفته یک تحلیلگر ارشد حوزه ایران، انتخاب مجدد لاریجانی می تواند با همراهی با دولت روحانی رشد اقتصادی ایران را با ورود میلیاردها دلار سرمایه گذاری خارجی به شدت بالا ببرد، و از سوی دیگر زمینه را برای انتخاب مجدد روحانی در دور بعدی ریاست جمهوری فراهم کند.وی گفت: «او رابطه کاری خوبی با رئیس جمهور دارد، و حمایت بی اندازه ای از توافق هسته ای داشت. او فرصت بهتری برای کمک به دولت در ایجاد اجماع نظر میان طیف ها و لابی های مختلف دارد».

الف نوشت :

احمد توکلی به مجلس دهم پیشنهاد کرد که «اگر برای رفاقت دو جناح طرحی نداشته باشید، به سرعت رقابت مخرب جای تعارفات روزهای اول را می‌گیرد. آن‌گاه آوار رکود دردآور پنج سال اخیر بر سر مردم بیچاره فرو می‌ریزد و مأموریت دوستان هم شاید به سرآید! راه درست آن است که دو فراکسیون باور کنند که باید حرف یکدیگر را استماع کنند و به جای رقابت مخرب، برای مردم و اسلام به رفاقت بپردازند.

*********************************

روزنامه ایران**

نگاه بلومبرگ به انتخابات ریاست مجلس

بلومبرگ در گزارشی با اشاره به انتخابات هیأت رئیسه موقت مجلس دهم و ریاست دوباره لاریجانی نوشت: « علی لاریجانی، از قانونگذاران با نفوذ که از حامیان توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان بود، برای بار سوم به ریاست مجلس ایران رسید و در جایگاهی تأثیرگذار قرار گرفت تا چنان که به نظر می‌رسد به روحانی در جذب سرمایه گذاری کمک کند.» به گزارش «انتخاب»؛ بلومبرگ به نقل از یک تحلیلگر ارشد حوزه ایران، نوشته است: «انتخاب مجدد لاریجانی می‌تواند با همراهی دولت روحانی رشد اقتصادی ایران را با ورود میلیاردها دلار سرمایه گذاری خارجی بشدت بالا ببرد و از سوی دیگر زمینه را برای انتخاب مجدد روحانی در دور بعدی ریاست جمهوری فراهم کند.» وی گفت: «او رابطه کاری خوبی با رئیس جمهوری دارد و حمایت بی‌اندازه‌ای از توافق هسته‌ای داشت. او فرصت بهتری برای کمک به دولت در ایجاد اجماع نظر میان طیف‌ها و لابی‌های مختلف دارد.»

حبس ابد ۵ بحرینی به اتهام جاسوسی برای ایران

دادگاه تجدید نظر بحرین در ادامه ادعاهای واهی رژیم آل خلیفه، روز یکشنبه حکم حبس ابد ۵ شهروند شیعه این کشور را به اتهام جاسوسی برای ایران تأیید کرد. به گزارش مهر به نقل از پایگاه النشره، دادگاه مدعی شده است که « این افراد به اتهام جاسوسی برای سپاه پاسداران ایران به منظور حمله به مؤسسات و بانک‌ها و مؤسسات مالی بحرین محکوم شده‌اند.» در ادامه اتهام زنی‌‌های دستگاه قضایی بحرین علیه ایران آمده است که «دو نفر از محکومان این پرونده به منظور آموزش‌های نظامی و دوره دیدن ساخت و به کارگیری اسلحه و مواد منفجره به ایران سفر کرده بودند.» دادگاه ماه نوامبر ۲۰۱۵ این افراد را با ادعای جاسوسی برای ایران به حبس ابد و لغو تابعیت محکوم کرده بود. این در حالی است که یک مقام وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به احکام صادره دادگاه بحرین علیه 5 تبعه آن کشور به اتهام جاسوسی برای ایران، اتهام مداخله در امور داخلی بحرین و جاسوسی اتباع این کشور برای ایران را بی اساس خواند.

برجام، ترامپ را وارد کارزار انتخاباتی کرد

پسر دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات امریکا، در مصاحبه‌ای با یک برنامه رادیویی در نیویورک گفت: «صادقانه بگویم، به نظر من توافق هسته‌ای یکی از چیزهایی بود که باعث شد پدرم تصمیم بگیرد وارد این کارزار شود.» به گزارش ایسنا، اریک ترامپ اضافه کرد: «آن موقع بود که گفت، بچه ها، من وارد عمل می‌شوم. می‌خواهم واقعاً برای این کار تلاش کنم.» دونالد ترامپ ماه گذشته، در سخنرانی انتخاباتی خود در ویسکانسن گفت: «ایرانی‌ها در مذاکرات هسته‌ای ذهن وزیرخارجه امریکا جان کری را «مثل یک بچه» به بازی گرفتند. آنها انگار که او بچه باشد از او سوءاستفاده کردند.»

پوربابایی: «تاج‌زاده» هفته آینده آزاد می‌شود

هوشنگ پوربابایی وکیل‌مدافع مصطفی تاج‌زاده به ایسنا گفت: موکلم با سپری کردن دوران محکومیتش، احتمالاً هفته آینده [15 خردادماه] آزاد می‌شود.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

افزایش حکم زندان شیخ سلمان

دادگاه عالی استیناف بحرین، دوشنبه حبس شیخ علی سلمان، رهبر مخالفان بحرینی و دبیرکل جمعیت اسلامی الوفاق را از 4 سال به 9 سال افزایش داد. دادگاه، شیخ سلمان را به علت 3 اتهام، نخست به 7 سال زندان محکوم و حکم صادر شده درباره اتهام چهارم به مدت 2 سال زندان را تایید کرد. دادگاه جنایی جولای 2015 شیخ علی سلمان را از اتهام نسبت داده شده به وی درباره تلاش برای سرنگونی نظام تبرئه ولی او را به اتهام تحریک طایفه‌ای و اهانت به وزارت کشور به 2 سال زندان محکوم کرد.

انفجارهای خونین در بغداد

منابع عراقی، دوشنبه از وقوع 3 انفجار انتحاری در شمال و شرق بغداد و کشته و زخمی شدن شماری در این انفجارها خبر دادند. به گفته پلیس بغداد در انفجار اول که در نزدیکی بازار شلال در شهر شیعه‌نشین شعب در شمال بغداد رخ داد 23 تن کشته و زخمی شدند. این دومین انفجار در بازار پر رفت‌وآمد شلال است؛ پیش از این نیز 17 مارس در پی انفجاری در این بازار بیش از 50 تن کشته و زخمی شدند. انفجار دوم نیز توسط یک خودروی بمب‌گذاری شده در شهرستان الطارمیه به وقوع پیوست. انفجار سوم هم در شرق بغداد به‌وقوع پیوست که در پی آن ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

اعدام بمب‌گذار مسجد امام صادق (ع)

دادگاه عالی کویت حکم اعدام عامل بمب‌گذاری در مسجد شیعیان کویت را تایید کرد. این متهم که عبدالرحمن صباح عیدان - معروف به سعود - نام دارد از «بدون»های (افرادی که هیچ تابعیتی ندارند) مقیم کویت است. وی با خودرو، عامل انتحاری مسجد امام صادق (ع) را به این مسجد رسانده است. انفجار در مسجد امام صادق(ع) در منطقه الصوابر کویت که حدود یک سال پیش رخ داد 26 کشته و بیش از 255 مجروح برجا گذاشت. داعش همان زمان مسؤولیت انفجار در مسجد منطقه «الصوابر» کویت را برعهده گرفت.

48 کشته در درگیری‌های یمن

درگیری‌های شدید میان نیروهای مقاومت مردمی یمن به رهبری انصارالله و نیروهای مزدور رئیس‌جمهور فراری وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی در سراسر کشور ۴۸ کشته به جا گذاشته است. به گزارش آناتولی، سرهنگ مسفر الحارثی فرمانده تیپ 19 پیاده‌نظام وابسته به نیروهای مزدور سعودی گفت: عصر یکشنبه درگیری‌هایی در نقاط مختلف یمن از جمله استان شبوه صورت گرفت که طی آن 28 نفر از عناصر انصارلله و 20تن از عناصر ما کشته شدند.

قتل 11 نفر در ونزوئلا

در شرایطی که در ونزوئلا وضعیت فوق‌العاده اعلام شده است، افراد مسلح ناشناس 11 نفر از جمله یک پیرمرد کلمبیایی و 3 نوجوان را به قتل رسانده‌اند. دفتر دادستانی ونزوئلا اعلام کرد که تعدادی فرد مسلح روز شنبه قربانیان را از خانه‌هایشان در ایالت تروخیو بیرون کشیده و به گلوله بسته و با خودرو و موتوسیکلت از محل گریخته‌اند. 8 مرد بین 18 تا 76 سال و 3 نوجوان 15، 16 و 17 ساله در میان قربانیان بودند. در ماه مارس نیز یک گروه مسلح 17 نوجوان را در شهر تومرمو در جنوب شرق ونزوئلا و در نزدیکی مرز برزیل به قتل رساند که جسد آنها اندکی بعد در یک چاه پیدا شد. ونزوئلا اگرچه درگیر جنگ نیست، اما به خاطر خشونت‌های اینچنینی در جهان مشهور است. گفته می‌شود در سال 2015 از هر 100 هزار شهروند این کشور 58 نفر به قتل رسیده‌اند، با این وجود سازمان غیردولتی موسوم به ناظر خشونت در ونزوئلا این آمار را بسیار بالاتر اعلام کرده است.

پوتین اروپا را نصیحت کرد

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه که عازم یونان شده است، پیشاپیش سفری که قرار است در آن توافقاتی در حوزه تجارت و انرژی با دولت آتن امضا شود، اروپایی‌ها را نصیحت کرد. پوتین در اولین سفر خود به کشورهای اروپایی در سال 2016 میلادی بار دیگر از گسترش سپر دفاع موشکی آمریکا در اروپای شرقی انتقاد کرد. او همچنین با انتشار یادداشتی در یک روزنامه یونانی، اروپا را به حفاظت بیشتر از منافع خود فراخواند. پوتین نوشت: «روسیه در هر صورت منافع خود را تأمین خواهد کرد، کمااینکه اخیراً همکاری با شرق آسیا را پی گرفت. پس، این اروپاست که از تحریم‌ها صدمه می‌بیند».

*********************************


نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات