تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱  ، 
کد خبر : ۲۹۱۷۱۹
هاشمي در مراسم رونمايي از كتاب «زندگی و زمانه» و خاطره‌نويسي‌هايش

همه چيز را منتشر مي‌كنم جز اسرار نظام را

(روزنامه اعتماد – 1395/02/13 – شماره 3517 – صفحه 1)

از آگاهی مردم خوشحالم

«زندگي و زمانه» هاشمي‌رفسنجاني را بعد از بالا و پايين شدن‌هاي فراوان در عالم سياست به جايي رسانده كه راضي به نظر مي‌رسد. راضي از اتفاقاتي كه اين سال‌هاي اخير برايش رقم خورده است. اتفاق‌هايي بعد از هشت سال سخت براي او. هاشمي‌رفسنجاني ديروز در رونمايي از كتابي كه خود او موضوع اصلي آن بوده، جمله‌اي مي‌گويد كه انگار چكيده‌اي از زندگي سياسي‌اش است؛ «واقعا از آگاهي مردم خوشحالم.» خوشحالي او بعد از ٢٤ خرداد ٩٢ تا همين الان را كمتر كسي است كه حس نكرده باشد.

خوشحالي او اما تنها يك طرف ماجرا است. هاشمي‌رفسنجاني آنقدرها گرم و سرد روزگار را چشيده كه نگران به هم‌خوردن دوباره اين اوضاع «خوشحال‌كننده» هم باشد. آيت‌ا‌لله هاشمي‌رفسنجاني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام صبح ديروز در مراسم رونمايي از كتاب «روايتي از زندگي و زمانه آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني» كه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي و جمعي از محققان، نويسندگان، مورخان، پژوهشگران، اصحاب رسانه و مسوولان كشوري در ساختمان مجمع تشخيص برگزار شده بود، با تشكر از تدوين كتاب مذكور، گفت: اين كار خارج از اراده من شروع شد و به اينجا رسيد. وي با اشاره به فراز و فرودهاي زندگي خويش گفت: اگرچه تمام عملكرد و برنامه‌هاي مهم مربوط به زندگي و مسووليت‌هايم در تاريخ انقلاب اسلامي آمده است، ولي به دلايل انگيزه‌هاي شخصي از سال ٦٠ تاكنون لحظه به لحظه كارهايم را خاطره‌نويسي و ثبت كرده‌ام.

هاشمي‌رفسنجاني با تاكيد بر اين نكته كه همه اتفاقات را مي‌نويسم و به تدريج منتشر مي‌شود، گفت: فقط مسائل مربوط به اسرار نظام و آبروي افراد يا منتشر نمي‌شود و يا با هماهنگي خودشان منتشر مي‌كنيم. وي با بيان اينكه «شايد بيشترين سخنراني‌ها در تاريخ انقلاب اسلامي و خطبه‌هاي نماز جمعه تا زمان اقامه نماز را انجام داده باشم»، گفت: همه آن اسناد به تدريج پخش و منتشر مي‌شود. رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به فراز و فرودها و تلخ و شيريني‌هاي زندگي خويش، به مقطع هشت سال دفاع مقدس اشاره كرد و گفت: به عنوان كسي كه آشنايي كاملي با فنون نظامي نداشتم، از طرف امام(ره) براي ايجاد هماهنگي بيشتر ميان سپاه و ارتش به عنوان فرمانده جنگ انتخاب شدم. رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به موضوع ختم جنگ در جلسات با فرماندهان نظامي و ديدار با امام راحل، گفت: امام با آن نگاه بلند خويش، ملاحظات خاصي داشتند.

تمام كشورهاي متخاصم به ويژه در منطقه كه در زمان جنگ حامي صدام بودند، پس از جنگ به خاطر اتخاذ سياست‌هاي صلح‌جويانه ايران، پشيمان شدند و كم‌كم بعضي از كشورها براي ساختن ايران در طرح‌هاي بزرگ ملي حضور داشتند كه آثار آن در تاريخ ثبت است. هاشمي‌رفسنجاني با بيان اين جمله كه «واقعا از آگاهي مردم خوشحالم»، انتخابات ٩٤ را مكمل كارهاي سال ٩٢ كشور دانست و گفت: ملت ايران راهي باز كرده كه تصميمات مهم را خودش مي‌گيرد. در آغاز اين مراسم، دكتر جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني كوتاه، گفت: خودم را شايسته آن نمي‌دانم كه درباره شخصيت والاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني صحبت كنم، اما بايد بگويم از روزي كه خودم را شناختم تا الان كه بيش از نيم‌قرن است، با خدمات و مبارزات و آثار ارزنده ايشان آشنا شدم.

وي افزود: نگاه تازه به مسائل مختلف جامعه در حوزه علميه قم، ايشان را در ميان فضلا و علما، كم نظير كرده است. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با يادآوري خدمات آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در مقاطع مختلف انقلاب اسلامي، مخصوصا در زمان دفاع مقدس، گفت: به عنوان كسي كه از نزديك در جريان تلاش‌ها و سفرهاي آقاي هاشمي در طول جنگ بودم، مي‌گويم كه ايشان جايگاه والايي در تاريخ دارند. جنتي با اشاره به اقدامات آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در دوران سازندگي و آثار ماندگاري كه در كشور بر جاي گذاشت، ثبت خاطرات روزانه را يكي از كارهاي ارزنده رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام دانست و درباره تدوين كتاب «زندگي و زمانه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني»، گفت: كاري ارزنده است و اميدواريم ملت ايران همچنان از وجود پربركت ايشان برخوردار باشند.

صالحي اميري، معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي نيز در سخناني، با اشاره به اهميت حفظ اسناد تاريخ، تناقضات تاريخي درباره مقطع فعاليت‌هاي آيت‌الله كاشاني و دكتر مصدق را مصداقي براي ضرورت روشن شدن زواياي تاريخي دانست و گفت: روايتگري تاريخ در‌‌ همان روزگار و ثبت خاطرات روزانه، از ضرورت‌هاست كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، بدون حبّ و بغض اين كار را انجام داده است. جعفر شيرعلي‌نيا، مولف كتاب نيز گزارشي از روند جمع‌آوري اسناد گفتاري و تصويري و تدوين آنها ارائه كرد و توضيح داد كه چرا و چگونه وارد پژوهش‌هاي تاريخي شد و گفت: سه‌گانه مهم خود را به سرانجام رسانديم كه اول زندگي و زمانه امام راحل، دوم زندگي و زمانه مقام معظم رهبري و سوم زندگي و زمانه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني است. اين كتاب در ٨٠٠ صفحه به بازخواني تحولات سياسي با محوريت شخصيت آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني و اقدامات و كنش‌هاي او در برهه‌هاي مختلف مي‌پردازد و نگاهي مستند به زندگي رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام دارد.

http://etemadnewspaper.ir/?News_Id=42502

ش.د9500206

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات