(روزنامه كيهان - 1395/03/30 - شماره 21371 - صفحه 2)
1- حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب با درک دقیق از نظم سیاسی حاکم بر جهان بارها بر اساس دلایل عقلی و منطقی و شواهد تاریخی تاکید داشتند که نهادهای بینالمللی بازیچه دست ابرقدرتها به ویژه آمریکا هستند. حضرت امام (ره) معتقد بودند: «سازمان ملل و شورای امنیت، همه اینها در خدمت ابرقدرتها هستند»« دنیا امروز گرفتار سازمانهای دست نشانده قدرتهای بزرگ بویژه آمریکاست که با اسم بیمحتوای شورای امنیت به قدرتهای بزرگ خدمت میکنند»(صحیفه امام جلد 13 ص 190 و ج 17 ص 306 ). رهبر معظم انقلاب هم براساس همان اندیشه امام (ره) تصریح دارند: «شورای امنیت سازمان ملل دارای ساختار و ساز و کاری غیرمنطقی، ناعادلانه و کاملاً غیردموکراتیک است؛ با سوء استفاده از همین سازوکار غلط، آمریکا زورگوییهای خود را در لباس مفاهیم شریف بر دنیا تحمیل میکند.(شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد- ۱۳۹۱/۰۶/۰۹)
2- حال بعد از حدود سی و شش سال دم خروس نمایان شده و مقامات آمریکایی به بازیچه بودن نهادهای بینالمللی در دست آمریکا و در جهت تامین منافع و مقاصد استعماری و استکباری نظام سلطه اعتراف و اذعان میکنند. جک لو وزير خزانهداري آمريکا هفته گذشته -23 خرداد 95- در گفتوگوي اختصاصي با شبکه تلويزيوني سي ان ان اذعان کرد :«نقش رهبري آمريکا در نهادهايي از قبيل سازمان ملل، بانک جهاني و يا صندوق بينالمللي پول، فقط مسئله اي اقتصادي نيست بلکه به نقش آمريکا در جهان و ترويج ارزشهاي آمریکا مربوط ميشود.» این هم خلاصه بخشی از سخنان باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در دانشکده نظامی وست پوینت نیویورک در هفته دوم خرداد ۹۳ است: «نهادهای بینالمللی از سازمان ملل گرفته تا ناتو، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی را آمریکا شکل داده و این نهادها تقویتکننده نیرو و توان آمریکا بودهاند».
3- چند نمونه از بازیچه بودن سازمانهای بینالمللی در دست نظام استکباری آمریکا در عصر و روزگار ما: الف - هفته گذشته سازمان ملل متحد با فشار عربستان و آمریکا مجبور شد نام عربستان را از فهرست سياه حذف کند. بانکيمون دبير کل سازمان ملل گفت با تهديد و تطميع عربستان نام اين کشور را از این فهرست خارج کرده! حداقل براساس گزارشهای خود سازمان ملل برای افکار عمومی جهان شکی باقی نمانده که عربستان با حمله به یمن به ویژه به مناطق مسکونی این کشور تاکنون هزاران نفر بیگناه از جمله صدها کودک را کشته است. ب- همزمان مقامهاي آمريکايي نام مقامات سعودی را از گزارش دسامبر 2002 کمیتههای اطلاعات مجالس نمایندگان و سنا درباره حملات 11 سپتامبر که قبلاً بوش پسر آن را محرمانه طبقهبندی کرده بود حذف کردند.
به گفته باب گراهام معاون سابق رئيس کميته اطلاعات سنا: «این تحقیق حاوی اسنادی است که نقش مسئولان سعودي به ويژه مسئولان بلندپايه وقت سفارت عربستان سعودي در واشنگتن و کنسولگري اين کشور در کاليفرنيا را در کمک مالي به هواپيمارباهايي که عمليات تروریستی 11 سپتامبر2001 را انجام دادند، روشن میکند و نشان میدهد 15 نفر از عامل اين حملات تروريستي در خاک آمريکا، سعودي بودند». براساس این گزارش حدود یک ماه و نیم قبل - 17 اردیبهشت - قانونی در آمریکا به تصویب رسید تحت عنوان «عدالت عليه حاميان تروريسم» که راه را برای پیگرد قضایی سعودیها به علت اتهام برنامهریزی و انجام عملیات حملات يازده سپتامبر هموار کرد، اما این قانون با وتوی اوباما رئیس جمهور آمریکا روبهرو شد و به بایگانی سپرده شد.
ج - اکنون محمد بن سلمان جانشين وليعهد عربستان سعودي براي سومين بار در طول یک سال گذشته با آغوش باز مقامات آمریکا از جمله اوباما رئیس جمهور دموکرات و پل رایانِ رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان در واشنگتن مورد استقبال قرار گرفت و قرار است با بانکيمون دبير کل سازمان ملل متحد نيز در نيويورک ديدار کند. همزمان رسانهها هم از کمکهای مالی عربستان به مبارزات انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا - چه دموکرات و چه جمهوریخواه - پرده برداشتند و تاکید کردند دلارهاي سعودی عامل خارج کردن نام سعودیها از لیست سیاه سازمان ملل و آمریکا بوده و سفر ده روزه محمد بن سلمان به آمریکا سفر پرسودی برای مقامات آمریکایی است.
د- چند روز قبل با تلاشهای آمریکا و کشورهای غربی، انتخاب غير منتظره رژيم صهيونيستي به رياست کميته حقوق بین الملل و مبارزه با تروریسم سازمان ملل افکارعمومی جهان را در بهت و شوک فرو برد، بخصوص لحظهای که نماینده رژیم صهیونیستی بعد از این انتخاب ادعا کرد: «اسرائیل از این به بعد رهبری جهان را در سطح حقوق بینالمللی و مبارزه با تروریسم برعهده خواهد گرفت»!!!. ه - حال چند سوال: اولا- چرا نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق کودک در یمن حذف شد؟ آیا پاسخ به این سوال، غیراز این است که سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل بازیچه دست ابرقدرتها هستند؟ ثانیاً اگر عربستان در ماجراي تروريستي 11 سپتامبر دست نداشته، چرا تاکنون اسناد آن منتشر نشده و محرمانه تلقی میشد و چرا عربستان تهديد کرد در صورت انتشار اين اسناد داراييهاي خود را از امريکا بیرون میکشد؟.
ثالثاً آمریکا که مدعی مبارزه با تروریسم است چرا بنا بر تحقیقات مجلس سنای خود این کشور، پرونده عربستان را که قاتل جان هزاران شهروند آمریکایی بوده، به اتهام دست داشتن در حملات تروریستی به شورای امنیت نبُرد و قطعنامه علیه ریاض صادر نکرد و این کشور را در لیست حامیان تروریسم قرار نداد؟. رابعاً نکته خندهدار اینجاست که بانکیمون گفته عربستان تهديد کرده بود کمکهاي مالياش که به ادعای وی صرف رسيدگي به ميليونها کودک در فلسطين، سوريه، يمن و سودان جنوبي ميشود!، قطع خواهد کرد.خامسا نکته دردناکتر این است که دبيرکل سازمان ملل ادعا کرده همچنان از محتواي گزارش خود درباره مسئوليت سعوديها در کشتن حداقل510 کودک يمني و زخمي کردن 667 کودک ديگر دفاع ميکند!.
سادساً این اقدام بانکیمون ابتدا در قرار دادن نام عربستان در ليست سياه بعد از انتقادهای فراوان به سازمان ملل، سناريويي بود براي تطهير کوتاهي سازمان ملل در انجام وظائف خود و سپس حذف نام عربستان از لیست سیاه سازمان ملل، سناریوی دیگری برای تطهیر جنايات سعوديها در يمن بود. سابعاً چگونه میشود رژیمی مثل اسرائیل که «نماد تروریسم دولتی» و « بزرگترين ناقض حقوق و قوانین بين المللی» است و در دهههاي گذشته همه قطعنامههاي سازمان ملل را ناديده گرفته و زیر پا گذاشته، در سازمان ملل به چنین سمتی انتخاب میشود؟. آیا چنین انتخابی مهر تأییدی بر وجود استانداردهاي دوگانه سازمان ملل در بحث حقوق بشر و مبارزه با تروریسم و مسخره کردن اهداف و آرمانهاي ملل متحد تلقی نمیشود؟.
ثامناً با وجودی که جهان اکنون محصول سعوديها و صهیونیستها به عنوان عوامل اصلی ترویج تروریسم در جهان را درو میکند، در منطق آمريکا حمایت از رژیمی مستبد و پرورشدهنده تروریسم مثل عربستان و مثل رژیم صهیونیستی بعنوان نماد تروریسم دولتی، تا جایی که تامینکننده منافع ايالات متحده باشد، خود عنوان « مبارزه با تروریسم» پیدا میکند!؟ و جمهوری اسلامی که در خط مقدم مبارزه با تروریستها قرار دارد، حامی تروریسم تلقی میشود!. ل- نمونه دیگری از بازیچه بودن سازمان ملل در دست آمریکا، این است که سه سال وقت کشور را صرف مذاکره برای لغو تحریمهای سازمان ملل و صادرکنندگان قطعنامه علیه کشورمان کردیم، اما به دلیل دبه درآوردن و خدعه کردن آمریکا تحریمها لغو نشد و مجبور شدیم دست به دامن یکی دیگر از همین نهادهای بینالمللی تحت نفوذ و سلطه آمریکا - شکایت به دادگاه لاهه - شویم.
براساس همین منطق باید داخل پرانتز به نکتهای توجه کرد که آمریکا در طول مذاکرات هستهای در تاکتیکی هدفمند ابتدا با دور شدن از عربستان و جنگ زرگری با اسرائیل و با ادعای نزدیکی به ایران اولاً ریاض و رژیم صهیونیستی را علیه ایران تحریک کرد و ثانیاً قصد داشت این توهم را در برخی دولتمردان ایرانی ایجاد کند که آمریکا، ایران را در منطقه مقدم برعربستان و اسرائیل میداند!، تا بتواند به امضاء برجام برسد. اما پس از برجام همزمان با عمل نکردن به تعهداتش، نشان داد که آمریکای دوران اوباما، همان آمریکای دوران ریگان و بوش است و مجدداً بر اتحاد چندین دهه خود با عربستان و رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
ن- با توجه به سابقه و عملکرد سیاه سازمانهای بینالمللی نباید امید چندانی به احقاق حقوق ملت ایران توسط این سازمانها داشت و باید به اندیشه امام بزرگوار (ره) برگردیم که تاکید داشتند:«ملت ایران تصمیمات شورای امنیت و سازمانهای بیارزش را جز ورق پارههایی در خدمت وتوکنندگان نمیداند ... و از سازمانهای نوکر ابرقدرتها نمیترسد» (صحیفه امام، ج 16، ص 381) و بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب باید از درون خود را مصون و مقاوم کنیم: « این تصوّر غلطی است که ما با آمریکا میتوانیم کنار بیاییم و مشکلات را حل کنیم! ... نقشههای خودمان را برای مصونیّتبخشی و امنیّتبخشی در مقابل دشمن آماده کنیم. اگر توانمندیهای گوناگون را افزایش دادیم، آنوقت میتوانیم آسوده به مردم بگوییم «مردم! آسوده بخوابید» و خیال خودمان راحت باشد. اگر توانمندیها را افزایش ندادیم، باید در اضطراب به سر ببریم.»(25/3/95)
http://kayhan.ir/fa/news/77962
ش.د9500955