(روزنامه جوان – 1395/05/27 – شماره 4887 – صفحه 2)
اين روزها محور مقاومت تسلط خود را بيش از گذشته بر منطقه نشان داده است و در اين ميان ايران در حال نشان دادن توانمندي خود در همكاري با كشورهاي گوناگون، به خصوص اعضاي محور مقاومت براي مقابله با تروريستهاي تكفيري در سطح منطقه است.
پس از كودتاي ناكام نظاميان تركيه، موضع ايران در منطقه تقويت شده و از سوي ديگر نبردها در سوريه نيز به مرحلهاي حساس رسيده است. از همينرو است كه علي شمخاني به عنوان دبير شوراي عالي امنيت ملي و ارشدترين مقام ايراني در هماهنگي بين ايران، سوريه، روسيه و عراق به وضوح از افزايش همكاريها بين ايران و عراق سخن ميگويد.
سعوديها از ادامه ناامني در منطقه حمايت ميكنند
شمخاني در گفتوگو با ايرنا به صراحت به رويكرد مردمي ايران و ساير كشورها براي مقابله با غرب اشاره ميكند و ميگويد: مقاومت در کشورهاي عراق، سوريه، يمن، لبنان و فلسطين همگي رويکردي مردم پايه داشته و اتخاذ اين مشي پيشرو موجب حفظ و دوام ارزشهاي اساسي ملتها به ويژه در برابر تحميل ارادههاي خارجي ميشود.
وي مقاومت مردم پايه را دکتريني موفق و آزمونديده در ميدانهاي سخت توصيف کرد و با اشاره به مقاومت مردمي يمن در برابر تجاوز خارجي افزود: مردم و گروههاي سياسي مختلف يمن فارغ از قبيله و مذهب خود بيش از 500 روز است که در برابر تجاوز ناجوانمردانه کشور همسايه خود ايستادهاند و اجازه نميدهند عناصر و مزدوران وابسته به سعودي يا القاعده اراده سياسي خود را به آنان تحميل کنند.
نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اقدامات ناامنساز سعودي در منطقه، از جمله حمايت از گروههاي تروريستي در سوريه و يمن و بهکارگيري منافقين براي ناامنسازي در کشورهاي اسلامي تأکيد کرد: براي جهان اسلام و ملتهاي مسلمان پذيرفتني نيست که عربستان به جاي تلاش براي رفع تصرف سرزمينهاي اسلامي از چنگال رژيم صهيونيستي، سرمايههاي مالي خود را در مسير تقويت گروههاي تکفيري يا تروريستي مصرف کند.
شمخاني به تشكيل مجلس ملي يمن اشاره كرد و گفت: تشکيل مجلس ملي با مشارکت همه طرفهاي اصلي داخلي يمن اقدامي مؤثر و در مسير کمک به پايان بحران است و البته اگر سعودي اين جنگ ويرانگر را به مردم اين کشور تحميل نميکرد بسيار زودتر از اين شاهد استقرار دولتي با خواست و رأي مردم بوديم.
براي دبيركل سازمان ملل متحد متأسفم
شمخاني تأکيد کرد: نگاه مردم يمن براي تأمين امنيت به حمايت خارجي نيست و نهادهاي بينالمللي نيز بايد هر نوع تلاش براي تحميل اراده بيگانه براي اثرگذاري بر مناسبات داخلي اين کشور و اقدامات نظامي را محکوم کنند.
مقام عالي امنيتي کشورمان، محاصره طولاني مدت يمن و وضعيت فاجعهبار انساني در اين کشور را موجب رسوايي نهادهاي بينالمللي مدافع حقوق بشر دانست و تأکيد کرد: براي شخص دبيرکل که به خاطر پول و فشارهاي سياسي، قرباني شدن هزاران کودک و زيرساختهاي يک تمدن را ناديده گرفت، متأسفم.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در مورد اقدامات کشورمان در مقابله با تروريسم و وضعيت امنيت مرزها عنوان داشت: جمهوري اسلامي ايران توانسته است با تکيه بر دانش، تجربه و قدرت نهادهاي نظامي و امنيتي خود و با پشتوانه محکم مردمي ضمن ايجاد شرايط با ثبات و امن در داخل کشور، خدمات و کمکهاي مستشاري تأثيرگذاري را بدون هيچگونه چشمداشتي در اختيار کشورهاي درگير مبارزه با تروريسم قرار دهد. وي افزود: در حالي که عناصر تکفيري و تروريستي مورد ضربه قرار ميگيرند، دشمنان سعي دارند برخي گروههاي مرده و از رده خارج شده معارض را با پول و وعدههاي مختلف احيا کنند اما با توجه به اشرافي کاملي که در اين زمينه وجود دارد قطعاً ناکام خواهند ماند.
شمخاني يادآور شد: در ديدارهاي مختلف به مسئولان کشورهاي غربي اعلام کردهايم که حمايت آنها از مسلحين در سوريه هزينه خواهد داشت و اين عناصر آموزشديده به کشورهاي مبدأ خود بازگشته و موجب شکلگيري ناامني و بيثباتي ميشوند.
وي افزود: اکنون نيز به کشورهاي حامي معارضان، اشرار و تروريستها در مرزهاي شرقي و غربي کشورمان همين موضوع را يادآور ميشويم و در خصوص تبعات پيگيري اين مسير به آنان هشدار ميدهيم.
با روسها براي مقابله با تروريسم تبادل امكانات و فضا داريم
مقام عالي هماهنگکننده اقدامات سياسي امنيتي ايران با سوريه و روسيه در بخش ديگري از اين گفتوگو آخرين تحولات سياسي و امنيتي بحران سوريه، وضعيت حلب و درخواست سازمان ملل و برخي کشورها براي اعلام آتشبس را تشريح کرد.
وي خاطرنشان کرد: با همکاريهاي سازنده و گسترده ميان ايران، روسيه، سوريه و جبهه مقاومت شرايط براي تروريستها بسيار دشوار شده و اين روند با آغاز عمليات جديد و گسترده تا نابودي کامل آنها ادامه خواهد داشت.
وي افزود: آتشبس با گروههايي که هويت مشخصي ندارند و دائم براي فرار از قرارگرفتن در فهرست تروريستها نامهاي جديد براي خود انتخاب ميكنند و به هيچ تعهدي پايبند نيستند، بيمعناست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: جلوگيري از اقدام معارضان در سوءاستفاده از شهروندان به عنوان سپر انساني بايد به عنوان رويکردي غيرقابل اجتناب در ضربه زدن به گروههاي تروريستي مورد توجه قرار گيرد.
شمخاني يادآور شد: در اين رابطه اقدامات مناسبي نيز تاکنون صورت گرفته و حتي ارسال کمکهاي غذايي و دارويي به مردم با وجود حملات کور و انتحاري تروريستها متوقف نشده است.
تأييد غيرمستقيم حضور جنگندههاي روس در ايران
دبير شوراي عالي امنيت ملي درباره استفاده روسيه از فضا و امکانات ايران براي حمله به تروريستها در سوريه گفت: همکاريهاي ايران و روسيه براي مبارزه با تروريسم در سوريه راهبردي است و ما در اين باره تبادل ظرفيت و امکانات داريم.
سخنان دبير شوراي عالي امنيت ملي را ميتوان پاسخي صريح به برخي اخباري دانست كه برخي از شبكههاي خبري روسي در فضاي مجازي در خصوص استقرار هواپيماهاي روسي در يكي از پايگاههاي نيروي هوايي ايران منتشر کرده بودند كه البته به شدت در رسانههاي خبري مورد توجه قرار گرفت. بر اساس اين اخبار بمبافكنهاي توپولف- 22 و جنگنده سوخو- 34 روسيه در اين پايگاه مستقر شدهاند تا بتوانند با كمترين مشكل ممكن اقدام به بمباران مواضع داعش و جبهه النصره در اين منطقه كنند. براي استفاده از پايگاه نوژه جهت عمليات در سوريه، زمان پرواز جنگندهها و بمبافکنهاي اين کشور تا 60 درصد کاهش يافته که هم از هزينه حملات ضدداعش کاسته و هم بر دقت اين حملات ميافزايد.
بر اين اساس، فاصله پروازي از فرودگاه نظامي «مُدزُک» در جنوب روسيه تا شهر «تدمر» در سوريه حدود 2150 کيلومتر است که اين فاصله از پايگاه نوژه به 900 کيلومتر کاهش مييابد.
دليل اين امر، مناسب نبودن پايگاه هوايي «حميميم» در «لاذقيه» براي فرود چنين بمبافکنهايي اعلام شده است. بمبافکنهايTU- 22M3 يکي از بزرگترين هواپيماهاي جنگي در نوع خودش است.
حال به نظر ميرسد كه شمخاني به عنوان هماهنگكننده ارشد ايران و روسيه به نوعي اين نكته را تأييد كرده است. اين اخبار نشان از دوران جديدي از همكاري كشورهاي محور مقاومت در مقابله با تروريستهاست. آن هم زماني كه نبردها در حلب به مرحله حساسي رسيده است.
http://javanonline.ir/fa/news/805206
ش.د9501627