تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۷  ، 
کد خبر : ۲۹۴۸۸۳
گزارش کیهان از تازه‌ترین اظهارات جان برنان

ادعای عجیب رئیس سازمان سیا / چه کسی پاسخ می‌دهد؟!

(روزنامه كيهان – 1395/05/11 – شماره 21404 – صفحه 2)

رئیس سازمان سیا در سخنانی موذیانه و قابل تامل مدعی نگرانی و دلسوزی برای دولت جمهوری اسلامی شده است! ادعایی که بی‌شک اهداف شرورانه‌ای پشت آن خوابیده و موضع‌گیری صریح و سریع دولت محترم را برای ناکامی آن می‌طلبد.

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هجمه‌های رسانه‌ای و جریان‌سازی با هدف ایجاد تفرقه در نیروهای انقلابی و دولتمردان در دستور کار جبهه معاند انقلاب قرار گرفت. یکی از این ترفندها اطلاق عبارت تندرو به نیروهایی بود که نسبت به اهداف انقلاب مصمم بودند. رهبر معظم انقلاب در 5 اسفندماه 1394 و در دیدار مردم نجف آباد با ایشان، مسئولان و سیاسیون را به پرهیز از تکرار ادبیات سیاسی دشمن، به‌ویژه استفاده از تعبیر «تندرو» و «میانه‌رو» توصیه کردند و فرمودند: «از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بدخواهان این تعبیر را به‌کار بردند و منظور آنها از تندرو کسانی است که نسبت به انقلاب اسلامی و تفکر و اصول امام پایبندتر و مصمم‌تر هستند...»

مراد اسلام از میانه چیست؟

رهبر انقلاب در تبیین این معنا در همان سخنرانی می‌فرمایند: «کسانی که در داخل این تعابیر را به‌کار می‌برند باید معارف اسلامی را به‌ دقت مطالعه کنند زیرا در اسلام، چنین تقسیم‌بندی وجود ندارد و میانه و وسط، به معنای «راه مستقیم» است، بنابراین در مقابل راه میانه، تندروی قرار ندارد بلکه منحرفین از صراط‌مستقیم قرار دارند... در مسیر مستقیم ممکن است عده‌ای تندتر بروند و عده‌ای هم کندتر، که این اشکالی ندارد.»

اسلام، طرفدار میانه و طرفدار «وسط» است. در آیه 134 سوره بقره آمده است: وَ کَذلِکَ جَعَلناکُم اُمَّةً وَسَطًا. امّا این عبارت «وسط» در اسلام در مقابل تندرو نیست بلکه «وسط» در مقابل منحرف است. امیرالمومنین در خطبه 16 نهج البلاغه می‌فرمایند: «چپ و راست گمراهى، و راه ميانه، جادّه مستقيم الهى است كه قرآن و آثار نبوّت، آن را سفارش مى ‏كند.» به این طریق راه میانه یعنی راه مستقیم، راهی که غیراز طریقی ظلالت است. اما آیا مقصود دشمن از به کار گیری «میانه رو» این معناست؟ قطعا چنین نیست. پس این میانه در ادبیات دشمنان چه معنا و مصادیقی دارد؟

مصداق میانه‌رو از نگاه بیگانگان

به تعبیر رهبر انقلاب «مقصود آنها از میانه‌رو کسانی هستند که در مقابل بیگانگان، تسلیم و سازش‌پذیرتر هستند.» به این معنا تلاش دشمن بر این است تا با چنین نام گذاری‌هایی چنین وانمود کند که در میان کارگزاران و سیاست مداران نظام جمهوری اسلامی ایران گروهی هستند که با سیاست‌های آنها موافق هستند. اما حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اعتراف آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه در ایران هیچ میانه‌رویی وجود ندارد تأکید می‌کنند: «قاطبه‌ ملت ایران طرفدار انقلاب هستند و بر انقلاب پافشاری می‌کنند، البته ممکن است برخی اوقات اشتباه و لغزش هم باشد اما هیچ‌یک از ملت ایران طرفدار وابستگی به آنها نیست.»

این معنا بار دیگر در گفته‌های یکی از شخصیت‌های آمریکایی نمود یافت. «جان برنان» رئیس سازمان سیا روز جمعه در اجلاس سالانه «همایش امنیتی اسپن» در بخش کوتاهی از اظهاراتش که بیشتر بر موضوع سوریه متمرکز شده بود، به موضوع ایران و توافق هسته‌ای نیز پرداخت.

لفاظی‌های رئیس سازمان سیا

جان برنان با به کارگیری لفظ «میانه‌رو» در پاسخ به این سوال که آیا توافق هسته‌ای تغییری در لحن و اقدامات ایران ایجاد کرده یا نه، گفت: «تصور می‌کنم که این (توافق هسته‌ای) کار درستی بود که انجام شد، چرا که جلوی پیگیری برنامه تسلیحات هسته‌ای آن‌ها را گرفت. این کار رئیس‌جمهور (حسن) روحانی را هم که از دید ما بین عناصر فعال در ایران فردی بسیار میانه‌روتر به شمار می‌آید، تقویت کرد. او باید دستاوردهای بیشتری داشته باشد تا حمایت بیشتری جلب کند، به این دلیل که در حکومت ایران بین تندروها و میانه‌روها رقابت وجود دارد.»

دو قطبی‌سازی میانه‌رو-تندرو در حالی در ادبیات سران آمریکایی و غربیها در مورد سیاستمداران ایرانی به کار می‌رود که آنها لفظ تندرو را برای گروههایی مثل داعش نیز به کار گرفته‌اند. این بازی رسانه‌ای سبب می‌شود تا مخاطبان رسانه‌ها در غرب اسیر این «وانموده»‌سازی شوند و تصور کنند که طرفداران انقلاب اسلامی در ایران همطراز گروه‌های تندروی تکفیری هستند و این در حالی است که ایران اصلی‌ترین مبارز علیه این گروه‌هاست.

پشت این گفته‌ها چیست؟

از طرفی دیگر اهداف آنها از به کارگیری این الفاظ در داخل ایران دامن زدن به دو قطبی‌سازی میان سیاستمداران و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی است. البته کار به همین جا ختم نشده و رئیس سازمان جاسوسی و اطلاعاتی سیا به صورت علنی تاکید می‌کند که باید رئیس جمهور ایران دستاوردهای بیشتری داشته باشد! حال موضوعی که ذهن را به خود مشغول می‌کند این است که این موضوع یک رویکرد عملی است یا تنها دامن زدن به همان دوقطبی‌سازی می‌تواند باشد؟ چرا که اگر رویکرد عملی سازمان سیا چنین باشد اظهار علنی آن در میان خبرنگاران چه توجیهی دارد؟

رئیس سازمان سیا در ادامه می‌افزاید: «زمانی که ما در مورد ایران صحبت می‌کنیم، برخی تصور می‌کنند که این یک کشور یکدست (از لحاظ گرایشات سیاسی) است، اما اینطور نیست. درست مثل، ایالات متحده که درون محیط سیاسی‌اش اختلاف نظر وجود دارد. بنابراین، در حالی که آنها سال آینده انتخابات برگزار می‌کنند، ما به دقت اوضاع را تحت نظر خواهیم داشت تا ببینیم موازنه رقابتی که درون حکومت وجود دارد، چطور پیش می‌رود.»

رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا در مورد رئیس جمهور ایران گفته است: «اما خوب به نظرم روحانی نشان داده که علاقمند است که ایران را به جامعه ملل بازگرداند. نگرانی من این است که، خوب بسیاری از ایرانی‌ها انتظار داشتند که با آزاد شدن دارایی‌های این کشور، پول به زندگی آنها سرازیر شود، اما خوب این مسئله زمان می‌برد.»

رئیس سازمان سیا و حرف‌های گول زنک

اما جالب‌تر از همه آن بخش از سخنان جان برنان است که به نظر می‌رسد روی صحبتش با مردم ایران است: «درآمد و پولی که آزاد و وارد ایران شده، الان برای تقویت واحد پولی این کشور هزینه شده یا برای توسعه زیرساخت‌ها هزینه می‌شود، به همین جهت مشخص شدن آثار گسترده‌تر آن بر زندگی مردم ایران، کمی زمان می‌برد.» این بخش از سخنان او به شکلی زیرکانه در توجیه برجام بیان شده است، چرا که بنا بر نظرسنجی‌ها نفرت مردم ایران از آمریکا بیشتر شده و پس از برجام نیز همچنان دولت آمریکا را عامل بدعهدی‌ها می‌دانند. حال با این اوصاف گویا برنان قصد دارد با گفته هایش بدعهدی آمریکایی‌ها را بپوشاند و به نوعی عوام فریبانه آثار برجام را به آینده موکول کند. این دور باطل در آینده نیز تکرار خواهد شد و آنها در آینده نیز علت به ثمر نرسیدن برجام را به هر چیزی جز بدعهدی آمریکا پیوند خواهند زد.

برنان در ادامه در پاسخ به این سوال که برجام چه تأثیری بر روابط دوجانبه تهران و واشنگتن داشته، گفت: «در حال حاضر مذاکرات گسترده‌ای میان دولت ایالات متحده و دولت ایران در مورد برخی از موضوعات حل‌نشده در جریان است، از جمله در مورد اینکه نظام مالی بین‌المللی چطور باید با ایرانی که حالا کمتر در محاصره تحریم‌ها قرار دارد، رفتار کند. بنابراین گفت‌وگوها ادامه دارد و طرف ایرانی هم ناراحتی‌هایی دارد. با این حال تصور می‌کنم که تا الان پایبندی به توافق خوب بوده است. معتقدم که اوضاع دارد خوب، پیش می‌رود. آهسته، اما خوب.»

برنان در این بخش از سخنانش مدعی مذاکرات گسترده میان تهران و واشنگتن شده است. این در حالی است که قرار بود تا مذاکرات تنها پیرامون موضوعات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها صورت بگیرد. حال آنچه رئیس سازمان سیا مدعی آن شده اگر دروغ است که دولت باید ضمن تکذیب آن به تنویر افکار عمومی بپردازد و اگر دروغ نیست دولت و البته سایر نهادهای مربوطه مانند شورای عالی امنیت ملی باید در این خصوص به ملت ایران توضیح بدهند.

دولتی در طراز انقلاب اسلامی

این سخنان از زبان فردی بیان شده که رئیس سازمان سیا، یعنی اصلی‌ترین سازمان اطلاعاتی و جاسوسی آمریکاست. با توجه به آنچه در مورد اهداف دشمنان از به کارگیری عبارات میانه‌رو-تندرو بیان شد و تاکیدات رهبری در این باره و اینکه معظم له فرموده‌اند «قاطبه ملت ایران طرفدار انقلاب هستند و بر انقلاب پافشاری می‌کنند، البته ممکن است برخی اوقات اشتباه و لغزش هم باشد، اما هیچ‌یک از ملت ایران طرفدار وابستگی به آنها نیست.» لذا به نظر می‌رسد لزوم مرزبندی دولتمردان و شخص رئیس جمهور محترم با این ادبیات دشمنان بیش از پیش لازم می‌نماید.

دولتی که با آرمان‌های امام(ره) و انقلاب اسلامی در بیعت است، باید در گفتار و عمل به کسانی مانند رئیس سازمان سیا و دیگر دولتمردان آمریکایی ثابت کند که در حفظ نظام و دستیابی به آرمان‌های انقلاب همه با هم متحد هستیم و این هدفی است که در آن تردیدی نداریم. لذا موضع گیری علیه این گونه اقدامات چه در عمل و چه در گفتار شایسته هر دولتی است که بخواهد در طراز انقلاب اسلامی باشد و حرکت کند.

http://kayhan.ir/fa/news/81521

ش.د9501660

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات