پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
(روزنامه جمهوري اسلامي ـ 1395/11/13 ـ شماره 10799 ـ صفحه 6)
به گزارش ایرنا، «لقمان حکیم سیف الدین» وزیر امور مذهبی اندونزی، گفت که پادشاه عربستان اوایل ماه مارس(اسفند) برای تقویت روابط دو جانبه به این کشور سفر میکند.
«نجیب تون رزاق» نخستوزیر مالزی نیز اخیرا اعلام کرد ملک سلمان از این کشور همسایه اندونزی در جنوب شرق آسیا نیز دیدن خواهد کرد.
به نوشته روزنامه «کمپاس» اندونزی، وزیر امور مذهبی این کشور گفت که پادشاه عربستان در جاکارتا در چند فعالیت دو جانبه شرکت و با «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری این کشور دیدار و مذاکره میکند.وی گفت که این دیدار از اول ژانویه تا 9 مارس (12 دی تا 19 اسفند) در دستور کار بوده است که به طور مشترک با وزارت امور خارجه در دست بررسی است.
جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی شهریور ماه سال گذشته به عربستان سفر کرد و در جده با پادشاه این کشور عربی دیدار و برای توسعه همکاریهای اقتصادی رایزنی کرد.
رئیس جمهوری اندونزی سپتامبر سال 2015(94ش) نیز با ملک سلمان در مورد افزایش سهمیه حجاج این کشور رایزنی کرده بود و ریاض در ژانویه امسال 10 هزار نفر به سهمیه حجاج اندونزی افزود. علاوه بر این دولت عربستان سعودی سهمیه بندی قبل از کاهش سهمیه یعنی 211 هزار نفر را برای اندونزی درنظر گرفت. براساس این آمار سهمیه زائران اندونزی در سال 2017 میلادی 221 هزار نفر خواهد بود.
شرکت نفتی «آرامکو» عربستان سال گذشته سرمایهگذاری 10 میلیارد دلاری را به اندونزی پیشنهاد داد که با توجه به بحران مالی ریاض پس از کاهش قیمت جهانی نفت کارشناسان بعید میدانند این سرمایهگذاری محقق شود. همچنین اعلام شد آرامکو طرح مشترک چند میلیارد دلاری با مالزی در ایالت جوهور را به تعویق انداخته است.
پیشنهاد سرمایهگذاری آرامکو در اندونزی که مهمترین بخش سفر «جوکو ویدودو» در سال گذشته به خاورمیانه محسوب میشد، نشان میدهد عربستان برای جلب نظر اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان که میتواند در معادلات سیاسی منطقهای و جهان اسلام تاثیرگذار باشد، تلاش میکند.
کارشناسان در آن زمان تاکید داشتند جلب نظر اندونزی برای حمایت از سیاستهای تند شورای همکاری خلیج فارس بسیار مشکل است و به همین دلیل روزنامه تمپو در آن دوره نوشت: موقعیت اندونزی در تقابل با شورای همکاری خلیج فارس است که مسیر جنگ را در یمن انتخاب کرد. موضع سیاسی اندونزی به عنوان بزرگترین کشور مسلمان جهان در مورد درگیریها در جهان اسلام به یقین بسیار مهم است.
عربستان بزرگترین شریک تجاری اندونزی در خاورمیانه است. ارزش تجارت بین اندونزی و عربستان سعودی سال 2014 میلادی به 8 میلیارد و 600 میلیون دلار رسید و ارزش سرمایهگذاری عربستان در این کشور جنوب شرق آسیا در نیمه نخست همان سال بیش از 29 میلیون دلار بود.
از سوی دیگر پادشاه عربستان قرار است به مالزی دیگر کشور جنوب شرق آسیا نیز سفر کند، کشوری که بهمن ماه سال گذشته در رزمایش «رعد الشمال» به مدت یکماه در شمال عربستان سعودی و با شرکت نیروهایی از 20 کشور شرکت کرد و 75 افسر و عضو نیروهای مسلح این کشور مهر ماه جاری مدال «رعد الشمال» از ریاض دریافت کردند.
مالزی، عربستان و آمریکا 9 آبان امسال نیز رزمایش مشترک «نیزه شمال 2016» را در شمال غربی عربستان برگزار کردند.
«نجیب تون رزاق» نخستوزیر مالزی نیز از سال 2010(89ش) تاکنون دستکم پنج سفر به عربستان سعودی داشته است. روابط رسمی دیپلماتیک عربستان و مالزی از سال 1961 آغاز شد، اما طی سالهای اخیر این مناسبات بسیار گسترده شده است.
http://jomhourieslami.net/?newsid=123338
ش.د9504290