تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۷  ، 
کد خبر : ۳۰۱۱۲۱
«مردم‌سالاری» بررسی می‌کند

ادامه سیاست‌های ضدایرانی دولت سعودی

(روزنامه مردم‌سالاري - 1396/02/23 - شماره 4314 - صفحه 15)

گروه سیاسی: محمدبن‌سلمان، جانشین ولیعهد عربستان چهارشنبه هفته گذشته در اظهاراتی خصمانه علیه جمهوری اسلامی ‌ایران مدعی شد: هیچگونه نقطه مشترکی میان ما و ایران وجود ندارد، چگونه ما با ایران به تفاهم و گفت‌وگو برسیم وقتی که منطق ایران زمینه‌سازی برای ظهور امام مهدی است و آن هم از طریق سیطره بر جهان اسلام محقق می‌شود. محمدبن‌سلمان در ادامه مدعی شد: هدف اصلی ایران رسیدن به قبله مسلمانان است و ما منتظر نمی‌مانیم تا عربستان به میدان جنگ تبدیل شود بلکه ایران را به میدان جنگ تبدیل خواهیم کرد.

جانشین ولیعهد عربستان آن‌چه آن را تفکرات افراط‌گرایانه ایران می‌خواند را مانع گفت‌وگو با تهران عنوان کرد. این اظهارات با واکنش دستگاه دیپلماسی و در پی آن وزارت دفاع کشورمان همراه بود. بهرام قاسمی‌سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات ستیزه‌جویانه جانشین ولیعهد عربستان در مصاحبه با یکی از رسانه‌های کشورش، سخنان وی را در خوش‌بینانه‌ترین حالت ناشی از فهم نادرست شرایط منطقه دانست و گفت: این اظهارات سند گویایی برای ترویج تروریسم و پیگیری سیاست‌های تنش ساز و مخرّب سعودی‌ها در منطقه و مسائل ایران است. بهرام قاسمی ‌با اشاره به اینکه شرایط کنونی منطقه مناسب طرح چنین تفکرات غیرسازنده ای نیست، افزود: آنچه جمهوری اسلامی‌ایران طی سالهای گذشته در کلام و عمل نشان داده، تلاش برای استفاده از نقاط مشترک جهت حصول به تفاهم و گشودن باب همکاری با تمام کشورهای منطقه بوده و این گونه اظهارات در حالیکه منطقه تنش آلود غرب آسیا بیش از هر منطقه دیگری به تفاهم و همکاری میان کشورها نیازمند است، دور از خرد سیاسی و گامی‌نادرست و خطایی راهبردی تلقی می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به ادعاهای مطرح شده در سخنان این شاهزاده سعودی تأکید کرد: آنچه برای جمهوری اسلامی‌ایران اهمیت دارد، وحدت جهان اسلام و همگرایی کشورها برای برون رفت از بحران‌های متعدد در این منطقه حساس است؛ بحران‌هایی که ریشه در مداخلات خارجی و زایش و رشد تفکرات افراطی و تروریسم تکفیری داشته و از سوی اندیشه‌های فرقه‌گرایانه وهابیت در عربستان سعودی تغذیه می‌شوند.

سردار دهقان وزی نیز در سخنانی گفت: به حکام دست نشانده و مرتجع منطقه و به رییس‌جمهور تاجرپیشه کم‌تجربه آمریکا توصیه می‌کنم تا خود برای تاریخ و آیندگان عبرت نشده‌اند از گذشتگان عبرت بگیرند و از سرنوشت صدام درس بیاموزند. جمهوری اسلامی‌ایران همچنین در واکنش به سخنان تحریک‌آمیز وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان سعودی، نامه اعتراضی به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت نوشت و از شورای امنیت خواست این نامه به صورت سند رسمی‌شورای امنیت منتشر شود. در ادامه روند مواضع و سیاست‌های ضد ایرانی دولت عربستان سعودی، روز گذشته و تنها پس از دو هفته که از حادثه میرجاوه و شهادت مرزبانان ایرانی می‌گذرد، رسانه‌های سعودی به منظور ایجاد اختلافات داخلی، نظام جمهوری اسلامی‌ایران را «اشغال‌گر» و استان بلوچستان را منطقه «اشغالی» نامید.

پس از حادثه اخیر میرجاوه و شهادت مرزبانان کشورمان، شبکه رسمی‌الأخباریه عربستان با اشغال‌گر نامیدن نظام جمهوری اسلامی‌ایران و نام بردن از گروهک تروریستی جیش العدل به عنوان گروه «مقاومت» از شهادت 10 مرزبان ایرانی خبر داد. این شبکه سعودی با نادیده گرفتن کشتار این گروهک تروریستی، انجام این عملیات را «قهرمانانه» توصیف کرد و بیانی مبتنی بر دخالت در امور داخلی ایران افزود: در روز چهارشنبه در منطقه میرجاوه در مرز بلوچستان «اشغالی» و به منظور دفاع از ملت بلوچ که از ظلم و ستم نظام ایران رنج می‌برند این عملیات انجام شد. بعد از انتشار این خبر بسیاری رسانه‌های سعودی و عربی هم‌چون الوطن العربی و الحدث نیوز نوشتند: تلویزیون عربستان رسماً نظام جمهوری اسلامی‌ایران را اشغال‌گر، منطقه بلوچستان را اشغالی و گروهک جیش العدل را نیروی مقاومت خواند و سپس به جزئیات این خبر پرداختند.

بعد از آن نیز فیصل القاسم مجری نام آشنای شبکه الجزیره در صفحه توئیتر خود نوشت: بعد از این‌که شبکه الأخباریه عربستان این خبر را منتشر کرد منطقه وارد جنگ بزرگی با ایران خواهد شد. عربستان به طور رسمی‌بلوچستان را منطقه اشغالی و نظام جمهوری اسلامی‌ایران را نیروی اشغال‌گر فارسی نامید. سپس مدعی شد: ایران به زودی وارد درگیری‌های بزرگ داخلی و خارجی خواهد شد. روز گذشته همچنین نماینده دائم عربستان در سازمان ملل با خصمانه خواندن فعالیت‌های ایران در منطقه گفت: عربستان برای مقابله با ایران با آمریکا همکاری می‌کند. عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده دایم عربستان در سازمان ملل با شرکت در سمیناری در واشنگتن ضمن خصمانه خواندن فعالیت‌های ایران در منطقه مدعی شد که عربستان برای مقابله و متوقف کردن فعالیت‌های ایران در منطقه با دولت دونالد ترامپ همکاری می‌کند. وی در ادامه با اشاره به این‌که روابط آمریکا و عربستان بسیار قوی و محکم است گفت: دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا با انتخاب کردن عربستان به عنوان مقصد در اولین سفر خارجی‌اش اهمیت تقویت روابط دو کشور را نشان داد.

المعلمی ‌در پایان گفت: رییس‌جمهور آمریکا بارها و در مناسبات مختلفی از نقش عربستان در منطقه تقدیر و تشکر کرد. عربستان در حالی ایران را به اقدامات خصمانه در منطقه متهم می‌کند که نقش این کشور در تحولات منطقه تخریبی و در حمایت از تروریست‌ها در سوریه و عراق است. ایران به درخواست دولت رسمی ‌سوریه و عراق مستشاران نظامی‌اش را به این کشورها فرستاده است و اقداماتش در مقابله با گروه‌های تروریستی تکفیری است. روابط ایران و عربستان با تشدید تنش در سوریه رو به تیرگی گذاشت و بعد از آنکه سفارت این کشور در تهران به آتش کشیده شد، دولت این کشور سفارت خود را تعطیل کرد و روابط سیاسی و دیپلماتیک تهران ـ ریاض قطع شد. مقامات سعودی در مجامع و دیدارهای مختلف و نیز اظهارات متعدد در سال‌های اخیر اظهارات تند و یک‌جانبه‌ای علیه ایران به کار گرفته‌اند که حاکی از تمایل آنها به ادامه تنش میان دو کشور است. این در حالی است که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند تمایلی به تنش با عربستان ندارند و اگر مقامات این کشور دست از اقدامات تخریبی و اظهارات غیرواقعی علیه ایران بردارند حاضر به گفت‌وگو با آنها هستند اما رفتار مقامات عربستانی حاکی از آن است که تا کنون چنین تمایلی وجود ندارد.

http://www.mardomsalari.net/4314/page/15/13100

ش.د9600145

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات