تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۹  ، 
کد خبر : ۳۰۳۴۰۴
روحاني در جلسه هيئت دولت:

حسادت‌هاي بعد از رقابت‌هاي انتخاباتي معنا ندارد

(روزنامه شرق - 1396/04/22 - شماره 2910 - صفحه 3)

ايسنا: رئيس‌جمهوري روز گذشته در جلسه هيئت دولت، با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران در همه مراحل و مقاطع نشان داد يک سياست عاقلانه و توأم با حکمت براي منطقه و جهان دارد، گفت: «در موضوع هسته‌اي، ايران نشان داد که دنبال راه‌حل مسالمت‌آميز براي مسائل پيچيده بين‌المللي است. ما مسئله را نه‌تنها با شش قدرت حل کرديم، نه‌تنها با سازمان ملل متحد و شوراي امنيت موضوع را حل کرديم، بلکه حتي با آژانس تخصصي موضوعي مثل PMD را حل‌وفصل کرديم. اين نشان مي‌دهد که نظام جمهوري اسلامي ايران، نظام باتدبيري است و با کمک و حمايت مردم و هدايت‌هاي مقام معظم رهبري، راه درست و صحيح را انتخاب مي‌کند».

حجت‌الاسلام حسن روحاني افزود: «امروز مردم ما هم بايد بتوانند از نعمت ثبات نسبي و امنيت در منطقه استفاده کنند و هم بتوانند از اجراي برجام به خوبي استفاده کنند. فرصتي را همه با کمک هم ايجاد کرديم؛ اين مسئله جناح و حزب نيست، اين مسئله حتي مختص به يک قوه نيست، همه مردم ايران در کنار هم قرار گرفتند و يک معضل را حل، خطري را رفع و گرهي را باز کردند و يک فضاي جديد به وجود آوردند».

او عنوان کرد: «در اين فضاي جديد، اول گفتند که برجام اجرائي و عملياتي نمي‌شود و گفتند آمريکايي‌ها نمي‌گذارند. ديديم که قدم به قدم توانستيم از اين مشکلات عبور کنيم. به اعتقاد من همين امروز که نسبت به تعهد آمريکا اعتماد کافي نداريم و آمريکايي‌ها معمولا در تعهدات خودشان بدعهدي مي‌کنند، اما همين امروز سخت‌ترين روز براي آمريکا در مسئله هسته‌اي ايران است».

روحاني گفت: «هيچ زماني مثل امروز براي آمريکايي‌ها تصميم‌گيري سخت نبوده است. آمريکايي‌ها وقتي تصميم گرفتند پرونده ما را دچار مشکل کنند، اين کار را کردند، وقتي خواستند پرونده را به شوراي امنيت ببرند، بردند، وقتي خواستند قطع‌نامه عليه ما صادر کنند، صادر کردند، وقتي خواستند ما را تحريم کنند، تحريم کردند و وقتي خواستند قانون‌شان را فرامرزي کنند، فرامرزي کردند اما امروز سخت‌ترين روز را دارند و مرتب تکرار مي‌کنند که اين برجام توافق خوبي براي آمريکا نبوده است. برخي از مسئولان آمريکايي مي‌گويند سر آمريکا کلاه رفته، اما در عين حال دست و پايشان بسته است».

رئيس‌جمهوري افزود: «جمهوري اسلامي ايران راهي را انتخاب کرد که براي بدخواهان هم تخلف از اين قرارداد کار ساده‌ و آساني نيست و بسيار پرهزينه‌ است. اين افتخار سياست جمهوري اسلامي ايران و افتخار ديپلمات‌هاي ماست. امروز بايد از اين فضا به خوبي بهره‌برداري و استفاده کنيم».

روحاني عنوان کرد: «امروز ديگر زمان رقابت انتخاباتي نيست. اصلا چنين حسادت‌هايي بعد از رقابت‌هاي انتخاباتي معنا و مفهوم ندارد؛ اينکه تا مي‌بينيم دولت موفقيت‌هايي به دست آورده، عده‌اي بخواهند ناراحت شوند. موفقيت دولت موفقيت همه ملت است. دولت چيزي نيست جز نمايندگي از طرف مردم. دولت نماينده مردم است و هر کاري دولت انجام مي‌دهد در واقع به پشتوانه مردم و با اجازه و نظر مردم است». او گفت: «به همين دليل است که رئيس‌جمهور وقتي مي‌خواهد انتخاب شود برنامه چهارساله خودش را به مردم ارائه مي‌دهد و مردم در واقع علاوه بر اينکه به فرد رأي مي‌دهند، به برنامه و راهکارها و رويکردها رأي مي‌دهند. به همين دليل کانديداها با هم مناظره مي‌کنند و نظرات خودشان را مي‌گويند و با مردم صحبت مي‌کنند. ديدارهاي مختلف چهره به چهره با مردم دارند و براي آنها توضيح مي‌دهند که ما مي‌خواهيم چه کار کنيم. مردم بر مبناي قول آنهاست که پاي صندوق آرا مي‌آيند وگرنه به اين نيست که بين (الف) و (ب) از (الف) خوشمان بيايد يا از (ب) خوشمان بيايد! بحث در اين است که (الف) ما را به کجا مي‌رساند يا (ب) ما را به کجا مي‌رساند و برنامه‌ها و آينده‌شان چيست؟». روحاني افزود: «امروز روزي است که ما بايد از فضاهاي به‌وجودآمده استفاده کنيم. به نظر من توافق هسته‌اي يکي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران است. پيروزي ملت عراق بر تروريست‌ها و ان‌شاء‌الله در آينده پيروزي مردم سوريه بر تروريست‌ها هم درست است که پيروزي ملت عراق و ملت سوريه است، اما پيروزي همه ملت‌هاي منطقه و مخصوصا مردم ايران هم هست چراکه ما همه جا در کنار اين ملت‌ها بوديم، آنها را ياري رسانديم و کمک کرديم».

داعش اقليتي بود که مي‌خواست براي يک ملت تصميم بگيرد

رئيس‌جمهور ادامه داد: «در عين حال بايد بدانيم که مبارزه با تروريست‌ها با مبارزه با تروريسم دو مقوله است. شايد با تروريست‌ها مبارزه‌کردن با اينکه خودش في‌ذاته مشکل است، ولي در برابر مبارزه با تروريسم، خيلي زياد مشکل نباشد. به هر حال در يک بازه زماني چندساله با تروريست‌ها مبارزه مي‌کنيم و آنها را از پاي درمي‌آوريم اما مبارزه با تروريسم، مبارزه با يک تفکر است، مبارزه با يک فرهنگ است. اين کار بسيار طولاني است. اينکه فکر افراطي و خشونت را در جامعه از بين ببريم، نيازمند زمان طولاني است». روحاني با تأکيد بر اينکه همه مردم بدانند که اقليتي کوچک نمي‌تواند براي يک ملت تصميم بگيرد، گفت: «داعش چه بود؟ داعش اقليت کوچکي بود که مي‌خواست براي يک ملت و حتي دو ملت در اين منطقه يا ملت‌هاي ديگر تصميم بگيرد. داعش گروهي بود که حرف صاحب‌نظران را قبول نداشت. از اسلام و قرآن خودش يک تفسير من‌درآوردي کرده بود و بعد هم به آن عمل مي‌کرد. ماهيت اصلي اين تفکر اين است که يک گروهي، متخصصان، انديشمندان و صاحب‌نظران را قبول ندارند و در برابر آنها لجاجت مي‌کنند. تحجر و جمود فکري دارند».

او عنوان کرد: «اين افراد يک چيزي به ذهن‌شان آمده و آن را به‌حق مي‌دانند و نسبت به آن جزميت پيدا و بر مبناي آن عمل مي‌کنند. مبارزه با تروريسم راه طولاني در پيش دارد و کارش هم عمدتا فرهنگي، سياسي و اقتصادي است. البته کار امنيتي هم لازم است که بايد همه اينها در کنار هم باشد تا بتوانيم در منطقه بر کل تفکر افراطي و بر تروريسم به معني واقعي کلمه، پيروز شويم».

روحاني افزود: «برخي از کشورهاي منطقه، به خاطر بي‌تجربگي در امر حکومت و منطقه، تازه‌کار و جوان هستند و به دنبال اخلال در منطقه و بلندپروازي‌هايي هستند. آنها مشکلاتي براي منطقه درست کردند. اميدواريم آنها هم به مسير درست برگردند و بدانند اين منطقه، منطقه بزرگ و پيچيده‌اي است».

رئيس‌جمهور گفت: «جمهوري اسلامي ايران يک کشور قدرتمند است که نمي‌شود در برابر آن با لحن نادرست و غلط سخن گفت. آنهايي که ابرقدرت بودند از گفتن آن حرف‌هاي نابجا در برابر جمهوري اسلامي پشيمان شدند، اينها که چيزي نيستند. بايد ادب گفتار را مراعات کنند. آمريکايي‌ها هم بايد ادب را مراعات کنند. برخي از مقامات و نظامي‌هاي آنها هم گاهي حرف‌هايي مي‌زنند؛ حرف‌هاي کهنه‌اي که بارها تکرار شده است». او افزود: «آدمي که در طول ٤٠ سال گذشته بارها اين تجربه را کرده و هر روزي که خواسته قدمي عليه جمهوري اسلامي ايران بردارد، اقداماتش محکوم به شکست بوده و از اين به بعد هم محکوم به شکست خواهد بود، بايد عبرت بگيرد».

برخي در منطقه، اشغال موصل را جنگ شيعه و سني تعبير کردند

رئيس‌جمهوري خشونت و افراط‌گري را خطري بزرگ براي منطقه و جهان دانست و تأکيد کرد که پيروزي مردم عراق بر تروريست‌هاي داعش و آزادسازي موصل، حرکتي خوشحال‌کننده نه‌تنها براي مردم عراق، بلکه براي مردم ايران و همه ملت‌هاي منطقه است.

روحاني گفت: «هيچ‌کس آن روزي را که تروريست‌ها موصل را اشغال کردند و در فکر اشغال شهرهاي ديگر عراق ازجمله اربيل و حتي بغداد بودند، فراموش نکرده است. در آن روز اولين کشوري که به کمک مردم عراق شتافت و در مقابل تروريست‌ها در کنار دولت عراق قرار گرفت، جمهوري اسلامي ايران بود و اين در تاريخ ثبت شده و براي مردم منطقه تا هميشه باقي خواهد ماند».

او افزود: «آن کشورهاي بزرگي که در حدود ١٦ سال اخير، منطقه را با مداخله نظامي و با اشغال افغانستان و عراق به ناامني کشيدند، به‌رغم درست‌کردن پايگاه‌هاي نظامي و استقرار ناوها و هواپيماهايشان در منطقه، نه‌تنها اقدامي در برابر تروريست‌ها در عراق انجام ندادند، بلکه شايد از اينکه منطقه دچار مشکلات جديد شده، خوشحال هم بودند چراکه اين موضوع به فعال‌ترشدن کارخانجات اسلحه‌سازي آنها و ايجاد بهانه‌ براي مداخله بيشتر در منطقه کمک مي‌کرد».

رئيس‌جمهور با اشاره به اينکه برخي از کشورهاي منطقه هم متأسفانه از اين اتفاقات ناخوشايند اظهار خوشحالي کردند، عنوان کرد: «اينها در رسانه‌ها و گفتارهايشان به عنوان اينکه اين تقصير خود نخست‌وزير و دولت عراق بوده، مسئله را به جنگ شيعه و سني تعبير کردند و گفتند که در عراق به مردم سني ظلم شده و به اين دليل اين تروريست‌ها به وجود آمدند و موصل اشغال شده است».

روحاني گفت: «براي مردم ايران اما امروز بسيار مبارک است، چراکه نشان مي‌دهد دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران از آغاز تصميم درستي گرفت و امروز همه جهانيان درواقع به نحوي به درستي مسيري که ايران انتخاب کرده بود، اعتراف مي‌کنند».

او با اشاره به اينکه در همان آغاز دولت يازدهم در سازمان ملل به دنيا گفتيم که امروز خشونت و افراطي‌گري يک خطر بزرگ براي منطقه و جهان است و همه بايد دست به دست هم دهيم و جهاني عاري از افراطي‌گري و خشونت داشته باشيم، عنوان کرد: «خوشبختانه سازمان ملل به آن ندا پاسخ مثبت داد و قطع‌نامه پيشنهادي ايران در مجمع عمومي سازمان ملل به اتفاق آرا تصويب شد. اين نداي اول ايران در اين منطقه بود، قبل از اينکه هنوز مسئله تروريسم و افراطي‌گري در منطقه اوج بگيرد».

روحاني گفت: «بسياري از سران کشورهاي اروپايي که در سال ٩٢ در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل با آنها درباره مسائل منطقه صحبت مي‌کردم و براي آنها سخت بود که آن حرف‌ها را قبول کنند، در سال‌هاي بعد در همان ديدارهاي حاشيه سازمان ملل به من مي‌گفتند که امروز اعتراف مي‌کنيم حرف‌هاي شما در سال‌هاي گذشته درست بوده است». او افزود: «آنها انتخاب و راه ديگري را در پيش گرفته بودند. فکر مي‌کردند برهم‌زدن دولت‌هاي منطقه و حاکميت دولت‌ها در اين منطقه، راه حل است. آنها فکر مي‌کردند حاکميت عراق و سوريه و برخي کشورهاي ديگر منطقه بايد تغيير کند. برخي فکر مي‌کردند که مي‌توانند موضوع تروريسم را در منطقه به عنوان اعتراض مردمي جلوه دهند و بگويند اين مردم هستند که اين حکومت را نمي‌خواهند، در حالي که کاملا مشخص بود نمي‌شود ماهيت تروريسم را با پوشاندن اين لباس‌ها مخفي کرد».

او ادامه داد: «در ماه‌ها و سال‌هاي بعد، تروريست‌ها، مخصوصا داعش در سوريه و عراق کارهايي کردند که تقريبا همه طرفداران خودشان را شرمنده ساختند. انسانيت را در تاريخ زير علامت تعجب قرار دادند که آيا واقعا مي‌شود فردي ادعاي انسانيت بکند، يا حتي بالاتر ادعا کند که من پيرو دين توحيدي و رحمت يعني دين اسلام هستم و اين‌چنين در منطقه جلادي کند؟! شما ديديد فردي را در قفس گذاشتند و زنده زنده او را سوزاندند». روحاني با اشاره به اينکه چنين کارهاي وحشيانه‌اي در دهه‌هاي اخير کمتر سابقه داشت، عنوان کرد: «البته ما شبيه اين جلادي‌ها را در سال‌هاي ٥٩ و ٦٠ در ايران مشاهده کرديم. تروريست‌هايي در ايران بودند که متأسفانه اکنون برخي‌ از آنها در اروپا حضور دارند، پوست بدن يک پاسدار کميته را جدا کردند و درآوردند. ما اين جنايت‌هاي بزرگي را که منافقين در کشور ما انجام دادند، يادمان نرفته است. مردم ما با اين‌گونه جنايات ناآشنا نبودند، اما مردم جهان شايد کمتر با اين اقدامات وحشيانه آشنا بودند که تروريست‌ها تا اين حد مي‌توانند خطرناک باشند».

http://www.sharghdaily.ir/News/135964

ش.د9601410

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات