(روزنامه صبح نو ـ 1396/04/31 ـ شماره 278 ـ صفحه 4)
حجتالاسلام محسنی اژهای در کنفرانس خبریاش یکی از مهمترین دستگیریهای چند سال اخیر را به اطلاع افکار عمومی رساند.او در خصوص تخلفات فریدون و پرونده وی گفت: «در خصوص ایشان چندین نوبت تحقیق شد و برخی از افرادی که مرتبط با ایشان بودند، بازداشت شدند. برای ایشان قرار تأمین صادرشده و چون تأمین نشد، به زندان منتقلشده است. یعنی این قرار بازداشت موقت نیست و قرار تأمین وثیقه است و هرگاه قرار تأمین شود، او از زندان آزاد میشود.» روز بعد بازهم خبر فوری از وضعیت پرونده حسین فریدون منتشر شد؛ او با تأمین وثیقه آزاد شد. خبرگزاری فارس نیز نوشت؛ قرار صادرشده برای حسین فریدون ۵۰ میلیارد تومان بود اما شعبه رسیدگیکننده با قرار تأمین ۳۵ میلیاردی برای آزادی او موافقت کرد؛ اما هنوز راز چگونگی تأمین وثیقه میلیاردی آشکارنشده است؛ چه کسی یا کسانی به برادر رئیسجمهور کمک میلیاردی کردند؟
برادر جنجالآفرین
نام او خیلی زود بر سر زبانها جاری شد؛ برادری که در تکاپو بود از سایه برادر بزرگتر رهایی یابد و در کسوت سیاستمداری پرنفوذ در افکار عمومی شناخته شود. حسین فریدون در قامت «دستیار ویژه رئیسجمهور» در میانه مذاکرات هستهای به تیم مذاکرهکننده پیوست. وزارت امور خارجه، نقش او در کوران مذاکرات را «انجام مشورتها و هماهنگیهای لازم در طول مذاکرات» بیان داشت و عراقچی از گفتوگوهای سری حسین فریدون با تهران روایت کرد و اظهار داشت: «در روزهای آخر مذاکره که نیاز به ارتباط ویژه و لحظهای با رئیسجمهور داشتیم؛ برادر ایشان به زبان سرخهای با رئیسجمهور در تماس بود. البته ما مطمئن بودیم که کسی از موارد مطرحشده از سوی این دو برادر سرخه سر درنمیآورد.»
اما آنسوی فعالیتهای پنهانی او، از سوی منتقدان دولت و مسوولان نظارتی بیان شد. آقای ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، از نقشآفرینی حسین فریدون در انتصاب مسوولان بانکی خبر داد و گفت: «درباره موضوع مدیرعامل بانک رفاه که اخیراً نیز فیش حقوقی وی جنجالساز شد، گزارش تخلف کلان وی در زمان تصدیگری در بانک ملی را نیز داشتیم ولی با فشار آقای حسین فریدون و لابیگری وی، این فرد در سمت مدیرعامل بانک رفاه قرار گرفت.» گویا نام فریدون با رخدادهای بانکی گرهخورده بود. آقای علیرضا زاکانی از نقشآفرینی دستیار ویژه رئیسجمهور در همراهی دو بدهکار بانکی خبر داد و در سخنانی افشاگرانه گفت: «مالامیر و دانیال زاده افرادی هستند که فریدون پشت سر آنهاست و از دریافتکنندگان این تسهیلات و پورسانتها هستند. این دو نفر بدهکار بانکی هستند و فریدون پشت سر اینهاست. بهعنوانمثال بانک ملت 400 میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به اینها داده و آنها این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجدداً این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایهگذاری کردند و سالانه 24 درصد سود گرفتند.»
وثیقه نجومی دوستان فریدون
«با کمک دوستان ایشان خانههای این افراد وثیقه قرار گرفت و مبلغ وثیقه تأمین شد.» آقای محمدباقر نوبخت در نشست خبری هفتگیاش، خبر از صدور قرار تأمین وثیقه داد. سخنگوی دولت از بیان صریح اسامی «دوستان حسین فریدون» امتناع و به این جمله بسنده کرد که «بالاخره چنین فردی دوستان و آشنایانی دارد و شما مردم ما را میشناسید.» آقای علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی که این روزها به دنبال کار و آزادی حسین فریدون است، او نیز مانند سخنگوی دولت از تأمین وثیقه حسین فریدون بدون اسم بردن از فرد یا افرادی اشاره کرد و گفت: «مبلغ وثیقه فریدون ۵۰میلیارد تومان بوده که توسط دوستانش تأمینشده است.» در میان کتمان مسوولان دولتی از نام بردن دوستان صمیمی حسین فریدون، هفتهنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران سازندگی از نقش وزیر بهداشت رونمایی کرد و نوشت: «گفته میشود با پیشقدمی و همراهی وزیر بهداشت، امکان وثیقه گذاری و آزادی حسین فریدون، دستیار رئیسجمهور تا زمان صدور حکم فراهمشده است.» هرچند از میان یاران نزدیک حسن روحانی در پاستور، علی ربیعی، آقایان محمد شریعتمداری، مرتضی بانک و علیاکبر صالحی برای ملاقات برادر رئیسجمهور به بیمارستان رفتند اما نامی از وزیر بهداشت در صف ملاقاتکنندگان دولتی نبود.
اولین گیوه برکش
هرچند نزدیکان رئیسجمهوری شفافیت سازی پیرامون دوستان حسین فریدون را در دستور کار قرار ندادند ولی قاضیزاده هاشمی در مورد ثروتش شفاف سخن گفته است. وزیر بهداشت خود را ثروتمندترین وزیر کابینه نمیداند و پیرامون علل مزیتهای حضور وزیر پولدار در کابینه گفت: «وزیر پولدار خوب است، چون وقتی پولدار باشد، خودش را وقف میکند و به هیچچیز دیگری فکر نمیکند. در ضمن شائبهای هم به وجود نمیآید که او میخواهد از این فرصت برای خودش، خانواده و نزدیکانش استفاده کند.» در ادامه، سید حسن قاضیزاده هاشمی بخشندگی وزیر پولدار را اینگونه توصیف کرد: «وزیر پولدار بخشنده است، بادید وسیعتری نگاه میکند و در ایجاد فرصت برای دیگران، سخاوتمند است.» از سوی دیگر وی در کوران رقابت سیاسی ریاست جمهوری، تمامعیار از دولت حمایت کرد و به روایت کلیددار پاستور: «بعضیها با همه توان آمدند. به قولی بعضیها گیوه را برکشیدند، آستینها را بالا زدند و به میدان آمدند.» و حالا قاضیزاده هم از اولین گیوه برکشان است و هم به روایت حزب کارگزاران سازندگی، سخاوتمندی عملی خود را نشان داده است.
http://sobhe-no.ir/newspaper/278/4/10647
ش.د9601996