(روزنامه جوان – 1396/06/01– شماره 5170 – صفحه 5)
1- عزم راسخ، ايمان عميق، بصيرت بيپايان و شجاعت بينظير
در بيان چنين صفاتي معظمله با اشاره به شخصيت امام بزرگوار، درصدد هستند تلويحاً بنيان يك شخصيت انقلابي مسئول را بيان كنند. اين ويژگيهاي مبرز در اين مرد بزرگ و آسماني كه باعث به تلاطم افتادن اقيانوس انقلاب شد، جزو سرلوحهها و افتخارات مسئولان و ملت است و بايد در تعميق آنها تلاش فراوان كرد و دولتي كه بر بنيان شخصيتهايي از اين جنس باشد، هيچگاه مسير را ناصواب و غلط انتخاب نميكند.
2- در نظر گرفتن حضور دشمن و ترفندهاي دشمن
رهبر انقلاب ميفرمايند:«يكي از نكاتي كه بنده اصرار دارم تكرار كنم و نگذارم از ذهن كسي بيرون برود، حضور دشمن و ترفندهاي دشمن است. مسئولان مخاطبان اول اين سخنند. دشمن مشغول دشمني است، كارهاي گوناگوني انجام ميدهد، منتها به فضل الهي، به توفيق پروردگار، ملت ايران و مسئولان كشور آبديده شدهاند. امروز جمهوري اسلامي بهمراتب قويتر و مقتدرتر از سالهاي اول است، با وجود اينهمه تحريم، با وجود اينهمه دشمني، معنايش اين است كه ما از ترفندي كه دشمن عليه ما به كار برد، به نفع كشور و به نفع خودمان استفاده كرديم.» در ادامه معظمله با اشاره به دشمنيهاي صريح و آشكار و دشمنيهاي پنهان و پشت پرده دشمن، ضمن يكي شمردن اين دشمنيها، شناخت ترفندهاي دشمن و مقاومت و مقابله با آنها را جزو مهمترين مواردي دانستند كه بايد هميشه در دستور كار مسئولان قرار بگيرد و پاسخ دشمنيهاي دشمن داده شود.
3- تعامل گسترده با دنيا و مقابله جدي با صلابت و قدرت با استكبار و هر سلطهطلب
رهبر معظم انقلاب، منزوي كردن ايران در دنيا را يكي از ترفندهاي مهم استكبار خطاب كردند كه در برابر اين ترفند، تعامل گسترده با دنيا توسط مسئولان جايگزين شده است كه بايد گسترش اين مهم، روزافزون شود. معظمله ميفرمايند:«ما ميتوانيم با دنيا ارتباطات وسيع و گستردهاي داشته باشيم، هم به ملتها و دولتهاي ديگر كمك كنيم، هم از كمك آنها بهرهمند بشويم، حيات اجتماعي بشريت اينجور پيش ميرود: همكاري، همدلي، همراهي، تعامل با دنيا، اقليم ما، جغرافياي ما، امكانات فراوان ما، اين را براي ما آسان ميكند.» اما در كنار اين موضوع مهم، رهبر انقلاب ميفرمايند: «تعامل بينالمللي» نبايد ما را از اين نكته كه دشمناني هستند كه به نابودي ما كمر بستهاند، غافل كند. در برابر هر سلطهطلبي، با صلابت و قدرت ظاهر بشويد، آن سلطهطلب هر كه ميخواهد باشد؛ امروز از همه متجاوزتر و وقيحتر، رژيم ايالات متحده امريكاست.
4- تكيه بر هويت انقلابي با كار جهادي و حمايت مردمي
معظمله هويت انقلابي با كار جهادي مردمي را براي كشور مفيد دانسته و از مسئولان دولت درخواست دارند تا با چنين منشي، به فعالسازي ظرفيتهاي موجود در نظام برسند. ايشان ميفرمايند: «شما مسئولان كشور – بهخصوص آن مجموعهاي كه انشاءالله بهزودي تشكيل خواهد شد در حولوحوش رياست محترم جمهوري و هيئت دولت و قوه مجريه را تشكيل خواهند داد- سكاندار چنين نظام پرظرفيتي هستيد، اين را بدانيد. نظام جمهوري اسلامي و كشور عزيز ما يك نظام پرظرفيت و پرامكان و پراستعداد است، اين استعدادها را بايد دانهدانه شناخت و از آنها بهرهبرداري كرد. شما با تكيه بر هويت انقلابي - اين نكته بسيار مهمي است- با كار جهادي، با حمايت مردمي، با انبوه سرمايههاي مادي و معنوي كه امروز در اختيار شماست، ميتوانيد كشور را پيش ببريد.»
5- امانت دانستن مسئوليت
رهبر انقلاب ميفرمايند:«مسئوليت را، اين توانايي را، امانت بدانيد، همچنانكه اميرالمؤمنين فرمود: اين در گردن تو يك امانتي است.»
6- پرداختن به مشكلات اقتصادي و معيشتي ملت
پرداختن به مشكلات مردم كه امروز در درجه اول، مشكلات اقتصادي و معيشتي است از منظر معظمله بايد به يك نقطه قابل قبولي، در طول اين چهارسال برسد و دولت دوازدهم با نگاه معطوف به اين مسائل و مشكلات، چارچوب برنامهريزي و عملياتي خود را طراحي كند.
7- رعايت اولويتها (برقراري عدالت وريشهكن كردن فقر و فساد)
متأسفانه در بسياري از دولتها، اولويتها جابهجا شده و قاعده «الاهم فالاهم» از بين رفته و آنچه در فرعيات قرار گرفته، جزء اصول ميشود و اصول در قربانگاه فراموشي، ذبح ميگردد. اگر در يك دولت انقلابي ديد گسترده و وسيع وجود داشته باشد، قطع به يقين اولويتها خود را به نمايش ميگذارند و آنچه امروز در عرصه اجتماع مشاهد ميشود، چيزي جز بيعدالتيهاي موجود و فقر و فساد روزافزوني است كه همچون موريانه بدنه جامعه را ميخورد.
8- حركت با برنامه جامع (اجراي برنامه ششم توسعه)
متأسفانه به رغم تأكيد رهبر معظم انقلاب، اجراي برنامه ششم توسعه تاكنون يكسال به تأخير افتاده است و دولت آينده بايد مبناي حركت و برنامهريزي خود را بر اساس اين برنامه جامع و كامل پيش ببرد و وصول به اهداف و مقاصد آن را نيز ارزيابي و گزارش كند.
9- مهم دانستن اتحاد ملت
رهبر انقلاب ميفرمايند:«ما هرچه داريم، از وحدت ملت، از اتحاد ملت در بين خودشان و از اتحاد ملت با مسئولان و مجريان امور كشور داريم، اين اتحاد را حفظ كنيد. التهابآفريني نشود، دودستگيهاي مضر ايجاد نشود. مردم سلايق مختلف و نظرات مختلفي دارند، بسيار خوب، با سلايق و نظرات مختلف، بگذاريم مردم در كنار هم زندگي آرامي داشته باشند. از نظرات مخالف آشفته نشويد، مخالفين اگر نظري دارند، انتقادي اگر دارند، بگذاريد انتقاد كنند، نظرات مخالف را بدهند، آشفته نبايد شد، بالاخره كارهاي سنگيني است. نقص هم در كارهاي ما كم نيست، ممكن است كساني انتقاد كنند به ما، انتقاد را بپذيريم - بهمعناي تحمل كردن- تحمل كنيم.»
10- به ميان مردم رفتن و با مردم بيواسطه مرتبط شدن
متأسفانه برخي دولتمردان از رفتن بيواسطه ميان مردم و ارتباط چهره به چهره ابا دارند كه اين يا به كمتحركي آنها ارتباط پيدا ميكند يا آنها از پاسخگويي به مردم گريزان هستند ولي به هر حال از دل اين ارتباط بيواسطه است كه بسياري از مشكلات پيدا و بسياري از موارد حل ميشود.
11- قدر نيروهاي انقلابي و پرانگيزه را دانستن
در فرمايشات روز تنفيذ اين مهم، در ميان فرمايشات ايشان اينگونه مطرح شد:«قدر نيروهاي انقلابي و پرانگيزه را هم بدانيد، من به همه مسئولان سفارش ميكنم. نيروهاي مؤمن، پرانگيزه و انقلابي، كساني هستند كه در مشكلات، كشور را حفظ ميكنند، دفاع ميكنند، سينه سپر ميكنند، قدر اينها را بدانيم.» مصداق بارز اين نيروهاي پرانگيزه انقلابي را در مدافعين حرم تعريف كرد كه براي دفاع از اسلام و كشور سر از پا نميشناسند و همچون شهيد حججي خطيرترين صحنهها را با وجود خود به نمايش ميگذارند.
12- توكل به خداوند و باور وعده نصرت الهي
اين شاخصه آخر جزو مهمترين، اولين و پايهايترين اصل در يك دولت انقلابي است؛ اينكه همه مسائل و موضوعات را متوجه خدا بدانيم و در راه رضايت او قدم برداريم و قدرت برتر تنها از آن اوست و او ميتواند گره همه مسائل و مشكلات را باز كند و به تمام وعدههاي او، باور قوي داشته باشيم، ميتواند يك دولتي را فراهم سازد كه در برابر همه مشكلات و مسائل و تهديدات مقاوم و از سازش با دشمنان دور باشد.
ش.د9602368