(روزنامه آفتابيزد - 1395/12/16 - شماره 4848 - صفحه 2)
گروه سیاسی: فیشهای نجومی؛ دغدغه یا توطئه؟! این پرسشی است که این روزها بعد از مصوبه اخیر مجلس و البته بیانیه جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی) مطرح است.
بحث عدالت در نظام پرداخت سالهاست همواره یکی از دغدغههای مردم و برخی مسئولان بوده و انتشار و افشای فیشهای نجومی در چند ماه گذشته موجی از انتقادهای به حق را از جانب مردم به همراه داشته، نتیجه آن تشکیل نشستها و همایشها و کارگروههایی برای مدیریت بحران در دستگاههای اجرایی و نظارتی کشور بوده است. بعد از آنکه مشخص شد، چاره کار خارج از بحث همایش است تصمیم بر این شد که مجلس با مشخص کردن حد و مرز حقوق مدیران حداقل جلوی بعضی سوءاستفادهها در سمتهای مدیریتی را بگیرد.
و حتما تا الان میدانید که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامیدر جریان بررسی و تدوین قانون برنامه ششم توسعه، روز چهارشنبه هفته گذشته، برای تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح ماده 38لایحه برنامه ششم توسعه موافقت کردند. طبق این ماده قانونی، سقف حقوق مدیران و روسای نهادهای نظام تا 24 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
همین مصوبه کافی بود تا جمنا از آب گل آلود ماهی بگیرد و در بیانیهای شدیداللحن از لفظ ریشخند عدالت دروصف اقدام مجلس از آن یاد کند و بنویسد از مجلس دهم بوی تعفن برمیآید!! این جبهه در بیانیهای پس از این مصوبه در اعتراض به مجلس نوشت: معنای این مصوبه شرم آور که باید آن را "ریشخند عدالت" نامید، آن است که بهارستاننشینان با آرای خود به فاصله طبقاتی 30 برابری حقوق بگیران رای "آری" دادهاند.
.... مجلسی که باید "عدالت " را از میان سرپنجههای ظلم و تبعیض و فاصله طبقاتی آزاد کند به طرحها و لوایحی رای میدهد که از آن بوی متعفن منجلاب اشرافیت و سرقت از بیتالمال به مشام میرسد... دولتمردی که عدالتخواه نباشد، یک متجاوز به حریم الهی است... "البته اینها را در کنار حرفهای اصولگرایان دیگری چون احمد توکلی نیز بگذارید که دور برداشته و در چنین جوی گفته:" اگر مرد عمل نیستید، حداقل نام مجلس را عوض کنید."
اما بیانیه جمنا، باعث واکنشهای صریح علی لاریجانی رییس مجلس، نسبت به این جبهه در دوروز گذشته شد، واکنشی که تیتر اصلی بسیاری از روزنامهها شد:"دریافتی زمان نمایندگی شما معلوم است، برای مردم جانماز آب نکشید."
اشاره لاریجانی به برخی اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا) است که زمانی نمایندگی مجلس را برعهده داشتهاند.... او سپس به نقش حاجی بابایی در مصوبه اخیر اشاره دارد حاجی بابایی، یکی از چهرههای اصلی جمنا و البته کاندیداهای محتمل سال 96 نیز هست؛ "شورای نگهبان ایراد گرفته بود و آقای حاجی بابایی هم که پیگیر این ماجرا بود در شورای نگهبان به ایشان گفتند که اگر مشاغل مدیریتی را اضافه کنید مسئله حل میشود؛ این جوسازی صورت گرفته علیه مجلس ناجوانمردانه بود"... لاریجانی با این گفتههایش اشاره داشت که آنچه تصویب شده مصوبه شورای نگهبان است!!
روز گذشته اما بار دیگر رییس مجلس در اینباره گفت:" جرات ندارند به شورای نگهبان چیزی بگویند، مجلس را میکوبند.او البته با اشاره به رسانههای هم خط جمنا که روز بعد ازاین مصوبه تلاش داشتند بگویند مجلس نسبت به این مصوبه عقب نشینی کرده است گفت بر خی رسانهها میگویند مجلس حرفش را پس گرفت؛ ما پسگرفتیم؟ ما حرف اولیه خودمان را تایید کردیم."
حملات تند جمنا با ادبیات و زبانی غیر منتظره نسبت به مجلس و رییس مجلس در بیانیه اخیر از یک سو و جملات متقابل علی لاریجانی نسبت به جمنا از طرفی دیگر؛ بیسابقه است.
عصبانیت لاریجانی از چیست؟
علی لاریجانی برای نخستین بار است که بهجای اظهارنظرهای سیاست ورزانه و دو پهلو خودش را مشخصا با جبهه " جمنا " رودررو میکند. جبههای که اصولگرایان این روزها برروی آن قسم میخورند!! لاریجانی در قامت رییس مجلس به سر گروه اصولگرایان بی محابا تاخت و تاز کرده است. اما در کنار آن عمل جمنا نیز برای بسیاری جای پرسش دارد؛ اینکه از چه روی این جبهه اینگونه دربیانیه خود، خطاب به لاریجانی اصولگرا و مجلسی که او ریاست آن را برعهده دارد از سخیف ترین واژهها بهره برده است؟
و از چه روی دلواپسان جمنا که بعد از سالها نشستن روی صندلی مجلس و دیدن حقوقهای نجومی و دم نزدن از آن، اکنون که در جمع پشتدر ماندگان مجلس خود را یافتهاند یادشان آمده که باید نام مجلس عوض شود!؟
افسانه دست نیافتنی
" جمنا "با سودای رسیدن به قدرت در انتخابات ریاست جمهوری و جمع کردن یاران قدیمی و سر دادن شعارهای تکراری به دنبال ساختن جریانی افسانهای در ایران است! شاید شبیه به افسانه رود "جمنا" درهندوستان!!!
اما آنها با بیانیه اخیر خود نشان دادند که جمنای ایران رود نیست، بلکه سیل تخریبگری است که خروشان و پریشان؛ گویی به جای دغدغههایی همچون عدالت و رفع مشکلات مردم به دنبال حذف و انتقام گیری فرصت طلبانه از همراه نشدگان با آنهاست. همراه نشدگانی چون علی لاریجانی رییس مجلس با جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی!)...
جمنا که خود را در نقشی حاکمیتی در جبهه اصولگرایان تلقی میکرد تمام هم و غمش را براین گذاشته بود تا بتواند همه شخصیتهای اصولگرایی را در جمع خود جای دهد، نام بردن از 50 کاندیدا برای انتخابات ریاست جمهوری 96 از گروهها و جناحهای مختلف جریان راست یکی ازنمایشهای همین نقش حاکمیتی بود که بعدها با تکذیب جناحهای مختلف محافظه کار مواجه شد، دراین میان اما این جبهه، سرمایهگذاری خاصی برای جذب علی لاریجانی به سمت خود داشت. این جبهه میخواست، تا هرجور که شده حضور رییس مجلس را لااقل در یکی از نشستهای خود شاهد باشد اما ناکام ماند! و لاریجانی وارد بازی آنها نشد. موضوعی که سوژهای شد برای عقدهگشایی جمنا در حمله به لاریجانی به بهانه حقوقهای نجومی و مصوبه اخیر مجلس.
دو دلیل یک بیانیه
حسن رسولی فعال سیاسی در این باره به آفتاب یزد میگوید: «حرکت شتابزده جمنا در این بیانیه از دو منظر قابل بررسی است، اولا اینکه این مجموعه، برخلاف ادعای مرضیه وحید دستجردی سخنگوی جمنا که گفته بود این جبهه کارکرد درازمدت دارد، فقط در بزنگاه انتخابات فعالیت خواهد داشت و با پرداخت به سوژه نخ نما شده و تاریخ گذشته حقوقهای نجومی شیوه تهاجمی خودش را برای رقابتهای پیشرو آغاز، و به جای حرکت وزین، شتابزده و سطحی عمل کرده است. »
رسولی ادامه داد: «از منظر دوم، این بیانیه را باید در قالب مناسبات درون جناحی جمنا دید. البته در این جبهه فقط آقای لاریجانی غایب نیست، جمنا علاوه براینکه از ظرفیت علی لاریجانی محروم است، از سویی دیگر از داشتن ظرفیت احمدینژادیها نیز بیبهره است. جمنا پیشتر با حمله به بقایی و کاندیداتوری او نسبت به نبود احمدینژادیها در جمع خود واکنش نشان داده بود و اکنون نیز نوبت علی لاریجانی و اصولگرایان مجلس است تا در این بیانیه، پیام شکوه و گلایه به عدم حضور لاریجانیها و سایر گروههای اصولگرایی را سر بدهد.»
وی افزود: «جمنا میبایست خیلی پختهتر عمل میکرد و اگر بنا به حضور و فعالیتهای انتخاباتی دارد، باید در شعارگزینی و موضعگیری وزینتر حرکت کند. فکر میکنم باید آرزو داشته باشیم تا دیگر از این دست مواضع شتابزده از سوی جمنا سر نزند.»
رسولی درباره نوع واکنش تند علی لاریجانی و اینکه چرا رئیس مجلس به طور صریح خودش را در مقابل جمنا قرار داده است نیز گفت: «علت برآشفته شدن علی لاریجانی، ادبیات توهین آمیز و گزندهای بود که جمنا دربیانیه اش خطاب به کیان و جایگاه مجلس نشان داد، علی لاریجانی وظیفه حفظ شان مجلس را برعهده دارد، از این رو او باید به ادبیات سخیف جمنا پاسخ میداد. هر چند عصبانیت لاریجانی دارای پیام مشخصی است. »
این فعال سیاسی افزود: «از طرفی علی لاریجانی نسبت به مواضع دهه 70 و 80، پختهتر شده و براساس تغییرات حاکمیتی سعی میکند خود را به چهرهای تاثیرگذار تبدیل کند که در راستای توازن دو جناح، اعتدال را در پیش گرفته است. به خصوص اینکه او خود میداند آرایی که در این مجلس برای ریاست مجلس به دست آورده است، آرای ترکیبی است که اعتدالیون و اصلاحطلبان در کناراصولگرایان مجلس به او داده اند. علی لاریجانی انسان باهوشی است و میداند چه مواقعی چه موضعگیریای بکند."
عدم صداقت جمنا
صادق زیباکلام استاد دانشگاه نیز درباره ماجرای بیانیه دادن جمنا به بهانه حقوقهای نجومی و حمله به مجلس و همین طور صحبتهای شدیداللحن علی لاریجانی نسبت به این جبهه به آفتاب یزد پاسخ داد: «همه ما میدانیم که مسئله حقوقهای نجومی یک ابزار سیاسی در دست مخالفین دولت و اصولگرایان تندرو برای حمله به حسن روحانی است. درحالی که اگر کسی آماری از حقوقهایی که در برخی شرکتها و موسسات بزرگ و کوچکی بگیرد با حجم بسیار گستردهتری از حقوقها و دریافتیها مواجه میشوند. شما اگر این نهادها و بنیادها را جمع ببندید حقوقهای آنها صدها و هزاران برابر حقوقهای مدیران دولتی است."
زیباکلام گفت: "اینکه جمنا یا هر نهاد دیگری با علم به این موضوع بیانیهای میدهد تا بگوید مجلس در حال کمک به حقوقهای نجومی مدیران دولتی است، صرفا یک موضعگیری سیاسی است. جمنا اگر صداقت داشت باید جاهای دیگر را هم بررسی میکرد که ببیند حقوقها به چه شکلی است و به آنها نیز اعتراض میداشت. اما جمنا صرفا در جهت مقاصد سیاسی تلاش دارد مجلس را مجلسی طاغوتی و استکباری نشان دهد که برای حقوقهای نجومی دولت تلاش میکند."
این استاد دانشگاه افزود:" خیلی جالب است که جمنا تا به حال راجع به املاک شهرداری یا مسئله استخدام 4200 نفر در این نهاد طی سالهای گذشته سخن نمیگوید. جمنا در بیانیه اخیرش صرفا قوه مجریه و مقننه را هدفگیری کرده است. هر چند مردم این موضع در رفتار جمنا را درک میکنند."
بغض!
زیباکلام تاکید کرد: « از طرفی دیگر فراموش نکنیم جمنا از سوی آقای لاریجانی بغض و کینهای با این مضمون دارد که چرا لاریجانی با این جبهه همکاری نکرده ، اگر وی خود را اصولگرا میداند باید در شهر آفتاب و گردهمایی جمنا حاضر میشد! به عبارتی جمنا این موضوع را برنمیتابد که علی لاریجانی ساز مخالف بزند. جمنا حالت تحکمی دارد و میخواهد همه اصولگرایان زیر تشکیلات و گروه آنها باشند. مسئلهای که نشان از توسعه نیافتگی جمنا و روحیه به شدت دیکتاتوری این جبهه دارد.»
وی افزود: «بخش عمدهای از گناه لاریجانی که اینگونه مورد هجمه جبهه نیروهای انقلاب قرار گرفته در این است که چرا به دنبال جمنا ندویده است! مسئلهای که اسباب تکدر خاطر جمنا را برانگیخته و باعث چنین واکنشی از سوی جمنا با بیانیه اخیر شده است.»
زیباکلام درباره حمله مستقیم این دو روز علی لاریجانی به جمنا نیز میگوید: «این جملات صریح از سوی لاریجانی نیز تعجببرانگیز است. او کسی نیست که به این سادگیها نشان دهد که از کوره در رفته است. آقای لاریجانی یک بار در مسئله احمدینژاد و نمایش فیلم واهی (که به یکشنبه سیاه معروف شد)، از کوره در رفت و این بار هم در مسئله جمنا؛ موضوعی که نشان میدهد بیانیه جمنا برای آقای لاریجانی واقعا گران تمام شده است.»
زیباکلام گفت: «بیانیه جمنا را میشود یک انتقامگیری شخصی از لاریجانی تعبیر کرد و واکنش لاریجانی نیز در این دو روز پاسخ حملات ناحق این جبهه اصولگراست.»
پلهای خراب شده
امروز حمله به مجلس و فردا آنهایی که راه خود را از آنها جدا کردند.... البته مشاهده چنین رفتارهای نپختهای از گروهی که تنها دوماه و چند روز از عمر آن نگذشته تعجب آور نیست. شاید با گذشت زمان و چشیدن گرم و سرد روزگار به این درک برسند که برخی از پلها توسط یاران قدیمی و حریفان امروز آنها خراب شده و دیگر با بیانیههای خدمتگزارانه و دلواپسانه به بهانه حقوقهای نجومی نمیتوان شوری وصفناپذیر در مردم ایجاد کرد.
http://aftabeyazd.ir/?newsid=67053
ش.د9504552