روزنامه کیهان **
ماکرون: درباره مهار ایران با آمریکا اتفاق نظر داریم
رئیسجمهور فرانسه با تاکید بر اشتراکات راهبردی با دولت آمریکا علیه ایران تصریح کرد اختلافات دو طرف در سطح روشهاست.
امانوئل ماکرون در گفتوگو با فرانس24 گفت: «ما با آمریکا درمورد شیوه رفتار با ایران اختلاف نظر داریم.» مجری از ماکرون پرسید آیا باید گفت ترامپ حق دارد که لحن خود را دربرابر ایران تشدید کرده است؟ ماکرون در پاسخ گفت: در وهله اول باید گفت برخورد با ایران واقعا مشکل است. ما هرگز عکس این مطلب را نگفتهایم. پس از آن احاطه کردن ایران با یک سیاست الزامآور، همان چیزی است که من از زمان به دست گرفتن ریاستجمهوری بر آن تاکید دارم. من حدود یک سال پیش درمیان دیپلماتها و سپس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کردم برای من راهبرد با ایران بر چهار مبنا است؛ حفظ توافق هستهای، توان مدیریت فعالیت هستهای ایران پس از سال 2025 (پایان برجام)، نظارت و کنترل فعالیت موشکهای بالستیکی ایران و توان مقابله با نفوذ ایران در منطقه.
وی افزود: من هیچگاه دربرابر ایران سادهلوح و زودباور نبودم و هرگز گمان نکردم که رفتار با ایران ساده است. اختلاف نظر ما با آمریکا بر سر شیوه رفتاری ماست. در این شرایط من فکر میکنم ما با صرفنظر کردن از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از خودمان دفاع نمیکنیم و از شکلگیری اختلافات جدید جلوگیری میکنیم. زیرا روزی که ایران از توافق هستهای خارج شود ما هیچ نظارتی بر فعالیتهای این کشور نخواهیم داشت. ما هرچه در توان داریم برای جلوگیری از خروج ایران انجام میدهیم.
در بخش دیگری از این مصاحبه ماکرون درباره همکاری گسترده نظامی و فروش سلاح به عربستان و امارات با وجود نسلکشی آنها در یمن گفت: ما با عربستان سعودی و امارات عربی متحده شراکتی مطمئن در منطقه داریم که بسیار مهم است. این شراکت اقتصادی نیست بلکه راهبردی است. ما همچنین در امارات عربی متحده حضور نظامی قابل توجهی داریم. این در حوزه منافع اقتصادی نیست این مسئله دولت فرانسه و تمامیت ارضی ماست. ما منافع مشترکی در منطقه داریم زیرا ثبات منطقه برای ما اهمیت دارد و مبارزه با تروریسم ما با همکاری این کشورها صورت میگیرد.(!)
وی افزود: آنچه میخواهم به شما بگویم این است که زمانی که تمامیت ارضی و امنیت کشورهایی که شریک ما هستند با تهدید روبهرو شود، کاملا عادی است که فرانسه در کنار آنها قرار بگیرد. درمورد عربستان سعودی و امارات عربی متحده نیز همین شرایط مطرح است و همانطور که گفتم هیچ منفعت اقتصادی وجود ندارد. از سوی دیگر زمانی که چنین شرایطی پیش میآید ما هم خواستار احترام به حقوق بشر و انتشار جزئیاتی میشویم که بتوانیم درمورد شرایط داوری کنیم. ما درمورد رعایت نشدن حقوق بشر در یمن خواستار شفافسازی در همه ابعاد شدهایم، من در این زمینه با دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفتوگو کردم. در این میان شراکتهایی وجود دارد. کشورهایی هستند که ما در کنار آنها با تروریسم مبارزه میکنیم. قوانینی بینالمللی وجود دارد که ما به آنها پایبند هستیم و امیدواریم که شرکای ما نیز به آن احترام بگذارند.
دولت رحم اجارهای ماست اما با روحانی هم سرنوشت نیستیم(!)
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید: این طیف با روحانی همسرنوشت نیستند.
عبدالله ناصری در گفتوگو با فرارو با اشاره به دیدار اخیر عدهای از اصلاحطلبان با رئیسجمهور گفت: با توجه به اطلاعاتی که دارم، مسبب اصلی دیدار آقای روحانی با اصلاحطلبان، شخص آقای جهانگیری بوده است. ماجرا اینگونه بود که آقای روحانی در خصوص رویکرد اصلاحطلبان نسبت به دولت و روند انتقادی این جریان طی یک سال گذشته، صحبتهایی را با آقای جهانگیری مطرح میکنند که آقای جهانگیری عنوان میکنند که این روند از همان ابتدا هم رویکرد اصلاحطلبان بود و اگر این روزها بیشتر شده به دلیل آن است که شما وعدههایی در انتخابات دادید، اما نسبت به آنها کمی بیتوجهی کردید. این گفتوگو منجر شد به اینکه آقای روحانی جلسهای با اصلاحطلبان برگزار کنند.»
وی افزود: «در این جلسه در مجموع صحبتهای خوبی به ویژه از سوی آقایان موسوی لاری و مجید انصاری گفته شده است. اما با این حال به نظر من اتفاق خاصی در روند رویکردی و عملی آقای روحانی ایجاد نخواهد شد. حتی ایشان در این جلسه گفتند که در جریان رسانهها هستند و میدانند که برخی رسانهها معتقدند که ایشان و اصلاحطلبان همسرنوشت هستند. اما این به نظر برخی صرفا فرار رو به جلو است.»
ناصری تصریح کرد: متاسفانه آقای روحانی به تمام آنچه که در ایام انتخابات انجام شد و وعده داده شد بیتوجهی کردند و نه تنها تلاش و تاثیرگذاری اصلاحطلبان را در پیروزی خود نادیده گرفت بلکه بیتوجهی به وعدههای انتخاباتی موجب شد که پایگاه اجتماعی ایشان نیز آسیب ببیند؛ بنابراین اصلا نباید اینگونه تصور شود که آقای روحانی و اصلاحطلبان همسرنوشت هستند.»
وی اظهار کرد: «آقای روحانی زمانی به مطالبات اجتماعی بیتوجهی کردند که آقای جهانگیری را بنا به دلایل مختلف که قبلا هم درباره آنها صحبت شده است، محدود کردند. از سوی دیگر هرجا هم که دولت دستاوردی داشتند به دلیل بیتوجهی به رسانهها و افکار عمومی و عدم عملکرد مناسب در بخشهایی مثل سخنگویی و تیم رسانهای دولت، نادیده گرفته شد.
وی افزود: «باید آقای روحانی باور کنند که دولت ایشان و اصلاحطلبان اصلا همسرنوشت نیستند و ما همچنان با توجه به محدودیتهایی که آقای روحانی دارد، در مواقع لازم انتقادهای خود را مطرح میکنیم.»
ناصری با بیان اینکه روحانی بعد از پنج سال یک جلسه با اصلاحطلبان برگزار کردهاند و به هیچ عنوان کافی نیست، گفت: «من اصلا احساس نمیکنم که بعد از این همه افت و خیزها که در کشور رخ داده است، باز هم آقای روحانی تغییر کرده باشند. زیرا هنوز هم میبینیم که با وجود تمامی مشکلاتی که طی این سالها از حوزه تحت نظر آقای نوبخت ایجاد شده، هنوز هم آقای روحانی نه تنها اصرار دارند که ایشان در دولت باقی بمانند بلکه الان وزیر پیشنهادی برای وزارت اقتصاد هم معاون سابق ایشان هستند. یعنی باز هم اعمال نظر آقای نوبخت در این مسئله وجود داشته است و دیدگاهها و رویکرد آقای نوبخت در مسائل اقتصادی دولت و کشور باز هم بیشتر از گذشته میشود.»
وی عنوان کرد: «واقعیت این است که اگر آقای روحانی این جلسات را با هر دو جریان سیاسی به صورت پیوسته برگزار میکردند میتوانستیم امیدوار باشیم که ایشان به دنبال جبران اشتباهات و اصلاح امور هستند. زیرا به هر حال افرادی که در این جلسات شرکت میکنند عمدتا از دولتمردان قدیمی هستند که ایشان میتوانند از تجربیات آنها استفاده کنند؛ بنابراین زمانی میتوانیم بگوییم که آقای روحانی عزم خود را جزم کرده است تحولاتی ایجاد کند که این قبیل جلسات ادامه پیدا کند. نه اینکه یک جلسه برگزار شود بعد چند سال دیگر یک جلسه دیگر تشکیل شود و صرفا برای بهرهبرداری رسانهای و سیاسی انجام شود.»
ناصری این را هم گفته که خاتمی با وزارت رحمانی فضلی مخالف بوده اما روحانی اعتنا نکرده است.
یادآور میشود عبداله ناصری چند سال پیش، اظهارات موهن اصغرزاده درباره رحم اجاره تلقی کردن دولت روحانی توسط اصلاحطلبان را تایید کرده بود.
چند ماه زمزمه ترمیم کابینه و دیگر هیچ!
دولت در زمینه فرصت ترمیم کابینه، در حال فرصتسوزی است.
وبسایت الف در یادداشتی خاطرنشان کرد: در حالی که چند ماه از تاکید بر تغییر وزرا و مدیران ناکارآمد میگذرد اما عملا اتفاق خاصی رخ نداده است. در این بین اختلافات بین حامیان سیاسی دولت و نگاه دولت در انتخاب وزرا نیز باعث شده نه تنها گزینههای جدیدی مطرح نشوند بلکه ظاهرا قرار است برخی افراد از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر بروند؛ امری که بدون شک میتواند تبعات ناگواری به همراه داشته باشد.
سریال انتشار خبرها درباره ترمیم کابینه تمامی ندارد اما در عمل بعد از مدتها گمانهزنیهای مختلف اتفاقی تاکنون رخ نداده است. تعلل و کندی عجیب دولت در ترمیم کابینه موجب شد نمایندگان مجلس برای ایجاد تحرک و کارآمدی خود دست به کار شوند. اما نمایندگان مردادماه در گام اول به جای اینکه سراغ وزرای اقتصادی دولت بروند تا در عمل سامانی به بازارهای آشفته مسکن، خودرو، ارز و طلا بدهند پیگیر استیضاح علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شدند و در نهایت وی را از کابینه کنار گذاشتند. نمایندگان سپس در اوایل شهریور ماه حکم به برکناری مسعود کرباسیان از وزارت اقتصاد دادند.
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سراغ وزارتخانههای صنعت و راه و شهرسازی رفتند اما بازی اعلام استعفا شروع شد و محمد شریعتمداری و عباس آخوندی به بهانههای مختلف از حضور در جلسات کمیسیون برای پاسخ به سوالات نمایندگان و بررسی محورهای استیضاح سر باز میزدند. و خبرهای غیر رسمی از استعفای این دو منتشر شد.
در این زمینه برخی اخبار حاکی از این است که قرار است محمد شریعتمداری به وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی برود و آخوندی نیز توسط اصلاحطلبان و در خارج از مجموعه دولت در تشکیلات شهرداری تهران به کار گرفته شود. دولت اعتدال در برخی از مهمترین منصبها و پستها مانند سخنگویی، وزیر اقتصاد، کار و برخی سفرا همچنان بلاتکلیف است.
در این بین وقوع دو اتفاق، نگرانیهایی را نسبت به سرانجام تغییرات کابینه در راستای بهبود و مدیریت وضعیت اقتصادی به وجود آورده است.
اولین موضوع زمزمههایی است که درباره لیست گزینههای پیشنهادی برای وزارتخانهها مطرح است. ظاهرا دولت قصد دارد برخی وزرای برکنار شده را دوباره به کار گیرد یا مثلا از محمد شریعتمداری که دوران تصدیگری وی در وزارت صمت با حرف و حدیثهایی فراوانی (از واردات خودرو تا دریافتکنندگان ارز) همراه شده برای وزارتخانه تعاون معرفی نمایند؛ دومین مسئله درگیری بین حزب اعتدال و توسعه و کارگزاران است که عملا نگرانیهای جدی نسبت به یکدستی، اتحاد و انسجام کابینه به وجود آورده و هر روز نیز ابعاد جدیدتری پیدا میکند. به نظر میرسد ادارهای نیز وجود ندارد تا به این تشتت و از هم گسیختگی در دولت که بدون شک پیامدهای مخربی به همراه دارد پایان دهد. تنش و جدال به رسانهها نیز کشیده و هرازگاهی بیانیهها یا انتقادهای تندی طرفین نسبت به هم عنوان میکنند.
در آخرین مورد در مطلبی که روزنامه سازندگی رسانه وابسته به حزب کارگزاران روز چهارشنبه 18 مهرماه منتشر کرد به صراحت نسبت به اخبار و شایعات مطرح شده در فضای سیاسی کشور نسبت به گزینههای احتمالی واکنش نشان داد و انتقادات تندی را نسبت به افزایش قدرت نوبخت مطرح ساخت.
بانک مرکزی اروپا در جریان مکانیسم همکاری با ایران نیست
«بانک مرکزی اروپا میگوید با این بانک هیچ رایزنی رسمی درباره ایجاد مکانیسمی ویژه جهت پرداخت پول به ایران انجام نشده است.»
یک روزنامه مستقر در بروکسل در گزارشی نوشت: وضعیت حقوقی ساز و کاری که اتحادیه اروپا برای دورزدن تحریمهای آمریکا و حفظ مراودات مالی با ایران پیشنهاد کرده هنوز مشخص نیست.
یک منبع در بانک مرکزی اروپا به روزنامه «براسل تایمز» گفته مقامهای اتحادیه اروپا هنوز هیچ «رایزنی رسمی» با این بانک درباره این طرح خود که به «مکانیسم ویژه اروپا» معروف شده، انجام ندادهاند.
کشورهای اروپایی در هفتههای گذشته اعلام کردند قصد دارند در راستای تلاش برای حفظ توافق هستهای برجام «سازوکار ویژه» را برای دورزدن تحریمهای آمریکا و تسهیل پرداخت پول به ایران، راهاندازی کنند.
به گزارش «شفاف»، روزنامه «براسل تایمز» نوشت درباره اینکه آیا چنین اقدامی از لحاظ حقوقی و عملی ممکن است ابهام وجود دارد.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا در نشست خبری که پنجشنبه در بروکسل برگزار شد در پاسخ به این سؤال که آیا اتحادیه اروپا مشروعیت حقوقی مکانیسم پرداختی مورد نظر را تأیید میکند گفت: «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه نظرش را به صراحت در این باره ابراز کرده است. وی بدون توضیحات بیشتر گفت که تلاشها برای تشکیل این مکانیسم ادامه دارد. از سوی دیگر، یک منبع در «بانک مرکزی اروپا» گفت: هنوز هیچ رایزنی رسمی با این بانک در خصوص این طرح انجام نشده است. او گفت: «معمولا با ما درباره فعالیتهای حقوقی که مربوط به بخش مالی است مشورت میشود.
اتحادیه اروپا در پی مبادلات تهاتری است اما برخی از تحلیلگران شک دارند چنین ساز و کاری کارآمد باشد زیرا آمریکا میتواند شرکتهای اروپایی را به دلیل تجارت با ایران تحریم کند. براسل تایمز میافزاید: صرفنظر از اینکه «ساز و کار ویژه» چه ساختاری داشته باشد، شرکتها راهی برای نقل و انتقال پول از آن بدون همکاری بانکها نخواهند داشت. بانکها هم به دلیل خطر تحریمهای آمریکا ترجیح میدهند از تسهیل مبادلات مالی ایران خودداری کنند.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
* از ترکیه گزارشهائی میرسد که نشان از سازش قریب الوقوع آنکارا و ریاض بر سر ماجرای قتل جمال قاشقچی دارد. محمد بن سلمان با وعده پنج میلیارد دلار سرمایهگذاری فوری در ترکیه، درحال حل مشکل خود است. گویا قرار است باز هم دلارهای سعودی معجزه بیافرینند!
* انتشار جزئیات خبر قتل جمال قاشقچی روزنامه نگار عربستانی در سرکنسولگری عربستان در اسلامبول، در جهان عرب موجی فزاینده علیه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان پدید آورده است. شبکه تلویزیونی الجزیره که در قطر مستقر است در این زمینه نقش مهمی دارد و همین امر موجب نگرانی و خشم شیوخ بحرین که از متحدان بن سلمان هستند گردیده است. وزیر خارجه بحرین اعلام کرد: ما با جان و دل با عربستانیم و از ن نکآن حمایت میکنیم و مشخص است که نمیتوان با سیاست قطر سازگار شد. روزنامه مصری الیوم السابع نوشت: خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: هدف شبکه «الجزیره» قطر ضربه زدن به عربستان است، نه کشف حقیقت. ما میخواهیم به شما ثابت کنیم که با دل و جان با عربستانیم و از آن حمایت میکنیم.
* رئیس جمهوری مصر میگوید تا زمانی که او در قدرت باشد، اخوان المسلمین جایی در این کشور نخواهد داشت. روزنامه کویتی «الشاهد» نوشت «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر سخنانی را علیه جمعیت اخوان المسلمین مطرح کرد. وی خود را جای مردم مصر قرار داد و گفت: مردم مصر دیگر قبول نمیکنند اخوان المسلمین به قدرت باز گردد. با کودتای السیسی در سال 1393 علیه محمد مرسی رئیسجمهور مصر، محدودیتهای فراوانی بر فعالیتهای جمعیت اخوان المسلمین در این کشور اعمال شد و بسیاری از رهبران و اعضای این گروه نیز بازداشت شدند.
* تبلیغات انتخاباتی در آمریکا برای جلوگیری از شکست حزب جمهوریخواه در انتخابات کنگره، ترامپ را وادار به دروغگوئی درباره ایران کرده است. وی در جمع هواداران خود در ایالت اوهایو، بار دیگر توافق هستهای ایران را وحشتناک توصیف کرد و گفت: «حدود 4 ماه پیش از این توافق وحشتناک و مسخره خارج شدیم و میبینید در همه شهرها و خیابانها آشوب است. حالا داستان کاملاً فرق میکند و این خیلی خوب است.» ترامپ میداند که این روزها در شهرهای ایران آرامش کامل برقرار است ولی این دروغ را با هدف فریب دادن افکار عمومی جهت کسب آراء در انتخابات کنگره میگوید.
*********************************
روزنامه خراسان**
شکایت وزیر راه از یک نماینده به رئیس قوه قضاییه
وزیر راه وشهرسازی در نامه ای به رئیس قوه قضاییه درباره اقدام نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مجلس در انتشار یک ویدئو و بیان مطلبی درباره وی، نوشت: «اینجانب مدعی هستم که نه شرکت راهسازی دارم و نه حتی مالک یک سهم در یک شرکت راهسازی هستم.»به گزارش ایرنا، عباس آخوندی در نامه ای به آیت ا... آملی لاریجانی آورده است: با توجه به این که وی نماینده مجلس و فرد شناخته شده ای است و سخن وی به عنوان نماینده مردم، پژواک گسترده ای دارد، یا باید این موضوع را اثبات کند یا این که دستور فرمایید دادگاه صالح، وی و مسئول و صاحب امتیاز کانال را به جرم نشر اکاذیب، افترا و تشویش افکار عمومی محاکمه و مجازات کند.
*********************************
روزنامه ایران**
پاسخ محسن هاشمی به مهدی کروبی
خبر اول اینکه ، پیرو انتشار نامه حجتالاسلام والمسلمین مهدی کروبی به اعضای مجلس خبرگان رهبری در شهریور ماه گذشته و انتساب برخی مطالب به آیتالله هاشمی رفسنجانی، محسن هاشمی وصی آیتالله هاشمی رفسنجانی در نامهای به ایشان پاسخ داده است. به گزارش انتخاب، در بخشی از این نامه در مورد شورای رهبری آمده که آیات هاشمی رفسنجانی و خامنهای هم در جلسات قبل و هم در جلسه مجلس خبرگان با جدیت و صراحت از شورای رهبری دفاع کردهاند اما بر اساس رأی مجلس خبرگان، شورای رهبری رأی نیاورد. محسن هاشمی درباره موضوع مدت دار شدن دوران رهبری هم با اشاره به اینکه کلیت اصل ۱۰۷ قانون اساسی با شرط مدت دار بودن دوره رهبری، رأیگیری میشود که رأی نمیآورد آورده است: در نهایت حذف مدت دار بودن به رأی گذاشته میشود و به تصویب میرسد. عملکرد آیتالله هاشمی به عنوان نایب رئیس و با حضور آیتالله مشکینی بهعنوان رئیس، رویه اصولی و درستی بوده است.وی درباره رد صلاحیتها در انتخابات سال ۱۳۷۱ نیز نوشته: بخشی از پیگیریهای آیتالله هاشمی رفسنجانی که در خاطرات ایشان ذکر گردیده و به پیوست آورده ام، به خوبی نشان میدهد که ایشان در چارچوب وظایف و اختیارات رئیس جمهوری موضوع را پیگیری جدی نمودهاند.
جزئیات بازداشت ۹ عکاس در شیراز
خبر دیگر اینکه، دادستان عمومی و انقلاب شیراز گفت: ۹ نفر از عکاسان سیار که به تهیه و انتشار عکسهای نامناسب و مبتذل در صفحههای اینستاگرام خود اقدام میکردند، بازداشت شدند. به گزارش میزان، علی صالحی افزود: این افراد تفهیم اتهام شدهاند با قرار تأمین قانونی صادره در بازداشت بسر میبرند. وی تصریح کرد: قرار نهایی این افراد به اتهامات تشویق مردم به فساد و فحشا و فراهم کردن موجبات آن، تولید محتوای مبتذل به قصد افساد و انتشار محتوای تولیدی مبتذل در فضای مجازی از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام صادر شده است.
ارجاع پرونده سلطان سکه به دیوان عالی
شنیدیم که،رئیس کل دادگستری تهران گفت: به رأی باقری درمنی و وحید مظلومین مشهور به سلطان سکه از متهمان اقتصادی اخیر اعتراض شده و پرونده به دیوان عالی ارجاع شده است و باید در دیوان عالی کشور تعیین شعبه شود. به گزارش ایلنا، غلامحسین اسماعیلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا پرونده مشایی به دیوان عالی ارسال شده است، گفت: مرجع آن دیوان عالی کشور نیست، پرونده مرجع تجدید نظرش دادگاه تجدید نظر است منتها بخش مربوط به آقای مشایی به لحاظ اینکه حضوری بوده به دادگاه تجدید نظر ارسال میشود و اگر ارسال نشده باشد، امروز یا فردا ارسال میشود و بخش مربوط به آقای جوانفکر به این دلیل که غیابی بوده واخواهی توسط خود آن دادگاه انجام میشود و بعد از فرآیند واخواهی به تجدید نظر میرود.
حمایت امام جمعه اصفهان از رأی مجلس به FATF
دست آخر اینکه، آیتالله طباطبایینژاد، امام جمعه اصفهان گفت: درباره تصویب لایحه FATF باید گفت، آنچه مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان تأیید کند و رهبر معظم انقلاب هم مخالفتی با آن نداشته باشند، باید به آن احترام گذاشت. به گزارش تابناک، وی افزود: نباید ذهن مردم را مشوش کرد، اگر قانونی را مجلس تصویب نمود، باید طبق آن عمل کرد، من نیز به این قانون انتقاداتی دارم اما نباید علیه قانون حرفی زد.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
تأسیس صندوق سرمایهگذاری دانشبنیان رضوی
گام بلند آستان قدس رضوی در حمایت از اشتغال جوانان
حجتالاسلام ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در جریان بازدید از نمایشگاه تخصصی شرکتهای دانشبنیان در بوستان گفتوگو و در جمع خبرنگاران با اشاره به توجه ویژه آستان قدس رضوی به بحث فناوریهای دانشبنیان، از تاسیس صندوق سرمایهگذاری دانشبنیان رضوی از محل واگذاری و فروش سهام آستان قدس در پروژه مشهد مال خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، وی افزود: در حوزه تقاضای فناوری ما در آستان قدس خدمات به زائران را داریم که اگر این خدمات توسط ابزارهای فناورانه باشد بسیار میتواند حائز اهمیت باشد. همچنین موضوع محرومیتزدایی در کشور که بخشهای زیادی در آن فعال هستند و آستان نیز به سهم خود فعالیت میکند که اگر در این بخش نیز از ابزارهای فناورانه بتوان استفاده کرد، آستان قدس متقاضی آن است. حجتالاسلام رئیسی گفت: آستان قدس در حوزههایی چون حوزه اقتصادی نیز عرصه کار فناورانه دارد. در حوزه دارو هم کارهای خوبی انجام شده و در ارتباط با کشاورزی، مزرعههایی که به شکل وقفی در اختیار آستان است در خدمت ایدههای دانشبنیان قرار گرفته، بویژه در حوزه پرورش بذر که در بخش کشاورزی کالایی استراتژیک است گامهای قابل توجهی برداشته شده است.
آیتالله موحدیکرمانی در نشست مجمع تشخیص:
مسؤولان مشکلات معیشتی را رفع کنند
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجمع صبح دیروز شنبه 21 مهرماه با حضور اعضا تشکیل جلسه داد. در جلسه دیروز، آیتالله موحدیکرمانی که ریاست جلسه را به عهده داشت، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر سران قوا و ضرورت استفاده از نظرات و دیدگاههای کارشناسان و منتقدان تأکید کرد: این رهنمود مقام معظم رهبری از یک سو متوجه مسؤولان اجرایی، تقنینی و قضایی است و از سوی دیگر کارشناسان و صاحبنظران در عرصههای مختلف را مخاطب قرار میدهد، لذا باید هم مسؤولان و هم نخبگان با شناسایی دقیق معضلات جامعه و توجه به راهکاری معقول، نسبت به رفع موانع و مشکلات کشور بویژه در حوزه اقتصاد و معیشت عمومی همت بگمارند.
دولت افراد حاشیهدار را برای وزارت انتخاب نکند
محمد دهقان، نماینده مردم طرقبه، چناران و شاندیز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: ظاهراً هنوز دولت در حال رایزنی برای انتخاب وزراست؛ به نظر میرسد دولت نسبت به برخی وزرا تصمیم گرفته اما هنوز تصمیمات خود را نهایی نکرده است. وی افزود: درباره وزارت اقتصاد ظاهراً آقای دژپسند به عنوان گزینه پیشنهادی انتخاب شده است؛ اخباری شنیده میشود که وزیر فعلی صنعت، معدن و تجارت به عنوان وزیر پیشنهادی کار انتخاب شده است. دهقان همچنین تصریح کرد: اینکه چنین شخصی از یک وزارتخانه به وزارتخانه دیگر منتقل شود پاک کردن صورتمساله است. بعید میدانم مجلس هم از پست جدید وزارت برای شریعتمداری استقبال کند، چرا که بحث استیضاح ایشان هم در همان وزارتخانه مطرح است. عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خاطرنشان کرد: البته درباره اینکه میخواهند فرد جدیدی را به عنوان وزیر صنعت معرفی کنند، به دولت توصیه میکنیم افراد حاشیهدار را برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر نگیرد، چرا که خود به خود در مجلس همه چیز بر ملا میشود.
ابهام درباره سازوکار ویژه اروپا برای حفظ برجام
یک منبع در بانک مرکزی اروپا گفته است مقامات قاره سبز تاکنون هیچ رایزنی رسمی با این بانک درباره طرحی که به سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای حفظ برجام معروف شده، انجام ندادهاند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، این منبع که خواست نامش فاش نشود، با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی درباره طرح جدید اتحادیه اروپایی درباره برجام با این بانک مشورت نکردهاند، گفت: «معمولاً با ما درباره اقدامات حقوقی مربوط به بخش مالی مشورت میشود، نه درباره مسائل مربوط به قانونگذاری و طرحهایی که خارج از فرآیند تصمیمگیری اتحادیه اروپاست». برخی تحلیلگران نسبت به اجرای چنین برنامهای تردید دارند، چرا که شرکتهای اروپایی هنوز هم میتوانند برای تجارت با ایران هدف اقدامات تنبیهی آمریکا قرار بگیرند. شرکتها هیچ راهی برای تبادلات مالی در داخل یا خارج از این طرح بدون دخالت بانکها ندارند.
***************************************