اقتصادی >>  بازار سرمایه >> نبض اقتصاد
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵  ، 
کد خبر : ۳۱۷۲۶۹

31 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت از طریق اوراق مشارکت تسویه شد

بصیرت: یکی از راهکار‌های دولت برای جبران کسری بودجه خود در سال ۹۸ انتشار اوراق مشارکت است که تضمین اصل و سود حاصل از آن توسط بانک مرکزی صورت می‌گیرد. به عقیده کارشناسان اقتصادی این اقدام منجر به بدهی بیشتر دولت می‌شود به طوری که دولت آینده وارث این بخش از بدهی‌ها خواهد بود و مجبور است قسمتی از درآمد‌های دولتی را به تسویه آن اختصاص دهد.
معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، طی گزارشی در تشریح اهم دستاورد‌های یک ساله وزارت امور اقتصادی و دارایی از شهریور ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۳۹۸، گفت: ۹۱ درصد اعتبارات عمرانی دولت در چهار ماهه نخست امسال پرداخت شد. همچنین ۴۱۸ هزار فقره اموال غیر منقول دولتی (زمین و ملک) در راستای اجرای پروژه مدیریت دارایی‌های دولت از سال ۱۳۹۴ تاکنون ثبت شده که ۶۷ هزار و ۴۵۰ فقره آن طی یک سال اخیر صورت گرفته است.

این گزارش، کاهش دو هزار و ۵۸۹ دستگاه خودروی دولتی در راستای اجرای پروژه مدیریت دارایی‌های دولت را یکی دیگر از دستآورد‌های یک ساله وزارت امور اقتصادی و دارایی عنوان کرده است.

این گزارش با اشاره به انتشار معادل ۱۹۳ هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی در سال ۱۳۹۷، از انتشار ۳۱۰ هزار میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی توسط معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور با هدف تسویه بدهی دولت به پیمانکاران طرف قرارداد دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۳۹۸ خبر می‌دهد.

گزارش معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، رقم تسویه بدهی‌ها و مطالبات دولت در پایان مرداد سال ۱۳۹۷ را معادل ۵۰ هزار میلیارد ریال عنوان می‌کند که در راستای بهبود و رونق اقتصادی، با رشدی هفت برابری، در سال جاری به ۳۵۴ هزار و ۴۳۸ میلیارد ریال افزایش یافته است.

این گزارش با تأکید بر اینکه انتشار اوراق مالی اسلامی موجب اجرای سریع‌تر طرح‌های عمرانی، تعمیق بازار بدهی‌ها و تنوع ابزار‌های تامین مالی دولت به عنوان مهم‌ترین دستاورد‌های این حوزه است، اعلام میدارد: در سال ۱۳۹۷ مجموعا معادل ۳۸۴ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اوراق اسلامی مشتمل بر ۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق نقدی و ۳۵۴ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال اوراق غیر نقدی منتشر شده است.

این گزارش، با تشریح اقدامات انجام گرفته در راستای نظام‌مند نمودن مدیریت بدهی‌های دولت، مواردی، چون احصاء و گزارش ارقام بدهی‌ها و مطالبات بخش عمومی، ثبت رویداد‌های مالی که توسط دستگاه‌های اجرایی خاصی ثبت و گزارش نمی‌شوند، تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت با صدور اوراق تسویه خزانه، انتشار اوراق بهادار اسلامی و تسویه بموقع تعهدات دولت بابت اصل و سود اوراق در سر رسید بدون یک روز تاخیر، و راهبری اجرای حسابداری تعهدی را به عنوان بخشی از دستاورد‌های معاونت مذکور در این ارتباط، ذکر کرده است.

این گزارش با اشاره به اقدام معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور در خصوص تهیه صورت مالی تلفیقی دولت به استناد بند ب ماده (۸) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر تهیه صورت‌های مالی تلفیقی در سطح بخش عمومی به عنوان یکی دیگر از اقدامات خود در راستای نظام‌مند کردن مدیریت بدهی‌های دولت، تصریح کرده است: این امر برای اولین بار دولت را قادر ساخته است تا گزارشی حاوی تراز نامه یا وضعیت مالی دولت (شامل دارایی ها، بدهی‌ها و ارزش خالص) و همچنین تغییر در وضعیت مالی خود ارائه کند.

گفتنی است، بنا بر این گزارش، "توسعه سامانه تخصیص اعتبارات (سناب) "، "طراحی و اجرای سامانه جامع حسابداری خزانه"، "طراحی و پیاده سازی سامانه درخواست وجه الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی"، "سامانه مدیریت حساب‌های بانکی برای انجام عملیات حساب‌های بانکی بدون مراجعه حضوری" و انتقال ۲۲ هزار حساب بانکی به بانک مرکزی در راستای مدیریت نقدینگی" و"پرداخت حقوق کارکنان دولت با یکپارچه سازی نرم افزار حقوق و مزایای کارکنان" از جمله دیگر دستاورد‌های معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور در چارچوب پروژه هوشمند سازی عملیات مالی دولت (خزانه داری الکترونیکی) بوده است.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات