دبیر شورایعالی فضای مجازی در واکنش به اظهارات معاون وزیر ارتباطات مبنی بر مسئولیت جدید محول شده به این وزارت، گفت: مسئولیت خدمات شبکه ملی اطلاعات از سال ۹۵ به وزارت ارتباطات واگذار شده است.
ابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه افتتاح بیستمین نمایشگاه تله کام در جمع خبرنگاران درخصوص اظهارات معاون وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه مسئولیت خدمات در شبکه ملی اطلاعات در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی به وزارت ارتباطات محول شده است، گفت: موضوع ارائه خدمات پایه کاربردی اعم از خدمات پردازش ابری، دیتا سنتر، موتورجستوجو و پیام رسان به صورت صریح در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات مصوب سال ۹۵ شورای عالی فضای مجازی وجود دارد و از آن تاریخ به وزارت ارتباطات محول شده است. در این سند از این وزارتخانه خواسته شده تا این کاربردها و خدمات عمومی مورد نیاز مردم، در زیرساخت شبکه ملی اطلاعات فراهم شود.
وی گفت: محتوایی که مردم نیاز دارند از طریق تلویزیون تعاملی و VOD دریافت کنند نیز باید روی شبکه ملی اطلاعات فعال شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی درخصوص ارزیابی از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و زمان تکمیل آن نیز اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات یک سیستم مستمر و دائم است که باید متناسب با تغییرات تکنولوژی در لایههای مختلف اپلیکیشنها، خدمات و کاربردها با این تغییرات باید تغییر کند. نباید تصور شود که این طرح دارای یک تاریخ اتمام است.
فیروزآبادی افزود: بحث این است که شبکه ملی اطلاعات باید در داخل کشور خدمات را با ویژگیهایی از جمله تاب آوری و با کیفیت خوب، ارزانتر، امنتر و پایدارتر به شهروندان ارائه دهد و بهطور کلی باید نیاز مردم را تامین کند. به همین علت تعیین درصد برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات حرف درستی نیست.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: برای توسعه اپلیکیشنهای ملی مانند پیامرسانها نیاز به سورسهای پردازشی و حافظهای و نیاز به توزیع سختافزار در دیتاسنترها داریم که باید از سوی وزارت ارتباطات تامین شود.
وی گفت: در شورای عالی فضای مجازی برای تکمیل وضعیت پیامرسانها بحث شده و مقرر شد ظرف ۳ هفته وزارت ارتباطات طرح مفصلی را درخصوص شبکه ملی اطلاعات ارائه دهد و امیدواریم در زمانبندی مشخصی به یک سطح قابل قبولی از پیامرسان داخلی برسیم. در همین حال پیام رسانهای جدیدی نیز در حال ورود به بازار هستند.
فیروزآبادی در خصوص اظهارات معاون وزیر مبنی بر اینکه دولت نقش تصدیگری در حمایت از پیام رسانهای بومی را دارد، گفت: مطابق با آنچه در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده است، مسئولیت پیامرسانهای بومی با دولت است و دولت نقش تصدیگری ندارد و این نابسامانی باید حل شود.
وی در مورد وضعیت موتورهای جستوجوی بومی نیز گفت: وزارت ارتباطات باید مسئولیت موتور جستوجوی بومی را بپذیرد. دوستان گفتند ما از پروژههای تحقیقاتی در موتور جستوجو حمایت میکنیم اما در کلیتی که نیاز مردم باید تامین میشد این زیرساخت آماده نبود. در حادثه اخیر قطع اینترنت شاهد بودیم که مردم نمیتوانستند به آدرس داروخانه، بانک و فرودگاه و نیازهای کوچک خود دسترسی داشته باشند و به بسیاری از کسب و کارها لطمه خورد. ما معتقدیم که باید یک مرکزیت در حوزه مسئولیتپذیری این بخش وجود داشته باشد و بحثمان تنها تصدیگری نیست.