به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعیپور با اشاره به این که طرح ملی ارتقاء سلامت و کیفیت تخممرغ در سال ۸۲ کلید خورد، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۳۰ شرکت بستهبندی تخممرغ در این طرح ملی که در آن تمامی مراحل از مبدأ پرورش مرغ تخمگذار تا مرحله عملآوری و مراکز عرضه مورد رصد و بررسی قرار گیرد، مشارکت دارند.
رفیعیپور ادامه داد: در این طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و اتحادیههای مرتبط با تخممرغ مسؤولیت دارند.
وی با اشاره به این که تخممرغ تنها پروتئین حیوانی است که میزان مصرف آن در سبد خانوار اعم از روستایی و شهری بالا است و همه از آن استفاده میکنند، گفت: این پروتئین ارزانترین و در دسترسترین پروتئین محسوب میشود که باعث بروز بیماریهای گوارشی و بیماریهای خاص نمیشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که عمر و ماندگاری تخممرغ بدون شناسنامه، یک پنجم است، گفت: در زمینه بازاررسانی تخم مرغ، بستهبندی، عملآوری و فرآوری رشد خوبی داشتهایم، حدود ۲۰ درصد از تخممرغهای کشور دچار ضایعه هستند که باید مصرف صنعتی شوند
رفیعیپور تأکید کرد: تخممرغ منبعی از پروتئین است که در صورت رعایت نشدن موارد بهداشتی به راحتی بیماریها را منتقل میکند و محل مناسبی برای تکثیر میکروبها است.
وی افزود: در ۹ ماهه سال۹۸، ۲۷ هزار تن تخممرغ به کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه صادرات داشتیم که اگر کیفیت را بالا ببریم در اوراسیا و آسیای میانه هم بازار خواهیم داشت.