صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰  ، 
کد خبر : ۳۲۱۹۰۱

سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه درباره بروز شورش پس از پایان قرنطینه هشدار دادند

 روزنامه پاریزین، با انتشار گزارشی اعلام کرد به یک نسخه از گزارش محرمانه دستگاه‌های اطلاعاتی-امنیتی این کشور دست یافته است که نشانگر نگرانی دولت نسبت به بازگشت رادیکال‌تر معترضان «افراطی» به خیابان‌ها پس از دوره طولانی قرنطینه عمومی ناشی از شیوع ویروس کرونا است.
بسیاری از سازمان‌ها و گروه‌های فشار رادیکال چپ و راست فرانسه که با رویکردهای اقتصادی-اجتماعی دولت راست میانه امانوئل ماکرون مخالف هستند، در هفته‌های گذشته با ناکارآمد و فاجعه‌بار خواندن شیوه دولت در رویارویی با شیوع ویروس کرونا، خواهان بسیج عمومی برای سرنگونی نظام حاکم بر این کشور شده اند.
عمده فعالیت گروه‌های فشار در دوره قرنطینه و در حالی که قهوه‌خانه‌ها و کلوب‌ها، به عنوان مکان‌های اصلی اجتماع و گفت‌وگوی شهروندان تعطیل است، بر شبکه‌های اجتماعی متمرکز شده است. به نظر می‌رسد در حالی که گروه‌های دست راستی بیشتر فعالیت‌های تهییجی و تبلیغی خود را در فیسبوک انجام می‌دهند، توییتر شبکه اجتماعی محبوب چپ‌های رادیکال است.
در گزارش «سرویس مرکزی اطلاعات» فرانسه آمده است: «قرنطینه امکان ابراز نارضایتی عمومی را نمی‌دهد. اما خشم کم نمی‌شود و مدیریت بحران [شیوع کرونا] به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و اعتراض را تغذیه می‌کند. روز پس از قرنطینه، دستمایه جدی و برانگیزنده جنبش‌های اعتراضی است.»
بسیاری از گروه‌های اینترنتی که در یک سال و نیم گذشته و در پی جنبش جلیقه زردها شکل گرفتند، امیدوارند که به زودی «معترضان فرانسه را متحد کنند.» برای مثال گروه «نانت سر به شورش برداشته» (Nantes Révoltée) که از یک سال و نیم پیش در توییتر اخبار جلیقه زردها را منتشر و تظاهرات و مقابله را سازماندهی می‌کرد، وعده شورش بلافاصله پس از قرنطینه را می‌دهد: «شورشی به طعم خشم و بوی دود و آتش.»
بسیاری از گروه‌های شورشی فرانسه امیدوارند پس از قرنطینه، جلیقه زردها را با روپوش سفیدها متحد کنند: کارکنان بخش درمانی و به ویژه پرستاران و بهیارانی که به دلیل کمبود امکانات و آب رفتن بیمارستان‌های دولتی در دهه‌های اخیر، در رویارویی با ویروس کرونا با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. این گروه‌ها امیدوار بودند که تا 21 ژوئن، طولانی‌ترین روز سال که روز جشن موسیقی است، در خیابان‌ها تظاهرات 24 ساعته 
«قرار ما خیابان»
به گزارش یورونیوز، گزارش اداره اطلاعات مرکزی فرانسه همچنین نشانگر آن است که موج نارضایتی، فراتر از گروه‌های رادیکال چپ و راست به سندیکاهای کارگری هم کشیده شده است. اتحادیه‌های فرانسه که تا قبل از بحران کرونا، تمام هم و غم خود را بر مقابله با لایحه اصلاح قانون کار فرانسه متمرکز کرده بودند، «تمایلی به عقب‌گرد و بازگشت به نقطه پیش قرنطینه کرونا ندارند چرا که شرایط بحران محدودیت‌های نئولیبرالیسم را به نمایش گذاشت.» بسیاری از رهبران سندیکاهای کارگری، از جمله س‌ژ‌ت و س‌اود، دو سندیکای چپ‌گرای اصلی فرانسه، به اعضای خود قرار دیدار در خیابان پس از پایان قرنطینه را می‌دهند. خشم حقوق‌بگیران، به‌ویژه از سه چهار روز گذشته و پس از سخنان رئیس اتحادیه کارفرمایان فرانسه دو چندان شد: این اتحادیه ملی کارفرمایی که به رئیس روسا معروف است اعلام کرد: کارگران باید پس از دوره قرنطینه با از خودگذشتگی [و برای جبران خسارت] بیشتر کار کنند.
دیگر تکرار نشود
احزاب چپ رادیکال رسمی از جمله فرانسه تسلیم ناپذیر، حزب جدید ضد سرمایه‌داری (ان‌پِ‌آ) و مبارزه کارگران هم در تمام مدت یک ماه قرنطینه اعضا و هواداران خود را به تلاش برای بنیان نهادن یک جامعه نوین پس از پایان بحران کرونا، دعوت می‌کنند.
فیلیپ پوتو، لیدر حزب جدید ضد سرمایه‌داری (ان‌پِ‌آ)، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 که خود کارگر کارخانه فورد است، در هفته دوم قرنطینه با انتشار پستی در صفحه توییتر خود، از تمامی افرادی که در خط مقدم با ادامه کار جان خود را به خطر می‌اندازند، به جز ماموران پلیس، تشکر کرد.
جنبش فرانسه تسلیم ناپذیر هم با راه انداختن کارزارهای توییتری، تغییر بنیادین در جامعه را شرط تکرار نشدن شرایط فعلی می‌داند که در آن، «دولت ذخیره ماسک را می‌فروشد، تخت‌های بیمارستانی را کم می‌کند و با حذف گسترده پست‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی، امکان پیشرفت پزشکی و نجات جان انسان‌ها را می‌گیرد.»
فرکسیت
پس از ناکارایی اتحادیه اروپا در کمک به ایتالیا و تنظیم یک دستورالعمل واحد برای مبارزه با کرونا و تاخیر این نهاد در تصویب اعتبار مالی برای مبارزه با تبعات اقتصادی کووید-19، بسیاری از گروه‌های چپ و راست رادیکال، ازجمله «اتحاد ملی» خواستار خروج فوری فرانسه از اتحادیه اروپا شده اند.
پلیس و نیروهای امنیتی برای روز پسا قرنطینه آماده می‌شوند
روزنامه پاریزین می‌گوید گزارش اداره اطلاعات مرکزی فرانسه نشانگر آن است که هم ماموران پلیس و هم نیروهای سازمان‌های اطلاعاتی فرانسه با جدی گرفتن تهدیدها و رادیکال‌تر شدن فرانسه، برای روز پایان قرنطینه و مواجهه با شورش‌های احتمالی آماده می‌شوند.
رئیس جمهوری فرانسه شامگاه دوشنبه 13 ماه مه با دفاع از عملکرد دولت در بحران اعلام کرد خروج از قرنطینه در این کشور از 11 مه آغاز و آرام آرام انجام خواهد شد. دانشگاه‌های فرانسه تا تابستان تعطیل خواهند ماند و تجمعات تا ماه ژوئیه ممنوع است.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات