صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵  ، 
کد خبر : ۳۲۹۷۳۸

مسئولان رونق را به بازار بورس بازگردانند

کارشناس مسائل اقتصادی بورس را در خدمت دولت خواند و گفت: ۵۷ میلیون نفری که با وعده و وعید وارد این بازار شدند، فدای چند نفر نباید کرد و به جای لاغر کردن دولت، آن را چاق نکنید.

 مهدی حاجی وند، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در مورد چالش بورس از دامنه نامتقارن تا سهام عدالت و بازارگردانی، بورس را یک کودک ۵۳ ساله خواند که هنوز به بلوغ نرسیده که اگر می توانستیم موازنه ای بین عرضه و تقاضا در روزهای اوج بازار سرمایه برقرار می کردیم، امروز قشر قابل توجهی را در این بازار نمی دیدیم.

وی با بیان اینکه از اواخر سال ۹۸ بورس جای خود را در بین خانوارها باز کرد، گفت: از دلایل آن تهییج مردم برای آوردن سرمایه خود به بازار و آسان کردن این کار در بازار سرمایه بود.

وی ضمن اشاره به تغییرات مدیریتی سازمان بورس در سال ۹۹، خاطرنشان کرد: بازار سرمایه همیشه الگویی برای ثبات مدیریت، برنامه ریزی و شفافیت است اما این تغییرات خلاف موضوع را ثابت می کند.

به گفته حاجی وند برگ برنده بازار سرمایه این است که عرضه و تقاضا مشخص کننده قیمت هستند اما این امر از بین رفته و اگر صلاح سهام داران را می خواهیم باید نقدینگی را به بازار آورد و دامنه نوسان را درست کرد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در بازار سرمایه یک زندگی کارمندی داریم و با بازاری مواجه هستیم که نقد شونده نیست، بیان کرد: رضایت ۵۷ میلیون سهام دار بهتر از رضایت چند نفر است اما با وجود دعوت مردم، اوایل با مشکلاتی در سیستم های معاملاتی مواجه بودیم.

حاجی وند مردم را در این بازار رها شده دانست و یادآور شد: نقدینگی که باید صرف بازار سرمایه شود، به حالت دستوری در جای دیگر صرف خرید اوراق بدهی می شود که آسیب هایی به بازار می زند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بازار سرمایه به جای آنکه دولت را لاغر کند اتفاقا آن را چاق کرده است، گفت: عملکرد فعلی دولت، وزارت اقتصاد و سازمان بورس به گونه است که خواسته یا ناخواسته کار را برای دولت بعدی سخت می کند.

او ضمن تأکید بر تجربه زندگی کارمندی در ساختار دولت و سازمان بورس، سهام داران را در خدمت بورس و بورس را در خدمت دولت دانست و گفت: گناه را به گردن مردم نیاندازید و ۵۷ میلیون نفری که با وعده و وعید وارد این بازار شدند، فدای چند نفر نکنید.

حاجی وند ادامه داد: دولت باید به این بازار تعادل بخشد و با رها کردن آن، بگذارد سیستم عرضه و تقاضا کار خود را انجام دهد؛ همچنین متولیان امر با نگاه غیرت به کمک بیایند.

این کارشناس، با بیان اینکه دغدغه کشوری با اقتصاد و انتصابات تماماً دولتی بازار سرمایه و اقتصاد نیست، تصریح کرد: تحریم ها مشکل اصلی نیستند و در حالی که می توانند اثرات کوتاه مدت و بلند مدت روی بازار سرمایه داشته باشند، اما در مجموع باید بورس را در اقتصاد حل کنیم.

مسئولان باید رونق و هیجان را به بازار بورس بازگردانند

امیر سیدی، مدیرعامل کارگزاری امیر سهم و کارشناس بازار سرمایه، کاهش نرخ بهره های بانک مرکزی را عامل سرازیر شدن پول به بازار سرمایه دانست و ضمن اشاره به عدم آمادگی بازار سرمایه در نیمه اول سال ۹۹ و عدم مراقبت از آن، یادآور شد: از مرداد ماه زیر پای بازار خالی شد که البته این اتفاق در سال ۹۲ نیز رخ داده بود.

او از عدم همکاری بانک مرکزی با بازار سرمایه گفت و تشریح کرد: قانونی مبنی بر اختصاص یک درصد از صندوق توسعه ملی به این بازار وجود داشت اما بانک مرکزی جلو آن را گرفت.

سیدی بازار سرمایه را انعکاس بازار پول دانست و اظهار کرد: با عدم همکاری بازار پول، کسانی که در بدنه وزارت اقتصاد هستند، ابزار کافی برای حمایت از بازار سرمایه نخواهند داشت.

به گفته مدیرعامل کارگزاری امیرسهم، روند عرضه یک اوراق بدهی توسط یک سازمان دولتی در بازار سرمایه، به مراتب آسان تر از زمانی است که یک شرکت فعال خصوصی یا یک شخص بخواهد همین کار را انجام دهد.

سیدی بازار بدهی را در جهت تقویت بازار سهام عنوان کرد و با بیان اینکه در این بازار تنها مشکلات دولت ها مورد توجه بوده است، گفت: به عقیده من بسیاری از تصمیم گیران باید پای سیستم های معاملاتی بنشینند و دست اندرکاران فضایی برای بازگشت رونق و هیجان به بازار بورس فراهم کنند.

به گفته سیدی عمده پول را افراد حقیقی می آورند و عمده برداشت را دولت کرده است که اگر دولت پول را برگرداند، بازار رونق خواهد گرفت.

او در خاتمه خاطرنشان کرد: در همه دنیا برخورد سیاست گذاران حرف اول را می زند، بنابراین سیاست گذار باید از مردم و بازار مراقبت کند.

 

منبع: بازار

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات