صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۹  ، 
کد خبر : ۳۳۶۱۶۷

چگونه رتبه اول کاشت حلزون خاورمیانه شدیم؟

مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴۰۴۵ عمل کاشت حلزون شنوایی در مراکز کاشت حلزون سراسر کشور انجام شده است.
چگونه رتبه اول کاشت حلزون خاورمیانه شدیم؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بصیرت، هومن نریمانی، مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، اظهار داشت: کاشت حلزون شنوایی در کشور ما از سال ۱۳۷۲ آغاز شده است و انجام این عمل جراحی سابقه ۲۸ ساله دارد. تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴۰۴۵ عمل کاشت حلزون شنوایی در مراکز کاشت حلزون سراسر کشور انجام شده است. در طی این بیست و هشت سال، بیشترین اعمال کاشت حلزون در سالهای ۱۳۹۵ به تعداد ۱۱۴۷ عمل ، سال ۹۷، به تعداد۱۲۲۴ عمل و سال ۹۹ به تعداد ۱۲۰۳ عمل انجام شده است اما در سال ۱۴۰۰ با وجود همه مشکلات و پیک های کرونا خصوصا پیک پنجم که مراکز کاشت حلزون عملا تعطیل شد و تخت‌های بستری این بخش‌ها به بیماران کرونایی اختصاص داده شد، تا پایان سال جاری به تعداد ۱۳۰۰ عمل کاشت حلزون در یک سال خواهیم رسید که این تعداد عمل، یک رکورد در تاریخ بیست و هشت ساله کاشت حلزون کشور  محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ پانزده مرکز فعال کاشت حلزون در کشور وظیفه انجام اعمال کاشت در بیماران ناشنوا را بر عهده داشته اند، افزود: افزایش تعداد مراکز کاشت حلزون درحالی است که در سال ۱۳۸۵ تعداد مراکز کاشت حلزون ۵ مرکز بود اما امروز عملا تمام قطبهای کشور از شمال شرق ( خراسان)، شمال غرب (تبریز)، جنوب شرق (زاهدان) جنوب غرب( اهواز) و استانهای مرکزی تحت پوشش کاشت حلزون قرار دارند و بیماران می توانند بدون سفرهای طولانی به خدمت کاشت حلزون دسترسی داشته باشند و خدمات پس از جراحی را از این مراکز دریافت کنند.

نریمانی با بیان اینکه بیماران تا یک سال پس از عمل جراحی برای دریافت خدمات باید با مرکز ارائه کننده خدمت در ارتباط باشند گفت: این بیماران پس از جراحی نیاز به خدمت گفتار درمانی دارند لذا توصیه می شود که افراد نیازمند به جراحی در نزدیکترین مرکز جراحی شوند تا برای دریافت خدمت دچار مشکلات رفت و آمد نشوند. مراکز کاشت طوری تقسیم بندی شده اند که هموطنان می توانند در سریع ترین زمان ممکن خدمات را دریافت کنند.

 مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در پاسخ به این پرسش که سن مناسب برای انجام عمل کاشت حلزون چه زمانی است گفت: سن ایده آل قبل از ۴ سالگی است و هرچه سن کودک بالاتر برود، راه های عصبی که انتقال دهنده پیام های عصبی هستند به تدریج دچار زوال می شوند. ترجیح می دهیم کاشت قبل از ۴ سالگی انجام شود. در اکثر منابع علمی دنیا سن یک سال حداقل سنی مناسب  تعیین شده است و  این اعمال تا سن ۴ سالگی انجام می شود. از سن ۴ سالگی به بعد باید تلاش بیشتری برای موفقیت عمل انجام شود.

وی گفت: کاشت حلزون شنوایی تنها عملی است که باعث رفع کامل معلولیت می شود و هیچ درمان دیگری برای معلولیت ها وجود ندارد که بیمار با انجام یک عمل به طور کامل درمان شود.

نریمانی با بیان اینکه شخص ناشنوایی که سن متوسط ۶۵ سال دارد، در طول عمر حدود ۸۰۰ میلیون الی یک میلیارد تومان برای بودجه های عمومی دولت هزینه خواهد داشت درحالی که کاشت حلزون با هزینه ۵۰ میلیون تومان انجام می شود یعنی یک بیستم آن هزینه. مضاف بر این انجام کاشت حلزون باعث می شود فرد در مدرسه عادی تحصیل کند همچنین بار روانی بیماری از دوش خود بیمار و خانواده برداشته شود. خوشبختانه بچه های کاشت حلزونی را داریم که مدارج عالی تحصیل را در رشته های خوب علوم انسانی،تجربی و ریاضی کسب کرده اند و با افراد عادی ازدواج کرده‌اند و در مشاغل خوب مشغول به کار هستند. بزرگترین پاداش برای ما این است که این افراد امروز رنج بیماری را ندارند و مثل فرد عادی درحال زندگی کردن هستند.

وی درباره جایگاه ایران در حوزه کاشت حلزون اظهار داشت: ایران در منطقه خاورمیانه در زمینه کاشت حلزون رتبه اول را داراست و از نظر آمار جزو ۱۰ کشور اول کاشت حلزون در دنیا هستیمُ با توجه به کیفیت بالای انجام عمل کاشت حلزون در کشور ما، بسیاری از بیماران کشورهای همسایه متقاضی کاشت در ایران هستند و حتی برخی از کشورهای اطراف که پزشک ندارند از پزشکان ایرانی برای عمل کاشت استفاده می‌کنند.

نریمانی افزود: در بسیاری از کنگره‌های مطرح جهانی اساتید ایرانی با ارایه مقالات کاشت حلزون ایران را به دنیا معرفی می‌کنند.

 مدیر طرح و برنامه هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه این نوع عمل هزینه‌بر است گفت: باید ترتیبی داده شود که بودجه مربوطه که در قانون بودجه دیده شده در زمان مقرره تخصیص پیدا کند تا اعمال جراحی در زمان مناسب و اسرع وقت برای افراد نیازمند انجام شود.

وی افزود: به دلیل وضعیت بودجه‌ای کشور بودجه کاشت حلزون طی سالهای اخیر تخصیص داده نشده و هیات امنا از محل بودجه‌های داخلی خود هزینه ها را انجام داده است درحالی که اگر سرفصل بودجه‌ای ما اختصاص پیدا کند می‌توانیم تعداد عمل جراحی بیشتری انجام دهیم و زمان انتظار را کوتاه کنیم.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات