تاریخ هیچگاه بزرگمرد انقلاب اسلامی ایران را از یاد نخواهد برد؛ بزرگمردی که سالها مجاهدت و تلاش کرد تا ایران اسلامی و ملت آزادهاش از چنگال استبداد و دژخیمان طاغوت پهلوی رها شده و خود سرنوشت و آیندهشان را در نظامی اسلامی و مردمی به دست بگیرند. امام خمینی(ره) در طول دوران حیات پربرکت خود چنان تأثیرات بزرگی را در اذهان و افکار عمومی جهان به جای گذاشته که تا همیشه از ذهن تاریخ پاک نخواهد شد. تاریخ نه تنها تاریخ ایران و جهان اسلام، بلکه تاریخ دنیا و حتی شخصیتهای برجسته جهان و آنهایی که شاید حتی میانه خوبی با انقلاب اسلامی ایران و رهبری کبیر آن ندارند، توان بیتفاوتی در برابر این درجه از عظمت و روح بزرگ روحالله خمینی را نداشته و از این معمار بزرگ و مکتب انسانساز او به نیکی یاد میکنند.
رهبری فراتر از زمان
«میخائیل گورباچف» رئیس اتحاد جماهیر شوروی یکی از شخصیتهای برجستهای است که امام خمینی(ره) را دارای اثری ماندگار در تاریخ خوانده و گفته است: «امام خمینی(ره) فراتر از زمان میاندیشید و در بعد مکان نمیگنجید. او توانست اثر بزرگی در تاریخ جهان به جای بگذارد.» «حافظ اسد» رئیسجمهور سابق سوریه هم گفته است: «دشمنان ملت عرب و ملل تحت ستم دنیا و حتی خود رژیم اشغالگر قدس بارها و بارها از انقلاب اسلامی ایران که تحت لوای امام خمینی(ره) به پیروزی رسید، به وحشت افتاده و بارها از اربابش، یعنی آمریکا گله کرد که چرا نمیتواند جلوی نفوذ و تأثیر انقلاب اسلامی ایران را که به پیروزی فلسطین منجر میشود، بگیرد.» «نلسون ماندلا» رئیسجمهور اسبق آفریقا که خود از تأثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ است نیز گفته است: «امام خمینی رهبری منحصربهفرد بود که توانست با دست خالی، انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برساند.»
قهرمانی بزرگ
«جیمی کارتر» رئیسجمهور اسبق آمریکا نیز گفته است: «آیتالله خمینى در کشورش یک قهرمان بزرگ تلقی میشود.» «هنری کیسینجر» استراتژیست و مشاور یهودیالاصل رئیسجمهور سابق آمریکا پا را فراتر نهاده و گفته است: «آیتالله خمینی غرب را با بحران جدی برنامهریزی مواجه کرد، تصمیمات او آنچنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامهریزی را از سیاستمداران و نظریهپردازان سیاسی میگرفت. هیچکس نمیتوانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند. او با معیارهای دیگری، غیر از معیارهای شناختهشده در دنیا، سخن میگفت و عمل میکرد، گویی از جایی دیگر الهام میگرفت، دشمنی آیتالله خمینی(ره) با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.» «بنبلا» نخستین رئیسجمهور الجزایر هم گفته است: «ملل عرب باید زنده شدن اسلام را در قرن بیستم مدیون انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی(ره) بدانند. این انقلابی است که دنیای غرب را اجباراً دگرگون خواهد ساخت و بسیاری از رژیمهای موجود در جهان عرب دیر یا زود سقوط خواهند کرد؛ زیرا آوای نهضت امام خمینی(ره) در دورافتادهترین نقاط جهان اسلام به گوش میرسد.»
رهبری که تکرار نمیشود
«بینظیر بوتو» نخستوزیر اسبق پاکستان هم در بیمانندی خمینی کبیر گفته است: «رهبرانی مانند امام خمینی یک بار در قرنها زاده میشوند.» «پاپ ژان پل دوم» هم عنوان کرده است: «درباره آنچه آیتالله خمینی در کشورش و در بخش وسیعی از جهان انجام داده، با احترامی عظیم و تفکری عمیق باید اظهارنظر کرد.» «یرواند آبراهامیان» نویسنده آمریکایی کتاب «ایران بین دو انقلاب» گفته است: «آیتالله خمینی را غالباً یک روحانی سنتی توصیف کردهاند؛ اما ایشان در واقع، نوآور بزرگی در ایران بودند، هم بهلحاظ نظریه سیاسیشان و هم از نظر استراتژی مردمی که وجهه مذهبی داشت. نقش تعیینکننده و محبوبیت وسیع ایشان را با دو عامل میتوان توضیح داد؛ عامل اول شخصیت ایشان بهخصوص زندگی ساده و سازشناپذیری با طاغوت بود. در کشوری که بیشتر سیاستمداران زندگی پرتجملی داشتند، او زندگی زاهدانهای چون عارفان و صوفیان و عاری از آلایشهای مادی چون مردمان عادی داشت.» «برهانالدین ربانی» از رهبران جهادی افغانستان هم گفته است: «امام خمینی(ره) کاپیتالیسم و کمونیسم را مردود خواند و راه نجات بشریت را تنها در پیروی از تعالیم والای اسلام میدانست. او در برابر مستکبران شرق و غرب، قوی و مقاوم ایستاد و با هر نوع فساد و توطئه پنجه نرم کرد، ایشان بزرگمرد تاریخ معاصر جهان اسلام است.» «فرانسیسکو اسکو درو بداته» رئیس فدراسیون جوامع اسلامی اسپانیا هم امام خمینی را عامل حیات دوباره اسلام توصیف کرده و گفته است: «آیتالله خمینی عامل حیات دوباره اسلام و از بزرگترین شخصیتهای قرن حاضر به شمار میآید. وی چهره جدیدی از اسلام را ارائه کرد و زندگی ایشان الگوی مناسبی برای همه مسلمانان است.» «ریاج تاتاری» رئیس جامعه مسلمانان اسپانیا هم امام را عامل بیداری مسلمانان دانسته است. «میخاییل لمشف» نویسنده روسی هم گفته است: «اندیشه امام خمینی سراسر جهان اسلام را در بر گرفت و با آمریکا و رژیم صهیونیستی بهعنوان معضلات گریبانگیر جهان اسلام به مبارزه برخاست و ثابت کرد که انقلاب اسلامی با انقلابهای مادی روسیه و فرانسه متفاوت است.»
انسانی استثنایی
«سیدصدرالدین» متفکر و اندیشمند معاصر الجزایری هم امام را استثنایی خوانده و گفته است: «این انسان هدیه خداوند به مسلمین بود تا بتوانند مسیرشان را در اسلام تصحیح کنند.» «احمد جبرئیل» دبیرکل جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم با بیان اینکه امام اسلام را از انزوا نجات داد، گفته است: «بنیانگذار جمهوری اسلامی، دیدگاه مرتجعانه نسبت به این دین مبین اسلام را که دشمنان در طول صدها سال ارائه کرده بودند، از میان برد و مقوله دین افیون ملتها را منسوخ کرد و اسلام را در سطح بینالمللی بهعنوان یک نیاز انسانی در زمینههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مادی و معنوی مطرح کرد. امام خمینى(ره) توانست جهان اسلام را از خواب بیدار کرده، به مسلمانان حیات جدیدی ببخشد.» «زاپاتا» نویسنده کلمبیایی نیز با بیان اینکه در قرن بیستم سه شخص در دنیا مطرح شدند و در تمامی مجامع سیاسی مورد توجه سیاستمداران قرار گرفتند، گفته است: «یکی از آنها گاندی بود، دیگری یحیی (رهبر مردم واتیکان) و سومین آنها حضرت امام خمینی(ره) است. از بین این سه رهبر تنها کسی که فرهنگ روحیات و سخنانش در بین مردم مؤثر واقع شد، امام خمینی بود. امام خمینی رهبر مسلمان و آزادهای بود که توانست با قیامی، اسلام را در بستر کشور پهناور ایران جای دهد و نیاز به اسلام را در دنیا احیا کند.» «دانیل پایپز» رئیس انجمن سیاست خارجی آمریکا عنوان کرده است: «باید اعتراف کنیم که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ما برای افکار دینی و مذهبی هیچ جایی باز نکرده بودیم؛ ولی از اینپس برای ما آمریکاییها ضروری است که زمینهای برای مطالعه و تحقیق پیرامون مذهب فراهم آوریم و بهطور خاص درزمینه اندیشه و اعتقادات و خطمشی و هدف امام خمینی تحقیقاتی به عمل آوریم؛ چراکه نمیتوان از تأثیرات اندیشه امام خمینی در جهان بهراحتی گذشت و دنیای غرب بهدلیل نفوذ افکار امام خمینی بار دیگر اسلام را کشف کرده است و این ما آمریکاییها را با مشکل مواجه میکند.»
تنها رهبر آزاده قرن
«ادریس جزایری» رئیس سابق صندوق بینالمللی توسعه کشاورزی هم گفته است: «باید امام خمینی را تنها رهبر آزاده قرن بیستم و رهبر میلیونها مسلمان جهان نامید.» «محمد حسنین هیکل» نویسنده مشهور مصری هم گفته است: «امام خمینی مردی بزرگ بود که از دورانی دیگر آمده بود.» به راستی خمینی کبیر مردی بود که از زمان دیگری آمده بود تا با رهنمودها و نظریات انسانساز خود انقلابی را راهبری کند که سربازانش مردم عادی بودند.