محمدباقر قالیباف در جلسه علنی روز سهشنبه گذشته مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه پیرامون تحقق احکام تکلیفی منتخب قانون سال ۱۴۰۲ کل کشور بیان کرد: اولین توقع ما از سازمان برنامه و بودجه این است که مصوبه مجلس شورای اسلامی را که به قانون تبدیل شده اجرایی کند.
وی همچنین در ادامه تخاطب خود با داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بودجه پس از فرازونشیبهایی که داشت و رفتوآمدهایی که بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام داشت به تصویب رسید و لذا اولویت اول ما اجرای قانون بودجه است. نکته دیگری که وجود دارد این است که در انتهای خردادماه و اوایل تیرماه دستگاههای دولتی به دنبال جداول بودجه بودند و میگفتند که جداول بودجه برای ما بارگذاری نشده است و ما از کجا باید بدانیم که در چه شرایطی هستیم، باید زودتر از این موعد جداول بودجه و توافقنامهها منتشر میشد.
به گزارش ایسنا، قالیباف ادامه داد: اکنون که در دهه آخر مردادماه هستیم در تبصره ۱۹ و بندهای «د»، «ی» و «ه» موضوعات مهمی پیش بینی شده است. به عنوان مثال در بند «ی» این فرصت را فراهم کردیم که مدیریت مالی به صورت سامانه در بیاید و دستگاهها با سامانه هوشمند در این حوزه گام بردارند. در صورت تحقق این موضوع دیگر شاهد اعداد متفاوت نبودیم و همه در سامانه یکپارچه بود.
رئیس مجلس تأکید کرد: این موضوعات مشکلات مردم است که نمایندگان از دستگاههای اجرایی شنیده و به دنبال رفع آنها هستند. این حرفا که شما ناراحت شدید واقعیتهایی است که وجود دارد. البته ما قبول داریم که شما در وسط بودجه کار خود را شروع کردید اما مسائل باید دنبال شود.
قالیباف همچنین با بیان اینکه اگر امروز برخی از نمایندگان گلایه دارند به خاطر این است که قانون به درستی اجرا نشده است، گفت: شما به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه گفتید مجلس شورای اسلامی تبصره ۱۴ را ناتراز بسته است. من به شما میگویم که دولت در لایحه خود ۶۵۹ همت برای تبصره ۱۴ اختصاص داده بود و مجلس شورای اسلامی هم همین ۶۵۹ همت را برای شما تصویب کرد بدون اینکه یک ریال در تبصره ۱۴ جابهجا شود حال شما مجلس را محکوم میکنید و میگویید مجلس شورای اسلامی تبصره ۱۴ را ناتراز بسته است. این درست نیست.[1]
جلسه علنی مجلس و سخنرانی منظور در مقابل قالیباف
*تخاطب مذکور بین ریاست مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه گویای یکی از بزرگترین بلیّههای اجرایی کشور یعنی ناکارآمدی، مقصّرتراشی و اجرا نشدن قوانین است.
مکرر میشنویم که بودجه قانون جوانی جمعیت داده نشده، قانون اخذ مالیات از خانههای خالی اجرا نشده، قانون کالابرگ مجلس درست اجرا نشده [2] و...
و در این فضا نمایندگان و رئیس مجلس هم به جز نطق و تذکر کار دیگری نمیتوانند، بکنند زیرا وظیفه مجلس صرفا در حیطه قانونگذاری است و مصلحت هم ایجاب دیگری ندارد.
تأسفانگیز آنکه در این فضا شاهد برخی حملات به ریاست مجلس و نمایندگان نیز هستیم که نه تنها رنگ و بوی انتقاد ندارد و قانون را به قضاوت نمیطلبد بلکه قصد دارد ریشه ناکارآمدیها و اجرا نشدن قوانین را به مجلس ربط بدهد.
کما اینکه میبینیم رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه؛ معتقد است که مشکل ناترازی او از مجلس است اما وقتی که مشخص میشود چنین نبوده؛ از صحبت خود عذرخواهی نمیکند و تبیینی هم برای مسئله ندارد.
آنچه که در تخاطب قالیباف و منظور گذشت صرفا یک مورد از چندین موردی است که قانون اجرا نمیشود و یا قرار است مجلس بعنوان مقصّر ناکارآمدیها به مردم معرفی شود!
اینکه مجلس و شخص رئیس مجلس چگونه مردم را در جریان این حقایق خواهند گذاشت؛ مقولهای است که برای فهم پاسخ آن بایستی منتظر گذشت زمان بود. امر واضح آنست که این مسئله دارای وقت زمانی مشخص است و جامعه باید در جریان ریشه برخی خللها و ناکارآمدیها قرار بگیرد.
منبع: مشرق نیوز