کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان بهطور مستمر وظیفه نظارتی خود در قبال عملکرد رهبری را انجام میدهد. اعضای آن مرکّب از یازده نفر عضو اصلی و چهار نفر عضو علیالبدل هستند و وظیفه اصلی این کمیسیون، تحقیق درباره همه موارد مربوط به شرایط رهبر است. به گفته سخنگوی کمیسیون «نظر به اینکه وظیفه کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان رهبری بررسی درباره اصل 111 قانون اساسی است، این کمیسیون در هر ماه یک جلسه و در مواقع لزوم جلسات متعدد فوقالعاده تشکیل میدهد و به وظیفه تحقیق در پیرامون تداوم شرایط و اوصاف مربوط به مقام رهبری بحث و بررسی مینماید.»
گزارش عملکرد و بررسیهای این کمیسیون معمولاً در صحن علنی نشستهای سالانه مجلس خبرگان رهبری خوانده میشود که نمونهای از آن را میتوان در جلسه اسفند 1388 و پس از فتنه آن سال مشاهده کرد.
البته نباید فراموش کرد که این کمیسیون اگر در بررسیها به مورد قابل ملاحظهای برسد، باید آن را در صحن عمومی مجلس گزارش دهد، در غیر این صورت گزارشی برای ارائه نخواهد بود. در همین راستا، «آیتالله محسن حیدری» نماینده استان خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگویی اظهار میکند: «این کمیسیون به نمایندگی از مجلس خبرگان موضعگیریها، بیانیهها و اوضاع و احوال رهبری را رصد میکند و اگر مشکل خاصی پیش آید، با خود مقام معظم رهبری در میان میگذارند و اگر هم لازم شد به اطلاع خبرگان میرسانند که تا به حال چنین چیزی اتفاق نیفتاده است. به عبارت دیگر، تا به حال تخلف و نقصی در کار رهبری مشاهده نشده است که نیاز باشد کمیسیون تحقیق گزارشی به صحن مجلس خبرگان بیاورد. با این حال، کمیسیون تحقیق همیشه فعال است و کار خود را مرتب انجام میدهد.»
مجلس خبرگان هم یک نشست سالانه دارد و هم نشستهای فوقالعاده. در ماده 18 آییننامه داخلی مجلس خبرگان آمده است: «مجلس خبرگان سالی یک بار، به مدت دو روز اجلاسیه رسمی دارد.» و در ماده 19 آمده است: «در مواردی که هیئت رئیسه لازم بداند یا ده نفر از اعضا کتباً پیشنهاد کنند، اجلاسیه فوقالعاده تشکیل میشود.» «مرحوم آیتالله طاهری خرمآبادی» از اعضای مجلس خبرگان در این زمینه فرمودهاند: «ممکن است گاهی جلسه فوقالعادهای در سال دو یا سه بار تشکیل شود، ولی تا حالا پیش نیامده جز همان یک جلسه فوقالعادهای که بعد از انتخابات بازنگری قانون اساسی تشکیل شد، که در آن جلسه، مجدداً رهبری مقام معظم رهبری مورد تأیید قرار گرفت.»