صبح صادق >>  راهبرد >> یادداشت
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷  ، 
کد خبر : ۳۵۷۲۱۱

عبدالحمید می‌شنود؟

در یک سال گذشته انبوهی از اتهامات مستقیم از طرف «مولوی عبدالحمید» به جمهوری اسلامی زده شد و این چهره پرحاشیه، با بدترین ادبیات دینی و سیاسی درباره همه ارکان جمهوری اسلامی سخنرانی و با همه توان مقبولیت‌زدایی و مشروعیت‌زدایی کرد. از چند هفته قبل نیز مولوی عبدالحمید تخریب انتخابات و ناامید کردن مردم از صندوق رأی را با شدت تمام دنبال کرد. در کنار مولوی عبدالحمید که تخریب انتخابات را هدایت می‌کرد، گروهک‌های تروریستی فعال در جنوب شرق نیز از هیچ تهدید جانی و آبرویی از مردم بلوچ، علما و نخبگان اهل سنت دریغ نکردند. این را در نظر بگیرید که اگر در شهرهای دیگر ایران انبوهی از اپوزیسیون سنتی خارج‌نشین و رسانه‌هایی، همچون اینترنشنال و بی‌بی‌سی فارسی و با پشتیبانی طراحی‌های ضدامنیتی، سیاسی و اجتماعی کشورهای آمریکایی و اروپایی بزرگ‌ترین پروژه تحریم انتخابات در 45 سال گذشته در ایران را دنبال می‌کردند، مردم سیستان و بلوچستان افزون بر همه اینها باید فشار کم‌سابقه مولوی عبدالحمید برای کاهش مشارکت در جنوب شرق را هم تحمل می‌کردند. به همین دلیل میزان حضور مردم جنوب شرق در انتخابات مجلس که چند درصد از میانگین کشوری هم بالاتر بوده، دو برابر دیگر مناطق معنادارتر و تحسین برانگیزتر است.
با وجود این، با اعلام نتایج انتخابات در شهرهای بلوچستان معلوم شد هزاران نفر از مردم بلوچ و اهل سنت پای صندوق‌های رأی رفتند و نمایندگان مستقل اهل سنت را برای مجلس شورای اسلامی انتخاب کردند. جالب اینکه رقابت در بلوچستان بسیار فشرده بوده است که این یعنی اقشار، طوایف، گروه‌ها و سلیقه‌های مختلف بلوچ و اهل سنت در این انتخابات نقش‌آفرین بودند. این انتخابات صدای هزاران نفر از اهل سنت در سیستان و بلوچستان بود که همانند مولوی عبدالحمید از سوی رسانه‌های انگلیسی و اسرائیلی نه تنها پشتیبانی نمی‌شوند، بلکه در یک طراحی پیچیده رسانه‌ای، کاملاً سانسور می‌شوند. شکست سیاسی مولوی عبدالحمید در این دوره از انتخابات مجلس که در ادامه شکست سنگین او در انتخابات سال‌های گذشته است، نشان می‌دهد اولاً مسئولان و تصمیم‌گیران و جامعه سیاسی کشور باید صدای هزاران مردم بلوچ و اهل سنت را ـ که سلیقه سیاسی متفاوتی از مولوی عبدالحمید دارند ـ بیشتر از قبل بشنوند و مهم‌تر اینکه باید وزن سیاسی واقعی مولوی عبدالحمید را تحلیلگران و تصمیم‌گیران دقیق‌تر از قبل ارزیابی کنند و میان اعتبار سیاسی و اجتماعی واقعی او با هیاهوهای رسانه‌ای و بازتاب خطبه‌هایش در رسانه‌های ضدانقلاب تفکیک جدی قائل بشوند.
در پایان باید گفت، جریان مولوی عبدالحمید به سمت منزوی کردن، تحریف و کم اهمیت جلوه دادن پیام حضور مردم بلوچ و اهل سنت در انتخابات و خاموش کردن صدای آن خواهد رفت و نباید گذاشت صدای واقعی مردم بلوچستان را با فشار، تزویر، تخریب و تهدید کمرنگ کنند.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات