صفحه نخست >>  عمومی >> پرسمان
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۲  ، 
کد خبر : ۳۶۴۸۷۵

چرا قانون عفاف و حجاب در مجلس مسکوت ماند و اجرا نشد؟

این لایحه در ۵ فصل و مشمول بر ۷۱ ماده در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ در جلسه علنی مجلس تصویب شد. فصل اول به کلیات لایحه اختصاص داشته و فصل دوم وظایف عمومی دستگاه‌های اجرایی را تشریح کرده بود. در فصل سوم لایحه عفاف و حجاب تکالیف اختصاصی دستگاه‌های اجرایی مورد اشاره قرار گرفته و در فصل چهارم وظایف عمومی و مسئولیت اجتماعی تشریح شده است. فصل پنجم و شاید مهم‌ترین فصل به جرایم و تخلفات مورد تأکید در این لایحه اختصاص داشته است. در حال حاضر، لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» پس از انجام اصلاحات، برای چهارمین بار به شورای نگهبان ارسال ‌شده است.

«غضنفرآبادی» رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب، گفت: «کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجدداً این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم‌اکنون منتظر اظهارنظر شورای نگهبان هستیم.»
عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که درباره بحث میزان مجازات است. از نظر اعضای شورای نگهبان، جرایم و مجازات در نظر گرفته‌شده برای تخلفات ذکرشده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که کمیسیون این موارد را اصلاح ‌کرده است.
روز ۹ فروردین سال جاری بود که سخنگوی شورای نگهبان از تأیید نشدن این لایحه و بازگشت آن به مجلس برای سومین بار سخن گفت.
با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت سه سال رأی دادند، در صورتی ‌که شورای نگهبان این لایحه را تأیید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.
منبع : پرسمان شماره 14

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات