هفته های اخیر مردم شاهد بروز خاموشی های گسترده در شبکه برق کشور بودند که این امر نارضایتی هایی را به دنبال داشت. متولیان صنعت برق خاموشی ها را ناشی از کمبود سوخت نیروگاهی عنوان کردند.
پیش از این نیز کارشناسان هشدار میدادند چنانچه سوخت زمستانی نیروگاهها به طور کامل تامین نشود، زمستانی سخت در پیش خواهد بود.
برپایه آمارها، امسال در همسنجی با سال گذشته ۶ درصد گاز کمتری در نیروگاهها دریافت و این مساله موجب مصرف ۱.۸ برابری گازوئیل نسبت به سال گذشته شد. همچنین مصرف مازوت در نیروگاهها نیز تقریباً ۲ برابر سال گذشته است.
تداوم این روند موجب بروز خاموشیها شد. از طرف دیگر، از سوی وزارت نفت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی به عنوان یکی از عوامل کاهش تحویل سوخت به نیروگاه ها معرفی شد.
این عوامل سبب شد رئیس جمهور با ورود به موضوع از مردم برای کاهش دو درجه دما دعوت به عمل آورد.
وزارت نفت نیز همه تلاش خود را برای افزایش تحویل سوخت به نیروگاه ها به کار گرفته است. در همین زمینه اعلام شده که با تلاش حداکثری کارکنان صنعت نفت برای تأمین سوخت زمستانی، بیش از ۱۰۶ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاههای سراسر کشور در یک روز تحویل شده است.
از مجموع سوخت مایع تحویلی به نیروگاههای کشور، ۷۰ میلیون لیتر نفتگاز و ۳۶ میلیون لیتر نفتکوره بوده است.
«محسن پاکنژاد» وزیر نفت روز جمعه گذشته (هفتم دی ۱۴۰۳) در نشست مدیریت بهینه ناترازیهای انرژی با اشاره به افزایش ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتری تولید نفتگاز، بر استمرار روند تامین سوخت مایع نیروگاههای کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به کاهش دما در هفته آینده، تدابیری اتخاذ میشود که با همکاری وزارتخانههای نیرو و نفت از شرایط پیشرو عبور کنیم.
چندی پیش هم «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت توانیر از افزایش سوخت تحویلی به نیروگاه ها و در نتیجه رفع خاموشی ها خبر داده بود.
«مسعود پزشکیان» رئیس جمهور هم در جلسه ناترازی انرژی ضمن اعلام افزایش تحویل سوخت به نیروگاه ها، از مسئولان امر خواست از هم اکنون به فکر تابستان سال آینده باشند.