۱ ـ حماسه نهم دی نشاندهنده حاکمیت روح دیانت بر دل مردم بود: همان روحی که حاکم بر اصل انقلاب ما و حضور عظیم بینظیر تاریخی در سال ۱۳۵۷ بود، در ۹ دی به شکل بارزی نشان داده شد.
۲ ـ نهم دی حاصل احساس وظیفه دینی و انجام عمل صالح بود: ایمان دینی آن معجزهگری است که قادر است همه مردم را بسیج کند و آنها را در صحنه نگه دارد و سختیها را برای آنها آسان کند. هیچ ایمان دیگری این خصوصیت را ندارد. ۹ دی این را نشان داد.
۳ ـ ردّ پای عاشورای ۱۳۵۷ در نهم دی ۱۳۸۸: در قضیه ۹دی هم پای امام حسین (ع) و عاشورا در میان بود. اگر آن حرکات سخیف و گریهآور از سوی فتنهگران در عاشورا پیش نمیآمد، این حرکت عظیم معلوم نبود به این شکل به وجود بیاید. اینجا هم پای عاشورا در میان بود.
۴ ـ نهم دی نماد اعتماد مردم به نظام: کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که اعتمادی را که مردم ایران نسبت به نظام جمهوری اسلامی دارند، نسبت به نظام حکومتی خود داشته باشند. اعتماد به نظام، از این بهتر و روشنتر نمیشود. این حضور بسیار پرمعناست.
۵- نهم دی به معنای واقعی ایامالله بود: ۹ دی ایامالله به معنای حقیقی کلمه بود. دلها دست خداست. خدای متعال این دلها را آورد وسط صحنه، ملت ایران عظمت خودش را نشان داد.
۶- حماسه نهم دی قویترین و آخرین ضربه به دشمن: قویترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی وارد کرد. یکپارچگی ملت آشکار شد. همه کسانی که در عرصه سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند.
۷- حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت مردم: حماسه نهم دی برخاسته از بصیرت است، برگرفته از دشمن شناسی و وقت شناسی و حضور در عرصه مجاهدانه است.
۸- حماسه نهم دی نشانه قدرت الهی و روزی ماندگار: حماسه مردم در ۹ دی کار بزرگی بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسینبن علی (ع) را میبیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است.
منبع: هفته نامه صبح صادق / مصطفی علیجانزاده