صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۷۵۲۲۱

درز اطلاعات چندباره دردولت چند ماهۀ ترامپ

پایگاه بصیرت / زارع‌پور
در حالی که از برگزاری مراسم تحلیف دومین دورۀ ریاست جمهوری ترامپ در 20 ژانویۀ 2025 کمتر از سه ماه می گذرد، زلزلۀ درز اطلاعات چند باره که رسانه ها از آن به عنوان «فاجعۀ امنیتی» یاد کرده اند، در حال وقوع بوده و زنجیره ای از تعلیق کارکنان وزارت دفاع امریکا را به همراه داشته است.
نشت اطلاعات حساس دربارۀ آرایش نیروهای نظامی امریکا در جهان و تغییر همکاری های اطلاعاتی با اوکراین تا دیروز آخرین گاف اطلاعاتی دولت ترامپ بود اما امروز نیویورک تایمز خبر از افتضاح اطلاعاتی دیگری داد. ظاهرا انتشار اطلاعات محرمانه و حساس از سوی پنتاگون که به فوق امنیتی ترین ساختمان دنیا شهرت دارد، در حال تبدیل شدن به یک موضوع عادی است که حسابی دردسرساز شده و وزارت دفاع امریکا را در کانون توجه رسانه های دنیا قرار داده است.
 این گاف اطلاعاتی ابتدا به تاسیس وزارت کارآمدی(DOGE)  توسط ترامپ و انتشار اخبار دیدار ایلان ماسک «وزیر کارآمدی دولت ترامپ» از پنتاگون مربوط می شود. اندکی بعد از انتشار خبر دسترسی وزارت تازه تاسیس کارآمدی دولت به اطلاعات محرمانه و حساس، سناتورهای دموکرات در نامه‌ای به مارکو روبیو، وزیر امورخارجه، خواستار پاسخگویی شده بودند. دونالد ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر چرایی دسترسی این وزارتخانه تازه تاسیس به اطلاعات حساس، گفته بود: «این نهادهای فدرال توسط یک دسته دیوانۀ رادیکال اداره می شود، ما آنها را اخراج می کنیم و سپس در مورد آینده آن تصمیم خواهیم گرفت.»
بعد از این نشت اطلاعاتی، خبر قابل توجه دیگری نظر رسانه ها را به خود جلب کرد که به اشتراک اطلاعات محرمانۀ نقشه‌های عملیات جنگی وزارت دفاع آمریکا علیه انصارالله یمن در برنامه‌ی پیام‌رسان سیگنال اختصاص داشت. ماجرا از این قرار بود که جفری گلدبرگ، روزنامه نگار با سابقه امریکایی و سردبیر نشریه آتلانتیک، فاش کرد که تیم امنیت ملی ترامپ به اشتباه او را به یک گفتگوی فوق محرمانه دربارۀ حملات نظامی به یمن در سیگنال که یک اپلیکیشن خصوصی و رمزگذاری شده است، اضافه کرده. گلدبرگ با اشاره به اسامی اعضای گروه که شامل جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، پیت هگست، وزیر دفاع، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی و دیگر شخصیت‌های برجسته می شدند، به اطلاعاتی که در گروه دربارۀ جزئیات آن گفتگو می شد، اشاره کرد. گفتگوی محرمانۀ اعضاء یاد شده، اختصاص به عملیات برنامه‌ریزی حملات هوایی به یمن داشت. ماجرا وقتی جالب تر شد که گلدبرگ که مکالمه را از طریق اپلیکیشن سیگنال دنبال می‌کرد، نوشت: «از این‌که هیچ کس در گروه متوجه حضور من نشد، متحیر شده‌ام... ناگفته نماند، اما من هرگز به جلسه کمیته کاخ سفید دعوت نشده‌ام و در سال‌های متمادی که در پوشش اخبار امنیت ملی مشغول بودم، هرگز نشنیده‌ام که چنین جلسه‌ای از طریق یک اپلیکیشن پیام‌رسان تجاری برگزار شود.» اما این اعتراف گلدبرگ هم قابل توجه است که می گوید: «من نمی‌توانستم باور کنم که مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آن‌قدر بی‌ملاحظه باشد که من - سردبیر آتلانتیک - را در جریان مسائلی از این دست که مقامات بلندپایه امریکا از جمله معاون رئیس‌جمهور به آن دسترستی دارند، قرار دهد.»
نشریه پولیتیکو اما اطلاعات وسیع تری را در اختیار خوانندگانش قرار داده است. این نشریه به نقل از دو مقام وزارت دفاع امریکا می نویسد: «اطلاعات درز شده شامل نقشه های عملیات نظامی درباره کانال پاناما، اعزام ناوهواپیمابر به دریای سرخ، بازدید جنجالی ایلان ماسک از پنتاگون و تعلیق روابط اطلاعاتی با اوکراین بوده است.»
درپی نشت چندبارۀ اطلاعات، تاکنون چند نفر از کهنه سربازان وزارت دفاع امریکا تعلیق شده و از پنتاگون بیرون برده شده اند ضمن این که دسترسی آن ها به پنتاگون به حالت تعلیق درآمده وحتی استفاده از پلی گراف(مشهور به «دروغ‌سنج») در مورد متهمان یک کار عادی دانسته شده. «دن کالدول» یکی از مشاوران ارشد هگست، وزیر دفاع امریکا، که سابقه حضور در جنگ عراق را با خود داشت، جزء اولین افرادی بود که دچار تعلیق شد. پس از آن «دارین سلنیک» معاون رئیس ستاد پنتاگون که با مسئولیت دستیاری وزیر دفاع امریکا در امور پرسنل و آمادگی در پنتاگون مشغول به کار بود، قربانی نشت اطلاعات شد و در مرحلۀ بعدی «کالین کارول» معاون دستیار وزیر دفاع امریکا که در جریان جنگ با افغانستان چهار بار به این کشور اعزام شده بود، از پنتاگون بیرون برده شد.   
معضل نشت اطلاعات، تنها گرفتاری دولت ترامپ نیست.  این دولت در کمتر از یک ماه، دومین تظاهرات گسترده علیه سیاست‌های خود را تجربه می‌کند. معترضان در شهر‌های مختلف به برنامه‌های داخلی دولت اعم از اخراج کارکنان، مواجهه با دانشگاهیان و محدودیت ورود مهاجران و سیاست خارجی دولت اعم از برنامه‌های آن درباره یمن و اوکراین به خیابان آمده اند. معترضان معتقدند ترامپ نمادی از استبداد است و با سر دادن شعارهایی چون «ما پادشاه نمی خواهیم» مخالفت خود را اعلام می کنند.  
 
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات