اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب میشود و این بسیار مهم است.
اصولا دستهای پینه کارگران نشان دهنده رنج و مرارتی است که در حین کار برای کمک به اقتصاد کشور متحمل شدهاند. دستهایی که در روایات دینی آمده است پیام آور وحی حضرت محمد (ص) بر آن بوسه زده است، دستهایی که در فرهنگ دینی و اعتقادی و در آیین اجتماعی ما بسیار محترم و ستودنی است.
علی رغم اینکه مقام کار و کارگر در دین ما در اعلیترین سطح قرار دارد، اما واقعیتها نشان میدهد به دلیل برخی سوء مدیریتها تا رسیدن به نقطهای که شاهد رضایت نسبی در کارگران باشیم فاصله معناداری به قوت خود برقرار است!
روز جهانی کارگر بدین عنوان نامگذاری شده شاید تلنگری بر مسوولان و سیاست گذاران در جای جای جهان از جمله ایران عزیزمان باشد که نباید فراموش کرد چرخهای اقتصاد بر شانههای به ظاهر ضعیف، اما استوار کارگران میچرخد. روز جهانی کارگر تلنگری است تا مسوولان را متوجه ارزش این قشر زحمت کش کند که بخش قابل توجهی از بهره وری اقتصاد هر کشوری ناشی از خدمات بی شائبه و بی وقفه آنهاست.
امام خمینی (ره) زنده بودن روح کار و کارگری را یکی از عوامل شادابی جامعه و پیشرفت و ترقی در ابعاد مادی و معنوی میدانستند و همواه پیرامون ابعاد گوناگون کار و کارگری مطالبی بیان میفرمودند:هر روز؛ روز کارگر است. اختصاص یک روز به کارگران شاید به لحاظ تشریفات و تعظیم باشد و الّا هر روز روز کارگری است و کارگران است بلکه عالم از کار و کارگر تشکیل شده است. اینکه ما یک روز اختصاص بدهیم به کارگر، مثل این است که یک روز را اختصاص بدهیم به نور، یک روز را اختصاص بدهیم به خورشید. هر روز نور هست و روز نور است، هر روزْ روز خورشید است؛ لکن شاید این برای یک تشریفات و تعظیمی باشد، از این جهت مضایقه نیست، لکن اگر واقع بینی باشد، کار و کارگر در تمام عوالم ما قبل طبیعت و عالم طبیعت و عوالم ما بعد الطبیعه، کار و کارگر همه جاست و تمام موجودات عالم، چه موجودات قبل از طبیعت باشد و چه موجودات طبیعی باشد و چه موجودات بعد از طبیعت، همه از کارگر پیدا شده است، و کارْ نظیر «وجود» است که در همه شئون عالم دخالت دارد. (صحیفه امام؛ ج ۷، ص ۱۷۱)
روز جهانی کار و کارگر بدین سبب بسیار مهم و مورد توجه است، زیرا این روز را نباید فقط روزی نمادین برای ارج نهادن به ارزشهای کار و زحمت بیوقفه کارگران سراسر جهان دانست، بلکه این روز را باید یادآور تلاشهایی خطاب کرد که برای بهبود شرایط کاری، حقوق برابر و کرامت انسانی صورت گرفته است. این روز نقطه اتصال تاریخی مبارزات کارگری به امید به دنیایی عادلانهتر است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیزهمواره در خصوص روز کارگر بدین موضوع تاکید داشتهاند که این روز و حمایت از کارگران را باید در راس برنامههای دولتمردان قرار داد، زیرا به زعم ایشان حال خوب کارگر یعنی حال خوب کشور و حال خوب هر ایرانی.
مقام معظم رهبری در دیداری که سال گذشته با هزاران نفر از کارگران داشتند بدین موضوع اشاره داشتند که نقش کارگران در کشور به دلیل جهشی که در تولید ایجاد میکنند بسیار حائز اهمیت است.
رهبر معظم انقلاب معتقدند: حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد. ایشان همچنین هدف واقعی آمریکا و غرب از تحریم و فشار بر ایران را، تسلیم و تبعیت محض ملت و نظام اسلامی خواندند و تأکید کردند: ملت بزرگ و ریشهدار ایران و جمهوری اسلامی، در مقابل زورگویی و زیادهخواهیها تسلیم نمیشود و با تبدیل تحریمها به فرصتهای پیشرفت و شکوفایی، به افق روشن آینده دست خواهد یافت.
حضرت آیتالله خامنهای با تشکر صمیمانه از تلاش، نجابت و همت جامعه کارگری، بوسه پیامبر (ص) بر دستان پینهبسته یک کارگر را بالاترین تجلیل از کار و کارگر خواندند و افزودند: اسلام برای کار و عمل، ارزش و احترام ذاتی قائل است و براساس آموزههای قرآنی و روایی، تلاش هر فرد برای کسب روزی و نان حلال، همچون عبادات، عمل صالح محسوب میشود.
ایشان توجه افکار عمومی به «نگاه اسلام به کار و کارگر» را ضرورتی مهم و زمینهساز پیشرفت کشور دانستند و افزودند: دنیای مادی برای کارگر، صرفاً به عنوان وسیله تولیدِ ثروت، اهمیت قائل است، اما اسلام به علت قائل بودن ارزش مبنایی برای کار، کارگر را نیز دارای ارزش ذاتی میداند؛ بهگونهای که به فرموده پیامبر خاتم (ص)، خداوند هرکسی که کارش را درست، متقن و محکم انجام دهد، دوست دارد.
رهبر انقلاب تکیه بر نقاط حساس اقتصادی در نامگذاری سالهای اخیر را ناشی از اهمیت موضوع اقتصاد خواندند و با تأکید بر اینکه کارگر ماهر، با روحیه و پرانگیزه رکن «جهش تولید» است، گفتند: تحقق شعار امسال براساس نظر کارشناسان و صاحبنظران، نیازمند مشارکت مردم است که در این صورت، مشکلات کاهش مییابد و با تقویت اقتصاد کشور، دست کارگر هم پر میشود.
ایشان، کار و کارآفرین را دو همکار خط مقدم جنگ اقتصادیِ تحمیلی دشمنان بر ملت ایران برشمردند و افزودند: این دو عنصرِ اصلی مبارزه با آمریکا، هرقدر بهتر تلاش کنند و هرقدر زمینه تلاش مؤثر برای آنان فراهمتر شود، توفیقات بیشتری نصیب کشور و ملت خواهد شد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای به استناد آمار، جامعه کارگری و خانوادههای محترم آنها را حدود نصف جمعیت کشور خواندند و خطاب به مسئولان تأکید کردند: اگر حال جامعه کارگری خوب شود، حداقل نیمی از مردم حالشان خوب میشود و این بسیار مهم است.
امید میرود در سالی که با عنوان سرمایه گذاری در تولید برای بهبود وضعیت اقتصاد و حال خوب اقتصاد ایران که مردم جامعه هدف آن هستند نامگذاری شده است شاهد حمایتها و تغییرات اساسی در سیاست گذاریهایی باشیم که مختص به نیروی کار و کارگران است. کارگرانی که باید باشند تا حال کشور خوب باشد.